apartmanımızda ticari dükkan istemiyoruz

Sadece güvenlik riski değil ki sıkıntı.Asansor cok sık bozulur,bina içine yapılan boya iki yilda taninmaz hale gelir.O veriyor bir aidat ...ben veriyorum bir aidat ama bana hergun 4/5 kişi geliyor ...işyerine sayısız kişi.Sonra işyeri altında üst dairesinde de oturmak istemiyor insan. X parti ilçe teşkilatı veya falanca köyü yaşatma derneği ile aynı katta /altlı üstlü diye almadigim ev oldu.Aksama kadar gürültüden evde oturamazsin..

Bence de apartmanda olmamalı. İşhanı olur orda olur o ayrı. Evet o yönlerini düşünmedim artık hadi onlar basit şeyler diye. Ama asansörde tanımadığımla çıkmam mesela ben (bi arkadaşımın başına kötü şeyler geldi) böyle hırlı hırsız tiplerle ne çıkacağım ki o bahaneyle apartmanda dolaşan tipler cabası. Bi ara evden ailem gezmeye çıktığında hemen 5 dk sonra zil çalardı ben evde yalnızken bu böyle uzun süre oldu mesela ama açmazdım. Şimdi bi çalarlar hop açılır kapı. Neden riske atayım ki kendimi bile bile? Kamera varken işlenen cinayetlere bile bir şey yapılmıyor. Şule Çet diyorum susuyorum yani.

Eğer yasalar çerçevesinde oraya bir işletme kurulduysa bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. Ki avukatlar bile bunu açıkça söylemiş. Kimseye zararı olmayan insanları apartman kararı diye attırmak diye bir şey yok. Sizler karar merciisi değilsiniz ki, yasalar var, kanunlar var. Ele avuca gelir bir sebebiniz yok attırmak için.

Zaten yasalara göre hareket ediyoruz illegal bir çözüm bulmaya çalıştığımızı söylemedim ki. Avukatın niye öyle söylediğini anlamadım açıkçası imza ile gürültü yapanı bile çıkarma hakkı varken işletmenin de olduğunu düşünüyorum ama yeni bir yasa çıkmış bu konuda bir mağduriyet var ki çözüm yolu da vardır elbet.

Eğer herşeyi tamsa kapatılamaz. Kapanmaz.
Adam izinlerini almış,e ev sahibi de adamdan razıysa çıkartılamaz.
Bizim blokta kadın doğum'cu var. Biz hariç bütün komşular şikayetçi ama kadın izinlerini almış bir kere. Şimdi anlaşma yapıldı gürültü patırtı olmadığı sürece hır gür çıkmıyor,kapıyı da sürekli kapalı tutuyorlar. Sizin komşularınız biraz anlayışsız gibi geldi. Hani anlaşmaya çalışsalar,adamla güzel bir şekilde konuşsalar kapılar da kapalı tutulsa bir sorun olmaz.

Zaten size yasadışı iş yapıyorsunuz demedim. O işletme yasalar çerçevesinde oraya kurulduysa bir şey yapamazsınız dedim. Kaldı ki bir yamukluk olsa ev sahibi bu kadar kendinden emin olmazdı.

Verdiğiniz örnek ise "gürültü yapan" komşu. Bu konuda öyle bir şey yok. Size verdikleri zarar yokken adam çıkarmaya çalışmak hani sanki "kaşını gözünü beğenmedik apartmanca" demek gibi bir şey.

Sizin ama doktora bir şey yapılamaz. O izin almak zorunda değil yukarıda bir arkadaş paylaşmış bazı meslekler açabiliyorlar izinsiz.

Sizin ama doktora bir şey yapılamaz. O izin almak zorunda değil yukarıda bir arkadaş paylaşmış bazı meslekler açabiliyorlar izinsiz.
Ne alakası var ki?
Kimse izinsiz bir yere ayakkabı tamircisi bile açamaz,herkes iznini vergi levhasını almak zorunda.
Ben sucu bayisi bile gördüm apartmanda.
Mesela ben tasarımcıyım,şuan istesem bende izinlerimi alarak bir apartman dairesine moda evi açabilirim.
Önemli olan izin almakta.
Adam iznini aldıysa,vergisini düzenli ödüyorsa,kimseyi rahatsız etmiyorsa kimse birşey yapamaz. Ama anlaşma yapıp kapıyı kapalı tutmasını isteyebilirsiniz,gelen müşteriler zile basar,o da kapıyı açar. Bizim kapının üzerinde bir sürü yazı var "Dilenci ve satıcı kesinlikle giremez,yasaktır." "Lütfen kapıyı kapalı tutunuz." gibi gibi. Sizde böyle birşey yapabilirsiniz. Bir insanı ekmeğinden etmek kötü birşey bana göre.

Ne alakası mı var?

Kanun öyle.

Ne alakası mı var?

Kanun öyle.
O kanunu merak ettim doğrusu. Atar mısınız?
Apartman içine izin almadan dükkan açılabiliyor öyle mi?
Nerede bunun vergi levhası,belediye izni.
İzinsiz belge olmadan kimse bir yere dükkan açamaz. Öyle olsa herkes evine dükkan açardı.

Türkçe'yi doğru kullanalım. İzin diyince apartmandaki diğer kat sahiplerinden bahsediyorsun gibi görünüyor.

Belediye izni almadan açabilir diye demedim.

Neyse konumu bulandırmayın lütfen her bu tip konularda sıkıntı yaşayan ya da yaşaması muhtemel olan gelip çatmaya çalışıyor sıkıldım

Şu linki inceleyip rehber olarak kullanabilirsiniz,yardımcı olabilir.
Ama bence değmez. Bir insanı işinden etmek kötü birşey.

Benim okumama gerek yok bence siz okuyun ki kat maliklerinden izin alması gerektiğini öğrenin. Burada bundan habersiz insanlar var sanırım kendilerini evden çıkaran ev sahiplerine falan çatamayıp bana öfkelerini göstermişler.

Valla açmadan gelip izin istediler vermedik işinden olacağı yere açmasaydı o zaman. Olası yaşanacak bir hırsızlık darp vs de kötü bir şey.

Sizde kendinizi düzgün ifade etmeyi öğrenin lütfen.
Yahu hanımefendi boşuna laf sokmaya çalışıyorsunuz. Siz kendiniz bana kat sakinlerinin izni demediniz "izin" dediniz. Ben müneccim değilim,hangi izinden bahsettiğinizi nasıl anlayabilirim? Nasıl anlamamı bekliyorsunuz yani? Önce doğru düzgün kendinizi,ne istediğinizi,ne sorduğunuzu ifade edin ondan sonra gelip insanlara çatın. Ayrıca kalın işaretlediğim cümlede ne anlatmak istediğinizi anlayamadım,sizde düzgün cümle kurun bi zahmet. ben kimsenin konusuna gelip çatmaya çalışmıyorum,en azından sizin yaptığınızı yapmıyorum,güzelce yardımcı olmaya çalışıyorum. İyi akşamlar dilerim.

Millət nə yapsın dükkan da mı acmasin?benim yaşadığım yerde çoğu binada hukuk bürosu var. Neredeyse her apartmanda bir tane tabela.
Ayrıca derdiniz alt kapının açık olmasiysa hiç dert etmeyin. Sizce eve girmeyi göze alan hırsız apartman giriş kapısı kapalı diye vaz mi geçecek?
Komik bir düşünce.
Adamcağız yazık,bir ton masraf yapmış. Ne umutlarla ekmek parası kazanmaya çalışıyor, yaşanan olaya bak.

Ya bende ciddiye alıp yardım etmeye çalıştım size.
Aldığım cevaba bakar mısınız?
Ben "belediyeden izin almadan açamaz" dediğimde siz bana "ben belediye izninden bahsetmiyorum,kat sakinlerinin izinlerinden bahsediyorum" dediniz mi? Demediniz. O zaman ben nasıl anlayabilirim hangi izinden bahsettiğinizi söyler misiniz? Yanlışı düzeltin de doğrusunu söyleyin o zaman.

Yeni yonetmeligi bilmiyorum, ama biz kendi evimizde e ticaret yapiyoruz, ve sirketi kurarken apsrtmanda yasadigimiz icin tum komsularin onayi gerekti.

2 yil once evimizi satip baska bir ev aldik, vergi dairesine adres degisikligi bildirdik, vergi dairesinden memurlar gelip baktilar, ama bu kez yeni tasindigimiz ev icin komsu izni alinmadi.

Bizim e-ticaret oldugu icin gelen giden olmuyor cok sukur. Belki onun da etkisi vardir bilmiyorum. Biz evi sadece atolye olarak kullaniyoruz, kolilerimizide kargoya genellikle biz goturuyoruz, nadiren kargo gelip aliyor ama onun disinda bir gelen giden durumu olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…