• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

apartmanımızda ticari dükkan istemiyoruz

Senin o konunu biliyorum tek sen rahatsız olduğun için çözüm bulamadın e değişik tipler olduğu için polis falanda devreye sokamadın ama bence bu mesele daha ciddi ben de tedirgin olurdum hırsızın cirit attığı şu dönemde sürekli açık bir apartman kapısı iyi olmaz ama dediğin gibi kamera takılacaksa ben çok sorun yapmazdım şahsen ben özel olarak kendi daire kapımın üstüne taktırdım çok rahat ettim önüne geçemezseniz eğer apt sistem döşenirken ekstradan 400 500 lira ödeyin daire kapınıza da taktırın derim

Evet o mevzu başka onu geçtim artık :)

Son çare kamera gibi görünüyor ama yine de bence kesin çözüm değil. Bu ülkede kamera kaydı olunca kimler neler yapmadı ki?

Aynen ki gündüz vakti apartmanda kapıyı kırarak girmeye çalışanlar olmuştu. Eski evimizde bi alt sokaktaydık orda bize yan komşularımıza kaç kere hırsız girmişti.

Kat mülkiyeti kanununa göre; tapuda hane olarak geçen bir konutun işyeri olarak kiraya verilmesi için apartmandaki kat sahiplerinden imza (onay) alınması şartı var. Kat mülkiyeti kanunu inceleyin.

Evet biz de böyle biliyorduk lakin açık var dediler bilmiyorum inanın anlayamadım da araştıracağım teşekkürler...

diş hekimi doktor avukat psikolog bunlar farklı bizim de diğer evimizde psikolog var öncesinde dr vardı sorun olmadı hiçbir zaman. onlar zaten izin almıyorlar.

eee onlara da giren çıkan belli değil , derdiniz girenin çıkanın çok olması değil mi meslek ne fark eder

Niye sacmaymis.. aile apartmani nedir acaba... benim eski oturdugum apartmanda daa ofis vardi karsi dairemde ne olmus yani

Aile apartmanı şu demek

Aptda küçük çocuklar var. Kapı önünde oynarlar. Başka katlarda yaşlı evden çıkamayan hastalar var. Herkes birbirini gözetir sessiz olmaya çalışır herkes herkesi tanır. Yabancı biri girince kapıcı tanır Herkes birbirini yıllardır bilir. Budur yani. Tamam siz memnunsanız sizin bileceğiniz iş bizim apartmanımızdaki kat sahipleri istemiyor bu kadar basit.

Hanımlar selam

Ben pek işin içinde olmamakla birlikte apartmanımızda bi sorun var aylardır annemler anlatınca size danışmak istedim belki farklı bir fikir çıkar.

Bir ticari dükkan açıldı 3. kata. Apartmanca istenmiyor kendisi apartman yönetimi davalık olmaya kadar zorluyor ancak ne olduğunu anlamadığım bir izin almış belediyeden öyle olunca çıkartılamıyormuş diye bilgi geldi.

Günlerdir apartman hop kalkıp hop inliyor bu mevzulardan diğer kat sahipleri istemiyor, güvenlik açısından burası aile apartmanı ve işlek bir caddedeyiz bikaç kez hırsızlar zorlamaya çalıştı daireleri o zamandan beri güvenlik arttırıldı. Ev sahibi de biraz çirkef sanırım "Siz kiracımı çıkartırsanız ben de karot aldırır evi kentsel dönüşüme soktururum apartmanı yıktırtırım." diye tehdit ediyormuş. Ki bu ekonomik krizde olacak iş değil.

Yine de istenmiyor bu dükkan çıksın istiyorlar. Apartman yöneticisi bir avukata sormuş uğraşırız ama çıkartamayabiliriz büyük ihtimal demiş. Güya yönetmelik kiracı lehineymiş. Bana biraz saçma geldi sonuçta tüm apartmanın karşı olduğu bir ticari işletme açılmasına yönetmeliğin izin vermesi ama yeni değişmiş kanunlar. Araştırdım sonuç da elde edemedim pek.

Bilgisi olan, başına benzer durumlar gelmiş olan, avukat arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler okuduğunuz için 🤗
Bina girişine kamera taktirin bi tane içeri bi tane dışarı gerekiyorsa her kata ama birini çıkartmaya çalışmak hem de size zararı dokunmazken bana hoş gelmiyor. Güvenlik sorunu her zaman vardır o işletme açılmadan öncede yaşanmış neticede güvenlik sorunu demekki o gidince güvenlik sağlanmış olmayacak .

Dukkan dediginiz isyeri mi?
Ben hic bir apartmanin 3.katinda dukkan gormedim , eger bir ofis ise birsey yapabileceginizi sanmiyorum
İstememek konusunda haklisiniz ancak onlar da kiraci neticede , belki dava acarak bir cozume ulasabilirsiniz ama o da en az 2 yil surer

İş yeri evet. Ofis türevi değil. Ancak biraz merdiven altı bir servis hizmeti ne olduğu da şüpheli biraz açıkçası.

Ne iş yapıyorlar

Bazı mesleklere apartmansa izin verilse de dükkan vs işyeri olmadan ruhsat alamaz ki

Açık yazmayayım ama aynen o izin alması gereken çoğu kişinin hoş karşılamayacağı bir dükkan türü.

öyle avukat dr ya da bi işyeri ofisi değil.

eee onlara da giren çıkan belli değil , derdiniz girenin çıkanın çok olması değil mi meslek ne fark eder

Siz başka bi konunuzda kapı önünde oynayan çocukların ailesini polise vermek istemişsiniz.

Size saçma gelmesi normal. Bizim aptda 3 5 yaşında küçük bebekler var kimse çocuğu kaçırılsın taciz edilsin istemez.

Aile apartmanı şu demek

Aptda küçük çocuklar var. Kapı önünde oynarlar. Başka katlarda yaşlı evden çıkamayan hastalar var. Herkes birbirini gözetir sessiz olmaya çalışır herkes herkesi tanır. Yabancı biri girince kapıcı tanır Herkes birbirini yıllardır bilir. Budur yani. Tamam siz memnunsanız sizin bileceğiniz iş bizim apartmanımızdaki kat sahipleri istemiyor bu kadar basit.
Oyle bi hakkiniz yok iste tapulu maliniz olmadigi icin.. size zarari mi oldu birinin basina birsey mi geldi.. burasi aile apartmani bekar olmaz yok ogrenci olmaz yok is yeri olmaz.. sinir olunasi seyler... insanlarin ekmegine mani olmayin.. is sahibi de olsa kolay degil tasinmak.. guvenlik diyorsun da guvenlik acisindan bi sikinti olmus olsa neyse... yabanci girse nolcak kapat kapini otur.. cocuklar disarda sokakta oynuyor diyorsun da sanki sokakta tehlike yok da adama gelen yabancilar zararli...

Siz başka bi konunuzda kapı önünde oynayan çocukların ailesini polise vermek istemişsiniz.

Size saçma gelmesi normal. Bizim aptda 3 5 yaşında küçük bebekler var kimse çocuğu kaçırılsın taciz edilsin istemez.

konularımı mı araştırdın üşenmeden keşke düzgün okusaydın ben gece 2 de 3 de aşırı gürültü yapan çocuklardan bahsetmiştim . ayrıca 3 5 yaşındaki çocukların kapının önünde işi ne ?

soruma cevap verirseniz sevinirim doktor avukat ta var sorun olmuyor diyorsunuz bende diyorum ki onda da giren çıkan belli değil neden bunları çıkarmak istiyorsunuz ?

Oyle bi hakkiniz yok iste tapulu maliniz olmadigi icin.. size zarari mi oldu birinin basina birsey mi geldi.. burasi aile apartmani bekar olmaz yok ogrenci olmaz yok is yeri olmaz.. sinir olunasi seyler... insanlarin ekmegine mani olmayin.. is sahibi de olsa kolay degil tasinmak.. guvenlik diyorsun da guvenlik acisindan bi sikinti olmus olsa neyse... yabanci girse nolcak kapat kapini otur.. cocuklar disarda sokakta oynuyor diyorsun da sanki sokakta tehlike yok da adama gelen yabancilar zararli...

Bekar olmaz diye bir laf mı etmişim :)

Yan apartmanda bizim kendi tapulu evimizi ailem iki sevgiliye kiraya verdi evlendiler de hala oturuyorlar. Kendi saçma önyargılarınızı benim üzerimden prim yapmak için çarpıtmayın.

İnsanların kapıları gündüz vakti zorlanıyor tabi ki güvenlik konusunda hassas olacaklar. Size saçma geliyorsa siz izin verirsiniz. Bizim apartmanca kararımız bu saygı gösterin.

Bekar olmaz diye bir laf mı etmişim :)

Yan apartmanda bizim kendi tapulu evimizi ailem iki sevgiliye kiraya verdi evlendiler de hala oturuyorlar. Kendi saçma önyargılarınızı benim üzerimden prim yapmak için çarpıtmayın.

İnsanların kapıları gündüz vakti zorlanıyor tabi ki güvenlik konusunda hassas olacaklar. Size saçma geliyorsa siz izin verirsiniz. Bizim apartmanca kararımız bu saygı gösterin.
Senin uzerinden degil ornek veriyorum aile apartmani bahanesiyle insanlara ev vermeyene bir olup evden atanlara sinir oluyorum.. sizin apartmanca karariniz bu nedir ya oyle bi karar veremezsjniz iste.. bunu anla once... sen ev sahibi olsan dahi kiraciyi benim evim benim kararim diye kolaylikla cikaramazsin bile ki siz sizin olmayan seye mudahele ediyorsunuz.. hakkiniz olmayan seye saygi duyamam kusura bakma... guvenlik bi bahane soyliyon ama somut ornegin yasadiginiz bir durum yok olsa hak verirdim

Kiracıyı çıkarma süreciniz nasıl olur bilmiyorum ama karot raporu hakkında bilgisi olup sizi onunla tehdit edecek kadar beyinsiz olan ev sahibi, kiracıdan daha tehlikeli geldi bana. Konunuzda geçen benzeri bir zeka yoksunu yüzünden, ansızın alınan karot raporuyla 200 mt 3+1 olan evler 85 mt 2+1 e düşürülüp, 3 yıldır mütahit bey kaba inşaatı anca tamamlayabildi. Karot raporu alındı mı bitti ,bina eskiyse. Bu konuda daha dikkatli olun.

Söylemiyorum :) Yorum yapmayın :)

benim sorduğum soru farklı zaten konuyu dağıtıyorsunuz.
Cunku daha ne is oldugunu bilmiyon yalan soyluyon ki soyleyemiyon.. konuyu dagiitmiyoz soruyoruz ki ona gore size hak verelim ama goruyorum ki ortada hak verilcek somut birsey de yok basiniza gelen... kimbilir neysen adama sinir olmusunuz da guvenlik diye bahane ediyorsunuz..

Cunku daha ne is oldugunu bilmiyon yalan soyluyon ki soyleyemiyon.. konuyu dagiitmiyoz soruyoruz ki ona gore size hak verelim ama goruyorum ki ortada hak verilcek somut birsey de yok basiniza gelen... kimbilir neysen adama sinir olmusunuz da guvenlik diye bahane ediyorsunuz..

aynen nasıl bilendiyse benim konumu okuyup ben sanki gündüz vakti sokakta oynayan çocukları şikayet ediyormuşum gibi buraya yazıp algı yapmaya çalışıyor halbuki kendisi de biliyor olayın gece olduğunu

Kiracıyı çıkarma süreciniz nasıl olur bilmiyorum ama karot raporu hakkında bilgisi olup sizi onunla tehdit edecek kadar beyinsiz olan ev sahibi, kiracıdan daha tehlikeli geldi bana. Konunuzda geçen benzeri bir zeka yoksunu yüzünden, ansızın alınan karot raporuyla 200 mt 3+1 olan evler 85 mt 2+1 e düşürülüp, 3 yıldır mütahit bey kaba inşaatı anca tamamlayabildi. Karot raporu alındı mı bitti ,bina eskiyse. Bu konuda daha dikkatli olun.

Bunu biliyoruz gerçekten çok acayip bir kanun o da. Binamız eski alınmasıyla yıkım kararı çıkıyormuş gerçekten çok büyük açık var.

Aslında biz de isteriz ancak şu an piyasa kötü kendi başka evimizi yapan müteahhit bile batmak üzere şu an inşaat yapılacak zaman değil.

Siz de umarım bi an önce evinize kavuşursunuz. Çok garip zamanlar valla.

aynen nasıl bilendiyse benim konumu okuyup ben sanki gündüz vakti sokakta oynayan çocukları şikayet ediyormuşum gibi buraya yazıp algı yapmaya çalışıyor halbuki kendisi de biliyor olayın gece olduğunu
Benim aklima gelen yaslilar belki gurultuden rahatsiz olmuslar guvenlik diye de bahane ediyorlar...

Back
X