apartmanla ilgili sorunlar

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
merhaba apartmanımız 8 daireden oluşuyor ancak sadece 2 ev sahibi apartmanda yaşıyoruz diğerleri kiracı yada boş.1 kattaki 2 daire ise tek kişiye ait.

sorunumuz şu apartmanda düzen yok ve pis,biz apartman boyansın,bahçe düzenlemesi vs... yapılmasını istiyoruz ancak 1.katın ev sahibi ben harcama yapmam diyor,onun yüzünden birşey yapamıyoruz.öncelikle yönetici seçelim diyoruz ancak bunun için ev sahiplerini davet etmemiz gerekiyor fakat 1.kattaki dairelerin sahibine ulaşamıyoruz,kendisi başka şehirde oturuyor.

onu davet etmeden bu toplantı olurmu,verilen kararlara oda uymak zorundamı,ileride beni davet etmediler benim haberim yok bu toplantıdan ve kararlardan diyebilir,bunun yaşanmasını istemiyoruz.nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

-TEŞEKKÜRLER-

Merhaba;
Çoğunluğu sağlayarak toplantı yapamıyor iseniz Sulh Hukuk Mahkemesina başvurarak yönetici tayin ettirebilirsiniz.
İyi günler dilerim.

çoğunluğu topladık,5 ev sahibininde imzasıyla eşim yönetici seçildi,noterden tasdikli karar defterimiz var,bankaya apartman adına hesap açıldı,herşey resmi oldu.işe önce bahçe düzenlemesiyle başlamak istiyoruz,daire başına 1500 tl düşüyor ama 1.katın ev sahibi buna yanaşmıyor ne yapabiliriz,diğer herkes veriyor.nasıl bir haklarımız var acaba?nasıl bir yöntem izlemeliyiz?teşekkürler tekrar.

Back
X