Apple Bill

ogretmenhanim

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
1.523
1.340
333
Bursa
Kızlar merhaba annemin kredi kartından 4000 600 2000 gibi parça parça paralar çekilmiş. Yaklaşık 10000 tl. Applebill.com gözüküyor harcamalarda ama bakiyorum yanlislikla üyelik falan da almamış. Dolandırıcı muhtemelen ama ne yapabiliriz bu konuda? Bankanın nasıl böyle açığını buluyorlar.

Bankanın açığı olmaz. Ya bilmediğiniz bir üyeliğiniz vardır Youtube gibi ya da iPhone kullanıyorsanız iCloud bellek falan satın almış olabilirsiniz onun faturasıdır. Ya da şüpheli bir sitede kart bilgilerinizle (3d secure olmadan) işlem yapılmıştır, haberiniz yoktur.

Annenizin kartini mobil odeme, internet alisverisi, sanal alisveris gibi seylere kapatin oncelikle ardindan provizyondaysa bu odemeler bankayi arayip dolandirildiginizi ve chargeback istediginizi soyleyin

Applein mağazası müzik yada film filan mı satın aldi bi bakın isterseniz

Ben kartımdan İnternet alışverişi yaptıktan sonra kartımı İnternet alışverişlerine kapatıyorum. Hatta para transferi ve para çekme limitlerini de çok azalttım, ihtiyacım oldukça arttırıyorum. Benim de zamanında kartımdan Google play ödemesi çekilmişti, o günden beri tedbirliyim bu konuda

Kart bilgileri çalınmış. Çok oluyo böyle şeyler. Kartı iptal ettirmeniz lazım. Az az çekiyorlar ki insanlar fark etmesinler. Zamanla daha çok cekecekler

Bankaya da şikayet ettik applei da aradık. Apple araştırdı baktı yok öyle bir satın alma vs. Umarım hallolur. Kartları da iptal ettirdik.

İCloud bellek bu kadar yüksek mi fiyatı aylık 30 tl ödüyorum ben.

Kartı kapattırip işlemlere bankadan itiraz edin.
Mobil bankacılıktan kartı internet alışverişine kapatıp,alışveriş yapacağınız zaman sanal kart kullanmak kart bilgilerinin güvende olması açısından daha doğru. Mobil odemeyi de kapatın ki devamı gelmesin bu harcamaların.Birde havale,eft,alışveriş limitlerini de minimumda tutun,kullanacağınız zaman yükseltirsiniz.
Muhtemelen kart kopyalandı yada anneniz farkında olmadan bir onay verdi dolandırıcılara. Ama itiraz edin,araştırılır.

Hepsini yaptık sanal kart çok mantıklı çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…