Aptal gibi arabamı vurdum busabah ve ilk defa tek başıma trafiğe çıkmıştım

siz sanırım iş yerinde dalga konusu olmaktan çok korkuyorsunuz,ben bunu anladım yazdığınız yorumlardan.
acemi misiniz...?

Çizdiğiniz aracın camına telefonunuzu yazıp not bırakabilirdiniz bence. Size yapılsa aynı şey hoşunuza gidermiydi kaçılması. Aynı şey bizim arabayada yapılmıştı apartmanın önünde. Baktım bi sürü çizik var. Sürtülmüş. Diğer arabanın rengi çıkmış. Alt komşunun arabası olduğunu anladım. 1 gün geçmesine rağmen kimse gelip özür falan dilemedi. Gidip zilini çaldım böyle böyle arabamıza sürtmüşsünüz dedim. Aa işte eşim oruçken çom sinirli oluyor çıkarken yapmış falan dedi. Neyse bedeli ödeyelim dedi. Faturayı götürüp ödettik fakat sorun burada ödemek falan değil biraz da iyi niyet göstermek. Biz anlamasaydık demekki hiç söylemeyeceklerdi. :19:

Canım çok gecmis olsun öncelikle. Seni çok iyi anlıyorum, insan yeni arabay kullanmaya başlayıp da ilk defa kaza yapınca (ki bu kaza bile sayılmaz, Allah büyük kazadan korusun) yerin dibine giresi geliyor, kendini rezil olmuş hissediyor. Ama İnan bnda utanaak birşey yok, herkesin basına gelebilir canım, bence de çizdiğin arabanın sahibiyle konus, ozur diler, zararını ödersin, bu kadar basit, Allah beterinden korusun canım.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.

Ama yaptığınız davranış çok yanlış, benim arabamada çok çarpan oluyor, eğer gelip kusura bakma ben çarptım derse ufak şeylerde önemli değil diyip geçip gidiyorum.

Ama arabam park halindeyken biri gelmiş minik bir çizik oluşturmuşsa ve bunu bana söylemiyorsa çok kızıyor, Allaha havale ediyorum.

Ben değil ama eşim bir kere park halindeki bir arabaya çok dikkatli bakmayınca belli bile olmayacak kadar bir zarar verdi ve arabanın üstüne not yazıp yapıştırdı, arabanıza ben sürttüm, cep numaram bu, lütfen arayınız diye, adam aramadı bile, çünkü aranacak kadar büyük bişey değlidi ama biz görevimizi yapıp o notu yazdık.

Benim arabayı pasta cilaya gönderdim.adamda yok gitmiş o korkuyla çıktım iş yerime korktum halağda korkuyorum...yarın adam burdaysa bırakırım kartımı

Olabilir, böyle şeyler insanlık hali...

Usta şoför , acemi şoför fark etmiyor ....

Hem kullana kullana öğreneceksiniz, bunun başka yolu yok ki ...

Rezil filan da olmazsınız.

ke$ke söyleseydin yaa, benimde ba$ima geldi, ehliyeti yeni almi$tim markete gidiyorum üstelikte minibüsle ne cesaretse yeni ehliyetini alan birine minibüs çok büyük, neyse, parkettim ali$veri$imi yaptim tekrar arabaya bindim, yanimda iki araba vardi yer daralmi$ti ve ben çikarken arabanin kapisina çarptim dönerken yani arka arka gidiyordum, bayagi egildi eski bir arabaydi ama ben öylece kaçtim!! ardan yillar geçsede unutmam o zaman cahildim araba benim üzerime kayitli degildi diye korktum o kadar para falan üstelik ögrenciyim :( ve ben salak gibi kaçtim!! o kadar pi$manimki dü$ün yani Allah'in kar$isina KUL HAKKI 'yla çikacagim asla helalle$emeyecegim :43::43::43: minibüse bir$ey olmami$ti bu arada, ailem farketmedi ama hala vicdan azabi çekiyorum,

bence arabayi görür görmez bir not birak numarani falan ver neticede tek çizik olsa bile bu KUL HAKKI

O arabanin sahibiyle konusmalisin; eger ayni yerde calisiyorsaniz arabayi gorursun zaten. Bir not biraksaydin bari iyi olurdu.
6 yillik aktif surucu olarak en korktugum seylerden biri, arabami parkettigim yerde cizilmis/vurulmus ve oyle birakip kacilmis olarak bulmaktir. Bu yuzden her arabaya binisimde kontrol ederim cizik vuruk var mi diye.

Bir de kusura bakma ama, durduk yere park halinde bir arabaya surtuyorsan biraz daha direksiyon calisman lazim. Bir sure daha trafikten uzak pratik yapmani oneriyorum, daha buyuk kazalari onlemek icin.

Son düzenleme:
geçmiş olsun...
isterseniz adamı şıp diye bulursunuz,lütfen yok,gitmiş diye kendinizi avutmayın.çok çok ayıp.50-60 bin liralık bir arabada ufacık bir çizik nelere mal oluor biliyor musunuz??acemi olabilirsiniz ama kimse sizin açtığınız zararı karşılamak zorunda değil.ben bebek arabasıyla bile giderken herhangi bir araca sürtünme falan olursa iyice bakıyorum,çizilme bozulma oldu mu diye.insanlık hali her şey olabilir.bir an önce adama ulaşın,belki masraf bile yoktur,ama özür dilemek zorundasınız.

Bir insanın aracında maddi hasar oluşturmanın verdiği suçluluk duygusu , rezil olmak duygusundan daha baskın olmalıydı.

Biz ne yazarsak yazalım bizi dinleyeceğinizi sanmıyorum zira buralara yazmadan önce adamı / kadını bulurdunuz.

15 yıllık şoförüm bir kere kaza yaptım onda da bana polonezköy yolunda arkadan içkili araba kullanan biri çarptı.

Hep haddimi bildim, ilk yıl asla karanlıkta ve yağmurda trafiğe çıkmadım. Hiçbir risk almadım. Sağdan soldan değil direksiyon hocasından 1 ay hergün ders aldım. Şimdi ise benim diyen taksi şoförüyle aşık atarım. Ama hepsi zamanla oldu, zamansız hiçbirşey yapmadım.

Çizik ezik hikaye, acemiyken trafiğe çıkmak çok riskli heyecandan fren yerine gaza basarsınız, birinin canına kastedersiniz aman ha iyice öğrenmeden tam pişmeden çıkmayın. Ne size ne kimseye birşey olsun.

Son düzenleme:
Benim arabayı pasta cilaya gönderdim.adamda yok gitmiş o korkuyla çıktım iş yerime korktum halağda korkuyorum...yarın adam burdaysa bırakırım kartımı

Saat 9.00 da çizdiğiniz arabaya öğleden sonra gidip bakarsanız
gitmiş olur tabii.Bir de niye bu kadar korktuğunuzu anlamadım açıkcası.
Masrafı ödemekten mi korkuyorsunuz?

Son düzenleme:
saçmalamayın lütfen parasında değilim tabiki evdekiler duyucak diye korkuyorum..arabamın trafiği kaskosu herşeyivar sıfır araba almış 100,200 tl denmi korkucammmm

keşke duvara çarpsaydımda o arabaya çarpmasaydım.çarpma derken çizik yani. benim arabam çizilsin ama başkasına zarar vermiyim....

saçmalamayın lütfen parasında değilim tabiki evdekiler duyucak diye korkuyorum..arabamın trafiği kaskosu herşeyivar sıfır araba almış 100,200 tl denmi korkucammmm

Niye sacmalayalım, paradan çekinmediğinizi anladık da vicdanınızın nasıl rahat ettiğini merak ettiğimiz için sorduk.

keşke duvara çarpsaydımda o arabaya çarpmasaydım.çarpma derken çizik yani. benim arabam çizilsin ama başkasına zarar vermiyim....

Allah korusun, bundan sonra daha dikkatli kullanırsınız, kaza anında da arac sahibi yoksa not iliştirirsiniz cama. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler.

Bir işiniz var, çalışıyorsunuz.

Sıfır araba almışsınız, her şeyi varmış.

100-200 tlden korkmuyorsunuz.

Ama evdekilerden niye korkuyorsunuz ? İnsan tüm bunları yapabilirde.

Sırf yanlışlıkla çizdi diye evdekilerden niye korkar. Yarın o arabayı bulun bence.​

çünki ben tek başıma bir iş yapamıyorum aldığım kararlarda ve yaptığım şeylerde ailemin izni olması gerekiyor halağ aile izniyle ve aileme bağlı yaşıyorummmm.

Birine zarar verdiğinizde , ilk önce zarar verdiğiniz kişiyi düşünmeye başladığınızda , kendi korkularınızdan çok.
Eminim aileniz size daha çok güvenir.
Benim çocuğum birinin arabasına zarar verse ve bana gelip senden korktum işte, kağıt yazıp arabasına koymadım der ise, ben ondan arabasını alırdım.

takma kafana ben 3 arabaya sürttüm ik aylar. şimdi alıştım ama az önce bir kaza atlattım mesela eve gelirken. dalgındım park yerinden çıkarken sağdan aniden araba çıktı adam da sinirli sinirli el harketi yaptı bana bastı gitti sonra.

velhasılı olur böyle şeyler. sen vurursun o sana vurur. Allah beterinden korusun yarın git konuş. çok büyük birşey yoksa önemsemez bile belki.

takma kafana ben 3 arabaya sürttüm ik aylar. şimdi alıştım ama az önce bir kaza atlattım mesela eve gelirken. dalgındım park yerinden çıkarken sağdan aniden araba çıktı adam da sinirli sinirli el harketi yaptı bana bastı gitti sonra.

velhasılı olur böyle şeyler. sen vurursun o sana vurur. Allah beterinden korusun yarın git konuş. çok büyük birşey yoksa önemsemez bile belki.

allah razı olsun içimi ferahlaıyorsunuz duygularımı kimse anlamıyorum sanki mesele para değil çünki....

çünki ben tek başıma bir iş yapamıyorum aldığım kararlarda ve yaptığım şeylerde ailemin izni olması gerekiyor halağ aile izniyle ve aileme bağlı yaşıyorummmm.

İyi de; kazayı ailenizle yapmadınız sonuçta,tek başına yaptınız :)

Kaldı ki adı üzerinde kaza bu, geçmiş olsun demekten başka aileniz ne diyebilir,ne yapabilir ki...

Ortalıktan yok olmak yerine üstünüze düşüneni yapmak çok daha makul bir davranış olurdu.

Trafik raconunda böyle sıyırıp,vurup ortadan kaybolan sizin gibilere "uyanık" derler; ya da adı başka birşeydir...Haberiniz olsun...:27:

Back
X