Aptal gibi arabamı vurdum busabah ve ilk defa tek başıma trafiğe çıkmıştım

takma kafana ben 3 arabaya sürttüm ik aylar. şimdi alıştım ama az önce bir kaza atlattım mesela eve gelirken. dalgındım park yerinden çıkarken sağdan aniden araba çıktı adam da sinirli sinirli el harketi yaptı bana bastı gitti sonra.

velhasılı olur böyle şeyler. sen vurursun o sana vurur. Allah beterinden korusun yarın git konuş. çok büyük birşey yoksa önemsemez bile belki.

Vurup vurup kaçtığınız oldu mu? Onun çiziği azdır, benim arabam sıfır hemen boyatmalıyım dediğiniz?

Ya sizin 0 arabanıza vurup kaçsalardı?
Şu anda ne halde olurdunuz ailenize nasıl izah ederdiniz,belki vurup kaçtığınız kişi de birilerine izah edemeyecek?

Başkalarına verdiğiniz zarar gün gelir sizden misliyle çıkar o yüzden hatanızla yüzleşip bedelini ödeyin vicdanınız rahat olsun.

Kusura bakma ama seni anliyorum
Diyenin vicdanindan Suphe ederim
Kimse mi gormedi seni kaza yaparken
Eger. Ki plakani aldilar ise Daha kotu
Yurtdisinda istersen hafif Dökun
Numara birakmazsan polisler kapinda
Esimin arabasina parktan cikan Biri vurmus
Hafif cizik olmus kadin gitmis yabanci
Biri plakayi alip Not yazmis bi plakali
Arac size carpti diye polis o kisiye extra
Ceza Verdi,,,,
Carpip kacan insanlarin hemen plakalarini
Alin size yapildigini dusunun Ben kendim
Gorursem bekliyorum Adam Not yaziyormu
Diye....

Son olarak ister buyuk ister kucuk yada nokta
Kadar olsun o Senin Gibi acemilerin vurup
Kacmasi icin Araba almamistir emin ol
Ve bu Sana simdi olmassada ileride
Daha buyuk zarar gelir...

gercekten yaptiginiz cok ayip arabaya vurmaniz bir kaza ama hic bisey olmamis gibi kacmaniz ayip. hic utanmiyormusunuz cok kizdim size ayni seyi benim araba yapsalar yapanda sizin gibi biri olsa elimden alamazlardi kesin

Öncelıkle geçmiş olsun ,
Bugun kımse gormemıs dıye savuşturdugunuz o kaza yarın cokdaha ağır bır sekılde sizden çıkacaktır..
Neden rezıl oldugunuzu dusunuyorsunuz ki ? bence kaza yaparak rezıl olmamıssınız , kazadan sonra kacarak soyledıgınız duruma dusmussunuz .

Bi an kendimi vurduğunuz arabanın sahibinin yerine koydum.

Benim arabama, çarpacak, sürtecek üstüne bir özür, kusura bakmayın demicek, birde kaçacak. Valla ben arabam söz konusu olunca çok agrasif olurum. Belki karşımdaki insanın bir özür dilerimle çözebileceği şeyler bende büyür büyür büyür, her türlü bunu yapanı bulur, aynı zararın 10 mislini oonun arabasına yaparım.

Geçmiş olsun... Sanırım ilk anda panikleyip karşı tarafın tepkisinden korktunuz ama inanın çoğu an bizim korktuğumuz, gözümüzde büyüttüğümüz kadar kötü geçmez. Yarın arabanın sahibini bulup ''dün cesaret edip yanınıza gelemedim'' diyip söze başlarsınız. Özür dileyip zararını karşılayacağınızıda söylersiniz... Zaten bugün biraz sakinleşip cesaretinizi toplamışsınızdır haydi bismillah diyip dikilin adamın karşısına olsun bitsin:) Ne kendi kendinizi yiyip bitirin ne de karşıdaki insanı zorda bırakın.

2 yıl sehirler arası ve sehir içi araba kullandım 1cizik bile olmadı arabada amaaa doktura gittim pisikologa ilac verdi ilk olarak duran arabaya sürttüm kadın geldi ehliyeti pazardan mı aldın dedi bende o heyacan la yok kasaptan aldım sende isterrmisin dedim sag kapi iiçine gömüldü 2.gün dar yola girdim dedim araba gecer hani yürüyüş yoluna demir direk koyuyolarya:1: araba gecmedi milet basıma toplandı hagla gittikce bakar anarım gitti arka sag ve solkapi :1: 3.gün tırsarak cıktık komşularla yola ışıklara da beklıyorum yaşli amca geri geri geldi önden carptı:1:indım baktım tampon cökmüş kızım kusura bakma vs.amca saglık olsun dedim evime geldım eşimle yedik bibirimizi dabi:1: dedim sat arabayı yoksa ziyan olcak sattı kurtulduk bu arada ilaç refleksleri öldürüyormuş şaka gibi ama gercek :1:

4 yıldır araba kullanıyorum şehir içi şehir dışı hiç farketmez ama gel görki geçen sene arabayı park edemedim... park ederken yanımdaki arabayla bizim arabayı arada hiç boşluk kalmicak şekilde yapıştırdım. Allahım tüy atsan yere düşmez o derece yapıştı arada gıdım boşluk yok ben panik tabe allahtan eve yakındım babamı çağırdımda çıkardı. Yani canım takma kafana olur böyle şeyler

kullanmayı tam öğrenmeden ,sagdan soldan ogrenmek yerıne dıreksıyon dersı almadan

trafıge cıkmayı buyuk delılık olarak goruyorum .hadı kendı canınıza kastınız var da dıger

ınsanların sucu ne! trafık te cok var boyle acemı suruculer ,acemı suruculerın trafıkte

ne ısı var ben bunu anlayamıyorum .

sız de bellı kı aılenızden cok kormussunuz .aılenız de sızın acemı oldugunuzun bılıncın de

oldukları ıcın trafıge tek cıkmanıza emınım tepkılılerdır .onları dınlemeyıp tek cıktıgınız

ıcın ve ustune kucuk de olsa bı kaza yaptıgınız ıcın panıkleyıp korktugunuz bellı .

keske tek cıkmasaydınız .

kendi canimi gectim baskalarinin cani icin ehliyet almaya korkuyorum,
bana kalsa hadi aldim diyelim sürerim,
ama bir hatam bir yanlis belkide bir hayata mal olacak,
bunu kaldiramam,
INSALLAH birgun alirim ehliyeti ama iyice araba surmeyi ogrenmeden cikmam herhalde trafige,
sizde carpip kacmissiniz orda bekleyip en azindan bir ozur dilemeniz gerekirdi,
sizse yok rezil oldum yok ailemin haberi yok,bilmiyorsan surme kardesim,
yani o anda ALLAH korusun birisine carpsandami durmayip kacacaktin,
aman rezil olurum aman ailem duymasin diye:19:

Vurup vurup kaçtığınız oldu mu? Onun çiziği azdır, benim arabam sıfır hemen boyatmalıyım dediğiniz?

vurmadım sürttüm ve çizildi. hepsiyle de konuştum zaten apartman önünde park ederken komşu arabasına oldu 2 si. birinde de marşpiyerimi çökerttim kaldırıma sürterek o kadar.

ayrıca arabam sıfır değil ikinci el. boyatmayı düşünmüyorum belki pastacila attırırım yaz sonu. yalnız hıyarın biri şoför kapısının tam ortasını fena halde içeri göçertmiş orasına macun lazım. onu nası yapıcam bilemiyorum. neyle başarmış onu anlayamadım. tornavidayla içeri bastırmış gibi. milletin benle fena hıncı var zaten ayol çekemiyolar...

ama marşpiyeri yaptırmam lazım çürüme oluyomuş çünkü alüminyum saç olduğu için...

zehra ne yaptın bakiyim sen konuştun mu.?

vurmadım sürttüm ve çizildi. hepsiyle de konuştum zaten apartman önünde park ederken komşu arabasına oldu 2 si. birinde de marşpiyerimi çökerttim kaldırıma sürterek o kadar.

ayrıca arabam sıfır değil ikinci el. boyatmayı düşünmüyorum belki pastacila attırırım yaz sonu. yalnız hıyarın biri şoför kapısının tam ortasını fena halde içeri göçertmiş orasına macun lazım. onu nası yapıcam bilemiyorum. neyle başarmış onu anlayamadım. tornavidayla içeri bastırmış gibi. milletin benle fena hıncı var zaten ayol çekemiyolar...

ama marşpiyeri yaptırmam lazım çürüme oluyomuş çünkü alüminyum saç olduğu için...

zehra ne yaptın bakiyim sen konuştun mu.?

sabah baktım arabaya kimseyi bulamadım.sordum fazla ugramıyor buraya o araba kiralık araç dediler.adam beni bulabilirmi bilmiyorum söyledim kapıcıya adam gelirse söylersin yerimi dedim..bakalım ses seda yok halağ..

İşte şimdi verdiğiniz zarar daha da vahim.

Adamın arabası olsa en fazla kaskoya verir bir özür dilerdiniz.

Ancak kiralanılan arabalarda bu iş çok riskli. Adamların normalde kaskosu var sorunsuz yaptırmaları gerekirken, sizden pastayla geçecek minik sürtmeler için bile, sen bnim arabama zarar verdin 1000 tl 2000 tl istiyorum diyorlar.

Yaşadığım bir örneği vereyim size.

Arkadaşım harçlıklarını biriktirdi, 3 günlüğüne araba kiraladı. 2. gün sabah arabayı direğe çarptı. sağ taraf far kırıldı ve yan çamurluk hafif içine çöktü. Adamlara haber verdi. Normalde kaskonun halledeceği adamların 5 kuruş veröeyeceği şeye, adamlar sen bizim arabamıza zarar verdin dedi, 5300 tl hesap çıkarttılar. Düşünsenize çöken çamurluk plastik, bugün bir farın fiyatı milyar hayatta etmez. Ve genelde bunlar arkası sağlam insanlar oluyor, hele birde kiralarken nüfus cüzdanınızı verdiğiniz için peşinizden düşmüyorlar. Bana kalırsa, kiralık yada emanet arabayla hiç yola çıkmayın derim.

Son düzenleme:
İşte şimdi verdiğiniz zarar daha da vahim.

Adamın arabası olsa en fazla kaskoya verir bir özür dilerdiniz.

Ancak kiralanılan arabalarda bu iş çok riskli. Adamların normalde kaskosu var sorunsuz yaptırmaları gerekirken, sizden pastayla geçecek minik sürtmeler için bile, sen bnim arabama zarar verdin 1000 tl 2000 tl istiyorum diyorlar.

Yaşadığım bir örneği vereyim size.

Arkadaşım harçlıklarını biriktirdi, 3 günlüğüne araba kiraladı. 2. gün sabah arabayı direğe çarptı. sağ taraf far kırıldı ve yan çamurluk hafif içine çöktü. Adamlara haber verdi. Normalde kaskonun halledeceği adamların 5 kuruş veröeyeceği şeye, adamlar sen bizim arabamıza zarar verdin dedi, 5300 tl hesap çıkarttılar. Düşünsenize çöken çamurluk plastik, bugün bir farın fiyatı milyar hayatta etmez. Ve genelde bunlar arkası sağlam insanlar oluyor, hele birde kiralarken nüfus cüzdanınızı verdiğiniz için peşinizden düşmüyorlar. Bana kalırsa, kiralık yada emanet arabayla hiç yola çıkmayın derim.

Eşim birgün babamın arabasını aldı. Ters yönden gelen kadının biri carpıyor bizim arabaya, kadın yalvar yakar nolur zararınızı vereyim, bu şirket arabası basım derde girer diyor. Kendi aralarında tutanak düzenleyip, eşimi suclu gösterip, bizim arabanın parasını elden veriyor.

Bu yıl icradan bi evrak geldi, o araba leasing (rent a car) şirketinin filolarından biriymiş, suclu biz görünüyoruz, arabanın tamirde beklediği her günü bizden talep ettiler haliyle. Kaçmadığımız, iyi niyetli davranıdığımız halde 1000 tl gibi bir rakam ödedik mecburen.

Dürüstlük her zaman kazandırır, o kadın vicdanını sucturabiliyorsa bile ben alın terimle kazandığım parayı ona harcadığım icin hakkımı asla helal etmeyeceğim. Öbür tarafta hesaplasırız nasılsa

Araba kiralamak zaten çok maliyetli, sizler böyle anlatınca hiç kiralanmaz bunu anladım, şehirlerarası seyahat bile olsa en iyisi otobüs ya da uçağı tercih etmek...

arabama ne oldu bakmaya bile cesaret edemiyorum şuan bakmadım bile açıcası. moralim çok bozuk şirketede rezil rüsva olduk....mahvoldum bennnn

kendine bu kadar güvensizsen yanında kimse yokken trafiğe çıkmasaydın... adamın arabasına çarp sonra kabuğuna çekil olmaz öyle zararı karşılamak zorundasın biraz daha ustalaşıncaya kadar tek başına çıkma bence kendine de zarar verebilirdin dua et ki arabaya olmuş olan.:25:

Back
X