Ara kanama ve Oruc

burcu777

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
594
130
123
ya aslinda belki bir hocaya sormam gerekir bu soruyu ama belki aranizda basina böyle birsey gelmis olanlar vardir diye sormak istiyorum...

ben orucun ikinci haftasinda adet oldum ve dogum kontrol hapina baslamam gerekiyordu(hormonal bozuklugu oldugundan).
simdi bu haftanin basindan beri tekrar orucumu tutuyorum ama arada bir kan lekesi görüyorum ayiptir söylemesi yani sadece bir damla kadar geliyor...
ve bu hergün olmustur bu durumda orucum bozulurmu veya herdefasinda boy abdesti almam gerekiyormu??
Bilgisi olan cevaplayabilirmi acaba...
herkeslere simdiden cok tesekkür ederim...

Ben öyle durumda muhakkak abdest alıyorum... Benimde adetim bittikten bir kaç gün sonra bir damla gelir her seferinde tekrar abdest alırım... Böyle olması gerekir mi bilmiyorum benim içim rahat etmediği için alıyorum...:34::34::34:

Ben öyle durumda muhakkak abdest alıyorum... Benimde adetim bittikten bir kaç gün sonra bir damla gelir her seferinde tekrar abdest alırım... Böyle olması gerekir mi bilmiyorum benim içim rahat etmediği için alıyorum...:34::34::34:

benimde icim rahat olmadigindan aldim kac gündür ama bugün yine..... bikinti geldi artik..
e birde simdi oruc var isin icinde, moralim iyice bozuluyor.... tutuyorum ama böylede olunca artik moral sifir....

normal bir adetin süresi en az 3 en fazla 10 gündür
normal adet günü 10 günü aştıysa özür kanı sayılır ve değil damla şakırşakır kan aksa bile gusül almaya gerek yok
sadece her namaza yeniden namaz abdesti almak gerekir

normal adet günü 10 günü aştıysa özür kanı sayılır ve değil damla şakırşakır kan aksa bile gusül almaya gerek yok

sagol canim, seneler öncesinde benimde bir arkadasimda böyle birsey olmustu, ozaman annesi buna benzer birsey demisti ama iste emin olamadim..
ozaman orucumuda bozmaz diye tahmin ediyorum...

Hanefi mezhebine göre hayız müddeti en az 3 gün, en fazla 10 gündür. 10. günü geçtiğinde bu durumda orucun bozulmaz. Gusul almana gerek olmaz.

Arkadaşlar da paylaşmışlar ama bende yazmak istedim.

arkadaşlar yazmış birde iki adet arası temiz kalma süresi de en az 15 gündür yani adetiniz bitip gusül abdesti aldıktan sonra 15 günden önce kan gelirse bu kan çok bile olsa özre girer gusül gerektirmez ama her namazda abdest gerektirir iki ezan arası abdestli olursunuz her türlü ibadeti yapabilirsiniz namaz kılmak kuran okumak gibi ama diğer vaktin ezanı okunur okunmaz tekrar abdest almanız gerekir gusül değil sadece normal abdest umarım anlatabilmişimdir...

bende yazacaktım ama arkadaş yazmış zaten 10 günü geçti ise bu adet kanı değildir:34: özür kanıdır

10 günü gectikten sonra özür kanidir,olurda kesilmezde devam ederse iki adet arasi temizlik süresi 15 gündür 10 günden sonra 15 gün boyunca leke gelsede temiz sayilirsiniz 15 günden sonra yeniden adetli olursunuz yani namaz kilamaz oruc tutamazssiniz

Back
X