ara kat daire?

LESA76

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
5.661
7.376
merhaba sevgili arkadaşlar;
dert değil aslında ,biraz tereddüt ve endişe ,bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var bu konuda.malum şimdi yapılan tüm yeni binalarda ses ve ısı izalasyonu var ama yine de ara katlarda sorun yaşanıyor mu acaba.
çekirdek bir aileyiz ,üst katlar hep dublex,hem çok büyük hem de malum fiyatlar çok uçuk .yeni daire de ara katta oturan arkadaşlar memnunmusunuz .kışın ısınma açısından çok faydası var ama ses ve gürültü sorunu yaşıyormusunuz.

Yeni yapılan dışarıdan görünce lüx diye tabir edilebilecek bir evde yaşıyorum. Gayet yüksek bir kira bedeli ödüyorum. Üstelik ara katta değil, 1. kat. Ama yandaki komşunun tüm özel meselelerini bilirim. Telefonda konuşmaları vs. herşey bizim evde. Bizimkide yüksek ihtimal onun evinde. Hatta birgün annemle telefonda konuşurken eski komşu duvara vurmuştu çok ses yapıyorsun diyerek. Isı açısından gayet rahatım ama ses izolasyonu olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Hatta duvarları kartondan yaptıklarından şüpheleniyorum. Tek ve en büyük rahatsızlığımda bu. Ve dediğim gibi 1. kat. O yüzden hangi katta olduğunun bir önemi yok her evde aynı değildir ses ve ısı izolasyonu olup olmadığını mutlaka öğren yeni evdir vardır deyip geçme. Allah evinde sağlık ve huzurla oturmayı nasip etsin..

Yeni yapılan dışarıdan görünce lüx diye tabir edilebilecek bir evde yaşıyorum. Gayet yüksek bir kira bedeli ödüyorum. Üstelik ara katta değil, 1. kat. Ama yandaki komşunun tüm özel meselelerini bilirim. Telefonda konuşmaları vs. herşey bizim evde. Bizimkide yüksek ihtimal onun evinde. Hatta birgün annemle telefonda konuşurken eski komşu duvara vurmuştu çok ses yapıyorsun diyerek. Isı açısından gayet rahatım ama ses izolasyonu olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Hatta duvarları kartondan yaptıklarından şüpheleniyorum. Tek ve en büyük rahatsızlığımda bu. Ve dediğim gibi 1. kat. O yüzden hangi katta olduğunun bir önemi yok her evde aynı değildir ses ve ısı izolasyonu olup olmadığını mutlaka öğren yeni evdir vardır deyip geçme. Allah evinde sağlık ve huzurla oturmayı nasip etsin..
bizim evimizde de galiba ses yalıyımı yok yan komşu sanki bizim evde yaşıyor gibi bence bu konu çok önemli evimizde özel kalmıyor resmen. Bence ısınma haricinde buna da dikkat edin

Bende sifir bir dairede oturuyorum.en ust kattayim.ara kat sicaklik bakimindan iyiymis komsum oyle soyluyor.ewi benimkinden ilik.ses olarak onunda bizimde sesimiz dusuk seviyede inip cikiyor.Ama abartilacak bisey olmadi hicc.amaaaaa komsumun tek derdi ust kattan temizlik yaparken biseyler silkelemem.kadinin balkonu batiyor.napayim halilari falan asagi indirip sokakta silkeleyecek halim yok ya :KK66:

çok teşekkür ederim.
aynen söylediğiniz gibi binalar dışardan çok lüks.baktığımız dairelerde kullanılan malzemelere dikkat ediyoruz .mutfak dolabı,banyo,yer döşemesi vs.henüz almadık dairemizi .eşim dublex diyor ama fiyatlar çok uçuk.
birebir benim endişelerimi yaşamızsınız ,bu yüzden çok kararsızım.Allah yardımcımız olsun diyorum.

bizim evimizde de galiba ses yalıyımı yok yan komşu sanki bizim evde yaşıyor gibi bence bu konu çok önemli evimizde özel kalmıyor resmen. Bence ısınma haricinde buna da dikkat edin
şu an üst katta oturuyoruz.dediğiniz gibi yan koşu durumu bizde de var.bizim yatak odası ile yan komşunun çocuk odası ; diğer taraf tada mutfaklar yan yana.illaki söylediğiniz durum yaşanıyor.yeni binalarda bu durum pek olmaz diye teselli ediyorum kendimi:KK16:

Bende sifir bir dairede oturuyorum.en ust kattayim.ara kat sicaklik bakimindan iyiymis komsum oyle soyluyor.ewi benimkinden ilik.ses olarak onunda bizimde sesimiz dusuk seviyede inip cikiyor.Ama abartilacak bisey olmadi hicc.amaaaaa komsumun tek derdi ust kattan temizlik yaparken biseyler silkelemem.kadinin balkonu batiyor.napayim halilari falan asagi indirip sokakta silkeleyecek halim yok ya :KK66:
o kadar sese can kurban da ;eski binalarda ki gibi olurasa diye endişeliyim.arkadaşlarımın büyük kısmı yeni ev aldı ,hepsi memnun ama yine de ,eşim ve ben çok kararsızız.
diğer konu da önemli ;o da bir şekilde çözümlenmeli diye düşünüyorum.

canım ben en üst katta oturuyorum ama alttakinin hangi odanın kapısını kapattığı nerde televizyonun açık olduğu çocuk oynatış sesleri hep bizde haa daha bu sabah tartıştık benim kedim miyavladığında onun 2 aylık çocuğu uyanıyomuş uyuyamıyomuş :))) 2 aylık bebeğin kedi miyavlaması duyup uyanması manidar ama her katta var bence bu ses sorunu

Halınızı arkalı önlü süpürüp çırpmamayı deneyebilirsiniz. Yada apartman olarak bir gün belirleyip o gün çırpavilirainiz.
Bende bu napıyımları anlamıyorum. Benim üst kat konşunda sofra bezi çırpar sürekli. Ben günde üç öğün onların ekmek kırıklarını temizlemek zorunda mıyım? Ben nasıl aşağıdakini düşünüp balkon giderinin olfuğu yere çırpıp su döküp süpürüyosam oda yapacak bişeyler. Kadına söylediğimde ben onla uğraşamam dedi resmen.
Allahtan onunda benimde ev sahibimiz aynı ve iki senedir gününden önce kirayı verdiğiniz binada hiç bir sorun çıkarmadığımız için ev sahibi uyardı. Yoksa hala kadının pisliğini temizliyo olacaktım

Bence ara kat en iyisi.Çoğu alt kat güneş almaz,üst kat da kışın buz gibi,yazın hamam gibi olur.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar:KK36:
hemen hemen tüm ara katlar da ses(gürültü):KK53: sorunu var gördüğüm kadarıyla:KK57:bakalım hakkımızda hayırlısı olsunHoppafiyatlar son bir yılda aldı başını gitti ,üst katlar zaten dublex,inşallah gönlümüze göre bir daire bulabiliriz.aslında herkes biraz sağduyulu olup hassasiyet gösterse apartmanda yaşamak ,tıpkı kocaman bir aile gibi çok keyifli ama ne yazık ki bunu görmek şimdilerde çok zor.hepimize Allah iyi ve anlayışlı komşular versin inşallah.

Daha önce ara kattaydım üst katımdakinin köpeğinin ayak seslerini, yerleri tırmalamasını duyuyordum. Alt kattakinin tv sesini vs.

Taşındım şuan en üst kattayım.
Ne gürültü duyuyorum ne de balkonuma bir şeyler silkeleniyor :)

Ben su an kirada ara katta oturuyorum en üst kat ve en alt kattaki komşularim doğal gaz faturası hep benimkiden yüksek geliyor soğuk oluyormuş evleri ses konusunda da ben hiç sorun yaşamadım ev aldık hayirlisiyla bir hafta içinde tasinicaz aldığım evi de özellikle ara kat istedim ve ara kat aldım sana tavsiyem ara kat al hem sıcaklık açısından iyi hemde en alt katlarda ben hırsızlık korktuğum için ve demir parmaklik istemedigim icin ..
üst katta soğuk olur diye tercih etmedim

dert değil aslında ,biraz tereddüt ve endişe ,bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var bu konuda.malum şimdi yapılan tüm yeni binalarda ses ve ısı izalasyonu var ama yine de ara katlarda sorun yaşanıyor mu acaba.
çekirdek bir aileyiz ,üst katlar hep dublex,hem çok büyük hem de malum fiyatlar çok uçuk .yeni daire de ara katta oturan arkadaşlar memnunmusunuz .kışın ısınma açısından çok faydası var ama ses ve gürültü sorunu yaşıyormusunuz.
Isınma çok iyi..
ses sadece banyolardan geliyo..
gürültü komşuya bağlı tabi bizim sakinler..

Halı silkelemek mi kaldı Allahaşkına süpür halılarını çok kirlenince de yıkamaya ver,yapmayın
bunu ne olur,küçücük çocukla vakit bulup binbir zorlukla cam siliyorum,üsteki çoook düşünceli! komşum halı silkeleyip tertemiz camlarımı mahvediyor,bütün toz kir yapışıyor,ayıp bence kusura bakmayın

Yeni binalarda ısı yalıtımı yapılıyor ancak ses yalıtımı yapılmıyor malesef. Binanın her yanında ses sıkıntısı çekersiniz bence.

Benim de oturduğum daire ara kat. site içerisinde ve bir kaç yıllık, çok lüks olmasa da ortalama üstü bir daire, ara katta oturuyorum ısı yalıtımı mükemmel dairem kuzeye baktığı halde ev gayet sıcak oluyor.
Ses yalıtımı iin aynı şeyi söuyleyemeceğim yan taraf boş ama üst kattakilerin sesi evin içinde kapı açma kapama tıkırtılar bebeğin mızırdanması bile duyuluyor
Bizim de alt katımıza gidiyordur ses büyük ihtimalle.

Ara kat daha sıcak ama ses yalıtımı nerede ise hiçbir binDa yok

Alt katın da üst katın da sesi geliyor

Annem en üst kata taşındı alttan gelen seze çözüm yok yukarda da güvercînler var onlar ses yapıyor diyorrr

Ben 5.katta oturuyorum. Binam 10 katli. Her katta 4 daire var. Inanin hayalet bina diyoruz. O kadar insan yasiyor ama bir Allahin kulunun sesi de mi gelmez? Yok gelmiyor. Bu konuda memnunum cok şükür. Ha bi kere banyoda duymustum bir ses ama bir daha da duymadim. 1.5 senedir burdayim..

X