Ara Sıra Aklıma Takılıyor

Böyle biseyi hic dusunupte dert etmem kendime yani cok mantıksız geliyo bana ben yokken hayatinda beni tanimiyoken bile neden beni beklemedin?? Ben hayatima dikkat ederim ama hayatima girecek kisi icin degil, bu kendim icin yaptigim bisey. Ama karsimdaki insanin bana yasadiklarini daha dogrusu iliskilerim cinsel icerikliydi gibi anlatmasindan da hoslanmam sen sorduysan o ayri tabi

Hepinize teşekkürler cevaplarınız icin, benimle/durumumla ilgili yorumlar da yapılmış istedigim şeyin bu olmadigini söylediğim halde ama siz de haklısınız tabi, o yüzden genel olarak birkaç şey söylemek istiyorum ki yanlış anlaşılma olmasın. Savunma gibi olacak ama napalim :)

Ben kendisini bu konularla ilgili sorguya çekmedim, geçmişin sorgulanmasının çirkin bir şey olduğunu düşünüyorum. Ve bilmemenin daha sağlıklı olduğunu. Kendisiyle önceden yıllar süren bir arkadaşlığımız olduğu için hayatındaki bazı normalde bilmesem daha güzel olacak olan detayları biliyordum.

Geçmişi hakkında onu yargılamış ya da eleştirmiş değilim. Hepimiz ayrı insanlarız, insanların geneli hayatlarini ileride yasamlarina girme ihtimali olan kisilere gore degil, kendilerine göre yaşıyorlar sonuçta. Tıpkı benim tercihlerimin eşim olacak kişiye değil inancıma yönelik şekillendiği gibi.

Kullanıcı adım haşa Allah'a yönelik değil; (olsaydi da ortada absürd bir durum goremiyorum, gerçeği söylemişim :D ) kullanıcı adı düşünürken yaratıcı hicbir isim bulamadigim için kendi yeteneksizliğimle dalga gecmistim. Türkçenin azizligi (Ingilizcede ornegin creator ve creative var; bizde ikisi de yaratıcı anlamına geliyor ama benim kast ettiğim creative idi)

Merak ettiğim ana noktaya cevaplarınız için ayrıca teşekkürler. :)

Öncelikle merhaba herkese.

Belki 15 yaşımdan beri zaman zaman bu başlıkta dolanır, sorunları ve yapılan yorumları okurum. Üyelerin hakkını vermek lazım, aklıbaşında yorumlar ve tavsiyeler epey çoğunlukta. (Bilmişlik olarak değil de, beni mutlu eden bir çıkarım olarak alın lütfen)

Benim merak ettiğim konu, ilişkide olduğunuz kişilerin geçmişleri konusundaki tutumlarınız. Burada çok denk geldim "Geçmişte yaşadıkları beni ilgilendirmez, benimle birlikte olmaya başladıktan sonrası önemli" tarzı yorumlara. Ki mantıklı olan düşünce gerçekten de bu bence de. (Sağlıklı çözüm de bu gibi duruyor) Ama gerçekten bu kadar kolay mı bu soğukkanlılık, ya da gerçekten buna göre yaşayabiliyor mu bu düşünceye sahip olanlarınız? Dediğim gibi, benim de doğru bulduğum yaklaşım bu, ama;

Örnegin benim yıllardır süren bir ilişkim var. Kendisiyle başlama hikayemiz biraz degisik, detaya gerek yok ama ilişkiye başladığımız dönemler öyle yoğun duygularım yoktu -hatta belki sadece minik duygu kırıntıları vardı. (Bu kısım sonrasında önem kazanacak) Aynı zamanda hayata bakış açılarımız ve yasanmisliklarimiz epey farklıydı; ben inancım gereği bırakın evlilik dışı cinsel iliskiyi, sevgililik olaylarından bile uzak dururken kendisinin cinsellik de içeren iliskileri olmuştu. O zamanlar arkadaşlarım "X, nasıl dayanabiliyorsun? Yaşadıklarını düşündükçe cildirmiyor musun?" tarzı yorumlar yaptığında içim cız etmeden "Yoo, sonuçta geçmişi hakkında bir şey yapamam ve beni de ilgilendirmiyor benden önce yaşadıkları" diyebiliyordum rahatca -ve hatta insanlar olgunluğuma hayran kalıyordu. Ama işin asli ortada olgunluk filan yoktu; ben kendisini romantik anlamda sevmiyordum, onunla bir gelecek de düşünmüyordum ve rahatlığımın kaynağı bu iki sebepti. (Öyleyse üstelik değerlerime ters olduğu halde neden ilişkiye başladığımı sormayın, hayatta attığımız her adım mantıkla kolkola olmuyor ne yazık ki ve konumuz işin bu kismi değil :) ) Ama sonra ben bu beye tutuldukca hiç de "Geçmişi beni ilgilendirmiyor" modunda kalamadim. Belki bir iki yılım benden önce yaşadıklarını düşünüp çıldırmakla geçti. ( dusundugum zaman bir suçu olmadığı için ona yansıtmamaya calistim) Şu an oturmuş bir ilişkimiz var, insan doğası gereği bu üzen gercekler tazeliğini yitirdi ve gündeminden düştü. Yine de zaman zaman elimde olmadan aklima geldiğinde kalbim sıkışıyor, nefes alamıyorum. Durum ve hislerim üzerinde düşündüğümde eğer benim de benzer bir geçmişim olsaydı muhtemelen bu kadar sorun etmezdim (hatta belki hiç) diyorum. Sonra bazen burada yukarıda bahsettiğim mantıklı, soğukkanlı yorumlarına denk geliyorum üyelerin. Belki bizde olmayan eşit şartlar, benzer hayat çizgileri onların hayatında olduğu için bu şekilde yaklaşabiliyorlar diye düşünüyorum. Ama yine de merak ediyorum, gercekten hayatinizdaki kisinin gecmisini, yaşadıklarını, eski iliskilerini.. sizi ilgilendirmedigini tam olarak idrak ederek rafa kaldirabiliyor musunuz? Gercekten sizin yerinizin olmadığı hayatlarıyla barışabiliyor musunuz?
geçmiş geçmiştir bende sütten çıkmış ak kaşık değilim eşimde, eşim zamanında bir evlilik yapmış birkaç nişan atmış hızlı gonzalesmiş, benim de ilişkilerim oldu cinsellikte yasandı bu ilişkilerde o nedenle kimse kimsenin geçmişine takılmaz bizde, öenmliolan bugündür..

Benim de eşimin de ikinci evliliği ama ne benim geçmişim ne onun geçmişi bugüne kadar ne gündeme geldi ne de aklımıza.. Ben bunun duyulan aşkla ilgili olduğunu düşünüyorum karşılıklı olarak.. Yani eski diye bişey yok, biz birbirimizin ilk aşkıyız.. ondan öncesi yok bende, ve biliyorum ki benden öncesi de onda yok.. Aklımın ucuna dahi gelmiyo o sebeple.

Niye kalbiniz sıkışıyor falan anlamadım ki siz hayatınızdayken olan şeyler değil ki. O ilişki öyle bir ilişkiymiş karşı taraf içinde cinsellik sorun değilmiş olmuş yani zaten olmayan erkek yoktur ki illa olur ondan ayrılıp başkasıyla olsanız onunda olmuştur ama geçmiş bitmiş o kadar uzun ilişkide bunu takmanız gereksiz ve faydasız

Belki 15 yaşımdan beri zaman zaman bu başlıkta dolanır, sorunları ve yapılan yorumları okurum. Üyelerin hakkını vermek lazım, aklıbaşında yorumlar ve tavsiyeler epey çoğunlukta. (Bilmişlik olarak değil de, beni mutlu eden bir çıkarım olarak alın lütfen)

Benim merak ettiğim konu, ilişkide olduğunuz kişilerin geçmişleri konusundaki tutumlarınız. Burada çok denk geldim "Geçmişte yaşadıkları beni ilgilendirmez, benimle birlikte olmaya başladıktan sonrası önemli" tarzı yorumlara. Ki mantıklı olan düşünce gerçekten de bu bence de. (Sağlıklı çözüm de bu gibi duruyor) Ama gerçekten bu kadar kolay mı bu soğukkanlılık, ya da gerçekten buna göre yaşayabiliyor mu bu düşünceye sahip olanlarınız? Dediğim gibi, benim de doğru bulduğum yaklaşım bu, ama;

Örnegin benim yıllardır süren bir ilişkim var. Kendisiyle başlama hikayemiz biraz degisik, detaya gerek yok ama ilişkiye başladığımız dönemler öyle yoğun duygularım yoktu -hatta belki sadece minik duygu kırıntıları vardı. (Bu kısım sonrasında önem kazanacak) Aynı zamanda hayata bakış açılarımız ve yasanmisliklarimiz epey farklıydı; ben inancım gereği bırakın evlilik dışı cinsel iliskiyi, sevgililik olaylarından bile uzak dururken kendisinin cinsellik de içeren iliskileri olmuştu. O zamanlar arkadaşlarım "X, nasıl dayanabiliyorsun? Yaşadıklarını düşündükçe cildirmiyor musun?" tarzı yorumlar yaptığında içim cız etmeden "Yoo, sonuçta geçmişi hakkında bir şey yapamam ve beni de ilgilendirmiyor benden önce yaşadıkları" diyebiliyordum rahatca -ve hatta insanlar olgunluğuma hayran kalıyordu. Ama işin asli ortada olgunluk filan yoktu; ben kendisini romantik anlamda sevmiyordum, onunla bir gelecek de düşünmüyordum ve rahatlığımın kaynağı bu iki sebepti. (Öyleyse üstelik değerlerime ters olduğu halde neden ilişkiye başladığımı sormayın, hayatta attığımız her adım mantıkla kolkola olmuyor ne yazık ki ve konumuz işin bu kismi değil :) ) Ama sonra ben bu beye tutuldukca hiç de "Geçmişi beni ilgilendirmiyor" modunda kalamadim. Belki bir iki yılım benden önce yaşadıklarını düşünüp çıldırmakla geçti. ( dusundugum zaman bir suçu olmadığı için ona yansıtmamaya calistim) Şu an oturmuş bir ilişkimiz var, insan doğası gereği bu üzen gercekler tazeliğini yitirdi ve gündeminden düştü. Yine de zaman zaman elimde olmadan aklima geldiğinde kalbim sıkışıyor, nefes alamıyorum. Durum ve hislerim üzerinde düşündüğümde eğer benim de benzer bir geçmişim olsaydı muhtemelen bu kadar sorun etmezdim (hatta belki hiç) diyorum. Sonra bazen burada yukarıda bahsettiğim mantıklı, soğukkanlı yorumlarına denk geliyorum üyelerin. Belki bizde olmayan eşit şartlar, benzer hayat çizgileri onların hayatında olduğu için bu şekilde yaklaşabiliyorlar diye düşünüyorum. Ama yine de merak ediyorum, gercekten hayatinizdaki kisinin gecmisini, yaşadıklarını, eski iliskilerini.. sizi ilgilendirmedigini tam olarak idrak ederek rafa kaldirabiliyor musunuz? Gercekten sizin yerinizin olmadığı hayatlarıyla barışabiliyor musunuz?
İşte bunlar hep can sıkıntısından:işsiz:

Ben de cinsellik yaşamadan evlendim. Eşimin cinsellik içeren çok birlikteliği olmuş. Ama ne yalan diyeyim hiç de umrumda olmadı. Bana ne ki. Yaptıysa yaptı yani.

Acaba ben mi tuhafim, bu kadar kafaya niye taktiginizi anlamadım.

Israrla soruma değil durumuma cevap veriliyor :KK70: (soruma cevap verenleri tenzih ederim) Arkadaşlar sıkıntım yok, kendimi örnek olarak verip benzer tecrübeleri ve durum karşısındaki yaklasimlari merak ettigimi 4. kez filan soyluyorum sanirim :) Neyse, sonuçta dikkate aldınız, cevap veren herkese teşekkürler.

Mune Mune hanim, rica etsem konuyu kilitleyebilir misiniz, gündemden düşsün? Yeteri kadar fikir aldım :)

Gecmiste o oldu bu oldu diye dusunursek kafayi yemez miyiz? Bos seylere kafami yormayi sevmiyorum ben kendi adima. Benim gecmisim esimi baglamaz,esimin gecmisi beni baglamaz.

Geçmişe bu nedenle takılmak huzuru bozar bence. Bunu aşmanız gerek yani siz bu şekilde düşünüyorsunuz ama sevgilin böyle düşünmüyor ki bir şeyler yaşamış. Bu farkla kabul etmelisin diye düşünüyorum. Yoksa mutsuz olursun

Yıllar sonra bunlara kafanıza takıp kendinizi yıpratmanız çok yersiz.
Çünkü bu o kişinin geçmişi ve en başından beri biliyordunuz. Şimdi de ne o ne de siz bunu değiştiremezsiniz.
Eğer yok ben takarım bunu atlatamam derseniz ya başından beraber olmayacaktınız, ya da şimdi onu hayatınızdan çıkarıp sizin değerlerinize uygun birini bulacaksınız.

Kısaca sorduğunuz sorunun erkek arkadaşınız tarafından asla bi çözümü yok.

Sen böyle birisi olsan o hiç yaşamamış olsa o tamam der miydi?
yoksa tonla sorun çıkartıp başına kakmaya mı kalkardı?

yani konu erkek olunca geçmiş geçmiştir oluyor da kadına gelince neden bir sürü sorun oluyor?

burada sana senden önce olmuş boşver diyenlerin en az yarısı sen yaşadım ettim deseydin bir sürü saçma şey yazacaktı hakkında. benzer konulara bak anlarsın ne demek istediğimi..

Arkadaşlar Allah rızası için konuyu okumayı yarıda bırakıp cevap vermeyin. Bakın bakalım ben ilişkimle ilgili bir soru soruyor muyum, ne yapayım diyor muyum size de böyle cevaplar veriyorsunuz. Daha uzun da açıklardım ama dilimde tüy bitti, herkes anlamak istediğini anlayıp ona göre yazıyor bir şeyler. Saldıracak ya da "Yanlissin" diyecek cümle arayarak okumayın konuları, rica ediyorum. Hem cevap verirken sizin zamanınız gidiyor hem de okurken ben üzülüyorum yine sorduğum soru dışında her şeye cevap verilmiş diye. Zaten konunun da kapanmasını rica ettim, en iyisi hepimiz bosverelim, olur mu?

Çoğu insan göründüğü kadar soğuk kanlı değil. Kendimden örnek vereyim, benim erkek arkadasım bosanmıs bir bey, herkese diyorum benden öncesi beni ilgilendirmez falan diye ama bir de içimi bilseler. Bazen çıkıyor karsıma onun geçmişiyle alakalı seyler mesela eski esle fotoğraf yada bir yazı falan resmen içime oturuyor, mesela en son onun damatlıkla olan fotoğrafını gördüm ve inan bana mal gibi kaldım. (sorsan benden öncesi beni ilgilendirmiyor.)
Ben hiç evlilik yasamadım, onun böyle bir sorunu olmayacak, düşüneceği kafasına takacağı bir yaşanmışlığım olmayacak ama benim var. O yüzden öyle kolay kolay rafa kaldırılmıyor karsındakinin geçmis hayatı.

Israrla soruma değil durumuma cevap veriliyor :KK70: (soruma cevap verenleri tenzih ederim) Arkadaşlar sıkıntım yok, kendimi örnek olarak verip benzer tecrübeleri ve durum karşısındaki yaklasimlari merak ettigimi 4. kez filan soyluyorum sanirim :) Neyse, sonuçta dikkate aldınız, cevap veren herkese teşekkürler.

Mune Mune hanim, rica etsem konuyu kilitleyebilir misiniz, gündemden düşsün? Yeteri kadar fikir aldım :)

Back
X