Ara verdikten sonra iş bulmak ya da tekrar okumak

SevdaninYollari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
4
1
54
40 yaşındayım, iş arıyorum ama maalesef bu yaşta ve ara verdikten sonra iş bulmak imkansız gibi birşey.
3 sene kreş öğretmenliği yaptıktan sonra ailevi durumlardan dolayı çalışmayı bıraktım ve 7 senedir evdeydim.
İş bulmakta zorlandığım için bu sene tekrar üniversite sınavına girdim ve ortalama puanlar aldım.
Sevmediğim bir alanda lisans diplomam var ve bu sefer iş imkanları daha geniş olan ve seveceğim bir 2 yıllık bölüm okumak istiyorum.

Puanımım yetiştiği ve ilgi duyduğum 2 yıllık bölümler grafik tasarım, bilgisayar programcılığı, tıbbi görüntüleme teknikleri (MRI, PET scan, XRay), dış ticaret. Sizce yaşım ve tecrübesizliğime rağmen bu alanlarda iş bulma şansım olur mu? Hangi bölümde daha çabuk iş bulabilirim.

Kendim hakkında: İstanbul Anadolu yakasındayım.İçe dönük sessiz bir insanım. Evliyim, çocuklarımı büyüttüm sayılır. İngilizcem iyi. Sayısal konularda daha başarılıyım. Yukarıdaki işlerin hepsini de başarıyla yapabileceğime eminim ama yaşımdan dolayı ayrımcılığa uğramaktan korkuyorum. Bu arada hiç bi yerde tanıdığım torpilim yok.

Sizce ne yapmalıyım? Eşimin dediği gibi çalışmayı unutup ev hanımı olmaktan mutlu olmayı mı öğrenmeliyim? Hayallerimin peşinde koşmak için çok mu geç?

Ben grafik tasarimciyim ama iki yıllık okul size hiçbirşey vermez ki ben dört senelik okuluna rağmen piyasada çok zorluk çektim. İstanbul da biraz daha iyi olabilir ama benim olduğum yerde bu kadar iğrenç bir sektör olamaz. İnsanların kafa yapısı bozuk. Adam logo cizdiriyor ve hediyen olsun diyor düşünün. Tasarım reklam vb burda para etmiyor. Kendi alanimda yorum yapabilirim sadece. Ve İstanbul da eminim daha iyidir sektör şartları. İki yıllık eğitim ardından yoğun olarak iki yıl kendinizi geliştirirseniz iyi yerlere gelebilirsiniz orada. Ama ben burada cookkkk dertliyim :KK12:

Cevabınız için teşekkürler. Evet, benim de aklımdan geçen endişeleri dile getirmişsiniz. Grafik tasarım düşünmemin sebebi evden de yapabileceğim, bir gün kendi işimi kurabileceğim bir alan olmasıydı ama okuyup da hayal kırıklığı yaşamak istemem bu yaştan sonra. Üçüncü bir şansım olmayacak çünkü. İnternet üzerinden, fiverr gibi web sayfalarından ya da kendi web/facebook/instagram sayfanızdan proje almayı denediniz mi? Mesela pekcok insan instagramda satış yapıyor ya, onlara yonelik photoshopta background removal gibi belli bir kaç noktaya odaklanıp tum turkiyeye hitap edecek olursak müşteri bulabilir miyiz. Bu konuda tecrübeleriniz oldu mu? Tekrar tesekkur ediyorum.En Büyük TÜRKİYE

Cevabınız için teşekkürler. Evet, benim de aklımdan geçen endişeleri dile getirmişsiniz. Grafik tasarım düşünmemin sebebi evden de yapabileceğim, bir gün kendi işimi kurabileceğim bir alan olmasıydı ama okuyup da hayal kırıklığı yaşamak istemem bu yaştan sonra. Üçüncü bir şansım olmayacak çünkü. İnternet üzerinden, fiverr gibi web sayfalarından ya da kendi web/facebook/instagram sayfanızdan proje almayı denediniz mi? Mesela pekcok insan instagramda satış yapıyor ya, onlara yonelik photoshopta background removal gibi belli bir kaç noktaya odaklanıp tum turkiyeye hitap edecek olursak müşteri bulabilir miyiz. Bu konuda tecrübeleriniz oldu mu? Tekrar tesekkur ediyorum.En Büyük TÜRKİYE
Rica ederim. O konuda tecrubem olmadı. Çünkü benim aylık maaş miktarında para kazanmam gerektiği için, O isler de süreç istediğinden dolayı yapmadım. Evden yapma meselesine gelince bu imkan tabi ki var. Proje sitelerine falan üye olunuyor, ya da hazır tasarım satan istock, shutterstock gibi sitelere çizim yaparak satabilir siniz. Eğer evden kazandigim yeter, süreç benim için sorun değil diyorsanız. Zaten bir sene evden çalışıp bir alana yogunlasursaniz evde ortalama asgari ücret kazanacak seviyeye gelmek mümkün. Tabi planlamak lazim bir anda olmaz. Annem den altı yas kucuksunuz ve ben cabaniza hayran kaldım, tebrik ederim sizi. Annem surekli mezara girecekmis gibi konusur hic yasam enerjisi yok da. Sanki kirkalti degil 106 yasinda.Kirk yas cok güzel bir yas bence, çocuklarınızı büyütmüşsunuz evden calismak olabilir. Ama bunun icin okul okumayin kursabfalan gitseniz kendinizi gelistirirsiniz. Yani okula yapacaginiz harcamayi kursa yapin bilge adam kurslarini bir arastirin . herşey GÖNLÜNÜZCE olsun . Sevgiler :KK52:

Emeklilik yasi 60 ustu olunca, daha onumde 20 sene var, gibi dusununce yasimi unutuyorum herhalde:KK54:
Benim annem de oyleydi, birgun beraber alisveris yapiyoruz annem benim yaslarimdayken, cok guzel kirmizi bir kazak begenmisti de "yasim 40 oldu kirmizi giyersem el alem ne der" diye almamisti. Simdi o gunleri hatirlayip guluyoruz annemle. Allah bilir ne kadar omrum var, o mezara mutlaka birgun girecegiz de, ortalama insan omru 80 diye dusununce omrumun tam ortasindayim, en verimli cagindayim diye dusunuyorum. (yas otuz bes yolun yarisi, siiri aklima geldi simdi, 38inde mi olmustu o sair:))

Para ikinci planda, ama belirsizlik olmasin, duzenli bir isim olsun istiyorum.
Tibbi goruntulume teknikerligi konusunda ilgisi bilgisi olan arkadaslar var mi?

Evet, bu konuyu 4 ay once acmistim. Update vermek istedim. :KK55:
Istanbul'daki iyi bir bir universitenin grafik tasarim MYO'na tam burslu kabul aldim. Haydi hayirlisi.

X