- 7 Ağustos 2013
- 966
- 1.095
- 313
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
biraz da kendi ailemden çekiniyorum. bu konuda biraz karışıyorlar aman almayın araba masraf diye. tamam masraf bunu kabul ediyorum ama aynı zamanda büyük ihtiyaç
arkadaşlar 1 yıllık evliyim ne evimiz var nede arabamız. düğünde takılan altınları da ev alırsak diye harcamıyoruz toplasak 30 bin eder. araba büyük ihtiyaç oluyo bi yere gidecez arabamız yok abimden istiyoruz her ne kadar onlar benim ailemde olsa bi yerden sonra onlarında gönlü olmaz diye düşünüyorum.
sizce altınları satıp araba alınır mı?
biraz da kendi ailemden çekiniyorum. bu konuda biraz karışıyorlar aman almayın araba masraf diye. tamam masraf bunu kabul ediyorum ama aynı zamanda büyük ihtiyaç
Bizim ailelerde karıştı Araba alacağımızı duyunca. Baktık bu böyle olmayacak sustuk. İstediğimiz arabayı uygun bulunca aldık kapının önüne koyduk hiçbir şey diyemediler. Tatilimizi de ayni şekilde ayarlıyoruz. Varınca biz şurdayız diyoruz hiçbir şey diyemiyorlar. Yoksa Ne gerek var? Gibi cümlelere maruz kalıyoruz. En iyisi bazen yapacağn şeyin konusunu bile açmamak
2013 Eylül'de evlendim 20 Bin TL altınımız vardı. Sadece küçük altınlar 5000 TL yapıyordu. Araba alalım dedik ama kimseye söylemedik alalım mı falan gibi. Çok aradık bulamadık hem ucuz hem idare eder olmalıydı Şahin falan istemiyordum, vazgeçtik ve bir anda tam istediğimiz gibi Seat İbiza' nın eski model arabasını bulduk 8000' e anlaştık. Sadece küçük altınları bozduk 5000 TL 3000 de kredi çektik. Altınlar zaten altın hesabındaydı yani altın yükseldikçe değer kazanıyordu. Arabayı aldıktan sonra aynı laflar. Evimiz yokmuş da, boşa masrafmış, buldum cuk olmuşuz da umursamadık ve hiç pişman olmadık. 6 ay sonra ev bulduk altın yükselmişti tekrar 20000 olmuştu çekip peşinat yapıp evimizi de aldık çok şükür. Sonra arabayı da değiştirdik 12000' e başka araba aldık. Böyle böyle yükselticez ve hem evimiz var hem arabamız ve gerçekten ihtiyaç, bide bizimki LPG li dolmuş parası ile aynı gazı yakıyor. Belki fikir olabilir uzun oldu kusura bakma. Allah gönlünüze göre versin.arkadaşlar 1 yıllık evliyim ne evimiz var nede arabamız. düğünde takılan altınları da ev alırsak diye harcamıyoruz toplasak 30 bin eder. araba büyük ihtiyaç oluyo bi yere gidecez arabamız yok abimden istiyoruz her ne kadar onlar benim ailemde olsa bi yerden sonra onlarında gönlü olmaz diye düşünüyorum.
sizce altınları satıp araba alınır mı?
Araba alırkende kaç yaşında evli insanlara kim ne karışır çok komik.
geliriniz nedir eger borcunuz yoksa ve ödemede zorlanmıcaksanız kredi çekip alın altınlarınız kalmış olur borcunuz bıtınce hem arabanız hemde altınlarınız cepte kalır
Valla çocuk doğana kadar almadık.Ama işe felan yürüyerek gittiğimiz için almamıştık.Ne zaman hamile kaldım o zaman araba için takılarımı verdim.İhtiyaç oldu çünkü.Gerçi biz ilk araba aldığımızda 15-16 binlik araba almıştık bayada idare etti bizi.Sonra zarar etmeden sattık birikim yapıp değiştirdik.
Haa masrafı oluyor mu oluyor tabiki bakımları,vergisi,sigortası,kaskosu.Ben kuma diyorum kendisine.Benden çok harcıyor.Gerçi evdeki beyaz eşyalarımın da ismi var bulaşık mak.Ayşe hanım,çamaşır mak fatma hanım derim.:))
30 bin ev için çok küçük bir rakam
Sürekli başkalarından isteyeceğinize alın bi araba . Elin varsa başını kaşı . Abin de olsa ailen de olsa isteyipte eşinin de boynunu bükme .
Kenarda altın dursa nolur
Evlilik içinde edinilen mallar ortaktır. Tabi mal ayrılığı için ayrı bir sözleşme yapmadıysanız. Yani boşa birbirinizi kırmayın ister sizin üstünüze olsun ister eşinizin üstüne kanunen yüzde elli elli pay sahibisinizbende veriyorum altınlarımı ama araba benim üstüme olacak diyorum eşim bu duruma bozuluyor. bekarken ablası kendisine araba alırken eşim eve destek çıkmış. benim ailemde de ablam abime destek çıktı şuan abimin arabası var. bende diyorum ki neden ablan araba alırken zoruna gitmedi de ben altınlarımı verip üstüme olmasını istediğimde sorun oluyo?? cevap yok duvara söylyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?