araba almak??

Canım;
*orda evler ne kadar? Eğer 300.000 gibi fiyatlardaysa elinizdeki 30.000 komik bir rakam olur. Bu parayla Araba alın....
*para biriktirebiliyor musunuz? Biriktirebiliyorsanız aylık birikim yapın. Altınları zamanla yerine koyun.
*arabayı 30bin civarı alırsanız düz vites tüplü olur. Güzel vE gerektiği yerde kullanırsanız fazla masrafı olmaz.
*biRkaç ay önce biz de aynı düşüncelerle birikim olarak aldığımız altınları bozdurduk araba aldık. ama bizim araba pahalıydı. Kredi çekip ödeseydik faizi aşırı fazlaydı. O yüzden altınları bozdurduk. Allah iZin verirse yine birikim yaparak yerine koymayı planlıyoruz altınları.

biraz da kendi ailemden çekiniyorum. bu konuda biraz karışıyorlar aman almayın araba masraf diye. tamam masraf bunu kabul ediyorum ama aynı zamanda büyük ihtiyaç

Bizim ailelerde karıştı Araba alacağımızı duyunca. Baktık bu böyle olmayacak sustuk. İstediğimiz arabayı uygun bulunca aldık kapının önüne koyduk hiçbir şey diyemediler. Tatilimizi de ayni şekilde ayarlıyoruz. Varınca biz şurdayız diyoruz hiçbir şey diyemiyorlar. Yoksa Ne gerek var? Gibi cümlelere maruz kalıyoruz. En iyisi bazen yapacağn şeyin konusunu bile açmamak

Araba getirisi olan bir şey değil, aksine götürüsü olan bir şey. Bence biriktirip arsa ya da daire alın. milyonlarca liraya da araba var 2.500 10bine de.

Bence bir eve en az bir araba lazım. Hatta eşinizle cok farklı yerlerde çalışıyorsanız iki araba Lazım. Başkasından araba istemek dediğiniz gibi bence de cok itici.

çocugun varsa araba öyle bir ihtiyaç yoksada ihtiyacta vrsa dediğim gibi ekemek kadar lazım
hastalansa gece yarısı alıp götürmeye
allah korusun hastalıkta saglıkta alısverişte bir lazım oluyor.
hamileyken binip gitmeye düğüne bayramda köye gitmeye
bunları baskasından alıp yapamazsınz
bir verir ikinciye yüz asar
bizde abimden isterdik ama nereye kadar
bende işe girdm kendim aldım 16.500 kredi cektim bir yılı bitti bile
simdi dünya varmıs diyorm binip cocugumuda bindirip güzelce geziyrz
hastalansa hastaneye hemen binip götürüyrm
köye gidiyom bayramda binip gidiyrm vs... vs..
bizde evlendiğimzde altınlarımı bozdurup aldık sonra cok sat al yaptık

biraz da kendi ailemden çekiniyorum. bu konuda biraz karışıyorlar aman almayın araba masraf diye. tamam masraf bunu kabul ediyorum ama aynı zamanda büyük ihtiyaç

artık evlenmişsin evin ayrı yolun sapa. hele de karı koca çalışıyorsanız kimsenin kimseye ekonomik veya başka bir mevzuda karışmaya hakkı yoktur. araba artık ihtiyaç otobüse dolmuşa verdiğin para yerine araba alman daha akılcı.
hele karı koca çalışıyorsanız, borcunuz harcınız da yoksa bana sorarsan nakit paranı harcamak yerine kredi çekin onu ödeyin. bu sayede araba borcu bittiğinde hem araban olmuş olur hem de ev almak için hazır paran durur.

Araba alırkende kaç yaşında evli insanlara kim ne karışır çok komik.

Hemen yarın gidip araba almalı, karışanlara haberi müjde süper 1 araba bulduk diye vermelisiniz. Hala daha fikir beyan eden olursa aksi yönde , para bizim size ne dersiniz dermisimmm keşke baştan taviz vermesek akıl almasak bu duruma dusmesek.
Çok gaza gelirseniz "sen binince yakıt parasini verirsin masrafimiz azalir"dersiniz :))

Başkasından araba acil durum dışında istenmez bence. Benden isteseler vermem en azından.. 30.000 ev peşinatı olmaz. Araba peşinatı yapıp krediyle güzel bi araba alabilirsiniz hem para birikmiş olur kredi öderken.. yada atıyorum 10.000 peşinat yapın gerisini kredi çekin daha düşük model bi araba için. Krediyi para biriktirmek gibi görüyorum ben olanın hepsini harcama taraftarı değilim..

2013 Eylül'de evlendim 20 Bin TL altınımız vardı. Sadece küçük altınlar 5000 TL yapıyordu. Araba alalım dedik ama kimseye söylemedik alalım mı falan gibi. Çok aradık bulamadık hem ucuz hem idare eder olmalıydı Şahin falan istemiyordum, vazgeçtik ve bir anda tam istediğimiz gibi Seat İbiza' nın eski model arabasını bulduk 8000' e anlaştık. Sadece küçük altınları bozduk 5000 TL 3000 de kredi çektik. Altınlar zaten altın hesabındaydı yani altın yükseldikçe değer kazanıyordu. Arabayı aldıktan sonra aynı laflar. Evimiz yokmuş da, boşa masrafmış, buldum cuk olmuşuz da umursamadık ve hiç pişman olmadık. 6 ay sonra ev bulduk altın yükselmişti tekrar 20000 olmuştu çekip peşinat yapıp evimizi de aldık çok şükür. Sonra arabayı da değiştirdik 12000' e başka araba aldık. Böyle böyle yükselticez ve hem evimiz var hem arabamız ve gerçekten ihtiyaç, bide bizimki LPG li dolmuş parası ile aynı gazı yakıyor. Belki fikir olabilir uzun oldu kusura bakma. Allah gönlünüze göre versin.

bende veriyorum altınlarımı ama araba benim üstüme olacak diyorum eşim bu duruma bozuluyor. bekarken ablası kendisine araba alırken eşim eve destek çıkmış. benim ailemde de ablam abime destek çıktı şuan abimin arabası var. bende diyorum ki neden ablan araba alırken zoruna gitmedi de ben altınlarımı verip üstüme olmasını istediğimde sorun oluyo?? cevap yok duvara söylyorum

ben eşimin boynunu bükmüyorum ama ailesi bükmüş bükeceği kadar. bi arkadaşa daha yazdım ablasına araba alınacağına eşime araba alınabilirdi erkek için daha önemli. düğün deseniz öyle dişe dokunur bi yardımları olmadı. paraya ihtiyaç olur benim ailem verir. şimdi bi araba bulduk altınları satınca 22 binimiz oluyo araba 23 bin ve adam düşmüyo fiyatı alamıyoruz arabayı. annesi daha yeni bi arsa sattı ordan oğluna 500 vereceğine daha fazla verebilirdi. ha tabi ki kimseye göre plan yapmıyoruz ama bu hayatta çocuklarımız için ailemiz için var olmalıyız

Evlilik içinde edinilen mallar ortaktır. Tabi mal ayrılığı için ayrı bir sözleşme yapmadıysanız. Yani boşa birbirinizi kırmayın ister sizin üstünüze olsun ister eşinizin üstüne kanunen yüzde elli elli pay sahibisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…