• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

araba derdi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.984
173
2-3 yildir para biriktiriyorum.su anda 10 bin kadar param var. aslinda 15 bin kadar biriktirmistim ama telefonum bozuldu aldim. kisisel harcamalarimi vs yine ordan yaptim. yani hazira dag dayanmaz. turk lirası olarak kalsa paranin degeri iyice düşüyor. dolar altin vs yapsam su asamada yapilmaz.

annem araba alacaksan biraz da ben katarim diyordu ama istememistim kendim halledeyim diye.

ama esimde aklımı karistiriyor. daha dogrusu herkes. normalde ben 20 binlik otomatik dusunuyordum. herkes dedi ki o araba gitmez. sonra hadi dedim az daha biriktireyim 25-30 arasi birsey olsun. esim de sorusturmus o da cok masraf çıkarır demis arabadan anlayan arkadaslari.

iyi kotu bir araba alsam mi. arac tecrubem yok. yolda kalmadigi surece iyi arac kotu arac takintim yok.

25-30 bim arasi otomatik araci olan var mi. sıkıntı çıkarır mi. yoksa az daha para mi biriktireyim. cok ugrastim didindim biriktirmek icin. elimde avucumda eridi resmen para.

Biraz ortaligin yatismasini bekle keske ilk yukselmeye basladiginda döviz alsaydin ortalik karisikken alim satim yapmazdim ben olsam

2-3 yildir para biriktiriyorum.su anda 10 bin kadar param var. aslinda 15 bin kadar biriktirmistim ama telefonum bozuldu aldim. kisisel harcamalarimi vs yine ordan yaptim. yani hazira dag dayanmaz. turk lirası olarak kalsa paranin degeri iyice düşüyor. dolar altin vs yapsam su asamada yapilmaz.

annem araba alacaksan biraz da ben katarim diyordu ama istememistim kendim halledeyim diye.

ama esimde aklımı karistiriyor. daha dogrusu herkes. normalde ben 20 binlik otomatik dusunuyordum. herkes dedi ki o araba gitmez. sonra hadi dedim az daha biriktireyim 25-30 arasi birsey olsun. esim de sorusturmus o da cok masraf çıkarır demis arabadan anlayan arkadaslari.

iyi kotu bir araba alsam mi. arac tecrubem yok. yolda kalmadigi surece iyi arac kotu arac takintim yok.

25-30 bim arasi otomatik araci olan var mi. sıkıntı çıkarır mi. yoksa az daha para mi biriktireyim. cok ugrastim didindim biriktirmek icin. elimde avucumda eridi resmen para.

Ben 23, 500 e aldım otomatik focus. Napım normal i kullanamıyorm.
Almadan önce eksper e götürün şanzıman ı iyi derse alınabilir

Ben 23, 500 e aldım otomatik focus. Napım normal i kullanamıyorm.
Almadan önce eksper e götürün şanzıman ı iyi derse alınabilir
ne zaman aldiniz yakin zamanda mi. bende normal kullanamam. vites derdi olmasin zaten kaygili olurum.

şu devirde 25 30a bulursanız bile o araba size bir ton iş çıkarır astarı yüzünden pahalıya gelir. az daha zorlayın kendinizi 45 50 ye çıkın özellikle otomatik istiyorsanız.
öbür türlü ağız tadıyla kullanamazsınız inanın sizde durduğu kadar sanayide vakit geçiren bir araba olur ancak. kmsine alacağınız kişinin arabayla ilgisine falan bakın mutlaka. adam 2010 model aracı 200 bin kmde ucuza satıyordur ama aracı motor parçalarının değişmesine ramak kalmıştır aldıktan sonra rektifiye için bir 15 20 dökersiniz.

az km bakımlı temiz motor kazasız mümkünse 2012 ve üstü bakın size tavsiyem.

Biraz ortaligin yatismasini bekle keske ilk yukselmeye basladiginda döviz alsaydin ortalik karisikken alim satim yapmazdim ben olsam
bende onumu gormek istedim once. hatta tasinma durumum da var. o zaman alirim az daha para biriksin tasinma masrafi da ciksin aradan diye.

hemde kaygi bozuklugu da var bende hemen en kotusunu dusunuyorum..azicik ortalik karissa hep en kotusuni dusunuyorum. ama boyle de para degerini kaybediyor ve harcaniyor. yakinlarimin para ihtiyaci oluyor..biraz onlara da verdim. baska birinin daha ihtiyaci oldu teklif ettim ama istemedi. oyle boyle derken kalmayacak. zor biriktirdigim icin uzuluyorum. kisarak biriktirdim. ama salaklik ettim iyi dusunemedim. bankada olursa harcanmaz dedim. birde iki cocukla cok ihtiyac oluyordu arabaya.cok doktor isimiz.oluyordu. biraz biriktirdikten sonra alirim diye dusundum ama olmadi.

ne zaman aldiniz yakin zamanda mi. bende normal kullanamam. vites derdi olmasin zaten kaygili olurum.
hyundai getz miydi onlardan alıyorlar o civarda hem de otomatik yeni ehliyet alan 3 arkadşaım da bundan almıştı bir araştır istersen ben arabadan anlamam ama

Citroen c3 ler nispeten ucuz galiba.

Bende i20 var. O da uygun 55 e satarım satarsam
55 cok ya. esime de arkadaslari 40 binden asagi otomatige binilmez demisler. 40 binlik arac icin 1-1,5 yildan daha fazla beklemem lazim. kredi islerine girmek istemiyorum.

Bence biraz daha para biriktirsen iyi olur.Senin alacağın gibi bir arabam vardı , o kadar çok masraf çıkardı ki bana 2. el arabaya tövbe ettim.

temiz sıkıntı çıkarmayan gözü gibi baktığı arabayı kimse 25 bine satmaz ülkenin durumu bu haldeyken hanımlar. o yüzden istisnalar olsa da %95 sıkıntı çıkarır o araçlar.

nissan micra peugeot 206 falan bakabilirsiniz başlangıç için ufak araç daha kolay oluyor öğrenmek için park etmesi kolay trafikte sınırlarını biliyorsun arabanın hantal hantal yolu tıkamıyor hem kadınlar için gayet kullanışlı oluyor. az da yakar hem hafif olur motoru da temiz olmalı tabi.
ford ka da fazla minik ama tek kişi kullanacaksanız çoğunlukla başlangıç için güzel bir araçtır. fiyat olarak da uygun hem

Ailende arabadan çok iyi anlayan, servis ve parçacı çevresi olan biri yoksa o fiyatlara düz vites bile alma. Eşim eski yedek parçacı bu konularda çok geniş bir çevresi var o olmasa almazdım arabamı, c4 kullanıyorum düz vites, 2006 model ve dünya iş çıkardı hele otomatiğin hiç altından kalkılmaz

Esim bana 11 bine 106 aldi. 94 model. Ögrenmem icin kendi zaten araba isi yapiyo. Birkac masrafini kendi yapti bu isi yaptigi icin cok kibar ama araba tam bayan arabasi.
Şimdi pahali alirsam vurursun kirarsin dedi, ögrendikden sonra 20 25 binlik aliriz dedi. Ben ilk etap icin , ucuz makbul. Ama temiz.

Gecen yil 2005 yarisimi 25 bine sattim.
Canavar gibi arabaydi, 11 yilda beni bir kez yolda birakmamis, sorun da cikarmamisti, alan da cok memnunmus. Ucuz araba kotu olacak diye bir sart yok, temiz kullanılmış eski model bisey alabilirsiniz.

Naçizane fikrim; siz araba İçin 1 sene daha para biriktiriseniz, şuanki 40binlik araba ozaman 45bin olacak. Biz mart 2017da 54bine araba aldık bu mayısta aynı arabayı 63bine sattık. Başka bir araba aldık. Bir de bu yönden düşünün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X