araba kullanamayacağıma inanan saygısız kocam!

cundagg

Some dance to remember, some dance to forget
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
2.965
4.480
40
merhaba, bu benim ilk konum fakat uzun süredir takipteydim kısa süreli yaşadığım yeri değiştirmem nedeniyle psikoloğumdan ayrıldım ve fark ettimki kk da bir toplu terapi alanı. bugün yaşadığım ve beni çok sinirlendiren bir şey anlatmak istiyorum. ben 30 yaşımdayım fakat 18 imden beri çalıştım sonra üniversite, yüksek lisans süresince de çalıştım. sonra kendi işimi kurdum. sonra o işi oturtunca doktora yapmak için yurt dışına çıktım. aile düzenim hep çok değişkendi. kendi evim vardı hayatın sorumluluğunu erken aldım. aileme baktım bi süre. çocuğum var sağlıklı ve mutlu bir çocuk.. bunları anlatma sebebim bugüne kadar kendi ayakları üzerinde durmuş ve girişken ayrıcada en azından orta zekalı bir kadınım. fakat eşim azimle yıllardır ehliyet almama ve araba kullanmama izin vermiyor. beceremeyeceğimi bugün resmen suratıma söyledi. kadınlar bu konuda genetik olarak yeteneksizmiş! ben üstelik dünyanın en sakin, en paniksiz insanıyımdır, rahatımdır yani dünya yansa bi sakin olun derim. aslında konu tam olarak bu da değil bana saygı duymadığını hissettiğim bikaç olay daha yaşadım. erkekler neden hep üstün olduklarına inanıyor? daha öncede bir kere "ben erkeğim sen kadınsın aynı şey mi? "demişti başka bir kouyla ilgili. . üstelikte cahil aptal bir adamda değil. erkeklerinizin size saygı duyduğunu düşünüyor musunuz? yada ben nerde hata yapmış olabilirim fazla mı pohpohladım? egosunu ben mi şişirdim? yada fazla mı hassasım bu konuda? resmen bazı sözleri bana hakaret gibi geliyor. bunu dile getirdiğimde ise "ya sen regl döneminde misin?" diyor. ki bu başlı başına bir hakaret sanki kadınlar hormonları yüzünden deliriyormuş gibi. ben hep konuşarak çözme yanlısıyımdır hayatta hep böyle oldum ama bu çözülmüyor. zaten hep iri ve orta çaplı kıskançlık krizlerimiz oluyor hadi bunları saymıyorum ama bir çözüm olmalı. belki siz objektif bakacağınız için yardımcı olursunuz. yapıcı eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

Tamamen yetiştirilme tarzı ile alakalı olduğunu düşünüyorum, toplumdaki çoğu erkek aynı durumda.

Ehliyetinin olmasini ne ile bagdastiriyor kafasinda cok merak ettim.
Sormak lazim esine..

Ehliyetinin olmasini ne ile bagdastiriyor kafasinda cok merak ettim.
Sormak lazim esine..
tuhaf bi şekilde erkekliği ile orantılı görüyo sanki son egemenlik alanına göz dikmişim gibi bir kıskançlık. zaten konu tam bu da değil saygısızlaşması aslında.

Yapıcı yorum derken; babam aynı şekilde düşünüyordu annem sana mı sorucam deyip gidip 50 yaşında ehliyet aldı. Dahasını söylemeye gerek duymuyorum aslında benim en fazla tepkim kanalı değiştirmek falan olurdu bu kadar boş bir lafın üstüne, konuşmaya, kavga etmeye bile değmez.

ona inat alın ehliyetinizi madem öyle işte böyle diyin anlasın boşuna sizle uğraştığını :KK66:
sanki evlenmeden önce daha güçlü bir kadındım şimdi büyük oranda ona bağlıyım gibi mesela kendi başıma ehliyet alacak o çatışmaya girecek cesaretim mi diyim gücüm mü diyim o duygu her neyse o yok bende. bu yüzdende ayrıca korkuyorum beni kendine muhtaç etme çabası içinde sanki.

Yapıcı yorum derken; babam aynı şekilde düşünüyordu annem sana mı sorucam deyip gidip 50 yaşında ehliyet aldı. Dahasını söylemeye gerek duymuyorum aslında benim en fazla tepkim kanalı değiştirmek falan olurdu bu kadar boş bir lafın üstüne, konuşmaya, kavga etmeye bile değmez.
yapıcı yorum derken kuş uçsa boşan diyen oluyorya hani daha çözğmcül yaklaşımlar beklediğim anlamında söylemiştim her ne kadar herkes istediği konuda yorum yapmakta özgür olsada. bende eskiden dediğiniz gibiydim görmezden geldim hatta salakça olduğunu düşündüğüm için cevap vermediğimden üste çıktığını sandığı çok olmuştur ama bu durum beni güçsüzleştiriyor sanki. hakimiyeti ona geçiriyor. öyle bir dönemdeyimki batıyor artık boş vermek istemiyorum değişsin istiyorum

Arabasını elinden alacağınızı düşünüyor olabilir mi ?
araba kullanırsam daha çok ondan bağımsız hareket edebileceğimi düşünüyor bence arabamız pek öle ahım şahım bişey değil üstüne düşüp değiştirmedi bile yıllardır özel bi araba düşkünlüğü yok.

Ehliyet yapmak isterken , esindwn izin almak zorunda degilsin..

Git al ehliyetini ve koy esinin onune..

yapıcı yorum derken kuş uçsa boşan diyen oluyorya hani daha çözğmcül yaklaşımlar beklediğim anlamında söylemiştim her ne kadar herkes istediği konuda yorum yapmakta özgür olsada. bende eskiden dediğiniz gibiydim görmezden geldim hatta salakça olduğunu düşündüğüm için cevap vermediğimden üste çıktığını sandığı çok olmuştur ama bu durum beni güçsüzleştiriyor sanki. hakimiyeti ona geçiriyor. öyle bir dönemdeyimki batıyor artık boş vermek istemiyorum değişsin istiyorum

Yoo bence de boşanmanıza gerek yok bu konu özelinde ama ciddiye alıp da ne olcak yani? Eşiniz ne biliyor ki? Genetikçi mi, daha önce araba kazası mı yaptınız? Söylediği öylesine boş bir laf o bakımdan, istiyorsanız gider kursa yazılırsınız, alırsınız ehliyetinizi, uygulamalı derste de sürüp süremeyeceğinize dair kendi fikriniz olur.

Ama şimdi kalkıp regl döneminde misin diyen adamın da bir-iki tavsiyeyle iyiye dönüşebileceğini sanmıyorum. Susarak olmaz, fakat kendinizi bildiğinizi okumakla olur, bilmiyorum şu anda ayrıntıları, aranızda eğitim farkı falan var mı mesela? Kompleksleri nerden geliyor? Daha önceden de böyle miydi? Bir yerden başlayın, evlilik hakimiyet meselesi değil, olmamalı çünkü. Devamlı birbirlerini aşağılayan insanlar da anlaşamıyor sonuçta görünürde evlilikleri sürse de, kıskançlık problemlerinin sebebi ne mesela?

Burada genelde söylendiği gibi "canım, ona ne kadar kırıldığını anlat" tarzı yorumların bir işe yaradığını ben kendim pek sanmıyorum, ben hakaret olarak algıladığım şeyi söylerim bu hakarettir diye en başından beri, bir daha da olmamasını beklerim. Eşim de bana söylerse aynı şeyi yapmam. Öteki türlü güç savaşına dönerdi yani.

araba kullanırsam daha çok ondan bağımsız hareket edebileceğimi düşünüyor bence arabamız pek öle ahım şahım bişey değil üstüne düşüp değiştirmedi bile yıllardır özel bi araba düşkünlüğü yok.
Siz anlattığınız gibi bir bayansanız
pekala alabilirsiniz ehliyetinizi
bunun için eşinize ihtiyacınız yok

Yoo bence de boşanmanıza gerek yok bu konu özelinde ama ciddiye alıp da ne olcak yani? Eşiniz ne biliyor ki? Genetikçi mi, daha önce araba kazası mı yaptınız? Söylediği öylesine boş bir laf o bakımdan, istiyorsanız gider kursa yazılırsınız, alırsınız ehliyetinizi, uygulamalı derste de sürüp süremeyeceğinize dair kendi fikriniz olur.

Ama şimdi kalkıp regl döneminde misin diyen adamın da bir-iki tavsiyeyle iyiye dönüşebileceğini sanmıyorum. Susarak olmaz, fakat kendinizi bildiğinizi okumakla olur, bilmiyorum şu anda ayrıntıları, aranızda eğitim farkı falan var mı mesela? Kompleksleri nerden geliyor? Daha önceden de böyle miydi? Bir yerden başlayın, evlilik hakimiyet meselesi değil, olmamalı çünkü. Devamlı birbirlerini aşağılayan insanlar da anlaşamıyor sonuçta görünürde evlilikleri sürse de, kıskançlık problemlerinin sebebi ne mesela?

Burada genelde söylendiği gibi "canım, ona ne kadar kırıldığını anlat" tarzı yorumların bir işe yaradığını ben kendim pek sanmıyorum, ben hakaret olarak algıladığım şeyi söylerim bu hakarettir diye en başından beri, bir daha da olmamasını beklerim. Eşim de bana söylerse aynı şeyi yapmam. Öteki türlü güç savaşına dönerdi yani.
güç savaşı kesinlikle doğru bi yorum evet kesinlikle bizim evliliğimiz bir güç savaşı. zaten başındada dediğim gibi konu sadece ehliyette değil genel olarak bu saygısızlık ve evet baya bi eğitim farkımız var. kıskanlıklar o kadar çeşitliki mesela ben bir seminer veririm bir erkek beni tebrik ederse olay çıkar o seminerde güzel olursam sen yapyığın işlemi vücudunlamı dikkat çekiyorsun veya en basitinden bunu giyme bacakların çok dikkat çekici oluyor gibi.. hatta hatta dahada basiti herhangi bir öğrencim ( yanımda çalışan proje öğrencileri var) için bu kim? niye sürekli yanında gibi.. hatta bir kere saç boyamı fazla dikkat çekici bulmuştu:) o dönem sarıydı saçlarım. bende inat edip daha dikkat çekici olsun diye kızıl yapmıştım. ama kararları bu yüzden sırf ona meydan okumak için almaktan öyle yıldımki güçsüz gibiyim. aslında tavsiyeden öte dertleşek anlatacak biyer arıyormuşum sanırım.

merhaba, bu benim ilk konum fakat uzun süredir takipteydim kısa süreli yaşadığım yeri değiştirmem nedeniyle psikoloğumdan ayrıldım ve fark ettimki kk da bir toplu terapi alanı. bugün yaşadığım ve beni çok sinirlendiren bir şey anlatmak istiyorum. ben 30 yaşımdayım fakat 18 imden beri çalıştım sonra üniversite, yüksek lisans süresince de çalıştım. sonra kendi işimi kurdum. sonra o işi oturtunca doktora yapmak için yurt dışına çıktım. aile düzenim hep çok değişkendi. kendi evim vardı hayatın sorumluluğunu erken aldım. aileme baktım bi süre. çocuğum var sağlıklı ve mutlu bir çocuk.. bunları anlatma sebebim bugüne kadar kendi ayakları üzerinde durmuş ve girişken ayrıcada en azından orta zekalı bir kadınım. fakat eşim azimle yıllardır ehliyet almama ve araba kullanmama izin vermiyor. beceremeyeceğimi bugün resmen suratıma söyledi. kadınlar bu konuda genetik olarak yeteneksizmiş! ben üstelik dünyanın en sakin, en paniksiz insanıyımdır, rahatımdır yani dünya yansa bi sakin olun derim. aslında konu tam olarak bu da değil bana saygı duymadığını hissettiğim bikaç olay daha yaşadım. erkekler neden hep üstün olduklarına inanıyor? daha öncede bir kere "ben erkeğim sen kadınsın aynı şey mi? "demişti başka bir kouyla ilgili. . üstelikte cahil aptal bir adamda değil. erkeklerinizin size saygı duyduğunu düşünüyor musunuz? yada ben nerde hata yapmış olabilirim fazla mı pohpohladım? egosunu ben mi şişirdim? yada fazla mı hassasım bu konuda? resmen bazı sözleri bana hakaret gibi geliyor. bunu dile getirdiğimde ise "ya sen regl döneminde misin?" diyor. ki bu başlı başına bir hakaret sanki kadınlar hormonları yüzünden deliriyormuş gibi. ben hep konuşarak çözme yanlısıyımdır hayatta hep böyle oldum ama bu çözülmüyor. zaten hep iri ve orta çaplı kıskançlık krizlerimiz oluyor hadi bunları saymıyorum ama bir çözüm olmalı. belki siz objektif bakacağınız için yardımcı olursunuz. yapıcı eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

şimdi beni topa tutarlar belki ama
yazmadan duramadım:confused:

16 yaşımdan beri araba kullanıyorum (evet 2 sene ehliyetsiz kullandım) ve gerçekten çok iyi araba kullanırım
fakat şu yollarda hiç bir şeyden çekmedim kadın şoförlerden çektiğim kadar:confused:
ciddiyim, kadın olmama rağmen ben bile bazen bir araba için "kadın şoför mü acaba" diyorum

araba kullanmak yine neyse, ciddi bir "park edememe" ve "geri geri gidememe" sorunu var kadın şoförlerin çoğunda:KK48:

bunun sebebini de şöyle açıklıyorum kendimce
Türk kültüründe genellikle erkek çocukların araba kullanmasını babalar çok önemsiyorlar, daha 2-3 yaşında direksiyona oturtup arabayı çalıştırmayı vs öğretiyorlar. erkeklerin çoğu 18 yaşına gelmeden araba kullanmayı öğrenmiş oluyor.

kadınların çoğunluğu ise, sizin gibi ancak, ya kendi ayaklarının üzerinde durunca ya da eşleri onlara araba alınca araba sahibi olup kullanmayı öğreniyorlar, yani belli bir yaştan sonra

araba kullanmayı genç yaşta öğrenince, refleksler de ona göre gelişiyor, geç öğrenince ona göre

bu yazdıklarımdan kadınlar araba kullanmamalı sonucu çıkmasın lütfen. kesinlikle öyle demiyorum. herkes özgürdür, yaşı tutan her insan ehliyetini alabilir, araba kullanabilir.

eskisine oranla daha çok eşinize bağımlı bir insan olduğunuzu yazmışsınız, bundan rahatsız olmakta haklısınız. istiyorsanız, onun onayını almanıza gerek yok, ehliyetinizi de alın, arabanızı da kullanın bence.

ayakları yere basan işi gücü parası olan bir kadın ehliyet almak için neden kocasına danışır ki.gidersin alırsın önüne koyarsın:KK66:

Ya nasil bir koca karisinin gelismesini istemez ki? Ben esimle görüştüğümde bana sorduğu ilk sey ehliyetin var mi eger yoksa evlendigimizde ilk isim seni ehliyet kursuna yazmak olur demisti. Ki o ara kursa gidiyordum zaten..
Kari kocayiz diye birbirimizi kisitlayamayiz. Hele ki bu bir kulturdur, kendini gelistirmektir..
Çok sasiriyorum boyle okudukca cidden..
Kendi isiniz var gücünüz var daha ne istiyorsunuz???
Ben bekarken ehliyet kursuna ucretsiz gittim. Cunku katildigim bir yarismada dereceye girmistim, odullerin icinde bu da vardi..
Eger boyle olmasaydi ona verecek para bulamazdim ve evlenince alirdim. Cok şükür bekarken aldim..

Benim babaannemde 62 yaşında almıştı ehliyetini. Heves etti kullandı valla o yaştan sonra :)

Kariyeriniz iyi Işiniz iyi ama Çok üzgünüm kocanıza karşı pasifsiniz ne demek yeteneksizsin süremezsin kendisi Çok mu yeteknekli paşam!!!
Lütfen ezdirmeyin kendinizi alın ehliyetinizi kulkanın arabayı..
Saygı konusuna gelince ciddi eşiniz ya Çok pohpıhlanmış yada sizi kaybetme korkusu hiç yok!!

X