Araba kullanamayacak mıyım acaba

Kamrhan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
725
Puanlar
123
Hanımlar ehliyetimi birkaç ay önce aldım hiç trafiğe çıkmadım sınav güzergahım da çok boş yollardı o yüzden trafik hiç görmedim. Şimdi kızımı okula götürebilmek için ikiz kardeşim arabayı öğretmeye başladı bugün ama çok ümitsizliğe kapıldım. Kardeşim çok soğukkanlılıkla anlattı çok güzel öğretiyor ama yavaş gittiğim için haklı olarak herkes kornaya bastılar. Hatta trafiğin en yoğun olduğu yerlerde acemi olduğumu anlayanlar hep sıkıştırdı el kol yapıp üstüme çıktılar. Yolun ortasında trafikte defalarca istop ettim ilk gün diye mi böyleyim ne olacak biraz olsun iyi yorumlara ihtiyacım var

acemi oluğun için değil de direksiyona yapışık mıymıy gittiğin için basıyorlar kornaya hazır olmadan çıkma trafiğe
Mıymıy evim trafiğin ortasında ne yapayım

Muhtemelen buraya şimdi sizi destekleyen pozitif yorumlar dolacaktır ama ben öyle düşünmüyorum.
Tabi ki araba kullanabilirsiniz, ben de acemiyim. Ama direkt çocuk götürüp getirmek başka bir şey. Eğer okulsa ve bu sene için düşünüyorsanız servise verin. Trafiğe çıkmak 2/10 zorluk ise çocukla çıkmak 8/10 falan geliyor bana güvenlik açısından. Zaten okul çevreleri park vs açısından da kabus yerler oluyor
Siz yine öğrenin, özel ders de alın, alışmanız çok sürmez ama çocuğu getirip götürme işi no.

Okul 1 km olduğu için. Birde servis almadı 1. Sınıftan sonra alıyorlar

Eviniz trafigin ortasinda olabilir ancak hemen kendinizi oraya atmak zorunda degilsiniz. Once sinava girdiginiz guzergaha gidin 1-2 gun, ben oyle yapmistim ilk kez kendi aracimla ciktigimda. Sinav guzergahini ezbere bildiginiz icin en azindan daha rahat edersiniz hem cok arac da yokmus iyi olur.

Zamanla öğrenir ve de alışırsınız
İlk başta herkes böyle acemi

İlk defa yoğun trafik ve saatlerde kullanman hata olmuş.Saat 9 dan sonra okul bölgelerinde trafik rahatlıyor o saatlerde pratik yaparsınız hem daha az stres olursunuz hemde yoğun saatlerde trafiğide tıkamamış olursunuz.İnsanlar çocuğunu okula yetiştirecek kendi de işe gidecek haliyle toleranslı olamıyorlar.

Yoğun saatlerde kullanıyorsunuz,okul önleri de zaten facia. Yerinizde olsam nispeten müsait okula uzak yerlere park eder,okul trafiğine girmezdim. Kimsenin tahammülü yok okul önünde ağır aksak hareket eden bir araca,üstelik cocuklar da olacak sağda solda,kimseyi riske atmayın derim.
Ben 16 senedir araba kullanıyorum,kızım büyük bir lise kampüsünde bu sene ve inanılmaz bir kalabalık var,aşırı dikkatsiz yürüyorlar,kaldırımdan değil yoldan yürüyorlar yada kavşakta şak diye önüne çıkıyorlar. Kac senelik sürücüyüm ödüm kopuyor biri önüme atlar görmem diye. Kavşak var yoğun bir çocuk ve arac trafiği var zira.
O sebeple bence okul önünde pratik yapmayın. Oğlumun okulunda da acemiler hemen kendini belli ediyor,geri sürmeyi bilmeyen bir hemcinsimin arabasını ben cikardim geçen gün,çünkü yolu tıkadı,çünkü ters yöndeydi ve trafik kilitlendi,ve çocuga çarpıyordu az kalsin geri manevra yapmaya calisirken,sinir olduk hepimiz madem acemisin niye giriyorsun bu trafiğe diye ,kornalar caldi ortalik karisti,hanımefendi far tutulmus tavsan gibi kaldi. İnsanların tahammülü yok zaten,zorlamanın anlamı yok.
Alışana kadar uzağa parkedip(trafiğe girmeden)yürüyün.

Son düzenleme:
Sabah çok erken saatlerde gece geç saatlerde mahalle aralarında sürün. Direkt trafiğe neden atladınız hemen. Böyle böyle dur kalk sağa dön sola dön öğreneceksiniz. Aşırı yavaş sürmek sıkıntı tabi ki.

1.km yolu okul trafiginde yürüyerek daha hizli gidebilirsin gibi geldi su an . ama alistirmalara sakin yollarda baslaman daha iyi olur , yüzme bilmeyen birini okyanusa atmak gibi olmus.

Geçenlerde kadının biri kavşağa ters girdi önüme çıktı son anda gördüm mesela. Bi baktım acemi sürücü yazdırmış arkaya. Mesela kuralları bilmiyorsanız da çıkmayın bi zahmet insanları tehlikeye atıyorsunuz böyle

Valla çok haklısınız

1.km yolu okul trafiginde yürüyerek daha hizli gidebilirsin gibi geldi su an . ama alistirmalara sakin yollarda baslaman daha iyi olur , yüzme bilmeyen birini okyanusa atmak gibi olmus.
Evet yürümek daha cazip ama yağmurlarda çok ıslanıyoruz küçük kızımı bırakacak yer yok. Birde eşim araba kullanmamı çok istiyor araba varken otobüsle vs uğraşma diyor

Kullanırsınız tabii ki ama önce daha sakin saatlerde alıştırma yapın. İki ay sonra yoğun trafiğe girin. Havalar da soğumadı daha yürüyerek gidin kısaymış ya da taksi ile ya da eşiniz götürsün.
Bu şekilde yaparsanız daha çok strese girip yapacağınız işten korkup soğuyabilirsiniz.
Millet de sabah çocuğunu bırakıp işe yetişme derdinde,kimsenin sabah trafiğinde bu kadar yavaşlığa tahammülü yok.

Bencede öyle herkes bi koşturma içerisinde zaten. Birde benimle uğraşmasınlar

`