Araba kullanan arkadaşlar

hace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
96
2
96
İstanbul
Hanımlar ehliyet almak istiyorum ama dünkü direksiyon dersinden sonra hiiç alamayacakmış ve kullanamayacakmışım gibi geliyor..
direksiyonu o kadar sıkı tutmuşum ki hoca müdahale etmekte zorlanıyordu kendimi o kadar kasmışım ki bütün vücudum ağrıyor..
yani hocayı duymam ve algılamam aynı zamanda olmuyor Allah korusun o da kaza yapma riskime karşı sürekli müdahele ettiğinden ben daha da bocalıyorum :(
aranızda benim gibi olan varmıydı? (numunelik olduğumu düşünüyorum)
varsa nasıl atlattınız?
yardımcı olurmusunuz lütfen..:5::5:

bizim kursta bia rkadaş vardı senin gibi bi kez hocayla kaza yaptılr araba perte çıktı...ama ehliyeti aldı:27:kullanırsııııııııın merak etme sakin ol eğer stres yaparsan daha çok bocalarsın...ilk defa sürüyosan normal...

Canim ilk kez kullaniyorsan normaldir. Bende ilk kullandigimda cok korkuyordum simdi iki senelik ehliyetim var kar kis demeden kullanirim. Bana hocam erkek gibi kullaniyorsun artik tek fazlan senin beyninin olmasi erkeklerde o yok demisti ve bunu diyen bi erkek sen dusun artik :))
stres yapma ve alamam diyede kafana takma.. ben kullanmasini ogrenecegim ve sinavi gececegim diye dusun... alanlardan ne eksigin var !

Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin

yani ilk kez yola çıktım öncesinde bir kaç denemem oldu ama şimdi arabanın sağını solunu hesap edemiyorum..
ve daha öncesinde 3 kez trafik kazası geçirdim biri çok fenaydı uçtum havaya yani ne zaman inicem onu beklemiştim resmen
acaba onun korkusu hala devam ediyormudur bilemedim ki:18:

Bende senin gibiydim canim. Sanki direksiyonu yerinden cikaracaktim ama simdi istanbul trafiginde fir donuyorum. Once sakin ol hata yapacagini dusunursen yaparsin kendine guven . bence basaracaksin insallah kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanirsin arabani. Bu arada ilk mesajim hatam varsa affola.

ben ehliyetimi yeni aldım.
25 aralıkta direksiyon sınavım vardı.
bende ilk kullandığımda çok kasmıştım.
fakat alışınca erzurumda dört döndürdüm hocayı :27:
henüz trafiğe çıkamadım.
malum erzurumun karı kışı.bahara çıkmayı düşünüyorum.
direksiyon sınavında heyecan yapma.
sakin ve rahat davran,öyle olmasan bile.
sanki yıllardır direksiyon başında gibi bir hava ver,işe yarıyor :34:
sürme konusuna gelince;
kims anadan doğma bilmiyoriherkes senin geçtiğin yollardan geçiyor.
normal durumun,bir müddet yanında birileriyle çık trafiğe sonra kısa mesafelere tek git,daha sonra tamamen tek git her yere.
bir de...
eğer trafiğin yoğunluğundan korkuyorsan,
ilk zamanlar gece çık dışarı,tabi yanında biri olacak.trafik sakinken hem yolları öğren hem heyecanını at.
gece yaptım gündüzde yaparım deme cesaretin olur en azından.
bahar gelsin ben gece süreceğim ilk önce.

ben ehliyetimi yeni aldım.
25 aralıkta direksiyon sınavım vardı.
bende ilk kullandığımda çok kasmıştım.
fakat alışınca erzurumda dört döndürdüm hocayı :27:
henüz trafiğe çıkamadım.
malum erzurumun karı kışı.bahara çıkmayı düşünüyorum.
direksiyon sınavında heyecan yapma.
sakin ve rahat davran,öyle olmasan bile.
sanki yıllardır direksiyon başında gibi bir hava ver,işe yarıyor :34:
sürme konusuna gelince;
kims anadan doğma bilmiyoriherkes senin geçtiğin yollardan geçiyor.
normal durumun,bir müddet yanında birileriyle çık trafiğe sonra kısa mesafelere tek git,daha sonra tamamen tek git her yere.
bir de...
eğer trafiğin yoğunluğundan korkuyorsan,
ilk zamanlar gece çık dışarı,tabi yanında biri olacak.trafik sakinken hem yolları öğren hem heyecanını at.
gece yaptım gündüzde yaparım deme cesaretin olur en azından.
bahar gelsin ben gece süreceğim ilk önce.
kesinlikle katılıyorum yeni sürmeyi öğrenenler lütfen gündüz çıkmasın trafiği mahvediyorlar istanbul trafiğinin %60 sebebi yollarsa %40 ta bayan ve acemi şöforler.ben sırf trafikte insanları sinir krizine sokmamak için 30 saat özel direksiyon dersi aldım geceleri çıktım yolların boş olduğu saatlerde iyice öğrendim bunun haricinde kuzen baba kimi yakaladıysam onlada çalıştım.gündüz istanbul trafigine o şekilde çıktım lütfen 4-5 saat dersle ve yollarda pratik yapmadan kimse kendini trafiğe atmasın gerçekten hele istanbulda o kadar kolay değil bu iş.hem kendinize hem aracınıza hemde insanların sinirlerine zarar verirsiniz.bu sözüm konu sahibine değil tüm sürücülere :)

Bende senin gibiydim canim. Sanki direksiyonu yerinden cikaracaktim ama simdi istanbul trafiginde fir donuyorum. Once sakin ol hata yapacagini dusunursen yaparsin kendine guven . bence basaracaksin insallah kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanirsin arabani. Bu arada ilk mesajim hatam varsa affola.

bugün direksiyonu koparmazsam iyidir :41:
inş başarıcam telkinleriniz biraz olsun rahatlattıbeni sağolun arkadaşlar..

Ben de çok cesaretsizdim hayatta araba süremem diyordum ama şimdi kendime şaşırıyorum açıkcası canım sakın panik yapma araba kullanmak çok güzel birşey

kızlar bende yeni yazıldım kursa ,lk ders ocak 2 de başlayacak şubatatta da direksiyon varmış. bende çok tırsıyom daha önce hiç araba kullanmadım.daha şoför koltuğuna oturmuşluğum yok. sınavları geçer direksiyonuna girersem ne yapacam diye düşünüyom biraz paniğim gali,ba daha şimdiden yapamayacam korkusu sardı beni. ama almam şart. destek verin kızlarrrr

ben 2007 de aldım ehliyeti, çok rahattım sınavlarda, hatta direksiyon sınavında arkamda oturan not veren kişiler bana ne zamandır araba kullanıyorsunuz demişti:)
hala da sakinimdir, önce beyinde bitiyor bu iş. Halbuki ilk kez kurta direksiyon koltuğuna oturmuştum. Şimdi de çok rahat kullanırım, erkek gibisin derler:)

Lisedeyken geometri ve matematik derslerimiz vardı, geometri dersi hocasından nefret ediyordum o da beni sevmiyordu, dönemin başında ben bu dersi yapamam kesin kalırım diyordum, beynim buna şartlanmıştı, o kdr ders anlatırdı hoca sadece üçgenin iç açıları toplamını sınavda çözebilmiştim ve 0 veya 10 almıştım hep tabikide kaldım:) Allah'tan seçmeli dersti de yırttım, matematikten ise notlarım 95 ten aşağı düşmezdi iş, o kdr ağır konuları olmasına rağmen. Demek istediğim herşey beyninde ve kendine güvenle alakalı canım.

Hayat bu kdr kasmaya gelmiyor.

SEvgiler.

Hanımlar ehliyet almak istiyorum ama dünkü direksiyon dersinden sonra hiiç alamayacakmış ve kullanamayacakmışım gibi geliyor..
direksiyonu o kadar sıkı tutmuşum ki hoca müdahale etmekte zorlanıyordu kendimi o kadar kasmışım ki bütün vücudum ağrıyor..
yani hocayı duymam ve algılamam aynı zamanda olmuyor Allah korusun o da kaza yapma riskime karşı sürekli müdahele ettiğinden ben daha da bocalıyorum :(
aranızda benim gibi olan varmıydı? (numunelik olduğumu düşünüyorum)
varsa nasıl atlattınız?
yardımcı olurmusunuz lütfen..:5::5:

bana ilk esim gosterdi araba kullanmayı yaktık dörtlüleri girdik trafige once yapamıcam dedim ilk gün ayagmi alıstırmıstık.esim arkadan gelen varmi dediginde ayna yerine kafamı camdan cıkarmıstım :) korkunun ecele faydası yok.cesaret oldugu zaman araba kendiliginden gdiyor zaten.

Korkarsan bu iş olmuyor.
Ben daha geri geri gidemiyordum trafiğe çıktığımda, kavşağı dönüşlerimi görseniz sokağa çıkma derdiniz. :1:
İlk yapacağın şey acele etmemek sağdan sağdan istersen 20 ile git. Korna fln çalınmasına aldırış etme. Ve oyuncak araba kullanıyormuş gibi düşün yani sen ona hükmediyorsun.
Yavaş ve sakin :34:

çok iyi direksiyon hocaları var, yaklaşık 1 hafta 10 gün gibi hergün bearber trafiğe çıkıyorsunuz. Büyük ölçüde yardımcı olunuyor. Artık parkta zamanla gelişiyor.

bende cok ama cok korkuyordum ve ilk dersimde yani ilk defa trafige ciktigimda, direksyonu öyle bi kirdimki yan serite girdim kaldirima ciktim.
yani demek istedigim ben ilk dersimde böyle bi sok yasadim ve ehliyetimi aldim sende kesinlikle yapabilirisin. bi kac defa kullandiktan sora aliscaksin ve hosuna bile gitmeye baslicak.

bende korkuyorum araba benim icin uzay mekigi gibi esim al al diye her gün tepemde ben kokuyorumm:18::18::18:

Ben turkiyede nasil ehliyet anlamiyorumki.... En fazla 10 saat sinavda karsidan karsiya gec tamam acaba onun icinmi turkiyede cok kazalar oluyor???? Yury disinda alincaya kadar omrumuzden omur gidiyor ilk defa kullananlar icin genelde 60 saatten sonra ehliyetletini aliyorlar 120 saat yapani bile duydum... Ben ilk ehliyetimi aldigimda tek basima trafige ciktigimda ne korku yasadim ne panik... Cunku a dan z ye herseyi ogtetiyorlar.... Sinavda en ufak hatada kaliyorsun.... Keske bu sistem yrdede olsa het ehliyetim var diyen trafigi altust etmese....

ben çok rahattım ilk araba kullanmaya basladığımda belki de çok istekli olmamdan kaynaklanıodu :)
ama benm kendime bi sözüm vardı araba kullanmayacaksam kimlik niyetine ehliyet almam die... çok şükür arabamı alıp öyle aldım ehliyetimi:))

kursa yazıldm derslere basladım o sırada seçtim arabamı 15 subat 2010da arabam 17 subatta ehliyetm geldi uzun yola bile çıkıorum tek basıma.. smdi oooo fıldır fıldırım valla hatta eşim benden daha iyi park ediosun dio:34:

benm hayalimdi işe grip arabamı almak ve öyle yaptım şimdi kısmetse değiştiriorum arabamı 2013 araçların çıkmasını bekliorum ... buarada allah yaşatmasn hiç kaza yapmadım hatta çizmedim bile çok şükür ... he ama hata yapmadımmı yaptım el freni çekili gttim aynayı açmayı unuttum farı açmayı unuttum ama bu hataları 1er kez yapıosun ve tekrarlanmıo ders oluyo

ilk aldığım günü hiç unutmuorum kızlar gece uyyamadım 10 dkda bir camdan baktım btn gece :9::1:

allah herkese nasip etsn kazasız belasız inşallah... hiç korkmayın kullanmaktan rahat olun cesaret çok önemli...

Kızlar ablam üniversitenin yanında şuan ek olarak sürücü kursunda çalışıyor ve hocalığı için eğitim alıyor. Haliyle hergün evde acemi sürücü hikayeleri dinliyoruz:1:
Ablama sordum öncelikle imkanı varsa baba, abi, kuzen artık kim uygunsa onunla boş bir alanda araba kullansın. Tabii sabırlı birini bulsun. İlk kez kursta sürücü koltuğuna oturanlar arasında sağını solunu şaşıran, titreyen, heycandan hocayı duymayan dolu insan oluyo zaten hocalarda oyüzden hep dikkatliler, normal yani dedi. Bi'de özel dersin faydası çok oluyormuş:44:.

Benim de daha ehliyetim yok şuan araba yeni satıldığı için ehliyet alsam da bekleticem bu süre zarfında kendime güvenim de gidecek:1:.

Bi'de son olarak kimler kimler alıyo ablamın kursunda, bazen anlatıyo ona nasıl verdiniz ya diyorum, cevheri görüyoruz işte, her titreyene ehliyet vermiyo olsak kimse alamazdı dedi:9:
Düşün yokuşta ben burdan inemem diye panikten ağlayan bi'kadın aldı geçen ehliyetini, şimdi özel ders alıyo
heycanını yenmek için:31:

Ben çok usta bir şoförümdür....

Park halindeki arabalara bodoslama girebilme gibi bir yeteneğim var...
Herkes beceremez bunu:ssz:

Back
X