- 18 Haziran 2020
- 1.551
- 1.983
- 133
- Konu Sahibi armchair99
Fobi olusturmussun artik. Her gun az az surerek ústúne git. Baska türlü asamassin ve trafigede zarar verirsin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dubalar varken park etmek çok zor değildi. Gerçek hayatta yok onlar.Hatayı başta yapmışsınız. Eşle babayla erkek kardeşle çıkılmaz. İstisnalar mutlaka vardır ama bu erkek grubunda direksiyon dersi yeteneği becerisi yok. En ufak hatada zıplıyorlar.
Diğer bir hatanız da etraftaki arabalara göre sürmek. Tabi ki hız, sinyal, doğru sollama vs kurallara uyun ama devamlı arkamdaki önümdeki derseniz hiç yola dikkatinizi veremezsiniz. Bırakın sizi geçip gitsinler veya yol müsait değilse olana kadar istedikleri kadar korna çalsınlar. Ben pazar günü sabaha karşı çıkardım. Sokaklar boşken sağa sola dönerek pratik yaptım. Çok geniş yolda park et, kalk yaptım. Ya özel ders alın ya da çok erken saatlerde çıkın trafiğe.
Hiç park edemiyorken direksiyon sınavını nasıl geçtiniz?
Aslında ben hiç sürmek istemiyorum. Herkes araba sürecek diye bir şey yok dediğiniz gibi. Mutluyum ben toplu taşımada hiç otobüslerde sürünüyorum tribine girmiyorum. Ama eşim zorluyor çok.Özel ders alın derim öncelikle, eşle olmaz. Özel hoca daha doğru düzgün yorumlar yönlendirmeler yapar. Ama onu da aldıktan sonra hala düzelme olmuyorsa belki de olmuyorsa olmuyordur. Trafik çocuk oyuncağı değil, herkes kullanacak diye bir şey yok. Benim arkadaşımın ablası da senelerce denedi, sıfır araba bile aldı durumu müsaitti, dersler kurslar yok yapamadı. Bıraktı sattı arabayı en son.
Bende çok korkuyorum ama benim şöyle aptalca bı huyum var.araba sürerken ben hiç bişey yapmayayım diğerleri bana uysun modundayim.butun sürücüler bana yol açsın kurallar bana göre olsunhenüz trafiğe çıkmadım çıkarsam ne olur bilemiyorum
![]()
Sen bence önce eşin faktörünü çıkart aradan dediğim gibi.Aslında ben hiç sürmek istemiyorum. Herkes araba sürecek diye bir şey yok dediğiniz gibi. Mutluyum ben toplu taşımada hiç otobüslerde sürünüyorum tribine girmiyorum. Ama eşim zorluyor çok.
Park sensörü yok mu arabanızda, çok yardımı oluyor park ederken.Dubalar varken park etmek çok zor değildi. Gerçek hayatta yok onlar.
Ben de başta öyleydim. Tecrübe ile aşılıyor ama 1.02 yıl sürüyor 1.02 yıl muhakkak aktif kullanBenim ehliyetim var ama araba kullanamıyorum. Yol genişse ve hiç araba yoksa sorun olmuyor ama arkamda bir araba mı gördüm acayip stres yapıyorum. Yavaş gidiyorum diye herkes korna çalıyor. Çarpıntım oluyor. Kaza yapmaktan, birinin ölümüne sebep olmaktan çok korkuyorum. Hele bir çocuğa çarparsam ne yaparım diye düşünüyorum. Yarım saat kullansam aşırı yorucu bir iş yapmış gibi yorgun oluyorum her yerim ağrıyor. Başım dönüyor. Hiç kullanmak istemiyorum ama eşim zorluyor kullanmam için. Durumumu anlayamıyor. Yeterince çaba göstermediğin için olmuyor diyerek beni suçluyor. Bu durumu yaşayıp atlatan var mı?
Boş ve güvenli alanlar bulup sık sık pratik yapın. Düzenli olarak günden güne zaman dilimini arttirarak yalnız trafiğe çıkın.Benim ehliyetim var ama araba kullanamıyorum. Yol genişse ve hiç araba yoksa sorun olmuyor ama arkamda bir araba mı gördüm acayip stres yapıyorum. Yavaş gidiyorum diye herkes korna çalıyor. Çarpıntım oluyor. Kaza yapmaktan, birinin ölümüne sebep olmaktan çok korkuyorum. Hele bir çocuğa çarparsam ne yaparım diye düşünüyorum. Yarım saat kullansam aşırı yorucu bir iş yapmış gibi yorgun oluyorum her yerim ağrıyor. Başım dönüyor. Hiç kullanmak istemiyorum ama eşim zorluyor kullanmam için. Durumumu anlayamıyor. Yeterince çaba göstermediğin için olmuyor diyerek beni suçluyor. Bu durumu yaşayıp atlatan var mı?
Şöyle söyleyeyim ben mart ayından beri aktif olarak işe gidip geliyorum park olayını hala çözemedim.Hiç park edemiyorum