• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanma sorunsalı

Ben daha taze ehliyetliyim ama malesef araba yok şuan resmen araba hayaliyle yanıp tutuşuyorum.
Ben 12 ders aldım şuan araba olsa anında çıkarım herhalde trafiğe:9: Diğer araçlardan ilk trafiğe çıktığımda bile korkmadım hatta hocam sen kendi yolunda git Allah'ın izniyle hiç bi'şey olmaz bak herkes kendi yolunda herkes senin gibi dikkat ediyo canına demişti.

Benim tek korkum yokuş çıkarken kırmızı ışığa yakalanmak geri kaydırırım diye feci ötesi tırsıyorum. Sınavda bile oraya denk gelmesin diye hep mesafeyi korudum.

Genel olarak kolay araba kullanmak, oldukça da zevkli ama araba alabildiğim an otomatik araba alıp keyfime bakmak istiyorum:9:

Çok yüreklendirdiniz beni .
Bizde bütün gün dur kalk yaptık en sonuncuda sorunsuz kalkıyordum .
Bakalım yarın neler gelecek başıma :D

Hiç ara vermeden çarşambaya kadar çalışacağız . Ramazanda çok daha zor oluyor .

Hazır oruç tutamıyorken ciddi bir yol katedeyim ki bayramda memlekete giderken otobanda falan sürdürsün bana :)

direksilyon hakimiyeti en güzel otobanda kazanılıyor.

Ben de 12 ders alanlardanim. Sinavi gectim ve bu hafta ici ehliyetime kavusmayi hayal ediyorum. Hele bi alayım atacam kendimi trafige:) tatil uzun olsaydi uzun yol bile düşünüyorduk, kismet. Biraz istek biraz deli cesareti. Iste hepsi bu;)

Ben ehliyetimi aldığım gün çıktım trafiğe "ben zaten yavaş gidiyorum, diğer şoförler düşünsün" dedim. :) benim kullanmada değilde park etmede sorunum vardı. Gittiğim yerlerde bazen park edemiyodum yoldan geçen birilerinden rica edip arabayı park ettirmişliğim bile vardır. Hiç korkmadım daha 1 haftalık ehliyetimle İstanbul'dan Adapazarı'na gittim tek başıma sağdan sağdan :) 1 sene oldu şimdi kimse tutamaz beni.. Sakın korkma çok dikkatli ol gerisi gelir zaten...

Ben daha taze ehliyetliyim ama malesef araba yok şuan resmen araba hayaliyle yanıp tutuşuyorum.
Ben 12 ders aldım şuan araba olsa anında çıkarım herhalde trafiğe:9: Diğer araçlardan ilk trafiğe çıktığımda bile korkmadım hatta hocam sen kendi yolunda git Allah'ın izniyle hiç bi'şey olmaz bak herkes kendi yolunda herkes senin gibi dikkat ediyo canına demişti.

Benim tek korkum yokuş çıkarken kırmızı ışığa yakalanmak geri kaydırırım diye feci ötesi tırsıyorum. Sınavda bile oraya denk gelmesin diye hep mesafeyi korudum.

Genel olarak kolay araba kullanmak, oldukça da zevkli ama araba alabildiğim an otomatik araba alıp keyfime bakmak istiyorum:9:

Yaninizda bilen biriyle boş yokuşlu bir yola girin yokuş bitene kadar dur kalk yapin ard arda... o yokuş sonu kapmis olursunuz işi :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arada erkek arkadasım caalıstırıyo boş alanda 20 yi geçemedim daha benden olmcak galiba

arada erkek arkadasım caalıstırıyo boş alanda 20 yi geçemedim daha benden olmcak galiba

Bos alanda olmaz lola eğer temel şeyleri bos alanda ogrendiysen çok çok az trafik olan şehirden uzak bir yola cikin orada başla surmeye... Bos alanda bir ay sursende yolda öğreneceklerini ogrenemezsin..

Sevgilin sabirliysa tabi yap bunu yoksa sonu bagris kavga oluyor:)))))

Bende Renault Lagunayla çalışıyorum :)
Kendi arabam Polo 1,6 ama babamınkiyle çalıştırıyor ki en zorunu öğreneyim diye .
Ayy evet kamyocu , tırcı amcaları düşünücem bende kullanırken :)

Renault kullanırsan her arabayı kullanırsın canımcım. Hayırlı olsun yeni araban. Kazasız belasız bol gezmeler diliyorum sana.

Kızlar merhaba
Allaha şükürler olsun bende artık depresif konular dışında konu açıyorum :)

Mezuniyet hediyesi nurtopu gibi bir arabam var :)
Ehliyetimi alalı 4 5 sene oldu ama hiç araba kullanmadım ehliyetten sonra .
Haliyle unutmuşum .
Bugün babamla 2 saate yakın çalıştık .
Yani dur kalk da sıkıntı yok dönmelerde falan da yok anladım gibi .
Şimdi sıkıntı şu yarın trafiğe çıkacağız .

Araba kullanan hatun kişiler siz kaç çalışma sonucunda nasıl evrelerden geçerek tek başınıza kullanmaya başladınız ?

Fikir ve tecrübelerinizi bekliyoruuuuuum .

Öperim güzel yanaklarınızdan :)
gençliğimden beri ralli yapmak istemiştim
sağlık sorunum nedeniyle kabul edilmedim
ben 2. denemeden sonra trafiğe çıktım
2005 ten bu yana ehliyetim var her aracı rahatlıkla kullanabiliyorum
bi dönem 3-4 sene hiç kullanmadım
eşimin şirketinde mitsubishi L200 vardı mükemmel manyak bişi
onunla yeniden ve aniden beni trafiğe yönlendirmesi ile şimdi delikanlı gibi kullanıyorum :9:

Bos alanda olmaz lola eğer temel şeyleri bos alanda ogrendiysen çok çok az trafik olan şehirden uzak bir yola cikin orada başla surmeye... Bos alanda bir ay sursende yolda öğreneceklerini ogrenemezsin..

Sevgilin sabirliysa tabi yap bunu yoksa sonu bagris kavga oluyor:)))))

ya ben gercekten baya baya kotuyum debriyaj fren gazı alfabetik sıraya gore ezberledim yoksa onu bile karıstıryodum hani ilk d harfi geliyo o yuzden en sol debriyj dye otoparkta calistik bikere araba geliyodu saga kır heycanlanma dedi bana (elide çaktırmadan el freninde bisey olursa çekcek) ben sola kırdım heycanlandım:/ çok istiyorum ama kullanmak ya

otomatik araba kullanmak bi su şişesinin kapağını açıp kapatmak kadar kolay
en güzeli otomatik araba
ben çok kola alıştım navigasyon alırsam daha rahat gitcem ama bebeğim küçük diye çıkamıyrm..uzağa filan

Kızlar bugün 2.dersi de aldım .
yani toplamda 4 saat oldu .

Trafiğe çıktık . Düz yolda iyiydim aslında . genel olarak çok kötü değildim ama yokuşta kırmızı ışık yandı veee ben arabayı kaldıramadım her zamanki gibi.

Çok panik oluyorum heyecanımı yenemiyorum bir türkü ışıklarda kalkarken .

Ayy ben dolmabahce tunelinde kullandim ilk trafik tecrubemde. Kalp carpintisindan oluyodum ama gecti :) direk trafiğin icine dal yani en kolay oylr ogrenirsin bide pazar gunu sabah saatlerinde yollarin daha tenha oldugu zamanlarda cik trafige direksiyon hakimiyetin arttikca gerisi gelecektir.

Araba kulanan bayanlar boylede soru sorulmaz ama hic kaza yaptinuzmi?benim korkum birine carpmak bir yere vurmak arabayi cizmek bir baskasi yada kendi yuzumden kazaya dahil olmak.birde arabada giderken soforun yanindaki on koltukta oturuken bile trafikteki diger araclardan korkuyorum icinde bulundugum aracin ustune cikacaklarmis gibi geliyor.siz korkuyormusunuz bu seylerden?yada bu korkularinizi nasil yendiniz?araba kullanan bayanlara hayranim...

Ben bir türlü araba kullanamama fobimi yenemiyorum. Kullanıp da korkmak bir ben de var galiba

Eşim yanımdayken öğrenememiştim daha doğrusu herşeye müdahale eder bişekilde kavga ederiz ve direksiyonu kendisine teslim ederim.
Sonra hırs yaptım,tek başıma yakın yerlere gittim o şekilde öğrendim sürmeyi.
Bir kere park ederken lastiği patlattım,hem de en alakasız şekilde,evin önünde,

Bir kere de (galiba araba fobimin sebebi bu) 1 saatlik mesafedeki hastaneye kızımı ve annemi götürmüştüm,dönüş yolundaydık.
Otoyolda önümde trafik olduğunu görünce yavaşlayayım dedim.Ama fren tutmadı:53::53: o korkumu asla tarif edemem önümdeki arabaya tam vuracaktım hemen yana kırdım.Bu da büyük bir kaza sebebi olabilirdi,Allahtan arkadan araba gelmiyordu.
Sonuç olarak uzak yerlere işe vs gidemiyorum korkuyorum :50:

Back
X