- Konu Sahibi benimminikelam
-
arkadaşlar benim yarın direksiyon sınavım var ve paniğim. aslında kötü kullanmıyorum ama arabayı ilk kaldırırken heyecanlanıyorm ve şimdi her şeyi birbirine karıştırdım.aranızda bilenler bana yardımcı olabilir mi acaba? şimdi ilk önce:
1- koltuk ayarlanır
2- aynalar ayaralanır
3- kemer takılır
4- vites boşta mı diye bakılır.
5- sınavda vites boşta ve el freni çekik bırakılıyormuş.ama yine de vites boşta mı diye kontrol edilecek.değilse debriyaja basılıp boşa alınacak.
6- marşa basıp araba çalıştırılacak.
7-burayı karıştırıyorum. ayak debriyaj ve frende el freni indirilecek. daha sonra mı vites 1 e alınacak yoksa araba çalışır çalışmaz mı??*
8- sonra debriyaj-fren, yavaş yavaş kavramamya al, frenden çek gaza bas,sonra yavaşça debriyajdan çek.
ayy ne kadar karışık iş ya kolay gibi görünsede birçok işi bir arada yapıyosun zor olmalı ben hiç bilmiorum araba kullanmayı
peki ücreti nekadar canım .. aslında bende istiyorum özel hoca ama çoğu kişi burda iyi hoca bulamassın ehliyet kursundaki gibi tur attırır getirirler diyor yani boşa verirsin paranı ama bilmiyorum kafam karıştı..
çok da önemli değil o ister önce el frenini indir,sonra vitesi 1e al ister el frenini en son indir.herkesin tarzı farklı oluyo araba kullanırken.bana ehliyet alcağım zaman hoca en son el frenini indiriyosun demişti,daha garanti olsun diye galiba ama annem de önce el frenini indirir sonra vitesi 1e alır mesela.ben en son el frenini indiriyorum öle alıştım:97:arkadaşlar benim yarın direksiyon sınavım var ve paniğim. aslında kötü kullanmıyorum ama arabayı ilk kaldırırken heyecanlanıyorm ve şimdi her şeyi birbirine karıştırdım.aranızda bilenler bana yardımcı olabilir mi acaba? şimdi ilk önce:
1- koltuk ayarlanır
2- aynalar ayaralanır
3- kemer takılır
4- vites boşta mı diye bakılır.
5- sınavda vites boşta ve el freni çekik bırakılıyormuş.ama yine de vites boşta mı diye kontrol edilecek.değilse debriyaja basılıp boşa alınacak.
6- marşa basıp araba çalıştırılacak.
7-burayı karıştırıyorum. ayak debriyaj ve frende el freni indirilecek. daha sonra mı vites 1 e alınacak yoksa araba çalışır çalışmaz mı??*8- sonra debriyaj-fren, yavaş yavaş kavramamya al, frenden çek gaza bas,sonra yavaşça debriyajdan çek.
kızlar merhaba,hani demiştimya p.tesi özel derse başlıyorum diye,salı sabahı yataktan öyle bir uyandımki boğazlarım ağrıyor,hiçbiryerim tutmuyor,o gun bugun iğnelerle ayaktayım
pazartesi yeniden başlıyorum inşallah,ilk akşam çok güzel geçti,otobana çıktım,ara sokaklardan geçtim,hatta annemi evimizden alıp kendi evine bıraktım ta sitenin içine kadarsonrada evimin önüne arabamı parkettim ve hocayla ayrıldık.esımde evde oglumu bakıyodu benı onlar karsıladı evde,hersey cok guzeldı fakat sabahı kotu oldu ıste:26:ha bide sabah akşam iğnelerım vardı hastahane evımızın yakınında oraya bıaksam kendım gıttım esımde yanımdaydı,iğnemı vurundum geldım,görüyosunuz dımı ıcımdekı araba askını hasta hasta dıreksıyon basındaydım...
canım ,
benim eşim de tam tersi kafana vura vura öğretecem diyor ama bende tık yokve çalıştırırken de oldukça sakin ve sabırlı :))
kardeşim özel direksiyon dersi almıştı baya baya kullanmaya başlamıştı sonra yengemin vefatı kardeşimin orada kalması sebebiyle pratiği zayıflamıştı ama bu yaz yine geçti direksiyonun başına :) açık konuşmak gerekirse ilk bindiğimde çaktırmadım ama epey tedirgin olmuştum hele bir de sağdan soldan gelen arabaları gördükçe içim bir hoş oluyordu ama zamanla kardeşimin kullanmasına da alıştım :)) ama arabada babam varsa kardeşim de ben de geriliyorduk .
birinci kural en azından ustalaşana kadar yanına pıt pıtlanacak birini alma kendine güvenen seni tedirgin etmeyen biriyle çalış
ikinci kural araba kullanma işi kesinlikle bol pratiğe dayanıyor sakın pes etme
üçüncü kural eğer yine sıkıntı yaşıyorsan özel hoca tut
dördüncü kural bir gün bir yerde buluşursak beni de gezdir :)))
Bnm kocamda araba almadn once tabi senee surersin diodu.arabayi aldik kiymetlisi oldu.vermioo versede burnumdan gtrio soyle yap bole yap surekli direksiyonda elii.herseferinde bu mevzuuu acilinca direk degisen ers bi adam oluo.bnde ugrasmmaak icin susuorumm.b ogrenince arabayi elinden alcm die korkuo swnrimm.ne aptal bi dsunce bencilcr:93:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?