Arabalar zaten 2.viteste kalkar ki zatenBenim ilk arabamda manuel vites Palio ydu.İlk gözağrımdı.Altı yıl kullandım.Çok pratiktir ve heryere sığar.Azmedin.Yaparsınız.İkinci viteste bile kalkan bi arabadır o , hata kaldırır yani :) Başarılar.
ay bizim bir komşu vardı ortadaki çigiler varya onu ortaya alıp sürüyordu ya düşün sürekli kaza yapıyordu tabi park ederken apartmandaki tüm arabalara sürtmüştür yani en sonunda biri çıktı şşikayet etti e ben nasıl öğrencem çarpa çarpa öğrencem demiş ya git ders al önce de kuralları öğren demişler trafik kurallarından bihaberdi nasıl ehliyet almış derdik hepAynen..ben söylemeye utanırım insanlar bunu gurur duyar gibi anlatıyor..bir de buradaki yorumları okuyunca trafikte niye bu kadar sinir harbi yaşıyorum daha iyi anladım çünkü araba kullanmayı çok hafife alıyorlar ki bence çok ciddiye alınması gereken bir şey Allah sizin ve benim gibi düşünenlere sabır versin bu kafalar değişmediği sürece daha çok zarar görürüz biz..
Maşallah sürtmedik araba bırakmamışsınız demek ki benim arabaya her yeni gün eklenen çiziklerin sorumlusu sizin gibiler özellikle alışveriş merkezi dönüşü çoğu zaman arabama yeni bir çizik ekleniyor park edemeyenler yüzünden..valla ben arabam konusunda çok titizim yandaki araba kapıya vurmasın diye resmen duvara yapışık parkederim iki araba arasına girmem ama nafile işte..size tavsiyem arabasız alanlarda park işini pekiştirip öyle dışarı çıkın sonuçta sizin için önemli olmayabilir birilerinin arabasına sürtmek ama bizim için önemli hatta bence özel ders alın eşinizle olmuyorsa..ben hem kendi hemde diğer insanların malına da canına da değer veriririm sırf bu yüzden 3 ay araba çalıştıktan sonra trafiğe çıktım 6 senedir Allah a şükür bir sürtme durumu bile yaşamadım ve her gün aktif trafikteyim..araba kullanmak keşke hafife alınmasa..
Bende 2011 de aldim ama dediginiz gibi trafik olmayan yerlerde degil tam tersine sanayinin orta yerindeydi guzergah rampa ve yokus olmasida cabasiydi gayette guzel ogrendim ben su an her yere gidiyorumo zaman hocalarla kullanıyodum kendime güvenim gelmişti, ama trafik olmayan yerlerde kullandırıyolar malum
dur kalk geri git bitti gitti diyolr
ama malum istanbul trafiği hiçte yanlız sürmedim o yüzden zor geliyo
.Kızlar 2011 yılında ehliyet almıştım
aracımız Fıat Palıo, manuel vites haliyle, küçük araba tam bana göre, lpg li de fazla masrafı olmuyo
sizce nasıl kullanmaya başlayabilirim, otomatik vitesle değiştirme şansımız da yok şu an hem manuel öğrenmek istiyorum, öğrenirsem işe arabamla gidip gelirim çok iyi olur benim için
tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı akıllarınızı veeee gazlarınızı bekliyorum yaparsın diyin
Çarpa çarpa derken arkadaşlar çok komiksiniz aynanın hafif değmesinden bahsediyorum. Bende sapık değilim hoş insanların arabasına bilerek çarpayım. Hayatımda yanlız ilk 3 sefer trafige çıkışından bahsediyorum. Artık tabi ki çok daha dikkatliyim. Bu büyük konuşanlar biraz daha dikkat etsin bence. Yarın bir arabaya çarpı verirler . İnsanlık hali herkesin başına gelir. Ozaman büyük konuşmuştum diye bu yazı akıllarına gelir.Sonuna kadar katiliyorum!! Sinir oldum bende burdaki o kafada olan insanlara.. Surte surte carpa carpa ogrenmekte neymis! Ayip ya..
Aman diyeyim...
Sonra "bayan sürücü" yaftalarıyla uğraşıyoruz.
Yok yere olan kazalar da ekstrası..
aa süper sizin de fıat palıo imiş..Geçen sene bende yaşadım aynılarını, ama kızımı kreşe bırakıp almak için kara kış gelmeden araba almam ve öğrenmem şarttı. benimde ehliyetim 2011 model :) karar verip araba bulup almam 1 ay sürdü. ve arabam fiat palio tabiiki manuel vites :)
haftasonu sabah çok erken saatte eşimle çıktık yola. kimseler yokken pratik yaptım. evim fatihde işim kasımpaşadaydı. yaklaşık 5 km ama geçmem gereken bir UNKAPANI trafiği vardı. istanbullular bilirler kabus. dur kalk. hafif rampa.
aracım benzinli ve seri. az bassam istop eder çok bassam aniden atılırdı bu dur kalklarda
eşim beni 4 gün götürüp getirdi yan koltukda talimat vererek sonraki hafta tek saldı. ahh arabayı park ettikden sonra dayak yemiş gibi inerdim. popom bile kendimi kasmaktan acırdı. debriyaj fren gaz vites aynalar önüm arkam hangisine bakacağımı düşüneceğimi şaşırırdım. şimdi bu saydıklarımın hiçbirini düşünmüyorum . otomatige baglamış gibi gözüm elim ayagım ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor. bol bol praitk yapın başka türlü alışamazsınız. çok kolay gelsin.
Çarpa çarpa derken arkadaşlar çok komiksiniz aynanın hafif değmesinden bahsediyorum. Bende sapık değilim hoş insanların arabasına bilerek çarpayım. Hayatımda yanlız ilk 3 sefer trafige çıkışından bahsediyorum. Artık tabi ki çok daha dikkatliyim. Bu büyük konuşanlar biraz daha dikkat etsin bence. Yarın bir arabaya çarpı verirler . İnsanlık hali herkesin başına gelir. Ozaman büyük konuşmuştum diye bu yazı akıllarına gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?