Araba mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Max weber

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
311
215
103
İyi geceler herkese. Birkaç hafta önce kardeşim babamın engelli raporu ile araba almak istediğini söyledi. Şimdi ben alayım beş sene sonra da sen alırsın dedi. Bende senin zaten araban var ilk ben alayım sen beş sene sonra alsan dedim. Zaten ona arabayı da babam almıştı. O bekar ben evliyim. Evde onları biryerlere getirip götürüyor babam rahatsız ayda bir falan kontrolü var oralara götürüyor diye ben hiç ona aldınız banada alın gibi bir talepte bulunmadım. Zaten kullanmayı da bilmiyordum o zamanlar. Şimdi diyorki illa ilk ben alacağım. Anne babamda bana hiçbir şey demedi onun almasına tamam demişler. Madem aranızda anlaştınız bana niye diyorsun dedim kardeşime annemgil söyle dedi dedi bana. Az önce konuşurken bunlar hastaneye gitmiş muayene olmuş bile benim hiçbir şeyden haberim yok. Bana niye hiçbir şey demiyorsunuz dedim. Whatsapta konuşuyorduk bunları. En son bana iyi git sen al benimle de birdaha muhatap olma yazmış. Şimdi burda ben direk kardeşimi değil de anne babamın bana hiçbir şey söylememesine şaşırıyorum haftada iki kez falan görüşüyoruz birde. Ne yapayım şimdi ben

Babanizi hastaneye goturuyorsa o alacak tabi. Gerci bu araba muhabbetini etik bulmuyorum o ayrı. Ama sizin aklinizda bile yokmus diger yandan. Bence haksizsiniz.

Bu işler biraz üçkağıda girmiyor mu? Tamamen meraktan soruyorum
%90 ve üzeri ise normal bir araba alabiliyorsunuz. Engelli kişiyi taşıma amaçlı alıyorum diye alıyorsunuz onun üstüne alınıyormuş zaten bi tamamen yasal. Daha azı durumlarda kişiye özel yapılıyormuş sonrasında o kısımları söktürenler varmış vs. Bunlar 90 üzeri rapor ile alacaklar

Tamam da kardeşiniz alacak ve babanızı hastaneye götürecekse normal ama siz bundan yararlanıp tamamen keyfi kullanacaksanız haksızsınız ve etik değil bence

Babanizi hastaneye goturuyorsa o alacak tabi. Gerci bu araba muhabbetini etik bulmuyorum o ayrı. Ama sizin aklinizda bile yokmus diger yandan. Bence haksizsiniz.
Onun zaten babamın aldığı bir arabası var. O yüzden bu sefer ben almak istemiştim. Bende götürebilirim bundan sonra. Haklı mıyım haksızmıyım orasını bende bilmiyorum

Yasal açık bulduk kapılaşım demişsiniz. Aracı kim kullanıyorsa o almalı. Sizin almanız tamamen haksızlık. Devletin engelli bireylere sunduğu hakkı özel meseleleri için kullanma. Biz eşşek yüküyle para sayarken bu şekilde kendine özel araç alanlara (gerçekten engelli bireye bakanları tenzih ederim böyle kendilerine paşa gönüllerinin keyfi için alanlara ) hakkımı şahsen helal etmiyorum.

Tamam da kardeşiniz alacak ve babanızı hastaneye götürecekse normal ama siz bundan yararlanıp tamamen keyfi kullanacaksanız haksızsınız ve etik değil bence
Kardeşim götürüyor ama bende götürebilirim.
Biz de keyfi almıyoruz kim alırsa o getir götür yapar zaten

Yasal açık falan yok bunlar tamamen yasal

Kardeşim götürüyor ama bende götürebilirim.

Biz de keyfi almıyoruz kim alırsa o getir götür yapar zaten
Bakın babam engelli hastane için lazım oluyor araba şart alınmalı başka bir şey, e indirim oluyorken yararlanalım hastane işi olunca onu da hallederiz başka bir şey.

Giriyor, asıl amaç engelli olup arabayı kullanamayan kişinin o arabayla tüm gidiş gelişlerinin yapılması ama genelde o kişi binemiyor bile.

Giriyor, asıl amaç engelli olup arabayı kullanamayan kişinin o arabayla tüm gidiş gelişlerinin yapılması ama genelde o kişi binemiyor bile.
Bu tamamen kişiye göre değişir. Biz getir götürümüzü yaparız geri kalan vakitte normal kullanılır. Keyfi alıp kullanan vardır tabi

Bakın babam engelli hastane için lazım oluyor araba şart alınmalı başka bir şey, e indirim oluyorken yararlanalım hastane işi olunca onu da hallederiz başka bir şey.
Zaten öyle bir araba var kardeşim de. Raporsuz normal alındı. Şimdi raporla elindekini yükseltmek istiyor. Elindekini de babam aldı.

Bu tamamen kişiye göre değişir. Biz getir götürümüzü yaparız geri kalan vakitte normal kullanılır. Keyfi alıp kullanan vardır tabi
Bi tanıdık babaannesinin adına aldı kadını bir kere bile bindirmedi. Sizin için demedim ama çoğu insan bu durumu suistimal ediyor.

Kardeşimin zaten babamın aldığı bir arabası var ki. O raporla arabayı yükseltmek istiyor. Bende bu sefer ben alayım dedim.

Ne demeye ikinciyi istiyor.
Elindekini yükseltmek istiyor. Zaten elindekini babam aldı elindekini satsa üste para koymadan alabilecek raporla. Şimdi o babamı getir götür yapıyor ayda bir. Diğer zamanlar kendisi kişisel kullanıyor. Evden de ayrıldı tek yaşıyor. Bende diyorum ki sana aldılar elinde var. Bu defa ben alayım getir götürü de yaparım. Hem onunkini babam ödedi ben kendim ödeyeceğim bunu alırsak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…