Onlar karar vermiş zaten. Ailem bana hiçbir şey demedi kardeşim alıp model yükseltecek miş.Gerçekten ilgilenecekseniz, babanıza her konuda yardım edecekseniz bu hak kullanılacaksa konuşun babanızla. Zaten yakında suistimallerden dolayı bu hakkı ya kaldiracaklar ya da kısıtlama gelecek yakındır. Çok suistimal duyuyorum. Anneanne/ babaanne üstüne alan torun, bir kere yardımcı olmuyor. Ama hakkı kullanıyor. Keşke denetleme gelse..
Ee siz anlatın neden kullandınız?De bağlacını kullanma şeklimi çok artniyete bürümüşsünüz. Çok kötü kalplisiniz
Zaten bu hakla araba alanlar çoğunlukla kendi için alıyor. Şaşırmadım. Bir de bir evde zaten 1 araba var aslında. Yardım etmek biraz işin kağıt üstündeki amacı. Bu suistimaller yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar için bile bu hakkı kaldıracaklar bence. Yakındır.Getir,götür dediği de ayda bir kere imiş
Bir yerde yazmış ki babam için de kulllanacağız tabii ki.
Babası üzerinden alacağı arabanın,babası için kullanımını “de” bağlacı ile anlatıyor.
Yaa tabii onun için de kullanacağız diyerek.
Allah korusun her gün götürülecek bir şey olsa tam tersi birbirlerine ikram ederlerdi diye düşünüyorum
Babam içinde günlük hayatta da kullanaçağız her ikisi içinde anlamında söyledim.Ee siz anlatın neden kullandınız?
Hayırsız maldan hayır gelmez.Siz hakkınızla alın. Umarım size hakkınızla nasip olur. Devleti aldatarak alınan maldan hayır gelmez.Onlar karar vermiş zaten. Ailem bana hiçbir şey demedi kardeşim alıp model yükseltecek miş.
Bu hakkımızı önceden kullanma hakkımız varken kullanmadık. Kimsenin birşeyi suistimal ettiği yok henüz ortada birşey yok zaten.Zaten bu hakla araba alanlar çoğunlukla kendi için alıyor. Şaşırmadım. Bir de bir evde zaten 1 araba var aslında. Yardım etmek biraz işin kağıt üstündeki amacı. Bu suistimaller yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar için bile bu hakkı kaldıracaklar bence. Yakındır.
Bu rapor sahte değilki. Devleti falan aldattığını yok babam iki kez organ nakli oldu. Gerçekten raporuyla bir araba alabilecektir kendi parası ile aldı. Şimdi raporuyla bir tane alınacak fazlasını kimse istemiyor. Kimin kullanıp kullanmayacağı mesele oldu. Benim birşey alacağım yok zaten sadece teklif ettim istemediler.Hayırsız maldan hayır gelmez.Siz hakkınızla alın. Umarım size hakkınızla nasip olur. Devleti aldatarak alınan maldan hayır gelmez.
Kendiniz dediniz 1 tane araba var evde. Bu hak benim bildiğim araba alamayan parası yetmeyen raporlu kişiler için. Sizin durumunuz iyi ki arabanız var. Kendiniz dediniz model yükseltmek istiyor. Otv ödemeden model yükseltmek istiyor. Bu suistimal değil mi? Araba olmasa bunu yazmazdım. Babanızın ihtiyacı olsa zaten araba var.Bu hakkımızı önceden kullanma hakkımız varken kullanmadık. Kimsenin birşeyi suistimal ettiği yok henüz ortada birşey yok zaten.
Evet var kardeşim de araba. Elindekini satıp bu raporla bir tane almak istiyorlar.Kendiniz dediniz 1 tane araba var evde. Bu hak benim bildiğim araba alamayan parası yetmeyen raporlu kişiler için. Sizin durumunuz iyi ki arabanız var. Kendiniz dediniz model yükseltmek istiyor. Otv ödemeden model yükseltmek istiyor. Bu suistimal değil mi? Araba olmasa bunu yazmazdım. Babanızın ihtiyacı olsa zaten araba var.
Sahte demedim. Bu hakkın verilmesindeki amaç raporlu kisiyi rahat ettirmek. Sizdeki amaç araba modeli yükseltmek..olay bu. Ve hali hazırda 1 araç var zaten. Hiç olmasa araç evet rapor varsa alırsınız. Demek istediğim bu.Bu rapor sahte değilki. Devleti falan aldattığını yok babam iki kez organ nakli oldu. Gerçekten raporuyla bir araba alabilecektir kendi parası ile aldı. Şimdi raporuyla bir tane alınacak fazlasını kimse istemiyor. Kimin kullanıp kullanmayacağı mesele oldu. Benim birşey alacağım yok zaten sadece teklif ettim istemediler.
Sizin için çok önemli ki konu açmışsınız. Gelen tepkilerden sonra öööylesine bi söyledim demeye getiriyorsunuz.Bu rapor sahte değilki. Devleti falan aldattığını yok babam iki kez organ nakli oldu. Gerçekten raporuyla bir araba alabilecektir kendi parası ile aldı. Şimdi raporuyla bir tane alınacak fazlasını kimse istemiyor. Kimin kullanıp kullanmayacağı mesele oldu. Benim birşey alacağım yok zaten sadece teklif ettim istemediler.
Aynen anladım ama elimizde böyle bir hak var demiş kardeşim.İknci el arada arıza çıkaran arabasına binmek yerine rapor ile yenisini alalım demiş babama o da okey demiş.Sahte demedim. Bu hakkın verilmesindeki amaç raporlu kisiyi rahat ettirmek. Sizdeki amaç araba modeli yükseltmek..olay bu. Ve hali hazırda 1 araç var zaten. Hiç olmasa araç evet rapor varsa alırsınız. Demek istediğim bu.
İşte bu ya bu. Devlet sanki “al kardeşim gönlünce gez arada bir de engelli kişiyi hastaneye götür” demiş gibi yasal bu diye tutturmuş.Millet babasının engelli olmasına sevinecek hale gelmiş. Bu işi layıkıyla hakkıyla yapanlar binde bir. Babamın dayısının oğlu doğuştan zihinsel engelliydi. Küçükken sağa sola götürmek kolaydı ama ergenliğinde kontrol edilemez olmaya başladı. Parka yürüyüşe falan götüremeyince bu şekilde araba aldılar. Şimdi koca adam yetişkin, bindiriyorlar arabaya her gün bir yere götürüyorlar hava alsın sosyalleşsin diye. Annesi babası emekli, üç kuruş maaşları var, hayatlarını ona adadı. Böyle durumda isterse arabayı bedava versinler insana koymaz ama nasılsa engelli raporu var vergisiz araba ne güzel diye kapışmak bana hiç adil gelmiyor.
Bu arada engelliyi götürmeye layık buldukları tek yer de hastane. Alayım babamı gezdireyim falan yok, günü gelince kontrole götürmek nesine yetmiyor.
Evet benim için önemli öylesine söyledimSizin için çok önemli ki konu açmışsınız. Gelen tepkilerden sonra öööylesine bi söyledim demeye getiriyorsunuz.
Öylesine mi getiriyorum. Evet önemli ki konu açtım. Benim birşey aldığım yok dedim sadece. Söylemediğim şeylerden kafanıza göre anlam çıkarıyorsunuzSizin için çok önemli ki konu açmışsınız. Gelen tepkilerden sonra öööylesine bi söyledim demeye getiriyorsunuz.
Bakın hala daha devletin engelli bireyler için oluşturduğu kolaylığı babanızın size bırakmak zorunda olduğu miras hakkı gibi konuşuyorsunuz. Ona alındı bana da alınsın ne demek. O araba kardeşinizin hakkı da değil zaten babanızın hayatını kolaylaştırmak için.Evet benim için önemli öylesine söyledim
Öylesine mi getiriyorum. Evet önemli ki konu açtım. Benim birşey aldığım yok dedim sadece. Söylemediğim şeylerden kafanıza göre anlam çıkarıyorsunuz
Bizim gezdirip gezdirmeyeçeğimizi nerden biliyorsunuz. Ben çalışmıyorum zaten kardeşim çalışıyor. Gezdirmeye,Millet babasının engelli olmasına sevinecek hale gelmiş. Bu işi layıkıyla hakkıyla yapanlar binde bir. Babamın dayısının oğlu doğuştan zihinsel engelliydi. Küçükken sağa sola götürmek kolaydı ama ergenliğinde kontrol edilemez olmaya başladı. Parka yürüyüşe falan götüremeyince bu şekilde araba aldılar. Şimdi koca adam yetişkin, bindiriyorlar arabaya her gün bir yere götürüyorlar hava alsın sosyalleşsin diye. Annesi babası emekli, üç kuruş maaşları var, hayatlarını ona adadı. Böyle durumda isterse arabayı bedava versinler insana koymaz ama nasılsa engelli raporu var vergisiz araba ne güzel diye kapışmak bana hiç adil gelmiyor.
Bu arada engelliyi götürmeye layık buldukları tek yer de hastane. Alayım babamı gezdireyim falan yok, günü gelince kontrole götürmek nesine yetmiyor.
İkimizin de olmayacak zaten. Benim evim yakın çalışmıyorum. Kardeşim uzak çalışıyor ben bu açıdan teklif etmiştim.Bakın hala daha devletin engelli bireyler için oluşturduğu kolaylığı babanızın size bırakmak zorunda olduğu miras hakkı gibi konuşuyorsunuz. Ona alındı bana da alınsın ne demek. O araba kardeşinizin hakkı da değil zaten babanızın hayatını kolaylaştırmak için.
Bu hak yakında bu gidişle kaldırılacak. Çok ciddi suistimal var. Zaten dünya kadar cari açık olan bir ulkeyiz. Kardeşinize alınır size de 5 yıl sonra alınır.. Bir raporla herkes otvsiz araba sahibi olur..yepyeni yari fiyatına arabalar..sonra bu ülke niye böyle.. artık şaşırma duygumu kaybettim.Aynen anladım ama elimizde böyle bir hak var demiş kardeşim.İknci el arada arıza çıkaran arabasına binmek yerine rapor ile yenisini alalım demiş babama o da okey demiş.
18 yıldır bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum ki evet sahtekarlık.Nasıl sahtekarlık. Devlet bu hakkı vermiş tamamen yasal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?