Araba mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten öyle bir araba var kardeşim de. Raporsuz normal alındı. Şimdi raporla elindekini yükseltmek istiyor. Elindekini de babam aldı.
Babanizin almasına neden bu kadar kinlendinizki. Bekar oglu muhtemelen araba alacak parası yok babaniz almis vermis beni de getir gotur yaparsin demis muhtemelen. Bana bencil geldiniz

Üç beş sokak aşağısında oturuyormuşsunuz öyle yazmışsınız şimdi
Ve yine şimdi için ayda iki görüyorum falan demişsiniz ne anlatıyorsunuz ki?
Derdiniz annenize yardımcı olmak falan değil.
Devletin engelliler için sunduğu yardımdan ayın 29 gübü kendiniz için yararlanırken bir ihtimal ayın bir gübü de aileniz için yararlanmak işte.
Önceden araçlarda işaret vardı neden kalktığını merak ediyordum.
Haftada iki gidiyorum dedim ben. Her gün mü gitmeliyim size mi soracağım. Evde durmuyorlar ki o kadar gidiyorum. Babamın kontrolleri şehir dışında trafiği kötü büyükyehirde olduğu için ben getir götür yapacak kadar iyi süremiyordum. Kardeşim hem onlarla yaşayıp hem iyi sürebildiği için ona alındı

Babanizin almasına neden bu kadar kinlendinizki. Bekar oglu muhtemelen araba alacak parası yok babaniz almis vermis beni de getir gotur yaparsin demis muhtemelen. Bana bencil geldiniz
Oğlu değil kızı. Kardeşimin gayet iyi bir mesleği var gelirinde var. Kendi evinede çıktı.

İyi geceler herkese. Birkaç hafta önce kardeşim babamın engelli raporu ile araba almak istediğini söyledi. Şimdi ben alayım beş sene sonra da sen alırsın dedi. Bende senin zaten araban var ilk ben alayım sen beş sene sonra alsan dedim. Zaten ona arabayı da babam almıştı. O bekar ben evliyim. Evde onları biryerlere getirip götürüyor babam rahatsız ayda bir falan kontrolü var oralara götürüyor diye ben hiç ona aldınız banada alın gibi bir talepte bulunmadım. Zaten kullanmayı da bilmiyordum o zamanlar. Şimdi diyorki illa ilk ben alacağım. Anne babamda bana hiçbir şey demedi onun almasına tamam demişler. Madem aranızda anlaştınız bana niye diyorsun dedim kardeşime annemgil söyle dedi dedi bana. Az önce konuşurken bunlar hastaneye gitmiş muayene olmuş bile benim hiçbir şeyden haberim yok. Bana niye hiçbir şey demiyorsunuz dedim. Whatsapta konuşuyorduk bunları. En son bana iyi git sen al benimle de birdaha muhatap olma yazmış. Şimdi burda ben direk kardeşimi değil de anne babamın bana hiçbir şey söylememesine şaşırıyorum haftada iki kez falan görüşüyoruz birde. Ne yapayım şimdi ben
Hiç etik bulmadım.
Devlet vermiş bir hak bizde kılıfına uyduralim 2.3. arabayı alalım diye kavga etmişsiniz. Keşke bu hak verildikten sonra araba alındığında denetlense..keyfi olarak kullananlardan da 5 katı ceza kesilse + otv hepsi alınsa..
Bizde sade vatandaş olarak 700 binimiz olmadığı için araba alamayalim.
Millet babasının raporu ile 2.3. Arabayı alsın. Buraya da utanmadan konu açsın. Pes..
Devletin verdiği hakkı etik kullanmayanlara da umarım hayırlı olmasin o mallar.
Sizin de kardeşinizin de artık hakkı yok. Zaten 1 araba almışsınız hakla. Kaç tane daha alma peşindesiniz. Bir de bir sen al bir ben alayım pazarlığı yapıyorsunuz. Pes.. bazen bu hak kaldırılsa diyorum ama olan gerçekten ihtiyacı olana olacak.. yazık.. Bir de konu açmışsınız..Bu ne rahatlık ya..

Hiç etik bulmadım.
Devlet vermiş bir hak bizde kılıfına uyduralim 2.3. arabayı alalım diye kavga etmişsiniz. Keşke bu hak verildikten sonra araba alındığında denetlense..keyfi olarak kullananlardan da 5 katı ceza kesilse + otv hepsi alınsa..
Bizde sade vatandaş olarak 700 binimiz olmadığı için araba alamayalim.
Millet babasının raporu ile 2.3. Arabayı alsın. Buraya da utanmadan konu açsın. Pes..
Devletin verdiği hakkı etik kullanmayanlara da umarım hayırlı olmasin o mallar.
Sizinde kardeşinizin de hakkı yok. Zaten 1 araba almışsınız hakla. Kaç tane daha alma peşindesiniz.. Pes.. bazen bu hak kaldırılsa diyorum ama olan gerçekten ihtiyacı olana olacak.. yazık.. Bir de konu açmışsınız..Bu ne rahatlık ya..
Hiçbir şeyi kılıfına uydurduğumuz yok. Kılıfın kendisi böyle. Hiç almadık ilk defa alınacak düzgün okumamışsınız.

Yasal açık bulduk kapılaşım demişsiniz. Aracı kim kullanıyorsa o almalı. Sizin almanız tamamen haksızlık. Devletin engelli bireylere sunduğu hakkı özel meseleleri için kullanma. Biz eşşek yüküyle para sayarken bu şekilde kendine özel araç alanlara (gerçekten engelli bireye bakanları tenzih ederim böyle kendilerine paşa gönüllerinin keyfi için alanlara ) hakkımı şahsen helal etmiyorum.
Bende hakkim varsa helal etmiyorum.
Umarım bu hakkı suistimal edenlere o arabalar hayırlı gelmez. Resmen devletin verdiği bir hakkı kötüye kullanım bu. İşte bu yüzden bu toplum iflah olmaz. Bir de önce ben alayım sonra sen al diye kavga dövüş yapıyorlar. İnanılmaz..

Hiçbir şeyi kılıfına uydurduğumuz yok. Kılıfın kendisi böyle. Hiç almadık ilk defa alınacak düzgün okumamışsınız.
Konuda kardeşimin ilk arabasını da babam aldı yazmışsınız. Bu hakla alındı ise 2.3. Araba olmamalı. Bir kereye mahsus bu hak. Bu hakla alinmadi ise babanıza " her ihtiyacında" kim arabayla destek olacaksa getir götür yapacaksa o almalı.

Normal aldı diye de belirttim
O zaman "babanıza her ihtiyacında" kim destek olacaksa o almalı. Bu durumda erkek kardesiniz almalı. Siz değil. Gerçekçi olalım evlisiniz tahminen çalışıyorsunuz babanızla her an ilgilenemeyebilirsiniz. Bende olsam bekar çocuğuma benimle ilgilensin diye yararlansın isterdim. Ama araba varmış. Model yükseltmek çok etik gelmedi. Zaten birbirinize girmişsiniz. Hayırlı olmayacağı şimdiden belli.

Konuda kardeşimin ilk arabasını da babam aldı yazmışsınız. Bu hakla alındı ise 2.3. Araba olmamalı. Bir kereye mahsus bu hak. Bu hakla alinmadi ise babanıza " her ihtiyacında" kim arabayla destek olacaksa getir götür yapacaksa o almalı.
Onun zaten arabası var. Rapor hakkını ben kullanıp alayım dedim getir götürü de yapayım dedim.

O zaman "babanıza her ihtiyacında" kim destek olacaksa o almalı. Bu durumda erkek kardesiniz almalı. Siz değil. Gerçekçi olalım evlisiniz tahminen çalışıyorsunuz babanızla her an ilgilenemeyebilirsiniz. Bende olsam bekar çocuğuma benimle ilgilensin diye yararlansın isterdim.
Kardeşim kız ve bekar ailemden ayrı eve çıktı. Benim evim daha yakın ama mesele o değil kontrolü ayda bir şehirdışında. Burdada bazen ihtiyaç oluyor tabi. Aman zaten benim aldığım birşey yok fikir olsun diye konu açmıştım ben dağıldı gitti konu

O zaman "babanıza her ihtiyacında" kim destek olacaksa o almalı. Bu durumda erkek kardesiniz almalı. Siz değil. Gerçekçi olalım evlisiniz tahminen çalışıyorsunuz babanızla her an ilgilenemeyebilirsiniz. Bende olsam bekar çocuğuma benimle ilgilensin diye yararlansın isterdim. Ama araba varmış. Model yükseltmek çok etik gelmedi. Zaten birbirinize girmişsiniz. Hayırlı olmayacağı şimdiden belli.
Kardeşim çalışıyor. Ben çalışmıyorum

Getir,götür dediği de ayda bir kere imiş
Bir yerde yazmış ki babam için de kulllanacağız tabii ki.
Babası üzerinden alacağı arabanın,babası için kullanımını “de” bağlacı ile anlatıyor.
Yaa tabii onun için de kullanacağız diyerek.
Allah korusun her gün götürülecek bir şey olsa tam tersi birbirlerine ikram ederlerdi diye düşünüyorum

Model yükseltmek isteyen kardeşim. Ben zaten birşey demedim o kendisi ilk ben alacağım dedi. Ben alsam olmazmı deyince muhatap olma benimle deyip kestirip attı o alıp model yükseltecek yani

Getir,götür dediği de ayda bir kere imiş
Bir yerde yazmış ki babam için de kulllanacağız tabii ki.
Babası üzerinden alacağı arabanın,babası için kullanımını “de” bağlacı ile anlatıyor.
Yaa tabii onun için de kullanacağız diyerek.
Allah korusun her gün götürülecek bir şey olsa tam tersi birbirlerine ikram ederlerdi diye düşünüyorum
De bağlacını kullanma şeklimi çok artniyete bürümüşsünüz. Çok kötü kalplisiniz

Kardeşim çalışıyor. Ben çalışmıyorum
Gerçekten ilgilenecekseniz, babanıza her konuda yardım edecekseniz bu hak kullanılacaksa konuşun babanızla. Zaten yakında suistimallerden dolayı bu hakkı ya kaldiracaklar ya da kısıtlama gelecek yakındır. Çok suistimal duyuyorum. Anneanne/ babaanne üstüne alan torun, bir kere yardımcı olmuyor. Ama hakkı kullanıyor. Keşke denetleme gelse..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X