Araba mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten ilgilenecekseniz, babanıza her konuda yardım edecekseniz bu hak kullanılacaksa konuşun babanızla. Zaten yakında suistimallerden dolayı bu hakkı ya kaldiracaklar ya da kısıtlama gelecek yakındır. Çok suistimal duyuyorum. Anneanne/ babaanne üstüne alan torun, bir kere yardımcı olmuyor. Ama hakkı kullanıyor. Keşke denetleme gelse..
Onlar karar vermiş zaten. Ailem bana hiçbir şey demedi kardeşim alıp model yükseltecek miş.

Getir,götür dediği de ayda bir kere imiş
Bir yerde yazmış ki babam için de kulllanacağız tabii ki.
Babası üzerinden alacağı arabanın,babası için kullanımını “de” bağlacı ile anlatıyor.
Yaa tabii onun için de kullanacağız diyerek.
Allah korusun her gün götürülecek bir şey olsa tam tersi birbirlerine ikram ederlerdi diye düşünüyorum
Zaten bu hakla araba alanlar çoğunlukla kendi için alıyor. Şaşırmadım. Bir de bir evde zaten 1 araba var aslında. Yardım etmek biraz işin kağıt üstündeki amacı. Bu suistimaller yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar için bile bu hakkı kaldıracaklar bence. Yakındır.

Zaten bu hakla araba alanlar çoğunlukla kendi için alıyor. Şaşırmadım. Bir de bir evde zaten 1 araba var aslında. Yardım etmek biraz işin kağıt üstündeki amacı. Bu suistimaller yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar için bile bu hakkı kaldıracaklar bence. Yakındır.
Bu hakkımızı önceden kullanma hakkımız varken kullanmadık. Kimsenin birşeyi suistimal ettiği yok henüz ortada birşey yok zaten.

Hayırsız maldan hayır gelmez.Siz hakkınızla alın. Umarım size hakkınızla nasip olur. Devleti aldatarak alınan maldan hayır gelmez.
Bu rapor sahte değilki. Devleti falan aldattığını yok babam iki kez organ nakli oldu. Gerçekten raporuyla bir araba alabilecektir kendi parası ile aldı. Şimdi raporuyla bir tane alınacak fazlasını kimse istemiyor. Kimin kullanıp kullanmayacağı mesele oldu. Benim birşey alacağım yok zaten sadece teklif ettim istemediler.

Bu hakkımızı önceden kullanma hakkımız varken kullanmadık. Kimsenin birşeyi suistimal ettiği yok henüz ortada birşey yok zaten.
Kendiniz dediniz 1 tane araba var evde. Bu hak benim bildiğim araba alamayan parası yetmeyen raporlu kişiler için. Sizin durumunuz iyi ki arabanız var. Kendiniz dediniz model yükseltmek istiyor. Otv ödemeden model yükseltmek istiyor. Bu suistimal değil mi? Araba olmasa bunu yazmazdım. Babanızın ihtiyacı olsa zaten araba var.

Kendiniz dediniz 1 tane araba var evde. Bu hak benim bildiğim araba alamayan parası yetmeyen raporlu kişiler için. Sizin durumunuz iyi ki arabanız var. Kendiniz dediniz model yükseltmek istiyor. Otv ödemeden model yükseltmek istiyor. Bu suistimal değil mi? Araba olmasa bunu yazmazdım. Babanızın ihtiyacı olsa zaten araba var.
Evet var kardeşim de araba. Elindekini satıp bu raporla bir tane almak istiyorlar.

Bu rapor sahte değilki. Devleti falan aldattığını yok babam iki kez organ nakli oldu. Gerçekten raporuyla bir araba alabilecektir kendi parası ile aldı. Şimdi raporuyla bir tane alınacak fazlasını kimse istemiyor. Kimin kullanıp kullanmayacağı mesele oldu. Benim birşey alacağım yok zaten sadece teklif ettim istemediler.
Sahte demedim. Bu hakkın verilmesindeki amaç raporlu kisiyi rahat ettirmek. Sizdeki amaç araba modeli yükseltmek..olay bu. Ve hali hazırda 1 araç var zaten. Hiç olmasa araç evet rapor varsa alırsınız. Demek istediğim bu.

Sizin için çok önemli ki konu açmışsınız. Gelen tepkilerden sonra öööylesine bi söyledim demeye getiriyorsunuz.

Millet babasının engelli olmasına sevinecek hale gelmiş. Bu işi layıkıyla hakkıyla yapanlar binde bir. Babamın dayısının oğlu doğuştan zihinsel engelliydi. Küçükken sağa sola götürmek kolaydı ama ergenliğinde kontrol edilemez olmaya başladı. Parka yürüyüşe falan götüremeyince bu şekilde araba aldılar. Şimdi koca adam yetişkin, bindiriyorlar arabaya her gün bir yere götürüyorlar hava alsın sosyalleşsin diye. Annesi babası emekli, üç kuruş maaşları var, hayatlarını ona adadı. Böyle durumda isterse arabayı bedava versinler insana koymaz ama nasılsa engelli raporu var vergisiz araba ne güzel diye kapışmak bana hiç adil gelmiyor.

Bu arada engelliyi götürmeye layık buldukları tek yer de hastane. Alayım babamı gezdireyim falan yok, günü gelince kontrole götürmek nesine yetmiyor.

Sahte demedim. Bu hakkın verilmesindeki amaç raporlu kisiyi rahat ettirmek. Sizdeki amaç araba modeli yükseltmek..olay bu. Ve hali hazırda 1 araç var zaten. Hiç olmasa araç evet rapor varsa alırsınız. Demek istediğim bu.
Aynen anladım ama elimizde böyle bir hak var demiş kardeşim.İknci el arada arıza çıkaran arabasına binmek yerine rapor ile yenisini alalım demiş babama o da okey demiş.

Millet babasının engelli olmasına sevinecek hale gelmiş. Bu işi layıkıyla hakkıyla yapanlar binde bir. Babamın dayısının oğlu doğuştan zihinsel engelliydi. Küçükken sağa sola götürmek kolaydı ama ergenliğinde kontrol edilemez olmaya başladı. Parka yürüyüşe falan götüremeyince bu şekilde araba aldılar. Şimdi koca adam yetişkin, bindiriyorlar arabaya her gün bir yere götürüyorlar hava alsın sosyalleşsin diye. Annesi babası emekli, üç kuruş maaşları var, hayatlarını ona adadı. Böyle durumda isterse arabayı bedava versinler insana koymaz ama nasılsa engelli raporu var vergisiz araba ne güzel diye kapışmak bana hiç adil gelmiyor.

Bu arada engelliyi götürmeye layık buldukları tek yer de hastane. Alayım babamı gezdireyim falan yok, günü gelince kontrole götürmek nesine yetmiyor.
İşte bu ya bu. Devlet sanki “al kardeşim gönlünce gez arada bir de engelli kişiyi hastaneye götür” demiş gibi yasal bu diye tutturmuş.

Sizin için çok önemli ki konu açmışsınız. Gelen tepkilerden sonra öööylesine bi söyledim demeye getiriyorsunuz.
Evet benim için önemli öylesine söyledim
Öylesine mi getiriyorum. Evet önemli ki konu açtım. Benim birşey aldığım yok dedim sadece. Söylemediğim şeylerden kafanıza göre anlam çıkarıyorsunuz

Evet benim için önemli öylesine söyledim

Öylesine mi getiriyorum. Evet önemli ki konu açtım. Benim birşey aldığım yok dedim sadece. Söylemediğim şeylerden kafanıza göre anlam çıkarıyorsunuz
Bakın hala daha devletin engelli bireyler için oluşturduğu kolaylığı babanızın size bırakmak zorunda olduğu miras hakkı gibi konuşuyorsunuz. Ona alındı bana da alınsın ne demek. O araba kardeşinizin hakkı da değil zaten babanızın hayatını kolaylaştırmak için.

Bizim gezdirip gezdirmeyeçeğimizi nerden biliyorsunuz. Ben çalışmıyorum zaten kardeşim çalışıyor. Gezdirmeye,
Bakın hala daha devletin engelli bireyler için oluşturduğu kolaylığı babanızın size bırakmak zorunda olduğu miras hakkı gibi konuşuyorsunuz. Ona alındı bana da alınsın ne demek. O araba kardeşinizin hakkı da değil zaten babanızın hayatını kolaylaştırmak için.
İkimizin de olmayacak zaten. Benim evim yakın çalışmıyorum. Kardeşim uzak çalışıyor ben bu açıdan teklif etmiştim.

Babaannem yaşarken aynı şeyi halamlar da yapmışlardı. Babaannemin durumu kötüleşti yatalak oldu halam bir kere arabalarına bindirmeyi bırakın yanına gelip bakmadı bile. Babacığımın 2. El arabası getirdi götürdü her yere. Babaannem vefat edince araba doğal olarak diğer kardeşlere de kaldı. Diğer kardeşler utanmadan tehdit edildi hisseleri vereceksiniz diye 😂 neyse Allah reva görmedi enişte aracı kendi üzerine yapmaya çalıştı ve varislerden olmadığı için aradaki farkı çatır çatır aldılar. Yani diyeceğim o ki konu sahibi yasal açıktan yararlanmaya çalışıyor sonuçta babanızla birlikte yaşamıyorsunuz arada bir hastaneye götüreceksiniz diye haklı sayılmazsınız ama bir şey diyemiyorum babanız izin verdikten sonra. Bunu yapan çok kişi var. Bir de madem bu işe girişeceksiniz Allah korusun babanız öldüğü zaman 5 yıl içinde tabii kardeşiniz ve annenizinde arabaya ortak olacağını unutmayın. Kimin ne kadar ömrü var bilemeyiz. Kardeşinize güveniyorsanız ayrı ama ben bu konularda babama bile güvenmem

Aynen anladım ama elimizde böyle bir hak var demiş kardeşim.İknci el arada arıza çıkaran arabasına binmek yerine rapor ile yenisini alalım demiş babama o da okey demiş.
Bu hak yakında bu gidişle kaldırılacak. Çok ciddi suistimal var. Zaten dünya kadar cari açık olan bir ulkeyiz. Kardeşinize alınır size de 5 yıl sonra alınır.. Bir raporla herkes otvsiz araba sahibi olur..yepyeni yari fiyatına arabalar..sonra bu ülke niye böyle.. artık şaşırma duygumu kaybettim.

Nasıl sahtekarlık. Devlet bu hakkı vermiş tamamen yasal
18 yıldır bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum ki evet sahtekarlık.
Devlet bu hakkı vermiş tabi ki yasal ama şartları var.
mesela engelli babanızın üzerine araç aldığınızda o aracı herkes süremez bu 1.
Birinci derece yakını olmalı kullanan kişi eşi veya çocuğu yani. çocuğu olarak okey bu kriteri karşılıyorsunuz yalnız evli olmanız işi bozuyor zira aynı soyadı taşımanız gerekiyor.
2.si o aracı hem babamı hastaneye vs taşımak için hem de günlük hayatta getir götürümüz için de kullanırız demişsiniz ya hah o iş öyle olmuyor kanunen işte. O aracı adına aldığınız engelli yakınınız araç içinde yanınızda değilse trafiğe çıkaramazsınız. ailece pikniğe gideceksiniz misal haldir haldir her yere babanızı da taşıyacaksanız her aracı kullandığınızda yine okey ama mümkün değil tabi ki bu değil mi?
yakalanırsanız kontrolde misli misli ceza yersiniz aracınıza da el koyulur.
ne kadar uygulanıyor Türkiyede orası tartışılır tabi ama ötvsiz araç alma şartı bu şekilde kanunen .

tüm bu şartlar altında ve sizin araç alma nedenlerinize bakılınca da evet haksızsınız yapacağınız eylem de sahtekarlık net!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X