Merhaba,
Öncelikle kendine güven yahu, kadınlar iyi araba süremez, kadınlardan iyi şoför çıkmaz zırvaları hep erkeklerin uydurmaları. Benim arabama şimdiye kadar kim bindiyse hepsi de çok beğendi, özellikle usta öğreticim babam çok beğenir araba kullanmamı. Amaaaa ben de ilk kullanmaya başladığımda neler yaptım, arabayı istop ettirmek çok klasik bir defa, ben hiç araba istop ettirmedim diyen net yalan söylüyordur, defalarca istop etti araba, arkadan deli gibi kornaya bastılar, ilk araba kullanmaya başladığımda bir daha asla sürmeyeceğim diye kaç defa yemin ettim.

Hatta ilk başlarda vites değiştiremiyordum, ben debriyaja basıyordum babam vitesi atıyordu

Ama sonraaaa dedim bu böyle olmaz, pazar günleri sabah saat 6'da aldım anahtarı çıktım trafiğe, önce yalnızca mahallede dolaştım, durdum kalktım, defalarca arabayı durdurup yeniden çalıştırdım. 1-2 hafta sonra yavaş yavaş uzaklaşmaya başladım. Ama şu var babam çok sabırlı bir insandır ve çok güvendi bana, ben daha 18 yaşını doldurmadan başladım kullanmaya, babam biraz kıskançtır direksiyon dersine yollamadı bile, ben öğretirim sana dedi. Şimdi Allah'a şükür, annemin deyimi ile arabaya göbek attırıyorum

Tek sorun var otomatik vitesli arabalarda azıcık zorlanıyorum.

Düz vites de sorun yok, vites değiştirmek en büyük zevkim. Yani özetle istersen sen de öğrenirsin, kendine güveneceksin, ben bu işi yaparım diyeceksin. Tavsiyem pazarları sabah yalnız başına çık trafiğe, çok değil 500 metre git geri gel, yavaş yavaş olacak...