Araba surmeyi ne kadar surede ogrendiniz?

Yazmadan duramiyacagim:-) bende gecen ay aldım ehliyeti ama tek çıkmadım halaa..geçen eşimle çıktım kavga ettik:-( :-( çok kasiliyor..ehliyet alırken hocamla gayet iyi sürdum.sinavda da sürdum ama sağa çok yanasiyorsun diyor eşim:-( bunu nasıl ayarlıyor sunuz?

Merhaba,

Öncelikle kendine güven yahu, kadınlar iyi araba süremez, kadınlardan iyi şoför çıkmaz zırvaları hep erkeklerin uydurmaları. Benim arabama şimdiye kadar kim bindiyse hepsi de çok beğendi, özellikle usta öğreticim babam çok beğenir araba kullanmamı. Amaaaa ben de ilk kullanmaya başladığımda neler yaptım, arabayı istop ettirmek çok klasik bir defa, ben hiç araba istop ettirmedim diyen net yalan söylüyordur, defalarca istop etti araba, arkadan deli gibi kornaya bastılar, ilk araba kullanmaya başladığımda bir daha asla sürmeyeceğim diye kaç defa yemin ettim.:9: Hatta ilk başlarda vites değiştiremiyordum, ben debriyaja basıyordum babam vitesi atıyordu :27: Ama sonraaaa dedim bu böyle olmaz, pazar günleri sabah saat 6'da aldım anahtarı çıktım trafiğe, önce yalnızca mahallede dolaştım, durdum kalktım, defalarca arabayı durdurup yeniden çalıştırdım. 1-2 hafta sonra yavaş yavaş uzaklaşmaya başladım. Ama şu var babam çok sabırlı bir insandır ve çok güvendi bana, ben daha 18 yaşını doldurmadan başladım kullanmaya, babam biraz kıskançtır direksiyon dersine yollamadı bile, ben öğretirim sana dedi. Şimdi Allah'a şükür, annemin deyimi ile arabaya göbek attırıyorum :52: Tek sorun var otomatik vitesli arabalarda azıcık zorlanıyorum. :9: Düz vites de sorun yok, vites değiştirmek en büyük zevkim. Yani özetle istersen sen de öğrenirsin, kendine güveneceksin, ben bu işi yaparım diyeceksin. Tavsiyem pazarları sabah yalnız başına çık trafiğe, çok değil 500 metre git geri gel, yavaş yavaş olacak...:31:

Yazmadan duramiyacagim:-) bende gecen ay aldım ehliyeti ama tek çıkmadım halaa..geçen eşimle çıktım kavga ettik:-( :-( çok kasiliyor..ehliyet alırken hocamla gayet iyi sürdum.sinavda da sürdum ama sağa çok yanasiyorsun diyor eşim:-( bunu nasıl ayarlıyor sunuz?

aynen o sorun bende de var... belki de biz sağa sola fazla yanaşmıyoruz ama onlara öyle gelio... nereye gidiosun şeridin de git kaydırıyosun deyip duruyor...

Merhaba,

Öncelikle kendine güven yahu, kadınlar iyi araba süremez, kadınlardan iyi şoför çıkmaz zırvaları hep erkeklerin uydurmaları. Benim arabama şimdiye kadar kim bindiyse hepsi de çok beğendi, özellikle usta öğreticim babam çok beğenir araba kullanmamı. Amaaaa ben de ilk kullanmaya başladığımda neler yaptım, arabayı istop ettirmek çok klasik bir defa, ben hiç araba istop ettirmedim diyen net yalan söylüyordur, defalarca istop etti araba, arkadan deli gibi kornaya bastılar, ilk araba kullanmaya başladığımda bir daha asla sürmeyeceğim diye kaç defa yemin ettim.:9: Hatta ilk başlarda vites değiştiremiyordum, ben debriyaja basıyordum babam vitesi atıyordu :27: Ama sonraaaa dedim bu böyle olmaz, pazar günleri sabah saat 6'da aldım anahtarı çıktım trafiğe, önce yalnızca mahallede dolaştım, durdum kalktım, defalarca arabayı durdurup yeniden çalıştırdım. 1-2 hafta sonra yavaş yavaş uzaklaşmaya başladım. Ama şu var babam çok sabırlı bir insandır ve çok güvendi bana, ben daha 18 yaşını doldurmadan başladım kullanmaya, babam biraz kıskançtır direksiyon dersine yollamadı bile, ben öğretirim sana dedi. Şimdi Allah'a şükür, annemin deyimi ile arabaya göbek attırıyorum :52: Tek sorun var otomatik vitesli arabalarda azıcık zorlanıyorum. :9: Düz vites de sorun yok, vites değiştirmek en büyük zevkim. Yani özetle istersen sen de öğrenirsin, kendine güveneceksin, ben bu işi yaparım diyeceksin. Tavsiyem pazarları sabah yalnız başına çık trafiğe, çok değil 500 metre git geri gel, yavaş yavaş olacak...:31:

ayy bu yazınızla nasıl cesaret verdiniz bana anlatamam :) çok teşekkürler...

Önce bi düz düz git geri geri cıkmak en kolayı :D Gaz ayarını tam veremediğin icin araba ağlıyor .)

Ben ilk uzun yol deneyimimde yanımda tır geçerken sağa yatmıştım az kalsın şarampole ucuyordum :1:

daha ii bi tabir olamazdı resmen ağlıyor :)) ayy öyle tır şarampol falan benim böyle bi olay başıma gelse bi daha çok zor çıkardım trafige korkudan.. ii cesaret valla

Kocadan hoca olmaz ;) Anneme de bir süre babam öğretmeye çalıştı, baktı olmuyor kursa yazıldı şimdi valla yolların ustası oldu, babamdan iyi kullanıyor galiba.

Bende kursa giderek öğrendim, direksiyon sınavına girdim geçtim. Kursa gidip dosyamı aldım ki, dosya ile ehliyetimi bastırıcam. Ben ehliyeti bastırana kadar, o dosya ile çok gezdim. Şirket aracı vardı bir de, ohoo sadece cesaret başka bir adı yok bunun. Bir de her zaman emin olacaksınız, geçeyim mi geçmeyim mi; yavaşlasam mı, hızlansam mı? tereddütlerine düşmeyeceksiniz asla. Bir de vitesli araba her zaman daha iyidir bana göre tabi, ben otomatik kullanamıyorum.

ben bunu çok sık duyuyorum... vitesli araba kullananlar otomatik sevmio.. zevki çıkmıyo araba sürdüğüm belli olmuyo diyolar :)) dediğiniz gibi biraz cesaretle vitesli de sürerim:.. yeter ki her binişim de yanımda oturanı bi postalamam lazım başka yere.. o olduğu sürece cesaret mesaret olmuo.. benden önce paniklio

daha ii bi tabir olamazdı resmen ağlıyor :)) ayy öyle tır şarampol falan benim böyle bi olay başıma gelse bi daha çok zor çıkardım trafige korkudan.. ii cesaret valla

hepsi zamanla oturacak. Sen istemesen bile beynin ayaklarına emir verecek. Benim sana tek tavsiyem önce manuel öğren. Manueli bilirsen servis bile kullanırsın :)

sabah da bi sürü dalga geçti... heh düz gitmeyi öğrendin de geri geri gitmen kalmıştı bi tek die.. bi de gülüo.. ne sinir... ben istiorum canım yaparsın edersin aslansın kaplasın :) ama yok.. neyse en yakın zamanda bi kursa başvurmak en iisi

1 ay içinde öğrenmiştim ben.

Yanındaki öğreticinin anlayışlı ve sabırlı olması lazım. Ne yazık ki baba -eş genelde agresife bağladığı için insanda psikolojik baskı yapıyorlar..(bana babam öğretmişti ama ben şanslı kesimdendim sanırım böyle asabiyet,kızgınlık yapmadı ben de rahatla öğrendim)

imkanınız varsa özel ders alın. ben debriyajlıda daha rahat ediyorum. O kadar abartı birşeyi yok bence. Dediğim gibi öğreten kişi sabırsız ve sürekli laf söyleyen biriyse insan daha da soğur.

Eşin daha ilk günden bu lafları söylememeliydi sana.

Son düzenleme:
10 günde öğrendim...
zaten öğrenmek bişey değil, zamanla alışıp arabayla uyum içinde hareket etmek gerekiyor.
hele ki otomatik vitesli arabalar ballı kaymak...
dur kalk dur kalk bunu yapman yeterli :27::27::27:

Geçen pazar dedemlere gidiyorduk bende biraz kullanayım dedim. Eşim ve kayınvalidem vardı. Daha arabayı kaldırmadan eşim başladı yok onu niye öyle yapıyorsun bilmem ne...
Arabayı kaldırdım 5-10 metre gitmeden yine karıştı. Bende durdurdum arabayı. Sonra kayınvalidem ve bende eşime kızınca sakinleşti biraz sonra gayet güzel kullandım ama trafik çok yoktu.

Biraz daha cesaret edip girmem lazım benimde trafiğe ama önce acilen bir kursa gitmem gerek. Kayınvalidem benden daha çok istiyor kullanmamı :) beraber gezeriz diyor.

bende dikkat dağınıklı var diye otamatik kullanıyorum...çokta memnunum...arabanın stop etme derdi yok bi kere:23:

vallahi cnm gerçektende kocadan hoca olmaz. bana da eşim öğretti. kör topal sürüyorum. kardeşim özel direksiyon hocasından öğrendi fıldır fıldır geziyor. ben kendimi hep eksik hissediyorum. para gitmesin diye hoca tutmadığıma çok pişmanım şimdi

Benim 10 yıldır ehliyetim var
Geçen sene düz vites bir araba alıp kapının önünde 6 ay bekletip satmış insanım:)
Şimdi eşim otomatik öğren diyor ama
Bence umut yok:9:
Ablam ise 18 yaşından beri araba kullanır
Bende bir yeteneksizlik var sanırım

Son düzenleme:
3 yıldır ehlıyetım var 4 yıldır kullanıyorum ama otomatık t arabam gecen yaz esım arabayı satıp duz vıtes aldı esım..8 aydır arabayı 1 kez kullandım.esım yanmda yokken suremıyorum dıyorum o yaımdayken kullanıyorum.cesaretım ıyıce kırıldı.otomatık araba asla almıycam dıyır bunu ogrenıceksın dıyor.hergun kullanmayı ogretıyım dıyor ama cesaret edemıyorum:43:

3 yıldır ehlıyetım var 4 yıldır kullanıyorum ama otomatık t arabam gecen yaz esım arabayı satıp duz vıtes aldı esım..8 aydır arabayı 1 kez kullandım.esım yanmda yokken suremıyorum dıyorum o yaımdayken kullanıyorum.cesaretım ıyıce kırıldı.otomatık araba asla almıycam dıyır bunu ogrenıceksın dıyor.hergun kullanmayı ogretıyım dıyor ama cesaret edemıyorum:43:

E direksiyon hakimiyeti olan biri neden kullanamıyor :S Vites direksiyon senk. mu ayarlayamıyorsunuz?

sabah da bi sürü dalga geçti... heh düz gitmeyi öğrendin de geri geri gitmen kalmıştı bi tek die.. bi de gülüo.. ne sinir... ben istiorum canım yaparsın edersin aslansın kaplasın :) ama yok.. neyse en yakın zamanda bi kursa başvurmak en iisi

esım cok destekcı sagolsun benım tek dezavantajım otomotık arabayla başlamam oldu.surucu kursuna arabayla gıdıyordum.hocam sen asla alamazsın otomatık kullanıyorsu dedı.ama ben 1 defada aldım hemde dıreksıyon dersıne hıc katılmadan:16::52::52:

buarada trafık canavarı olduğumu herkes ogrendı:52::27:

E direksiyon hakimiyeti olan biri neden kullanamıyor :S Vites direksiyon senk. mu ayarlayamıyorsunuz?

esımd kızıyor aslında hıcbır sorunum yok sadece herkes otomatikten sonra zor dedıgı ıcın kafada yer yaptı ya yapamazsam dıyorum ama esım dıyor kı 1 kere bıle stop etmedın kalkışların gayet ıyı ne ıstıyorsu ucurmıycaksın arabayı dıyer ama yok cesaretım gıttı ve arayı acarsam dahada soguycak araayla aram..bırde esım cok sevdıgım arabamı satıp sıfır bır araba aldı eylemdeydim ılk baslarda:43::43:

esımd kızıyor aslında hıcbır sorunum yok sadece herkes otomatikten sonra zor dedıgı ıcın kafada yer yaptı ya yapamazsam dıyorum ama esım dıyor kı 1 kere bıle stop etmedın kalkışların gayet ıyı ne ıstıyorsu ucurmıycaksın arabayı dıyer ama yok cesaretım gıttı ve arayı acarsam dahada soguycak araayla aram..bırde esım cok sevdıgım arabamı satıp sıfır bır araba aldı eylemdeydim ılk baslarda:43::43:

Eyleme ara ver bence :D Allah korusun eşin hastalansa araba da manuel olsa napıcan, taksi mi cağıracaksın? Biran evvel alış, inan bana otomatikten daha keyifli.

Bence bir kac özel ders alin ve esinizin yaninizda oldugu zamanlarda araba kullanmaktan kacinin.Vitesli arabayi kullanmak zor degil sadece alisma meselesi.Sogukkanli oldugunuz sürece kolayca yaparsiniz.Kendinize güvenin arabanin istop etmesi telastan kaynaklaniyor.Benim sürücü hocam hep derdi ki arabayi duygularinla hissederek kullanacaksin:)Almancadan cevirdim ama biraz sacma göründü:)))

Back
X