Memnun oldum, ben bayan beceriksiz..

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
Merhaba kızlar. Size içimi dökmek istedim. Göz yasları içinde yazıyorum bu satırları.2 kucuk cocugum var. Daha iki gun önce otomatik vites araba aldık bana. Benim bileziklerimi katarak. Ehliyetim vardı ama alalı uzun zaman oldu. Haliyle pratik yapmam lazım guzel surebilmek için. Neyse bugun kv dedeydik. Bizim evle arası yakın. Fakat yollar donemeçli. Esime burdan ben eve gotureyım dedim.aklıma tukureyım nie ole dedıysem. neyse oturdum koltuga. Yavas yavas geri geri cıktım. Orda basladı. Ooo bu ne bole. 2 saat yolun ortasında bekliosun. Cıkarken dondurecen direksiyonu şimdi degil. Ama bunları soylerken nasıl bagırıyor. :KK43: neyse ben içimden ya sabır cektim hiç ses etmedim. Eve dogru gidioz. Donemece geldik yaa sen napiosun burda genis doneceksin. (Yeteri kadar genis dondugumu dusunuyorum) bi donemece geldik yaa sen nie hep ters yapiosun gormuo mu gozlerin burda dar doneceksin. Yavas arabaya girecen, oraya vuracan.. Ben hic ses etmiorum. Ama nasil bagiriyor anlatamam size. Kendini kaybetti. Arabada ciglik cigliga kendini paralior. Neyse evin onune geldik. Durdurdum arabayi. Git biraz daha sur deyince bende ipler koptu deli gibi aglamaya basladim. Ben seninle araba surmem dedim. Sureceksin dedi. Hayir dedim indim arabadan. Allah kahretsin. Ben kim araba surmek kim. Yemin ediorum butun hevesimi kirdi. Kendimi o kadar beceriksiz hissediorum ki su an anlatamam. İstemiorum araba surmek falan. Bi insanin hayalleri 2 dk da nasil yerle bir edilir bunu ogrendim. Sozleri, ses tonu, davranislari senden bi b.k olmaz dio resmen. Odaya gectim agliorum bi turlu dinmio goz yaslarim. Ve su an araba surmek benim icin dunyanin en zor isi gibi gelio bana. Oyle davrandi oyle hissettirdi. Cesaretlendirmedi. Bi guzel soz soylemedi. Bunlari gectim normal ses tonu ile konusmasini bekledim. Cok sey mi istedim. Ama o hep bagirdi. O bagirdikca ben yutkunamadim bogazima bi yumruk takildi :KK43: kendime olan guvenimi yerle bir etti. Cok uzgunum cok. Keske almasaydim araba keske...

Öyle düşünme canım.
Erkekler araba konusunda tezcanlılar.
Kendilerini kaybederler.
Kabalık etmiş ama.
Çok fazla düşünmemeye çalış.
Pratik yapmadan elbett öyle olacak normaldir.
Kendi anasının karnında mı öğrenmiş. :63:

Ilk bagirmasinda bana bagirma bagiracaksan in ben kendkm surerim deseydin. Bir daha esinle kullanma kendi basina cik. Olmadi hoca tut ama oyle bagirmasini sineye cekme. Kim kime ne hakla bagiriyor

bu modelin bir başka versiyonuda bende var.. yeterince geniş aldığımı düşünüyorum falan yazmışsınızya sizde yapabildiğinizin farkındasınız neden kendinizi yeteneksiz olarak tanımlıyorsunuz? yapabilecekleriniz konusunda cesur olun derim ben. siz kendinize yeteneksiz derseniz etrafınız sizlere neler der.

Bazi erkekler mahsus yapiyor, sevki kirilsin da araba kullanamasin diye. O kadar bagirmaya ne gerek vardi? Araba kullanmak o kadar zor degil hatta biraz pratik olunca yolda yurumekten farki yok.

Size tavsiyem esiniz olmadan alin arabayi cikin gezin. Guveniniz yerine gelsin biraz.

Araba mevzusunda erkeklerin geneli ayni heralde.sebebi ise kadinlarin iyi soför olamayacagi gibi sacma bir mantiga bürünmus olmalari..o yuzden skma canini,sen ne kadar iyi kullansanda kocan seni bu konuda hep eksik bulacaktir.

pamukannesi kendini üzme beceriksiz falan değilsin.
sadece kocayla araba sürmeyi öğrenmenin ne kadar kötü bir fikir olduğunu keşfetmişsin.
direksiyon hocasıyla öğren bu işi.

Sizin bu yazdıklarınızı okuyunca kendim geldim aklıma :) İnanın eşle ve babayla araba sürmek öğrenilmez ancak sinir küpü olunur:) Eşim de bir kere ağlattı beni,ama hevesinizi kırmayın,inanın yalnız bir kere bir yere gitseniz cesaretiniz gelir..Eşiniz yanınızdayken gizli ses kaydı yapın sonradan eşinize dinletin,belki tavri değişir:)

Araba size mi alındı yoksa eşinizle ortak mı
eşinizin malı fazla kıymetli
yada size karşı fazla sabırsız

Neyse olagan seylermis. Araba dediniz surmezolaydim demez olaydim dediniz neler gecti aklimdan. Dedim eyvah ciddi bir kaza var ortada.
ya birakin esinizin dediklerini. Ona inat kullanmaniz lazim.
Ileri surus direksiyon dersi veriliyor. Ister kendi arabanizla ister kursun arabasiyla. Maddi imkaniniz varsa iki uc gune bir bir iki saat ders alin. Benim de babam oyleydi. Dogustan arabayi kullanabilecegimi filan dusunuyordu. Bir kere hic unutmam ya sen salak misin bunun nesini yapamiyorsun dedi bana babam. Felaketti. O gun de sondu. Ben de tam tersi esimde ogrendim ama cok sukur kismen anlayisli bir esim var. Bu konuda dunyanin en anlayisli esi oldugunu dusunmeme ragmen o bile yeri geldi neler soyledi.
Baska birinden yardim alma sansin varsa onunla dene iyi bilen yakin arkadas. Abin kendi baban vs. En kotu araniz iyiyse kayinpederin. Kotu biseyde soyleyemez sana :)

Hayatim o zaten araba surmekten vazgec araba ona kalsin diye yapiyodur pes etme sakin

Takma canım trafikte çok vakit geçirmiş olan erkeklerin genel sorunu bu :-) hassas oluyorlar bu yüzden kendilerini kaybeden oluyorlar , en iyi kendileri araba sürer çünkü :-)
Tam tersi hırs yapmalısın, her şeyden önce kendine güvenmelisin. Tabi bu güven de tecrübe ile olacak bunu da çok iyi bilmelisin, araba sürmeyi özgürlük olarak görüyorum ben özgürlüğünü kazanmak istiyor musun istemiyor musun ona karar ver :)

bende yeni araba aldım babamla yarım saat kullandım kendimi gerizakalı hissettim ve sıfır özgüven. Baktım olmuyo 10 saat direksiyon dersi aldım. Tanıdıkla araba kullanılmaz.Üzülme pes etme bir bayanın araba kullanması çok önemli:)

o herşeyi çok bilen kocanıza söyler misiniz arabada şoförün dikkatinin dağılmaması için gereksiz yere bağırılmaz direksiyon 101 dersini bilmeyen adam hiç carlayıp ukalalık taslamasın öyle :mad: hiç bozmayın moralinizi, kullandıkça göreceksiniz, özellikle otomatik vites çok kolay, zaten biliyormuşsunuz sadece pratik yapmanız lazım ama eşinizi bindirmeyin arabanıza :)

Eş ile pratik yapılmaz ki. Bende senin gibiydim bir daha onu karıştırma işine bagirdikca daha panik olur yapamazsın onsuz öğren daha çok dikkatini dağıtmış

"Sus" diyeceksiniz, "ya sus ya da arabadan in" diyeceksiniz bu kadar basit. O kendini ne zannediyor da size bağırıyor ya, dik durun sert olun biraz. Beceriksiz falan da değilsiniz, olsanız ne yazar, arabayı vursanız ne yazar. Kimseye kendinizi aşağılatmayın hayatta, bu evlilikten de arabadan da daha kıymetli.

X