Araba tavsiyesi

Önden kaza yaptığı için motor takımda sıkıntı olabilir. Güvendiğiniz bir ustaya baktırın. Ford yada Renault tercih edebilirsiniz. İ10 sorun çıkarabilir az para değil 100 bin ama piyasa berbat maalesef

Turkiyedeki araba fiyatlarini pek bilmiyorum, söyleyince bana pahalı geldi.
Ben ekim ayında arabamı 30 000 km'de türk parası ile 90 000 bine aldım, araç kazasızdı.
Peugeot 208, 2015 model, motor diesel 1.6 hdi 92 cv, bütün opsiyonlu.
Beğeniyorum arabamı.
Ama 1-2 sene sonra bunu satıp otomatik almayı düşünüyorum.
Turkiyede olsa kaça satılırdı?

ben ilk aldığımda eşime 10 yaş civarı alalım demiştim o beni dinlemeyip 2 yaşında polo almıştı. bakımları dışında servise gitmemiştik. 2 kere sürtmüştüm bende yalnızca korktuğum gibi olmamıştı. ilk başlarda acemilikten daha temkinli olduğunuz için kaza değil sürtme falan çok oluyor zaten. şimdi araba fiyatları öyle artmış durumda ki bende bakındım araba almak için, vazgeçtim. bu fiyatlar o arabalara verilmez bana göre. illa alıcam diyorsanız bence Dacia tarzı arabaların daha gencini alın. ilerde bozulma, kaza durumlarında parçalarıda ucuz, yıllık bakımlarıda.

O zmn model ve sehir ici disi kullanimi da etkiliyor belki ufak bir fark vardir
Birde ust limit bmw 😂

Bizde bir tane bmw, bir tane de iş için transporter var.
İkisi de maşallah su gibi yakıt tüketiyor ajdjahsha bir kere transporter ile uzun yola çıktık, allahım o neydi resmen ihtiyaç molasına durur gibiydik.
Aveo motor sesini içeri veriyor uğultu oluyor arabada. Ama yakıtı diğer saydıklarıma göre çok çok azdı.

Ben şu elektrikli iki kişilik arabaları çok istiyorum. Max hız 30 40 km falan. Benlik. Ama onlar bile 48 50 bin. Sıfır özellik. Zaten ilanlarına bakıyorum. Diyor ki HER ŞEHRE KARGO. Allah belanızı vermesin artık kargo ne, rencide oluyorum. :/

ama mesela peugeot 301ler de sedan fakat bagajı resmen teneke gibi, çarpışma testlerinde de zaten dayanıklılığı çok düşük. resmen akordeon gibi oluyor. modelden ziyade araba markasının çarpışma testlerini inceleyip karar vermek lazım bence. malzemesi nedeniyle güvenirliği çok yüksek bir sürü hatchpack de var.
Ya tabiki şimdi modele markaya girmek istemedim. Bekarlığımdan beri mercedes e200e biniyorum. 9 senedir aynı araba, sedan haliyle bana güvenli geliyor.

Ya tabiki şimdi modele markaya girmek istemedim. Bekarlığımdan beri mercedes e200e biniyorum. 9 senedir aynı araba, sedan haliyle bana güvenli geliyor.

ay hatchpack ne bu arada hatchback :)

bana da alıştığım için burnu ve totosu çıkık arabalarda park ederken sıkıntı yaşarım gibi geliyor mesela :) keşke türkiyede araba almak zor olmasa insan sık sık değiştirip bir sürü model deneyebilir.

Bizde bir tane bmw, bir tane de iş için transporter var.
İkisi de maşallah su gibi yakıt tüketiyor ajdjahsha bir kere transporter ile uzun yola çıktık, allahım o neydi resmen ihtiyaç molasına durur gibiydik.
Aveo motor sesini içeri veriyor uğultu oluyor arabada. Ama yakıtı diğer saydıklarıma göre çok çok azdı.

Ben şu elektrikli iki kişilik arabaları çok istiyorum. Max hız 30 40 km falan. Benlik. Ama onlar bile 48 50 bin. Sıfır özellik. Zaten ilanlarına bakıyorum. Diyor ki HER ŞEHRE KARGO. Allah belanızı vermesin artık kargo ne, rencide oluyorum. :/

Kayinpederimde mercedes var mubarek arac degil baska bsy 98 model arabada koltuk isitma var ama gel yakiti sor. Normale gore tam 4.5 kat 😂😂😂

Bizde simdi hybrid var cok cici cok guzel 😂😂😂 tabi vergi kasko sormayin cisss 🤦‍♀️

Herkese iyi Pazarlar. İlk arabam olacak bir araba almayı planlıyorum. 2010 model otomatik Hyndai i10. Bir adet kazası var, sadece ön tampon değişmiş, boya yok ve yaklaşık 110.000 km’de. Fiyatı da 100.000 lira. Sizce bu fiyata bu yaşında bu özellikte bir araba alınmalı mı? Fikirlerinizi rica ediyorum.
Bence araba çok yaşlı ve km’si yüksek . Ben olsam Renault alırdım . Hem servisi vs çok ucuz . Satmak isteyince de çabucak satılır .

2.ellerin fiyatı çok uçtu arkadaşlar dolayısıyla bu arabaya da böyle fiyat koymuşlar. Daha iyi araçlar bulabilirsiniz demek isterdim ama muhtemelen bütün piyasa aşağı yukarı böyledir. Km'si 10 yıllık bir araba için fazla değil ama otomatik vitesi sıkıntı olabilir, kazası var ayrıca. Eksper mutlaka görsün. Bir de otomatik şanzımanı sorunluysa araba elinizde kalır, dikkat.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ilanlara bir göz gezdirdim düşük km o fiyata bir çok araç var bilindik sitede hemde kazasız kazalı araba almayın ön tampon değişmesi ufak bir kaza ama sorguda ne kadar çıkıyor bunlara dikkat edin iyice araştırmadan almayın plaka işe sorgu yapmayın şasi no ile sorgulayın çok oyunlar dönüyor bu piyasada

ay hatchpack ne bu arada hatchback :)

bana da alıştığım için burnu ve totosu çıkık arabalarda park ederken sıkıntı yaşarım gibi geliyor mesela :) keşke türkiyede araba almak zor olmasa insan sık sık değiştirip bir sürü model deneyebilir.
Keşke. Başımızda böyle devlet büyükleri varken zor.
Kuzenim almanyaya gideli 1 sene olmadı. Sıfır yeni model passat aldı.
Bizde ki asgari ücretliler 1 sene birikim yapsa tofaşı zor alırlar. 🤷🏻‍♀️

Keşke. Başımızda böyle devlet büyükleri varken zor.
Kuzenim almanyaya gideli 1 sene olmadı. Sıfır yeni model passat aldı.
Bizde ki asgari ücretliler 1 sene birikim yapsa tofaşı zor alırlar. 🤷🏻‍♀️

80-90bine ancak taksiden bozma 200bin km civarı arabalar çıkıyor. erkek arkadaşım araba almak istiyor, bir süredir araştırıyoruz. öyle bir piyasa ki insanın sümüklü mendilini atmayacağı arabalar inanılmaz fiyatları. kim kimi öperse kafasında resmen.
zaten denetim yok, piyasa fiyatı diye birşey yok. aynı model, aynı yıl, aynı km, benzer hasarlı arabalarda bile uçurum olabiliyor fiyatta.

80-90bine ancak taksiden bozma 200bin km civarı arabalar çıkıyor. erkek arkadaşım araba almak istiyor, bir süredir araştırıyoruz. öyle bir piyasa ki insanın sümüklü mendilini atmayacağı arabalar inanılmaz fiyatları. kim kimi öperse kafasında resmen.
zaten denetim yok, piyasa fiyatı diye birşey yok. aynı model, aynı yıl, aynı km, benzer hasarlı arabalarda bile uçurum olabiliyor fiyatta.
Aynen haklısınız.

Merhaba bende eşimle tanıştığımdan beri kazalı araba alır eşim ilk ehliyetimi aldığımda hiç korkmadım arabayı kullanmaktan çünkü birşey olursa yaptırırız kendine güvenerek sür diyordu ilk araç için az kazalı araba almanız en mantıklısı tampon değişmesi aşırı büyük bir kaza olduğundan değildir geçen eşim iş arabasıyla u dönerken bir arabaya çarptı bizim aracımız yürür durumda 30km yol geldi bir problem yoktu ama değişti tampon napalım karşı tarafta sadece çizik vardı düşünün bazı araçların parçaları gerçekten kalitesiz oluyor yani her tampon değişmiş takla atmış olmaz. Bütçenize göre en güzel araç volkswagen Polo inanın km çok önemli olmuyor bu araçlarda zaten her aracı belli periyotlarda bakıma götürmek gerekli yüksek km 2 ayda bir gidiyor o kadar tavsiyem polo bakın çünkü birçok araç gördüm kullandım hiçbiri volkswagen kadar konforlu değil şuan üst segment bir aracımız var ama o bile bana volkswagen keyfini ve konforunu vermiyor 👍🏻

Maksimum 100.000 lira bütçem. Clioların tipini pek beğenmiyorum, i10 sempatik geliyor :)
Yol tutuşu olarak clio daha rahattır bunlarıda düşünün i10 küçük yapılı bir araba olduğundan virajlara girerken biraz daha temkinli olmanız lazım ve rüzgarlı havalarda sarsıntıyı daha çok hissedersiniz. Birde satarken piyasası daha cok olan arabayı tercih etmekte daha sonrasında işinize yarar.

Back
X