araba tutmasi :(

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Merhabalar.Cok ciddi bir dert gibi durmuyor ama bu sorunum yuzunden yolculuk yapamiyorum.1-2 saatlik yolculuklarda bile midem bulaniyor.Millet tum gununu yolda geciriyor bulantisiz ama benim icin ne mumkun.Okulum yakin ama gidip gelmesi eve iskence resmen.Emedur kullaniyorum yola cikmadan o da afedersiniz saf saf yapiyor beynimi uyku getiriyor 2 gun toplayamiyorum kendimi siz neler yapiyorsunuz bu sorun olmamasi icin?

Yol çok virajlı demekki canım düz yol olsada bu durumun oluyor mu? Bunu yenmek için yola çıkarken sulu yiyecekler yememen lazım. Pencere kenarında oturmaya dikkat et. Birde otobüste kitap okuma. Reyhan kokusu- naneli şeker- kolanya kokusu iyi geliyor. yanında mutlaka limon kolonyası bulundur. hissettiğin anda eline ve boynuna sür. müzik dinleyerek gözlerini kapa, istifra edeceğini düşünme. oturduğunda pencereden dışarıya çok bakma. Tv izleme, birde arkalardan yer almamaya dikkat et. Şöför sigara içiyorsa arkasından yer alma. Yanında hırka bulundur. klimadan dolayıda mide bulantısı olabiliyor. Üşütmemeye çalış. Yola çıktığında eşoftmanla çık. Rahat kıyafet giy. Mideni sıkacak koyafetlerden kaçın.

Yolculuk sırasında uzaklara bakmak iyi geliyor. Otobüs gittiğinde dağlara, daha uzak yerlere gibi....

Benim kardşimde de çok oluyor araba tutması...

Sadce 5-10 dakikalık yolu bile araba ile zor gidiyor bulantılardan dolayı , ama hiç ilaç kullanmadı..

Bence sen de kullanma bağışıklık olur vücudunda..

Büyükler yola çıkmadan fasulye yut filan derler ama bilmiyorum faydası oluyor mu..??

Benim kardeşimin kendince bir yöntemi var kulağında kulaklıkla Şarkı dinleyerek giderse eğeer hiç midsi bulanmıyor..:)))

Sen de dene bi istersen..:)

benim kizimida tutuyor (du) araba
bu sene TR ye izine arabayla geldik, 2 gun boyunca yoldaydik yani :)
burda dr un verdigi kusma için $urup vardi araba tutmasi için verdi ozellikle
onu gunde bi kere verince butun gun idare ediyordu

ama galiba artik eskisi kaadr tutmuyor, çok yol yapinca ali$ti galiba
toplam 5000 km yol yapti tabi bunye de SIKILDI bulanmakdan :))
pediatre bize saga sola deilde arabanin onune bakmasinin faydasi olabilecegini soylemi$ti, 5 ya$inda benim minigim

canım benim annemde ve ablamda da aynı sorun oluyordu ama şimdi yola çıkmadan önce göbek deliğine yara bandı yapıştırıyorlar . işe yaradığını söylüyo ikiside . bi dene istersen. işe yarar belki .

Cevaplar icin cok tesekkur ederim :) Kucukken de vardi bu durum.Cok yolculuk yapmiyordum gerci o zaman.Midemde bir sorun yokmus doktora da gittim.Bir paket naneli seker yiyorum gidene kadar surekli muzik dinliyorum sadece geciktiriyor.Ac karnima bindigimde pek olmuyor bulanti o da istisna.Belediye otobusleri duraklarda dur kalk yapiyor ya o tetikledi biraz da

bu cok ilginc ama denenmeli tesekkur ederim :) bir tanidigim benzin ic dedi bir iki damla.nette okudum deneyenler varmis ama saglik bu sakaya gelmez tabi

benzin mi çok şaşrdımm benim dediğimi bi dene canım işe yaramazsa başka çözümler ararsın

beni de araba tutar kocakarı yöntemi olan bir tane pişmemiş kuru fasulyeyi hap gibi suyla yutuyorum arabaya binmeden önce işe yarıyor. tabii çok iri taneli fasulye olmayacak küçük taneli

Canım ben çocukken benimde çok bulanırdı
annem hep emed^r isimli ilaç içirirdi..rahatça yapardık yolculuk,bir yan etkisi de yok,
zaten araba tutması için bu ilaç..deneyip denememek sana kalmış.benimkisi bir öneri sadece..

bende dümdüz asfalttan gideyim hiçbirşey olmaz ama dönemeçli yollardan gittimmi hemen tutar araba.arabanında hep önüne bakarım sağa sola baktımmı yine tutuyor.

ahhh ahhhh araba tutması ne illet bişey bende bununla ilgili konu açmayı düşünüyordum sen benden önce davranmıssın.İnan bazen 10dk lık yol bile tutuyor.bazen arabada baygınlık geçiriyorum .otobüse binsem mutlaka 2-3 durak önce inip yürüyorum özellikle yazın daha berbat heleki ağır parfüm sıkıp arabaya biniyorlar ya bide ter kokusu ben bitiyorum o zaman.antiem kullanıyorum ama o da sersem gibi yapıyor.bir tanıdığım bana Almanyadan zıntona diye bir ilaç getirdi bitkisel bir tek o işe yarıyor.
fasülye yuttum, manyetik bileklik ( o da almanyadan gelmişti)de denedim malesef işe yaramadı birde yara bantını deneyim ....

bendede var.midem çok kötü olur benimde. mesela babam dedem vs derki benzin :O içirelim felan diye. bilmiyorum yararı var mı ama ben denemedim

gözlerde bozukluk olduğu zaman oluyor bence; ben gözlerime lazer yaptırdıktan sonra kısmen geçti 6 saate kadar dayanabiliyorum

Evet gözlerimde bir bozukluk var uzağı görmem problem.Uzağa baktıkça bulanmıyor diyemiyorum yani.Dedikleriniz için teşekkür ederim.Fasulye yutmak ya da göbeğe yara bandı yapıştırmak mideye baskı amaçlı galiba.Denenmeli yine de.
Canım o emedur ilacı kullanıyorum ama yutarken çok zorlanıyorum bağışıklık kazanmak da istemiyorum daha doğal çözümler arıyorum sagolsun herkes yasmış bişeyler.
Afedersiniz mide bulantısını geçtim bir keresinde yanıma biri oturmuştu halk otobüsünde leş gibi soğan koktu haziranda bi de sıcakta.Otobüste şey ettim çok utandım rezil olmak da istemiyorum artık

Ben şuan 30 yaşındayım hala tutuyor . son 6 yıldır biraz daha iyi önceden hiç binemezdim arabaya şimdi en azından 30-45 dk yola rahat dayanabiliyorum. Bu duruma çare bulmak için her yolu denedim yara bandı, naneli şeker, fasulye ama hiç biri fayda etmedi. İlaç olarak Antiem en iyisi kesin çözüm ama sersemletiyor insanı ayakta uyuyosun resmen. Emadur onun kadar etkili değil ama o da sersemletiyor.
Benim kendimce bulduğum çözümler ise şunlar; Otobüste iseniz kesnlikle cok fazla hareket etmeyin ani baş hareketlerinden kaçının.kulaklık takıp müzik dinlemek camdan dışarı bakmak çok iyi gelıyo bide yanımdaki kişinin halden anlayan biri olması lazım beni konuşturmamsı lazım bizim ailedekiler ve arkadaşlarım alıştı otobuste bana asla dokunmazlar . yolculuktan önce kesinlikle tatlı yemeyin ve çok fazla sıvı tüketmeyin. En etkili yöntemlerden biride yola çıkmadan susamlı çubuk kraker, grisini yada yağsız kuru tost yerseniz cok fazla mideniz bulanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…