Araba ve babam... Offff offf

Ortam gerilince oluyor işte. Hata yapmaktan korktukca daha fazla yapıyorsunuz. Ayrıca sizin arabanız güvenli değil. Kurs arabalarinda hocada da fren ve debriyaj oluyor. Bir de öğrenince sık sık kullanmak gerek. İyice alisabilmek için
Bu arabada pratik yapmam lazım ki öğreneyim... Çünkü arabam bu...

Babayla olacak iş değil bu araba kullanma işi kesinlikle. Ben çok yakın kardeşim gibi olan bir erkek arkadaşımla öğrenmiştim öyle bir arkadaşınız varsa süper oluyor ne dırdır ne vırvır. Öğrenme sürecinde 1 gün babamla çıkma gafletinde bulundum ve assssla dedim yani gayet sakinken durduk yere panik yaptırıyordu bana. Şimdi çok şükür mis gibi kullanıyorum, babam hatta sen kullan daha iyi kullanıyorsun diye veriyor kendisi kullanmaz ben varken. Sizin de varsa böyle bir arkadaşınız onla çalışsanız çok iyi olur. Yoksa da artık 2-3 saat vereceksiniz parasını hocayla kullanacaksınız. En temizi o.
Arkdş, konu komşu, eş dost çalışan insanlar birde mahallemizde kapısını çalıp da abi abla bana yarım saatini ayırır mısın diyeceğim Bi Allah 'ın kulu yok o kdr müzmin bir mahalle ve komşuluk yok.... Hoca olayı aklımdan geçiyor artık 2.gün böyle olunca...

Ben 13 14 yasindayken annem heves etti bana araba surmeyi ogretmeye kalkti. Ayagimi gaza bastığım gibi duymadigim laf kalmadi. Ben hafif yana giderken ciglik atip direksiyona mi sarilmadi, el frenine mi yapismadi, hakaret mi etmedi...
Sonuc? 28 yasindayim ön koltuk hevesim bile yok. Tiksindirdi beni arabadan.
Bu is ana babayla olmaz. 150 lira atla deve degil. 150 lirayi hocaya verecek paraniz yoksa lirtesi 7 lira olan benzini nasil dolduracaksiniz??
1 saat de olsa bir hoca tutmalisin. 1 ders az belki ama kendine guvenin gelir

Arkdş, konu komşu, eş dost çalışan insanlar birde mahallemizde kapısını çalıp da abi abla bana yarım saatini ayırır mısın diyeceğim Bi Allah 'ın kulu yok o kdr müzmin bir mahalle ve komşuluk yok.... Hoca olayı aklımdan geçiyor artık 2.gün böyle olunca...
O zaman boş yere kendinize güveniniz de kırılmadan hoca işini halledin çünkü bu iş öyle bir şey ki babanızın yüzünden o panik bir yerleşirse size soğursunuz da araba kullanmaktan, beceremiyorum der bırakırsınız. Sıcağı sıcağınayken hemen aksiyon alın babanızla çıkmayın mümkün mertebe. Siz kullanmayı iyice kıvırdıktan sonra babanızla binin çünkü şimdi acemiyken sürekli karışıp mana bulup duracak o net :KK67:

Ben 13 14 yasindayken annem heves etti bana araba surmeyi ogretmeye kalkti. Ayagimi gaza bastığım gibi duymadigim laf kalmadi. Ben hafif yana giderken ciglik atip direksiyona mi sarilmadi, el frenine mi yapismadi, hakaret mi etmedi...
Sonuc? 28 yasindayim ön koltuk hevesim bile yok. Tiksindirdi beni arabadan.
Bu is ana babayla olmaz. 150 lira atla deve degil. 150 lirayi hocaya verecek paraniz yoksa lirtesi 7 lira olan benzini nasil dolduracaksiniz??
1 saat de olsa bir hoca tutmalisin. 1 ders az belki ama kendine guvenin gelir
Arabayı alalı henüz 1 hafta oluyor, ciddi masraf yaptım o yüzden sıfıra çıktım... Saati 150 desen 2 saat 300...hadi haftada 2 gün aldım veya 4 gün 1 er saat 600 TL yapıyor bu para şu an bende yok... 1-2 aya maddi anca toparlarım.... O yüzden dedim... 2 ayda bu arabada pratik olayı bırakmak istemiyorum.. Malum ne kdr çok pratik yaparsam o kdr kolay trafiğe çıkarım ...

O zaman boş yere kendinize güveniniz de kırılmadan hoca işini halledin çünkü bu iş öyle bir şey ki babanızın yüzünden o panik bir yerleşirse size soğursunuz da araba kullanmaktan, beceremiyorum der bırakırsınız. Sıcağı sıcağınayken hemen aksiyon alın babanızla çıkmayın mümkün mertebe. Siz kullanmayı iyice kıvırdıktan sonra babanızla binin çünkü şimdi acemiyken sürekli karışıp mana bulup duracak o net :KK67:
Haaah öyle bak.. Acemiyim diye neler sayıyor ve sayacak... Hoca konusuyla trafik de kolay olur..

Bu arabada pratik yapmam lazım ki öğreneyim... Çünkü arabam bu...
Arabayı çalıştırma, sürme, parketme işin en kolay yani. Ayna kontrolü, şerit değiştirme, sıkışık trafikte şerit değiştirme, dönmeler, çok yönlü kavşaklarda tüm yolları kontrol edebilme, aynaların kör noktalarına alışma daha önemli bence. Işık olmayan kavşaklar ve donemecler hala stres sebebim. Otobüs ve kamyon sollayabiliyorsam sürüş hocama borcluyum.

Valla koca dobloyla aksi babayla olmaz bu iş. Çok istiyorsanız biriktirin parayı tutun hoca öğrenin. Böyle sinir harbine değmez boşuna ne kendinizi ne babanızı yıpratın.

Çok moralim bozuukkkk...
Araba aldık Fiat doblo... Ehliyetim var ama tecrübem yok, beni çalıştırmak için kimsede yok.. Aksi mi aksi babam var... Maalesef 2 gündür onunla çalışıyoruz.. Hakaret küfür gırlaaaa... Beni asfalt yoldan çıkarıp tenha tarla yoluna sürdürdü ordan dar ve bozuk yola dön dedi, debriyaj fren yapmam gerekirken gaz yaptım ve hızlı manevra oldu çıktım mı tepeye, gömdüm mü koca dobloyu... Komşu çağırdık traktör ile çekti... Uyarı yok, şunu yapcan bunu yapcan anlatmada yok... Sadece yanımda oturup sapa dön sola dön... Bi ton hakaret küfür yedim.... Ücretli hoca tut demeyin saatine 150 TL istiyorlar şu an o parayı verecek durumum yok... Gayet soğukkanlıyımdır bu baba ile araba işi olur mu sizce.... Psikolojik olarak etkileniyorum ve babamla anlaşamıyoruz özellikle son zamanlarda... Offff...
saga sola donmeyi siz de akil edersiniz.. belli ki ogretmeyi bilmiyor babaniz. herkes ogretemez bildigi herhangi bir seyi. sabri az bir insan babaniz demek ki hele araba ogrenme konusunda erkeklerin icinden baska bir canli cikiyor.. yasadiklariniz cok normal. araba surmeyi bilen bir baskasini bulun komsu olur kuzen olur arkadasin arkadasi olur. illa biri bulunur. ama bir daha bunu yasatmayin kendinize.

Aynı durumdayız ama hocalar 2 saatine 150 istiyor. Her neyse bende direksiyondan 3 kez kaldım babam değişik öğretti heyecanlandım

Arabayı çalıştırma, sürme, parketme işin en kolay yani. Ayna kontrolü, şerit değiştirme, sıkışık trafikte şerit değiştirme, dönmeler, çok yönlü kavşaklarda tüm yolları kontrol edebilme, aynaların kör noktalarına alışma daha önemli bence. Işık olmayan kavşaklar ve donemecler hala stres sebebim. Otobüs ve kamyon sollayabiliyorsam sürüş hocama borcluyum.
Babamın bu öğretme işiyle o trafikte dönme olayı filan 5 ayda anca olur galiba.... Tam döner kavşaklar, 4 lü yollar ve kör noktalar önemli aynen işin iyi yanı cesaretli biriyim....10 yıl önce ehliyet aldığımda direksiyon sınavında hocalar kaç yıldır araba kullanıyorsunuz demişti yani yeteneğim var ama babam işte... Bugün bu olayla onla yapabilir miyim diye sorgulamak zorunda kaldım

Arkadaşınız yokmu söleseniz sizi trafiğe kapalı alanda öğretse ozamn daha iyi olur. Babanız sinirli anladıgım kadarıyla onla olmaz hevesinizi kırar. Bana eşim öğretti hiçbir zaman sesini yükseltmedi araba kullanırken bana sert sesle bile konuşsa hevesim kırılır bırakırdım direksiyonu o yuzden arkadaşınız varsa o öğretsin.

Çok moralim bozuukkkk...
Araba aldık Fiat doblo... Ehliyetim var ama tecrübem yok, beni çalıştırmak için kimsede yok.. Aksi mi aksi babam var... Maalesef 2 gündür onunla çalışıyoruz.. Hakaret küfür gırlaaaa... Beni asfalt yoldan çıkarıp tenha tarla yoluna sürdürdü ordan dar ve bozuk yola dön dedi, debriyaj fren yapmam gerekirken gaz yaptım ve hızlı manevra oldu çıktım mı tepeye, gömdüm mü koca dobloyu... Komşu çağırdık traktör ile çekti... Uyarı yok, şunu yapcan bunu yapcan anlatmada yok... Sadece yanımda oturup sapa dön sola dön... Bi ton hakaret küfür yedim.... Ücretli hoca tut demeyin saatine 150 TL istiyorlar şu an o parayı verecek durumum yok... Gayet soğukkanlıyımdır bu baba ile araba işi olur mu sizce.... Psikolojik olarak etkileniyorum ve babamla anlaşamıyoruz özellikle son zamanlarda... Offff...
Saati 70 e arkadasim aliyor. L ile ya da s ile baslayan ikinci el sitelerinde araba ders falan diye arattirun. 60 ya da 70 e bulursunuz. 3 ders kafi. Babaya dfmeden bile halledersdniz sonra d babayla park geri vited alistirma olur. Biter gider. Arac kullanmak ozgurluk

Valla koca dobloyla aksi babayla olmaz bu iş. Çok istiyorsanız biriktirin parayı tutun hoca öğrenin. Böyle sinir harbine değmez boşuna ne kendinizi ne babanızı yıpratın.
En akıllıca olanı bu sanırım... Koca dobloyu tarlanın tırman denen tepesine gömdüm ve çekmeye gelen komşu nasıl becerdin dedi, nasıl becerdim söyleyim... Tam dönüyorum bak bak şuna bak nasıl dönüyor arkasına küfür... O an kaybettim kontrol işte... Sakince frene bas dese veya el frenini kendi kaldırsaydı bu olmucak tı

saga sola donmeyi siz de akil edersiniz.. belli ki ogretmeyi bilmiyor babaniz. herkes ogretemez bildigi herhangi bir seyi. sabri az bir insan babaniz demek ki hele araba ogrenme konusunda erkeklerin icinden baska bir canli cikiyor.. yasadiklariniz cok normal. araba surmeyi bilen bir baskasini bulun komsu olur kuzen olur arkadasin arkadasi olur. illa biri bulunur. ama bir daha bunu yasatmayin kendinize.
Yarın ilk işim günlük çalışacağım biri bulmak... Zorlucam çünkü kararlıyım bunu öğrenip trafiğe çıkcam

36 yaşındayım... Babam için araba aşırı kıymetli... Zaten araba alırken benim üzerime olacak ve kullanmayı artık öğreneceğim dedim, bir ton kavga olay oldu... Sonunda ikna oldu 65 yaşında çünkü yarın bir gün hasta olsan kim seni hastane postane götürecek diye annem destek çıktı yoksa arabayı filan vermezdi... Şimdi mecbur kaldım böyle... Kaldırma da vs problem yok... Bugün hızlı dönüş yaptım hata işte... Park olayına daha girmedik Allah bilir ne kıyamet koparacak
ben de hala cozemedim..ins yapariz sonra keyifle gecmise bakarak guler geceriz😀

Arkadaşınız yokmu söleseniz sizi trafiğe kapalı alanda öğretse ozamn daha iyi olur. Babanız sinirli anladıgım kadarıyla onla olmaz hevesinizi kırar. Bana eşim öğretti hiçbir zaman sesini yükseltmedi araba kullanırken bana sert sesle bile konuşsa hevesim kırılır bırakırdım direksiyonu o yuzden arkadaşınız varsa o öğretsin.
Sakin eğitmen olmazsa kimse öğrenemez... İşin kötü yanı babam oturuyor sağa dön sola dön diyor, anlatmıyor şunu şunu yapcan diye...

Sakin eğitmen olmazsa kimse öğrenemez... İşin kötü yanı babam oturuyor sağa dön sola dön diyor, anlatmıyor şunu şunu yapcan diye...

Back
X