Araba ve babam... Offff offf

Yorumlar cok olumsuz ama ben 13 yasımda babamdan ögrendim . Zorla oturttu direksiyona ögretmek icin ve benim babam da cok aksidir. Surekli bagirirdi saf rolüne mi yatıyorsun derdi kelebek aynayi bile kirmisligi vardir fakat ben dizginledi.Zamanla güvenim yerine geldikce sakince anlatmasini istedim bu isi ogrenecegimi soyledim.Tabi yine bagirdi sinirlenince ama sonunda ögrendim ve suan kendisine tesekkur ediyorum . 26 yasimda sehir ici sehir disi tum kalabalik yerlerde usta soforden farkim yok cunku cok fazla taktik,manevra , sıkıstırılirsam ne yapacagim hakkinda bir suru seyler ogretti sag olsun .Suan kamyonet, kamyon hepsini kullaniyorum hepsi babam sayesinde
Bende teori kısmını kursta pratik kısmını babamdan öğrendim. Normalde çok sabırsız biri olmasına rağmen dayandı ve tüm ince ayrıntıları öğretti sağolsun.. şimdi gece gündüz şehir içi dışı farketmez her yere gidebilirim:)
Aynen canım bunun kavgasını yaptık, ben küçük araba almak istedim onun bagajı küçük diye istemediler, yazın bahçeye falan gidiyorlar, ordan yük taşımak için bunu istediler yoksa ne işim olur...
Aslında arabanız kullanım için küçük arabalardan daha rahattır. Özellikle yeni öğrenen biri için. Yüksek olduğu için yola da arabanın ön kısmına da daha hakim olursunuz. küçüklerde kaputu görmek daha zor olduğu için yola sığıyor mu diye eğilip eğilip bakarsınız😂

Babamla aynısını ben de yaşadım..Onlarla araba kullanmayi öğrenemezsin sadece soğursun😄..Bilen kuzenin arkadaşın veyahut kardeşin yok mu sana ogretebilecek..

Bende teori kısmını kursta pratik kısmını babamdan öğrendim. Normalde çok sabırsız biri olmasına rağmen dayandı ve tüm ince ayrıntıları öğretti sağolsun.. şimdi gece gündüz şehir içi dışı farketmez her yere gidebilirim:)

Aslında arabanız kullanım için küçük arabalardan daha rahattır. Özellikle yeni öğrenen biri için. Yüksek olduğu için yola da arabanın ön kısmına da daha hakim olursunuz. küçüklerde kaputu görmek daha zor olduğu için yola sığıyor mu diye eğilip eğilip bakarsınız😂
Yüksek araba evet, ben polo gibi, focus gibi almak istedim ailem bizde kullancaz hayır dediler, kavga etmekten yoruldum.... Babayla öğrenme sıkıntılı ama çözülecek çünkü arabadan onu çıkartırım yine öğrenirim... Dün o kadar moralimi bozdu ki başım ağrıyor ve hala geçmedi, böyle stres olmaz...

Babamla aynısını ben de yaşadım..Onlarla araba kullanmayi öğrenemezsin sadece soğursun😄..Bilen kuzenin arkadaşın veyahut kardeşin yok mu sana ogretebilecek..
Var canım çoğu uzakta ve çalışıyorlar... Mahallede aktif mahalle değil ki kapısını çalıp abi, dayı amca bana biraz göster diyeceğim samimiyet yok... Herkes mesafeli....

Var canım çoğu uzakta ve çalışıyorlar... Mahallede aktif mahalle değil ki kapısını çalıp abi, dayı amca bana biraz göster diyeceğim samimiyet yok... Herkes mesafeli....
Ben de manuelde çok zorlanıyordum..Yani süremiyordum..Hep içimde bir korku vardı hiç kullanamayacak mıyım diye..Sonra babamın tayini çıktı arabayı da başta götürmedi..Ben de o yokken arabayla gizlice talimler yaptım..O şekilde öğrendim..Bir de otomatiği öneriyorum kesinlikle..Manuelde biraz bile ögrenebilsen otomatiği çok rahat kullanırsın..Vites debriyaj derdin yok sadece direksiyonu kontrol ediyorsun..

Ben de manuelde çok zorlanıyordum..Yani süremiyordum..Hep içimde bir korku vardı hiç kullanamayacak mıyım diye..Sonra babamın tayini çıktı arabayı da başta götürmedi..Ben de o yokken arabayla gizlice talimler yaptım..O şekilde öğrendim..Bir de otomatiği öneriyorum kesinlikle..Manuelde biraz bile ögrenebilsen otomatiği çok rahat kullanırsın..Vites debriyaj derdin yok sadece direksiyonu kontrol ediyorsun..
Babam manuelci otomatik yapamaz 65 yaşında zaten kullanacağı belki 5-6 sene daha... Otomatik için hem param yetmedi hem bunlar küçük araba istemedi... O yüzden bu oldu yani.... Aslında kullanımı çok basit ve rahat babam arıza...

Babam manuelci otomatik yapamaz 65 yaşında zaten kullanacağı belki 5-6 sene daha... Otomatik için hem param yetmedi hem bunlar küçük araba istemedi... O yüzden bu oldu yani.... Aslında kullanımı çok basit ve rahat babam arıza...
O zaman yapacağın arabanın temel şeylerini baban yok iken kendin öğrenmek.. Trafiğe çıkarken de birkaç kere hoca tutmak..Ama azmetmissin bence öğreniceksin en kısa zamanda..Kolay gelsin şimdiden canım 😊

şimdi reklam gibi olacak ama internetten bulamaz mısınız çalıştıracak birilerini armut.com dan filan m mesela?
daha uygun o tür sitelerde bu dersler ama yanınıza mutlaka brisini alın tek gitmeyin derse

şimdi reklam gibi olacak ama internetten bulamaz mısınız çalıştıracak birilerini armut.com dan filan m mesela?
daha uygun o tür sitelerde bu dersler ama yanınıza mutlaka brisini alın tek gitmeyin derse
Güvenmek zor, en kolayı sürücü kursundan hoca bulmak. Garanti olur.

Çok moralim bozuukkkk...
Araba aldık Fiat doblo... Ehliyetim var ama tecrübem yok, beni çalıştırmak için kimsede yok.. Aksi mi aksi babam var... Maalesef 2 gündür onunla çalışıyoruz.. Hakaret küfür gırlaaaa... Beni asfalt yoldan çıkarıp tenha tarla yoluna sürdürdü ordan dar ve bozuk yola dön dedi, debriyaj fren yapmam gerekirken gaz yaptım ve hızlı manevra oldu çıktım mı tepeye, gömdüm mü koca dobloyu... Komşu çağırdık traktör ile çekti... Uyarı yok, şunu yapcan bunu yapcan anlatmada yok... Sadece yanımda oturup sapa dön sola dön... Bi ton hakaret küfür yedim.... Ücretli hoca tut demeyin saatine 150 TL istiyorlar şu an o parayı verecek durumum yok... Gayet soğukkanlıyımdır bu baba ile araba işi olur mu sizce.... Psikolojik olarak etkileniyorum ve babamla anlaşamıyoruz özellikle son zamanlarda... Offff...
Aileyle araba imkansiz ben ehliyeti aldim 9 sene kullanamadm. Sonrasinda gizlice ogrenip bir ay sonra aileme soyledim

Babam da bana sen araba kullanmayi ogreneceksin diye ben kalp krizi mi gecirecegim in in demisti😀😀

Ben para biriktirip kendime kotu eski bir araba almistim. Iyice ogrenrne kadar kendi arabamla tarlada orada burada surdum. Yanimda erkek kardesim vardi. O araba kullanmayi biliyordu. Insanin kendi arabasi olunca da kimse arabanin icine ettin de diyemiyordu, daha rahat ogreniyorsun. 30 seneden fazla zaman oldu. O ilk arabam benden cok cekti ama, bayagi da dayanikliymis yalniz.

Ben para biriktirip kendime kotu eski bir araba almistim. Iyice ogrenrne kadar kendi arabamla tarlada orada burada surdum. Yanimda erkek kardesim vardi. O araba kullanmayi biliyordu. Insanin kendi arabasi olunca da kimse arabanin icine ettin de diyemiyordu, daha rahat ogreniyorsun. 30 seneden fazla zaman oldu. O ilk arabam benden cok cekti ama, bayagi da dayanikliymis yalniz.
Bu arabada benim... Ama benden çok babam kullanıyor, eski araba değil yeni arabalardan haliyle beyni hassas ve herşeyi elektronik... Eski arabaların herşeyi manuel, elektronik aksamı daha az.. Vur kır daha dayanıklı ... Eski arabamız vardı külüstür, bozacan kırıp dökcen diye vermedi bununla böyle papazız...

Çok moralim bozuukkkk...
Araba aldık Fiat doblo... Ehliyetim var ama tecrübem yok, beni çalıştırmak için kimsede yok.. Aksi mi aksi babam var... Maalesef 2 gündür onunla çalışıyoruz.. Hakaret küfür gırlaaaa... Beni asfalt yoldan çıkarıp tenha tarla yoluna sürdürdü ordan dar ve bozuk yola dön dedi, debriyaj fren yapmam gerekirken gaz yaptım ve hızlı manevra oldu çıktım mı tepeye, gömdüm mü koca dobloyu... Komşu çağırdık traktör ile çekti... Uyarı yok, şunu yapcan bunu yapcan anlatmada yok... Sadece yanımda oturup sapa dön sola dön... Bi ton hakaret küfür yedim.... Ücretli hoca tut demeyin saatine 150 TL istiyorlar şu an o parayı verecek durumum yok... Gayet soğukkanlıyımdır bu baba ile araba işi olur mu sizce.... Psikolojik olarak etkileniyorum ve babamla anlaşamıyoruz özellikle son zamanlarda... Offff...
Babayla olur da sizin babayla olur mu bilemedim.
Sizi panikletmeden, sakince öğretecek birine ihtiyacınız var.
Babanızın tek yaptığı doğru sizi asfalttan çıkartmak olmuş. Bir panik halinde akan trafikte Allah korusun çok daha üzüleceğiniz sonuçlar olabilirdi.

6 senedir araba kullanıyorum iyi de kullanırım hala eşimle babamla kullanırken beni itinayla strese sokarlar okadar deyim anlayın..😁😁 yalniz çalıştım yalniz öğrendim kendi arabamı aldım tenha yerde gece saatlerinde derken öğrendim gitti.

Babayla olur da sizin babayla olur mu bilemedim.
Sizi panikletmeden, sakince öğretecek birine ihtiyacınız var.
Babanızın tek yaptığı doğru sizi asfalttan çıkartmak olmuş. Bir panik halinde akan trafikte Allah korusun çok daha üzüleceğiniz sonuçlar olabilirdi.
Akan trafiğe hiç girmedik sadece mahallede dolandık...Babam sakin olmadığı gibi kesinlikle öğretme yeteneği yok... Bugün yüzüne dedim zaten.. İlk oturduğumda sıfır panik.... 2.kez oturduk bende olmayan panik yarattın senle olmaz dedim... Düzenli öğretecek biri bakıyorum canım çünkü psikolojimi etkiliyor, arabayı sürtecem de, stop da ettircem, zıplatacam da, vs vs yoksa nasıl öğrencem. İstiyor ki mükemmel dön, topla, vites attır vs..

Araba kullanmayı 18 yaşımda, 15 yaşındaki erkek kardeşimden öğrendim 🤣kavga dövüş yok, gayet ıyiydik
Aileden kimseyle olmaz o is. Para biriktirip hoca tutmak zorundasınız.
Ben 16 yaşında babamdan öğrenmiştim.
18'imde ehliyetimi aldım, 25 senedir de aktif sürücüyüm.
Kimin yanında kullanılmaz sorusuna da "kocanın" diyerek cevaplamak istiyorum.

Hiç susmuyor adam arkadaş!! O yüzden ya o alkollüyken ya da uzun yoldaysak mola vermeden değiştiğimizde kullanıyorum onun yanında. Zira bir kez arabadan atmayı denemişliğim bile var 🤣

6 senedir araba kullanıyorum iyi de kullanırım hala eşimle babamla kullanırken beni itinayla strese sokarlar okadar deyim anlayın..😁😁 yalniz çalıştım yalniz öğrendim kendi arabamı aldım tenha yerde gece saatlerinde derken öğrendim gitti.
Zaten yalnız da sokak da çalışmayı düşünüyorum, kötü olan şu ki, araba garajda illa geri ile çıkmalıyım garajdan ve evimiz bayır yokuş yol üstü yani arabayı daima yokuş kaldırmalıyım yani her araba çalıştırmamda ilk bunları yapmam gerekiyor :) ne şanslıyım pehhh:)

Back
X