Yöresel Tarif Arabaşı/Yozgat

Yöresel Yemekler

daisy66

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
663
4
296
Yozgat
çorbanın içine atılarak yutularak yenir

HAMUR yapılışı: 1 tencereye un su ve tuzu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırarak 40-45 dk pişirin.Piştikten sonra ıslatılmış geniş bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.
ÇORBA yapılışı: Tavukları haşlayın.Başka bir tencerede yağ,salça,pulbiber,karabiber ve tuz karıştırılır bir miktar su ve tavuk suyu dökülür (göz kararı) bu şekildeyken 4-5 kaşık kavrulmuş un ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır.İçine tavuk etleri (didinmiş) katılır biraz piştikten sonra söndürülür.Soğuyan arabaşımız baklava dilimi şeklinde kesilerek çorbayla beraber yutulur,özelliği yutulmasıdır.Özellikle kış aylarında yenmesi tavsiye olunur.Afiyet olsun...

HAMURU için: 1lt su, 1,5 sb.un,1 tatlı kaşığı tuz
ÇORBASI için: tavuk eti ve tavuk suyu,salça,kavrulmuş un,sıvıyağ,pulbiber,karabiber,limon

Bütün malzemeler sırasına göre hazırlanıp tarife göre pişirilir

Ay eveett arkadaşımda yemiştim bir kez, gerçekten güzeldi.. Hamurunu yemeye başaramadım bir türlü ama çorba nefis :)

arabaşı sadece yozgatta değil konyada da meşhurdur. özellikle kışın arabaşı oturmaları olur.

hamurun kıvamını tutturmak biraz zor fakat çok lezzetli alışınca

banada hamuru cigneyemezsin direk yutman gerekiyo dediler korktum.sadece corbasini yerim.bayilirim corbasina aci aci ohhhhh

bende kirsehirliyim bizim ordada yapiliyo bu yemek ic anadoluda meshurdur benim annem her ay yaparsırnaşık şey hamuru ister yutun ister yiyin ben yiyom okunmus bu yemek kilo aldirmiyo ondan korkmaniza gerek yok löp löp götürün

ben de Konya'liyim arabasi Konya'nin saniyordum :)) demekki ic anadoluya ait
annem ozellikle kar yagdigi zaman yapar ,hamuru karin icinde sogurtur.
Kisin Konya gecelerinde es dost akraba kalabalik toplanir arabasi yaparlar ,corbayi alirken hamuru corbaya dusururseniz ertesi hafta sizde arabasi gecesi olur :))

arkadaslar deneyin mukemmel bir tad

benım annem tarafı afyon/bolvadınlı bizde çok yaparızzzz.. hatta yılbasında tam 12de arabası yutarız artık gelenek halıne getıdık bunu çok eglenceli ve guzel gecıyor zamann.. annem evin buyuk kızı oldundan butun teyzemler dayımlar bize gelir aklıma geldı arabası denılınce :)))

Bende Yozgatlıyım.Yapmasına güzel yaparım arabaşını ama bi türlü sevemedim.Yiyemem kesinlikle:bbo:

aa new life alışamadınmı hala arabaşı yutmaya

annem hep anlatırdı ama yapmasını bilmezdi anneannem çok yaparmış
ohhh beee tarifini aldım anneme hemen yapacağım
ellerine emeğine sağlık:teytey::teytey::teytey:

afiyet olsun canım hamur muhallebi kıvamında olacak.

Ben de kırşehirliyim ve Arab aşı yozgata özgü bir yemek olduğunu biliyorum..hiç yemedim korkuyorum yutmaktan..

gerçekten güzel yemek kışın harika oluyo... hemşerim yozgatın neresindensin

Ellerinize sağlık da, yutma kısmı komik geldi ..Nasıl yani yutulması gerekir..?

Çiğnemeden yutulur mu hiç, boğulur insan, ayrıca lezzetini, ne yediğinizi nasıl anlıyorsunuz yutabiliyorsunuz eğer?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…