Yoo agorafobi sadece kalabalık, acik alan korkusu falan değil. Belki agora Yunancada meydanlara dendiği için böyle çağrışım yapmış olabilir ama bahsettigi şey bende yolculuklarda olan bir şey değildi, otobuslerde olurdu ama mesela trenlerde hiç olmazdı, sırf o yüzden mesela Mersin'e otobüsle fitifiti gideceğime icanadolu mavi adana trenine biner,oradan geçerdim

ekseriyetle şehirler arası yolda, ama bazen bazen tiyatroda, sert bir hocanın dersinde falan. Vücudum o ortamdan çıkmak için tüm belirtileri verirdi. Misal midem bulanirdi, ateşim çıkardı, deli gibi tuvalete gidesim gelirdi vs vs
Ama ne zaman ki dinlenme tesisi gorurur , oyunun bitiş saati gelir, hoca 'son olarak şundan bahsedeyim dersi bitirelim' dese geçerdi.
Sosyal psikoloji dersinde agorafobiyi islerken baktım tüm belirtiler bendekinin aynısı ve kitapta asla telkin vs ile geçmeyeceği, ilacin şart olduğu yazıyordu. Hemen ertesi günü devlet Hastanesi'ne sıraya girdim, doktor da agorafobi dedi, ilacımı da içtim düzeldim.
O yüzden konu sahibine önerim hiç kendini dinlemesin, bir psikiyatride görünsün. Bu çileyi de boşuna çekmesin. İnsanın yaşam kalitesini etkileyen iğrenç bir sey