arabayi kullanamiyorum :(

mimosa11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.804
1.013
Kizlar ben ehliyeti alali tam iki sene oldu. Son zamanlarda araba kullanmayi artirdim ama su dar yollara ve sehir ici trafigine bir turlu adapte olamadim. Ezberledigim guzergahi guzel gidip geliyorum ama farkli bir yere gidilecek olunca isler karisiyor. Mesela bugun esimi sinava getirdim uni ic yolu cok dar ve ben karsi seride gecmeyim diye cok sagdan gittim bir adamin omzuna vurdum cok kotuyum adama bisey olmadi ama ben kendime cok kiziyorum, ne zaman duzelcem ben ya ne zaman o cok iyi kullananlar gibi olcam :KK43: bir de sinava giren herkes esimin is yerinden cok fenada rezil oldum ayrica :KK43: tabi esimde kizdi o da ayri bir mesele :KK43: canim cok sikkin su an yaptigim hatayi affedemem ya :KK43:

öncelikle geçmiş olsun
araba nasıl adamın omzuna vurdu anlayamadım
yan ayna falan vurdu sanırım
ben de kaza yapmıştım park halindeki arabaya çarparak :)
ama yavaş yavaş alıştım kendi başıma şehirler arası bile gittim
vazgeçmeyin ama hızlı da gitmeyin :)

Buyuk ihtimal ayna vurmustur. Ben ne oldugunu bile anlamadim. Bu sevdadan vaz mi gecsem diye dusunuyorum. Iki senedir bir arpa boyu yol alamadim :KK43:

Birine çarpmanız kötü olmuş. En korktuğum şeydir bir insana zarar vermek. Allahım esirgesin. Birşey olmamıs ama olabilirdide,moralinizi bozmak için söylemiyorum ama özel ders alsanız nasıl olur? Çok üzülmüssünüz belli ama inanın 2 sene uzun bir süre , bilen biriyle pratik yapmak iyi gelir size. Özel ders imkanınız yoksa şayet,sakin ve yavaş gidin,acele etmeyin,tüm aynalarınızı kontrol ederek temkinli hareket edin. Unutmayin,her an bir yerden topun peşinde koşan bir çocuk,kedi,insan ve tabi hızlı gelen bir araç çıkabilir ara sokaklarda özellikle.
Trafikte paniklemek sadece kendimize zarar değil,başkalarına zarar verebilir. Sakin olup,alışana kadar yavaş yavaş gidin,arkanizdan kornaya basan olur,taciz eden olur ama kulaklarınızı tıkamayı öğrenmelisiniz. Ve tabiki vazgeçmeyin asla ama ders alarak ama pratik yaparak herkes gibi sizde kullanabilirsiniz,cesur olun.
Benim ilk araba kullanmaya karar verisim 80 yaşındaki şık şıkıdım bir teyze vardı yaşadığımız yerde,kırmızı bir vosvosu vardı,saçlar hep yapılı,başında çiçekli şapkasıyla vosvosunu kullanırdı. 18 yaşıma girdiğim gün ehliyet kursuna yazıldım,o kadar özenmiştim ki o bayana. Tam bir İstanbul hanımefendisi derdim. Ehliyetimi aldım,arabamı kullandım ,kendi arabamıda aldim ama vosvos hala hayalimdir. En sevdiğim arabadır. Sizde vazgecmeyin. İnanın yaparsınız.
Kolaylıklar dilerim.

Birine çarpmanız kötü olmuş. En korktuğum şeydir bir insana zarar vermek. Allahım esirgesin. Birşey olmamıs ama olabilirdide,moralinizi bozmak için söylemiyorum ama özel ders alsanız nasıl olur? Çok üzülmüssünüz belli ama inanın 2 sene uzun bir süre , bilen biriyle pratik yapmak iyi gelir size. Özel ders imkanınız yoksa şayet,sakin ve yavaş gidin,acele etmeyin,tüm aynalarınızı kontrol ederek temkinli hareket edin. Unutmayin,her an bir yerden topun peşinde koşan bir çocuk,kedi,insan ve tabi hızlı gelen bir araç çıkabilir ara sokaklarda özellikle.
Trafikte paniklemek sadece kendimize zarar değil,başkalarına zarar verebilir. Sakin olup,alışana kadar yavaş yavaş gidin,arkanizdan kornaya basan olur,taciz eden olur ama kulaklarınızı tıkamayı öğrenmelisiniz. Ve tabiki vazgeçmeyin asla ama ders alarak ama pratik yaparak herkes gibi sizde kullanabilirsiniz,cesur olun.
Benim ilk araba kullanmaya karar verisim 80 yaşındaki şık şıkıdım bir teyze vardı yaşadığımız yerde,kırmızı bir vosvosu vardı,saçlar hep yapılı,başında çiçekli şapkasıyla vosvosunu kullanırdı. 18 yaşıma girdiğim gün ehliyet kursuna yazıldım,o kadar özenmiştim ki o bayana. Tam bir İstanbul hanımefendisi derdim. Ehliyetimi aldım,arabamı kullandım ,kendi arabamıda aldim ama vosvos hala hayalimdir. En sevdiğim arabadır. Sizde vazgecmeyin. İnanın yaparsınız.
Kolaylıklar dilerim.

Gecen sene biraz ozel ders almistim. Aslinda bilmedigim bazi seyler var sanirim. Normalde kullaniyorum mesela ise gidip gelebiliyorum. Evim sehir merkezinde degil o yuzden sehir ici o kargasaya aliskin degilim. Adam ins iyidir o adam da sinava girdi :KK43:

pardon ama madem araba kullanmayi çok bilmiyporsunuz,kurallarida ço bilmiyorum demisiniz
bu halde neden trafikdesiniz, tam ogrenin ondan sonra butun yollar sizin
gerçi sizde haklisiniz sizde bi suç yok,araba kullanmasini bilmeyen insanlara ehliyet verenlerde kabahat
lutfen ders alip araba kulanmasini ogrrenin oyle çikin trafige ...adam oturuyormuydu omzuna nasil çarptiniz anlamadim

pardon ama madem araba kullanmayi çok bilmiyporsunuz,kurallarida ço bilmiyorum demisiniz
bu halde neden trafikdesiniz, tam ogrenin ondan sonra butun yollar sizin
gerçi sizde haklisiniz sizde bi suç yok,araba kullanmasini bilmeyen insanlara ehliyet verenlerde kabahat
lutfen ders alip araba kulanmasini ogrrenin oyle çikin trafige ...adam oturuyormuydu omzuna nasil çarptiniz anlamadim

Kurallarda sorun yok canim pratik bilgiden bahsettim ben. Adam yolun kenarinda yuruyordu. Hergunde arac kullanmiyorum sonucta belki haftada bir belki daha az.

Kizlar ben ehliyeti alali tam iki sene oldu. Son zamanlarda araba kullanmayi artirdim ama su dar yollara ve sehir ici trafigine bir turlu adapte olamadim. Ezberledigim guzergahi guzel gidip geliyorum ama farkli bir yere gidilecek olunca isler karisiyor. Mesela bugun esimi sinava getirdim uni ic yolu cok dar ve ben karsi seride gecmeyim diye cok sagdan gittim bir adamin omzuna vurdum cok kotuyum adama bisey olmadi ama ben kendime cok kiziyorum, ne zaman duzelcem ben ya ne zaman o cok iyi kullananlar gibi olcam :KK43: bir de sinava giren herkes esimin is yerinden cok fenada rezil oldum ayrica :KK43: tabi esimde kizdi o da ayri bir mesele :KK43: canim cok sikkin su an yaptigim hatayi affedemem ya :KK43:

Size tavsiyem sakin ama sakin vazgecmeyin simdi vazgecerseniz bidaha asla suremezsiniz butun cesaretinizi kaybedersiniz.
Bende ilk baslarda kokuyodum o sofor koltuguna oturmaya bile ama bi cesaret surmeyi ogrendim ama pek trafige cikmadim hemde dar yerlerde ogrendim hep aksamlari surdum sonra otomatige bi bindim ah binmez olaydim :)
Sehir ici disi manuelden eser kalmadi bende ehliyeti aldim ama manuel bende gtti tabi otomatigin rahatindan sonra smdi bende zorlaniyorum tek basima manuelle trafige cikamam heralde
Ama otomatikle fizana giderim :) -
Yillar yillar once annemde siizin gbi heveslenip ehliyeti almis vs neyse bigun tam araba surerken bisikletli bi cocuk cikmis karsisina panikle cocuga carpmamak icin bi kirmis direksiyonu kaldirma toslamis.
Ananem tabi anneme birsuru bagrms cagrms naptn sen ne anlarsin araba kullanmaktan vs vs smdi kadin butun cesaretini kaybetmis kesinlikle surmuyor araba.
Bikere vazgecerseniz butun cesaretinizi kaybedersiniz

Özel ders alın tekrar , ne kendi hayatınızı nede başkalarının hayatını tehlikeye atmayın

Canım dar yollarda Karşıdan kimse gelmediği sürece sağa çok yapışma biraz daha açıktan git bi araba gelirse de frenle yavaşlayarak sağa yanaş ve frenle kontrolla geçiş yap. Zaten dar yolda hızlı gidemezsin. Birde kendine güven döneceğin Sokağı karıştırırım diye korkuyorsan da rahat ol bi üst sokaktan dönersin. Yeter ki kararsız olma trafikte

Kullana kullana araba sizin bir parçanız,
vücudunuzun bir parçası gibi olacak ve ister istemez mesafeyi hiç dert etmeden kendilinden ayarlamış olacaksınız.

ozaman kocayla degil hocayla yol alacaksiniz.
kurslarin hocalari saati 30tl ye falan ders veriyor. onlarla calisacaksiniz. annem aldi ehliyeti binbir yalvarisla ve gecirdiler ne yazikki mulakattan. direksiyona gectiginde acayip titiriyo ve gitti araba aldı. sonuc mu bizim otoparkta duruyor vermiyorum ona arabayi. hala hocasiyla sehir ici tur atiyor boylece hem kendi canini hemde trafigi tehlikeye atmamis oluyor.
allah korusun buyugunden.. ders alin hocalardan ve sakin araba sevdanizdan vazgeçmeyin eliniz ayaginiz.. araba kullanmayan kadin olmamali bence..

Önce güveniniz gelsin pat diye trafiğe çıkmayınsizin gibi insanlar oluyo herkes illa her şeyi yapmak zorunda mı ya adamın suçu ne omzuna vurmuşsun kendi canına yoldakilere kastın mı var kullanamıyosan zorlama bence..

Araba demek ozgurluk demek. Vazgecmeyin bu ozgurlukten. Cesur olun.
Evet Yakın arkadasım vazgecmedi pes etmedi psikokojisi alt üst oldu ilaç kullanıyo gururu kırılıyomuş olmuyo artık psikolog arabasını satmasını söyledi bence çoluk çocuguna zarar vermesinden iyidir kullanmasın varsın..

Kurallarda sorun yok canim pratik bilgiden bahsettim ben. Adam yolun kenarinda yuruyordu. Hergunde arac kullanmiyorum sonucta belki haftada bir belki daha az.
adam cucemiydi, omuz en az 1.50 m yukarda olsa araba nasil degecek adamin omzuna
haftada birde olsa lutfen daha iyisini ogrenmeye çalis
sana yada sevdiklerine esine dostuna acemi biri gelip vursa ne dersin ne dusunursun

Öncelikle rahat olman gerekiyor trafikte. 18 Yaşından beri araba kullanıyorum şu an 25 yaşındayım ve çevremdeki insanlar gayet iyi araba kullandığımı söylerler. Trafikte bir sürü hemcinsimi çok yanlış pozisyonlarda araba kullanırken görüyorum direksiyona iki elleriyle yapışmış halde kafaları nerdeyse ön cama girecek falan bu şekilde zTen kaza yapmamak mümkün değil ayna kontrolünü bile düzgün sağlayamazsın. Senin böyle bi durumun var mı bilmiyorum ama panik durumunda araba kullanmak çok daha fazla kazaya sebep olur. Bir de trafikte beyler sağolsun araba kullanan bir kadın gördüklerinde hemen sıkıştırma moduna giriyorlar arabayı üstüne kırmalar vs böyle şeylerden asla tedirgin olma. Ben böyle bişey yapıldığında direk onların üstüne kırıyorum arabayı vazgeçiyorlar yapmaktan :) arabana falan da zarar gelecek diye korkma. Sürekli çarpıcam edicem korkusuyla rahat olamazsın. Kısaca rahat ol korkunu yen

Hevesini kırmak istemem ama nasıl adama vurdun anlayamadım valla ve bence şimdiye kadar öğrenmediysen ders almalısın.5sene bitti ehliyet alalı dığrudeğil biliyorum ama sürücü kursuna bile arabayla gidiyordum.kendi kendime öğrendim üstelik 2 kere eşim gösterdi o kadar.cok şükğr kazam fln da olmadı bir tek marketin önünde iki araba aynı anda hareket ettik hafif sürtük birbirimize:-) oda bi cila ile geçti cok şükür.sende git ders al bu tecrübeyi kullanmakla edinebilirsin.

Boş bir araziye gidin. O araziye dubeller , 5 lt.lik su şişeleri yerleştirin dar bir şekilde. Orada pratik yapın bolca. Daha sonra elinize fırsat geçtikçe kullanın arabayı. Hiç vazgeçmeyin.
Sağa çok yaklaştığınızda eşiniz uyarmalıydı sizi, o da biraz dikkatsiz davranmış. Neyseki birşey olmamış.
Birde size tavsiyem kendi aracınızla yeniden özel ders alın.. Dar alanlarda , yoğun trafikte kullanın. Park yapmasını öğrenin v.s
Özel dersle kendinize olan güveniniz daha bir artacak inşaallah.

X