• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayla ilk kazamı yaptım :(

ehliyet li klullananlarida gorduk
ben Tr DE KI ehliyetli ehluyetsz hiç bi sofore guvenmiyorum valla;,biraz sert bi genelleme farkindyaim ama kurunun yaninda yas d ayanacak artik

dune kdr parayla olan bi isten bahsediyoruz,ehliyeti olanlarin gun içinde yaptigi yuzlzrce kazalar,trafikde isikda beklion diye korna çalanlar,normal hiz sinirinda gidince makas atanlar,ambulansa yol vermeyenler ,magandasindan bahsetmiyorum bile onlar ayri psikopat ..

bu kadr seyin içinde ehliyetsiz kullanmak gozume hafif geldi,ha suçmu suçtur tabi ..

Cok haklısınız ülkemizde malesef kimse trafik kurallarına uymuyor

Ters yön diye bisey yok herkes giriyor

Kaldırım diye bisey yok arabalar park ediyor yayalar yoldan yürüyor

bir de avrupadan bi akrabamız gelince burda onlarda fena kullanıyor nede olsa ceza yok diye cünkü avrupada herkes uyuyor kurallara trafik cok rahat orda. Cezada caydırıcı baya yüksek meblaglar ödüyorlarmis hatali bisey yapinca.

Ufak tefek kazalar iyidir. O carptigim cocuk da olabilirdi diye dusunup daha da dikkatli olursun.
Ben de ilk ayimda 2 kez duvara surttum, bi de gerideki arabaya carptim donerken farim kirildi hafif, arabaya bir sey olmadi.
Ondan sonra hic kaza yapmadim cok dikkatli oldum cunku. Insallah daha da yapmam tabii :27:

Cok haklısınız ülkemizde malesef kimse trafik kurallarına uymuyor

Ters yön diye bisey yok herkes giriyor

Kaldırım diye bisey yok arabalar park ediyor yayalar yoldan yürüyor

bir de avrupadan bi akrabamız gelince burda onlarda fena kullanıyor nede olsa ceza yok diye cünkü avrupada herkes uyuyor kurallara trafik cok rahat orda. Cezada caydırıcı baya yüksek meblaglar ödüyorlarmis hatali bisey yapinca.
ben avrupadayim,gecen yil dunyanin parasini verdim yok park cezasi yok 55 yerine 56 yla gitmisim, bilmemne , burdakilerde abartiyor bunun bi ortasi yokmuki

ama ise yaradi artik 50 yi geçmiyorum kolaykolay,bu sene bitti az kaldi hiç cezam yok çok sukur :)
komsunun esi 150 yle gitmis 120 lik yolda ehliyetine el koymuslar,SIKIYORSA gecsin direksiyona oyllerini ozellikle takip ediyolar diçek içeri atarlar al basina puskullu bela
adam eve ekmek geitiremiyor ise gidemiyor ehliyetsiz ..TR avrupa gibi olamazki sekil 1 a ada belaornegi herseyi açikkliyor

Aynı durumdayız ben de bir iki aydır araba kullanıyorum. Ha birine çarptım ha çarpıcam diye korkuyorum. Her gün de çıkmıyorum. Geçen gün bi baktım dikiz aynasından arabadan duman çıkıyor. Nasıl korktum anlatamam. Balataları yakmışım

Hanımlar konu ülkeye gelmesin, bir de rica ediyorum tartışma çıkmasın. Herkes yasalara uysun deyip kamu spotumu da yapar konudan çıkarım.

Ben size acemilik dönemlerimde yaptığım kazaları anlatsam uuu. Şu an gayet iyi durumdayım (Bunu dedim ya ertesi gün kaza yapıyomuşum ehehe). Siz insansınız, hatalarınız elbette olacak acemi bir şöförün zaten 40 yıllık şöför gibi araç kullanması beklenemez -ki 40 yıllık şöförler dahi kaza yapabiliyorlar. Araç hem pratik hem dikkat işidir, bu size tecrübe oldu bir dahaki sefere daha dikkatli olursunuz. Kaza yaptınız diye araçtan soğumayın hemen tekrar oturun başına yoksa arabaya tekrar alışmanız çok çok zor olur. Kendinizi soğutmayın. Geçmiş olsun, tekrarı yaşanmasın.

Rahat olun avuç içi kadar bir Ada'da yaşıyorum heryere ulaşım yürüyerek kullandığım yerde trafik bile yok araç bile sayıyla sanki İstanbulda trafiğe çıkışmışım gibi muamele görüyorum o riski almam zaten ben de istiyorum bir an önce ehliyet almayı buda vesile olur almış olurum umarım.

Son düzenleme:
Aynı durumdayız ben de bir iki aydır araba kullanıyorum. Ha birine çarptım ha çarpıcam diye korkuyorum. Her gün de çıkmıyorum. Geçen gün bi baktım dikiz aynasından arabadan duman çıkıyor. Nasıl korktum anlatamam. Balataları yakmışım

Hadi ya gecmis olsun. Peki balatalar nasıl yanıyor yani ne yaptin da yandı (hic bi fikrim yokta) bende hergun cıkmıyorum haftada iki kere falan

Ben size acemilik dönemlerimde yaptığım kazaları anlatsam uuu. Şu an gayet iyi durumdayım (Bunu dedim ya ertesi gün kaza yapıyomuşum ehehe). Siz insansınız, hatalarınız elbette olacak acemi bir şöförün zaten 40 yıllık şöför gibi araç kullanması beklenemez -ki 40 yıllık şöförler dahi kaza yapabiliyorlar. Araç hem pratik hem dikkat işidir, bu size tecrübe oldu bir dahaki sefere daha dikkatli olursunuz. Kaza yaptınız diye araçtan soğumayın hemen tekrar oturun başına yoksa arabaya tekrar alışmanız çok çok zor olur. Kendinizi soğutmayın. Geçmiş olsun, tekrarı yaşanmasın.

Sagolun Cok haklısınız zaten suan acemiyim böyle ufak tefek hatalar normal keşke hiç olmasa ama buda bana ders oldu birdakine dönerken daha dikkatli olurum insallah. Allah büyük kazalardan korusun. Bir de babam akşam arabayı gördü bunda bisey yok korkma devam et sürmeye dikkat et bundan sonra dönerken dedi. O biraz icimi rahatlattı.

İlk kazanı ehliyet sınavına hazırlanırken yaptım,arabayı iki araba arasından çıkarırken karşıdaki arabanın lastiğe caprtim,hata bende stop etti diye gaza fazla yuklendim dar sokakta ,sadece frene bastım ve durmadı araç. Benim arabanın ön çamurluk far tampon gitti. Karsidakinde çok hasar olmadı çamurluk yamukdi sadece.bu olaydan sonra ehliyet sınavına girdim ehliyeti aldım 3 yıl trafiğe çıkmadım.

Şimdi 3 aydır her gün araç ile gidiyorum ise,bundan büyük rahatlık yokmuş gerçektenher hata bir tecrübe,cana bir şey gelmesin ywterki

ehliyeti 18 yaşında almıştım liseden mezun olur olmaz aldım yani,sonra o yaz tatilinde arabayı öyle bir pert ettim ki baya araba hurdaya çıktı. millet yassy artık süremez diye beklerken 2 hafta sonra tekrar yollardaydım:KK48:

hala da çarparım ama olsun alışcam diye bekliyorum bakalım. güveninizi kaybetmeyin bu çok doğal bir şey araba kullanan herkeste var aynı risk. geçmiş olsun.

İyi aksamlar arkadaslar
Ehliyetimi 2013 te aldım ama pek araba kullanmadım 1 aydır yeni yeni kullanıyorum ve bugün akşam ilk kazamı yaptım cok üzgünüm:KK43: tam mahalleme geldim köseyi dönerken bi araba acaip parketmiş resmen arabanın kıçı dısardaydı bende dönerken carptim maalesef:KK43: karsı arabada bisey yok sahibiyle konustum kaputuna gelmis ama benim araba biraz iceri girdi arka kapı kısmı. Dönerken daha geniş almalıydım ama yapamadım zaten daha acemiyim off bütün güvenim gitti.. Allah beterinden korusun ama genede cok üzüldüm... sizlerde acemiyken kaza yapmis mıydınız?
2015 ye aldım bu yıl okul döneminde kullanmaya basladim geri geri giderken duvara tosladim ama ne duvara ne tampona bişey olmadı şükür ;)

İlk kazanı yaptım saymiyorum yine de eğer size bişey olmadıysa bosveri yaa esim öyle diyor arabadakilerw bişey olmadıysa dışarda insana carpmadiysan sorun yok :D

Canım ya ehliyet alınca kaza yapılmaz diye bir durum olsaydı keşke
Tabi ki alacağım öğrenmeden aldığım ehliyet ne işime yarayacak aldığım ehliyeti kimlik olarak taşımak istemiyorum.
Sen bu ehlıyetsız halınle bu kadar ozguvenlı konuşuyorsun ya eğer bu kadar cahil cesareti olan bı insan sana zarar verse tepkin ne olur ? Ehlıyetlı birinin yaptığı kaza senın yaptığın suç olur. Bana denk gelsen trafıkte seni süründürürüm

Evet farkındayım
bu suça ortak olanda bir polis memuru sözümü geçirip alamadım henüz
Yani bırde kocası sanki emnıyet müdürü alt tarafı bı polıs. Hemde gorevını kötüye kullanan bor polıs belli ki. Sıkayet edebilmeli mutlaka o da atılsın görevinden. Belli ki böyle yüce bir mesleğe yakışmıyor

İlk kazanı yaptım saymiyorum yine de eğer size bişey olmadıysa bosveri yaa esim öyle diyor arabadakilerw bişey olmadıysa dışarda insana carpmadiysan sorun yok :KK70:

Babamda öyle söylüyor birine bi zarar gelmesin araba önemli degil alıscaksın elbet diyor kimse anasının karnından araba sürmeyi ögrenip dogmadı ki diyor. Yine cesaretlendirdi beni sagolsun. Bundan sonra daha dikkatli olucam insallah. Önce Allaha emanet tabii...

Ufak bir maddi hasar ile atlatmaşsın buna da şükür de bence ve özgüvenin kırılmasın olur böyle şeyler ben ehliyeti aldım araba kullanmaya başladım 2 ay sonra E5 e ucacaktim Allah korudu

Back
X