arada kaldım

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
lise 3 e giden oğlum dershaneye gitmek istiyor.Yazın konuştuğumuzda ben istemiyorum demişti bende kayıt yaptırmamıştım.Niyetimiz okul kursuna gitsin seneye de temel liseye.Okul kursuna başladı ama ondaki öğretmenlerinden memnun değil.İyi öğretmenler son sınıflarda diyor.İstekli görüyorum çocuğumu seneye de temel olsun istiyor.Kurs şeklindeki bir kaç dershaneyle görüştük .Maddi olarak çok sıkışığız.En az 2500 tl istiyorlar.Oğlumunda hevesi kırılsın istemiyorum.En son görüştüğü dershane haftada 3 gün haftasonuda 2 gün ders demiş.Orayı çok istiyor.Ne yapmalıyım?

Aslında dersaneden çok kendi çalışması önemli. Şimdi çok güzel kaynaklar var.

Yine de çocuğun hevesini kırmamak istemenizi anlıyorum. Senede 2500 TL sanırım; yardım edebilecek bir aile büyüğü yok mu? Hem sizin aileniz, hem eşininİZ ailesi destek çıksa azıcık toplanmayacak bir rakam değil sanki.

Evet bu yaslarda hevesleri kirilinca onume cit koydunuz oluyor..
Boyle olmamasi icin israrciysa gondereceksiniz mecbur
Cocugunuzda zor sartlarda gidecegini durumunuzu bilirse daha iyi olur hem kararinida bir kez daha gozden gecirir

Çocuğunuz neden dershaneye gitmek istiyor? Arkadaşları olduğu içinse bizde o yollardan geçtiğimiz için söylüyorum temel falan olmayacaktır. Ondan bağımsız dershaneleri araştırın derim, olmadı bu sene daha uygun bir kuruma gönderir seneye o dershaneye gönderirsiniz. Hem sene içinde bursluluk sınavı da yapıyorlar belki orada indirim kazanırsa siz de çok zorlanmazsınız.

Evet bu yaslarda hevesleri kirilinca onume cit koydunuz oluyor..
Boyle olmamasi icin israrciysa gondereceksiniz mecbur
Cocugunuzda zor sartlarda gidecegini durumunuzu bilirse daha iyi olur hem kararinida bir kez daha gozden gecirir
Dün eşim okul kursuna gitsen oğlum deyince yüzü düştü hemen.Birşey söylemedi ama üzüldü.Deshaneyle daha iyi hazırlanacağını düşünüyor.Israrcı değil ama üzülmesini de istemiyorum

Seneye şubat mart gibi bursluluk sınavları varmış.Temel liseye göndereceğim için faydası olacaktır.

Kendi istekli her akşam düzenli çalışıyor.Ben onu yazın İngilizce matematik kursuna yazdırmıştım.Onunla biraz fazla oluyor.Ailelere söylemem.Kendimiz bir şekilde halletmeliyiz.

Çocuk çalışmak başarmak istiyor bence hevesini kırmayın. Herkes gidince çocuk da haliyle geri kalmak istemiyor.

2500/10 ay = her ay 250 tl çok da büyük bir rakam değil, bulma imkanınız yok mu? Samsonn un dediği gibi anne baba kv kp birinden bir miktar para isteseniz?

2500 olanı biraz zorlayarak karşılayabilirim.Ehliyet için ödediğim taksit bitiyor.Önceki sorduklarımız 4200,3800 falan demişlerdi.

Bu arada yazın yazdırdığım İngilizce matematik kursu dershaneyle çakışacak.Oğlum gidemeyecek.Gitmediği için aylık ödememi iptal edebilirmiyim acaba?Sözleşmede 6 ay dondurabilirsiniz ama her ay ödeme yapacaksınız yazıyordu.Ödememenin bir yolu varmıdır?

Maalesef artık dershane, kurs bilmem ne olmadan olmuyor. Olacağı varsa bile psikolojik olarak olmuyor.

Bir anne baba olarak da bunu sağlamakta zorlanmak çok zor bir duygu olsa gerek. Kenarda, köşede birikmiş bir şeyler yok mu? Dede gibi büyükler böyle hayırlı bir işe el atmazlar mı?

E tabi karar sizin ama bazen tercıhlerını arkadaslarının gıttıklerı yerdd kullanıyorlar belki yakın bi arkadası gıdıyor dıye istıyordur onuda bi ogrenın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…