• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaliyorum huzursuz oluyorum...

ah cnm ahh daha yolun başındasın..daha gidecek çoooook yolun var..mutluluklar diliyorum ama keşke bi çevrene bakıp biraz tecrübe etseydin.bu işler nasıl yürüyor..ah cnm ah güzelim durduk yere üzdün çoook beni..güzel kalpli arkadaşım.çook üzerler seni çook.ama hayat öğretir sana zamnla her şeyi.sayfalarca yazsam sen yine iyi niyetinle beni kötü bilip çok fesatsın dersin..en iyisi yaşa ve gör..

ay okadar kötümü dersin canim ya? Cok üzerler demissin ya niye öyle düsündünki

Dur dur sakin ol tatlım:10:Tamam sesin çıksın, saf olma dedik ama bak böyle de çıkarma sesini sakın.:34:
Hep saygılı ol, saygılı düşün ama ağırlığını koru, ben bunu demek istemiştim.
Zaten zannetmem ki senin saygına laf etsinler, şu an anladığım kadarıyla müstakbel kayınvalidenin yaptıklarına rağmen onun gönlünü baya hoş tutmaya çalışıyorsun.Sanma ki kaynana bunun farkında değil.Olan bitene rağmen sen bir şey olmamış gibi davranırsan cesaretlenir, sesin çıkmazsa tepene biner.
Ama aradakı ayrımı iyi yap, ben sana iletişimini kes saygısız ol demiyorum kesinlikle, ağır ol, mesafeli ol, kendine çok laf ettirmemeye bak.Eleştirilmek de iyi birşey pay çıkartmayı bilirsen ama kaynananın her dediğine he deyip saf saf ağzına bakarsan suistimal edilebilirsin.Usturuplu davran ki yaptıklarının arkasında durabilesin.

Allah razi olsun gercekden okadar güzel yazmissinki cok sagol umarim uygulayabilirim ama uygularim kendime güveniyorum:))

ay okadar kötümü dersin canim ya? Cok üzerler demissin ya niye öyle düsündünki

cnm benim çok temiz kalplisinde ondan.anneciğini dinle.kimseyi değil.olaylara da müdahale etme.her şeyi akışına bırak.temiz kalbinide dökme herkesin önünde..sana tavsiyem budur.ama yaşayarak anlayacaksın ne demek istediğimi..hayat öğretir her şeyi..

cnm yazmayayım diyorum ama duramıyorum ki..ben seni tanımam.aileni tanımam.nişanlını tanımam.ama sana kısa bi özet geçeceğim.düşün taşın doğrumu değilmi karar ver.bana cvp yaz.senin ailen ve onların ailesi birbirine uymuyor.siz maddi durumu normal,kültürlü sen rahat büyümüş,normal standartalarda bir aile yapısına sahipsiniz.diğre taraf yani kayınvaliden sıradan,mahalle arkadaşları ile oturmaya gidip gelen normel,maddi anlamda aynı seviyede olmadığınız birisi değil mi?yani daha doğrusu aileleriniz çook ayrı kulvarlarda.ama sen bunun sorun olmayacağını düşünüyorsun değilmi güzel arkadaşım.böyle mi değilmi cvp ver tamam mı cnm.yanlış da olabilir belki ama ben böyle düşündüm...

cnm yazmayayım diyorum ama duramıyorum ki..ben seni tanımam.aileni tanımam.nişanlını tanımam.ama sana kısa bi özet geçeceğim.düşün taşın doğrumu değilmi karar ver.bana cvp yaz.senin ailen ve onların ailesi birbirine uymuyor.siz maddi durumu normal,kültürlü sen rahat büyümüş,normal standartalarda bir aile yapısına sahipsiniz.diğre taraf yani kayınvaliden sıradan,mahalle arkadaşları ile oturmaya gidip gelen normel,maddi anlamda aynı seviyede olmadığınız birisi değil mi?yani daha doğrusu aileleriniz çook ayrı kulvarlarda.ama sen bunun sorun olmayacağını düşünüyorsun değilmi güzel arkadaşım.böyle mi değilmi cvp ver tamam mı cnm.yanlış da olabilir belki ama ben böyle düşündüm...

evet canim bircogu dogru yani maddi konu haricinde hepsini dogru analiz etmissin, söyle söylim maddi anlamda her iki tarafin durumda allaha cok sükür iyi ama bizim ailede mesekla söyle birsey var benim annemin hayatinda hep en önemli kisiler cocuklari oldu yani hergün bizim icin cABAliyor kendi halimizdeyiz ailecek yani benimde her istedigim oldu bugune kadar ailemden yana hic hani eksik etmediler cok sükür AMA bizim böyle kolu komsuyla tabiiki iliskimiz iyidir ama herrgün kolu komsuya gitmeyiz yada hergün birbirimize gelip gitmeyiz aile icinde ama nisanlimin tarafi tam tersi hergün ya kolu komsulariyla otururlar yada akrabalari gelir gider baya bir diyalog halindeler ha ben onlara gidfince tabiki hosuma gidiyor bu durum kalabalik ortamlara pek alisik deyiliz bizim burda pek aileden kimsemiz yok hepsi türkiyede oyüzden ama birsüre sonra bu cok gidip gelmek tabiki bunaltir bunuda biliyorum

Dur dur sakin ol tatlım:10:Tamam sesin çıksın, saf olma dedik ama bak böyle de çıkarma sesini sakın.:34:
Hep saygılı ol, saygılı düşün ama ağırlığını koru, ben bunu demek istemiştim.
Zaten zannetmem ki senin saygına laf etsinler, şu an anladığım kadarıyla müstakbel kayınvalidenin yaptıklarına rağmen onun gönlünü baya hoş tutmaya çalışıyorsun.Sanma ki kaynana bunun farkında değil.Olan bitene rağmen sen bir şey olmamış gibi davranırsan cesaretlenir, sesin çıkmazsa tepene biner.
Ama aradakı ayrımı iyi yap, ben sana iletişimini kes saygısız ol demiyorum kesinlikle, ağır ol, mesafeli ol, kendine çok laf ettirmemeye bak.Eleştirilmek de iyi birşey pay çıkartmayı bilirsen ama kaynananın her dediğine he deyip saf saf ağzına bakarsan suistimal edilebilirsin.Usturuplu davran ki yaptıklarının arkasında durabilesin.

Nerdesin beğen butunu

ha bide su var bizde biz biraz daha modern gibiyiz onlarla kiyaslayinca ama bunu herkes söylüyor yani ben kibirlilik yapmiyorum hani onlar biraz daha eski adetlerini yasatmaya calisiyolar islerine gelen adetlere tutunuyolar karsindaki ne düsünür niye umursamadan adet adet diyola ne bilim yörelerde farkli belkide ondan karadeniz-ic anadolu o yüzdendir belkide bilemiyorum

evet canim bircogu dogru yani maddi konu haricinde hepsini dogru analiz etmissin, söyle söylim maddi anlamda her iki tarafin durumda allaha cok sükür iyi ama bizim ailede mesekla söyle birsey var benim annemin hayatinda hep en önemli kisiler cocuklari oldu yani hergün bizim icin cABAliyor kendi halimizdeyiz ailecek yani benimde her istedigim oldu bugune kadar ailemden yana hic hani eksik etmediler cok sükür AMA bizim böyle kolu komsuyla tabiiki iliskimiz iyidir ama herrgün kolu komsuya gitmeyiz yada hergün birbirimize gelip gitmeyiz aile icinde ama nisanlimin tarafi tam tersi hergün ya kolu komsulariyla otururlar yada akrabalari gelir gider baya bir diyalog halindeler ha ben onlara gidfince tabiki hosuma gidiyor bu durum kalabalik ortamlara pek alisik deyiliz bizim burda pek aileden kimsemiz yok hepsi türkiyede oyüzden ama birsüre sonra bu cok gidip gelmek tabiki bunaltir bunuda biliyorum

cnm cnm lütfen ne olur biraz sinsi ol.insanlar için hiçbir şey yapma.bırak onlar senin için bir şeyler yapsınlar.bu kadar fedakar olma lütfenn.ağır ol dikkatli ol.neyin ne için söylendiğindiğini anlamaya çalış.söylemek istemiyorum ama hem daha ne cüretle sana fırça atabiliyor.şöyle yap böyle yap diyor.tatlım buna müsade etme lütfen..bende nişanlıyım.ama kv ile aramızda bi resmiyet var.elbette gülüp konuşup otururuz.başkalarının yanında överim onu.gönlünü yaparım.ama aramızda bi çizgi var işte ikimizinde aşamayacağı.benle telde konuşurken bile telaşlanıyor kadıncağız.ama doğru oaln bu.şimdiden ne söyleyip ne yapacağına müdahale edecek cesareti varsa ilersini hayal bile edemiyorum.ama sen o kadar temiz kalplisin ki.ah cnm sen benim aynı ablama benziyorsun.hikayesini asla anlatmayacağım sana.

Ne kadar annen kaynana ile iyi olsa onada laf sokuşturur bakarmısın zaten anneni sana karalamaya başlamış yarinde eşini sana karalar kötü günündede annen yanında olur,insan bir soğdumu böyle gider kaynanada sana baştan insan gibi davransaydı seni istememiş yani bu kadının kötülükleri devam edecek annende sevmemiş rol yapmak istemiyor ,sen yinede kaynanaya güvenme!

Bence herkesi kendi haline bırakmak lazım.
Bazı insanlar aranmaya, aramaya, gelmeye gitmeye düşkündür, ama herkes böyle olmak zorunda değil.
Benim kayınvalidem telefonu elinden düşürmeyen biridir, bir de bedava hattı var ki bol bol konuşsun diye :)
Benim annemse beni bile zor arar , yani kayınvalidemi kırk yılın başında aklına gelirse arar.
Belki kayınvalidem de sıkıntı yapıyordur bana pek yansıtmadı ama ben açıkçası annemi zorlamam.
Çünkü annemi tanıyorum, ayrıca aramak durumunda da değil.
Kayınvalideniz de bu durumdan memnun değilse size şikayet edeceğine tavrını koysaymış, aramasın olsun bitsin.
Annenizi size şikayet etmesi de tuhaf bence.
Bence hiç karışmayın, sizin zorunuzla anneniz kimseyi aramak durumunda değil zaten.

cnm cnm lütfen ne olur biraz sinsi ol.insanlar için hiçbir şey yapma.bırak onlar senin için bir şeyler yapsınlar.bu kadar fedakar olma lütfenn.ağır ol dikkatli ol.neyin ne için söylendiğindiğini anlamaya çalış.söylemek istemiyorum ama hem daha ne cüretle sana fırça atabiliyor.şöyle yap böyle yap diyor.tatlım buna müsade etme lütfen..bende nişanlıyım.ama kv ile aramızda bi resmiyet var.elbette gülüp konuşup otururuz.başkalarının yanında överim onu.gönlünü yaparım.ama aramızda bi çizgi var işte ikimizinde aşamayacağı.benle telde konuşurken bile telaşlanıyor kadıncağız.ama doğru oaln bu.şimdiden ne söyleyip ne yapacağına müdahale edecek cesareti varsa ilersini hayal bile edemiyorum.ama sen o kadar temiz kalplisin ki.ah cnm sen benim aynı ablama benziyorsun.hikayesini asla anlatmayacağım sana.

cok dogru bak sen en iyisini yapmissin ama hicbirsey icin gec deyil ya artik bende tavrimi koycam kendimi ezdiremem elin kadinina tamam saygimi bozmam ama azarlamasinada izin vermicem azarlamasini gerektircek olaylarda yaratmicak görüsmicem sik sik gerekl yok zaten zirt pirt gitmeye

ha bide suda var nezaman kaynanamin konusu acilsa annem hep bayramda bilezik getirmediler ya onu söylüyor ya diyorum milletin kaynanasi bir igne bile almiyor benimki yine düsündü üst bas aldi ozamanda diyorki seni cal caputla kandiriyorlar mademki sana adetimizi sordu ozaman almasida gerekirdi esek yerine koydu bizi diyip duruyor ya kim aklina girdi bukadar hic bilmiyorum resmen annem kaynanami düsman gibi görmeye basladi diyorki bilezik taksaydi arardim simdi niye arim hep sen kendini onlara agirdan satmadigin icin oluyor bunlar dur bakim sana napcaklar herseyi kendiniz yapcaksiniz diyip duruyor bu sefer benimde morelim bozuluyor yani sonucda ha bire ayni konuyu acmaya gerek yok hersey bir bileziklemi bitiyor ya anlamadimki taniyamiyorum annemi böyle deyildi ama milletten duyuyor ya herkes gelinine bayramda bilezik aliyor oda diyor benim kizimin ne eksigi var tamam belki eksigim yok ama almadilar napim simdi gidim kadinimi öldürim

senin eltin yok sanırım.:44:
ne olursa olsun anne haklıdır.bizde de (ege)bayramda koç 'un boynuzuna takarlar gelin görmeye gelirler.bende hiçbişey aldırmadım eşimin ailesine.herkes laf ederken anacığım ses çıkarmadı.onlar mutlu olsun dedi.bende eşimi ve ailesini düşündüm sanki durumları kötüymüş gibi.kıymete binmedim.4 ay önce gördüm görümcemle ,kaynanamın sinsiliğini.ama eltime neler yapıldı neler.haaa ona alındı diye mi bu kızgınlığım aslaaaaaa.beni insan yerine koymamaları oldu.çünkü eltim etmediğini bırakmıyor.evlerine izinsiz gidemezler.bana gelince otobüse bindik geliyoruz.eşim asla yüz vermez.hep mesafelidir.ben gebe idim düşük riskim var yatıyorum eltim hamile eltime çorabını giydiriyor bişey getireyim miyicen mi diyor bana gelince bişey istersen mutfaktan al ye emi kızım.nasıl zoruma gitmesin.hele ki o görümcem.allaha havale ediyorum ikisini de.

annemin içine oturmadı mı sanki bana yapılmadı alınmadı.ama eltime yapıldı zoruna gitti.ve ben evin tek kızı ayrıca babasız büyümüştüm.annem istemez miydi bi takım giydirsinler.görmeye gelsinler.

bırak yapsın tavrını.yapılanlar unutulmuyor.sonra sen anlarsın dünya dönüyor iyi ki annem yapmış dersin.acıma acınacak duruma düşersin.annen 1 arasın kaynanan 3 başka türlü kıymete binemezsin.

son bi ekleme yapıcam birde ben kayınvalidemi annemden ayırt etmedim hep annecim derim.hala da diyorum ama artık mesafe.öncelik annem artık.annelerimizin kıymetini bilelim.malesef biz kaynana değil anne gözüyle bakıyoruz ama onlar bize kızları gibi bakmıyorlar :( 4 ay önce bunu anladım

Son düzenleme:
Vallah canim cok guzel yazmissin belliki senin kaynaanda bir tutmamis gelinlerini seni yumusak basli bulmus bende oldugu gibi benim bir eltim var eltim kaynanamlara neler yapti neler aileleri birbirine girdi ama gel görki gecen beni komsularina tanitirken kaynanam kadina söyle söyledi eskiler daha tatli oluyor eltim orda ben eskidim falan gibi bir laf etti bunun üstüne kaynanamda bunu söyledi ben duymuyorum sandi nekadar zoruma gitti anlatamam yada en komigi beni nisanlimdn kiskaniyor daha dogrusu nisanlimi kiskaniyor biryere gidince hemen zirt pirt aramaya basliyor nerde kaldin diye sinir oluyorum benim annem beni ben onlardayken aradiginda kaynanamin zoruna gidiyor annen niye ha bire ariyo yabanci yerdemisin diye ama kendi oglunu zirt pirt ariyor , kurban bayraminda bakalim neler olcak

Anladığım kadarıyla annen kinci biraz, kayınvalidenin bu kadar ilgisine rağmen arayıp sormaması hala bayramda bilezik takmamalarını düşünmesi abartı biraz ama henüz nişanlısınız sanırım en azından annenin böyle davranması düğünde daha dikkatli davranmalarını sağlayabilir.
Bence sen de biraz ağırdan al kendini, fazla yüzgöz olma, seni uyarması bilmiyorum doğru değil ama o insanları o tanıdığı için niyetlerini biliyor olabilir, o yüzden uyarmıştır bilmiyorum.
Ayrıca düğünde istediklerini yaptır, yapmıyorlarsa tabi zorlayamazsın ama iste en azından, bunlar ayıp değil emin ol istemezsen bak ne iyi kız hiçbirşey istemiyor demezler.
Benim kaynanam da hiçbir şey almadı, takısını bile biz aldık eşimle ama benden gelinlik yapmamı bekliyor, herşeyin bir yolu yordamı var düğün esnasında adetleri yapmazsan gelinden de adetleri yapmasını bekleyemezsin.
Tabi biz eşimle ikimiz de çalışıyoruz imkanları olmasa inan umrumda değil, ki o zamanlar da beklemedim böyle şeyler ama bu bir adettir insan gelinine ufak ta olsa bir hediye alır.
İşte bizim suçumuz da bu kadar ucuz olmak, kimseye değil lafım yanlış anlaşılmasın kendimi kastediyorum.
Sonsuz iyi olmak iyi birşey mi bu da bir muamma.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla annen kinci biraz, kayınvalidenin bu kadar ilgisine rağmen arayıp sormaması hala bayramda bilezik takmamalarını düşünmesi abartı biraz ama henüz nişanlısınız sanırım en azından annenin böyle davranması düğünde daha dikkatli davranmalarını sağlayabilir.
Bence sen de biraz ağırdan al kendini, fazla yüzgöz olma, seni uyarması bilmiyorum doğru değil ama o insanları o tanıdığı için niyetlerini biliyor olabilir, o yüzden uyarmıştır bilmiyorum.
Ayrıca düğünde istediklerini yaptır, yapmıyorlarsa tabi zorlayamazsın ama iste en azından, bunlar ayıp değil emin ol istemezsen bak ne iyi kız hiçbirşey istemiyor demezler.
Benim kaynanam da hiçbir şey almadı, takısını bile biz aldık eşimle ama benden gelinlik yapmamı bekliyor, herşeyin bir yolu yordamı var düğün esnasında adetleri yapmazsan gelinden de adetleri yapmasını bekleyemezsin.
Tabi biz eşimle ikimiz de çalışıyoruz imkanları olmasa inan umrumda değil, ki o zamanlar da beklemedim böyle şeyler ama bu bir adettir insan gelinine ufak ta olsa bir hediye alır.
İşte bizim suçumuz da bu kadar ucuz olmak, kimseye değil lafım yanlış anlaşılmasın kendimi kastediyorum.
Sonsuz iyi olmak iyi birşey mi bu da bir muamma.

gercekdende öyle canim islerine gelmediginde aman o adetler eskidendi diyip islerine geldiginde bizim adetimiz bizim gelenegimiz yemin ederim beni istemeye gelmeden önce anneler oturup konusdulasr ya kv neler anlatti iste ne bilim bizim adette gelin kizi görmeye her gidildiginde eli bos gidilmez gelin eve geldiginde bos gönderilmez falan filan ama ggel görki nisanlandikdan sonra isler deyisdi okadar gelip gittiler birtek bayramda üst bas almislar onu getirdiler ondanbaska hic birseylerini görmedim vallah sonrada aman büyük gelin daha tatli oluyor gibi laf ediyolar millete ki yemin ederim ben okadarda iyi davraniyorum onlara ama iyilik yaramiyor millete iste yüz vermicekmissin bunu ögrendim ben vallah artik gidip gelmicem ne isim var ya allah allah gidiyorumda iyiligemi geciyor ayda birkere belki giderim sinirlerimi bozuyolar kadin kendini benimle bir tutuyor ya neymis nisanlim onu tersliyormusda neden askini terslemiyorsun o aradigindada beni böyle tersliyosun demis kadin kafayi benimle bozmus ya sanki ben diyorum anneni tersle diye

Back
X