• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kalmak...

bilemiyorum annenize içim ısındı, kalbi güzel kadının :KK14:bence erkek arkadaşınıza zamanla daha iyi tanıyacağını ifade edin, annemiz kıymetlimiz anne olunca sizde anlayacaksınızdır, şimdiden annenizle bu kadar uğraşmasına izin vermeyin derim.

konulari gorunmuyor konu sahibin. mevzuyu merak ettim☺
Eski konudan dem vurarak çıkıntılık etmiş oldum ama erkek arkadaşına kardeşi, konu sahibi ve annesine ciddi hakaret edip ayrılmalari noktasında baski yapmıştı konu sahibi de bu mesajları okumuştu. Erkek arkadaşı kayda değer bir cevap vermemişti kardeşine diye hatırlıyorum. Burada ki tüm mesajlar ayrılmaları yönündeydi hatta.

Bu olay nasıl çözüldü de ilişki devam etti bilmiyorum ama bir özür vs.yoksa konu sahibinin annesini eleştirmeye hakkı yok erkek arkadaşının.

Siz onun annesini kaçıncı gün aradınız?4. Günü konuşsaydınız o 4. Güne kalmadan 50 kere kavga etmiştiniz erkek arkadasınızla onun annesini aramadıgınız için. Annenizi ezdirmeyin.babanızın yoklugunda sahip çıkmış kol kanat germiş hala da eli üstünüzde.biraz da babanız yok diye eşlerin kendisinden çekinmesini istiyor olabilir o yüzden serttir belki.

Ayrıca erkek arkadaşınıza da her seyi anlatmayın bence.bir de söyleyin ona pazar alışverişini yapan annenize laf ederken bakalım evlendiğinizde kendi annesi çat kapı sormadan geldiginde de ay karışma anne diyecek mi?

Ay sinirlerim bozuldu kız annesi olarak.elin oğluna bak ya!! Çocuklarıma yaptıgım pazar alışverişini laf edecek.lütfen bunlara kadar anlatmayın sizde.annenizin dağ gibi arkanızda durdugunu kabullensin.

Bir de anneme saygılı diyorsunuz da taaa bayramın 3. Günü akşam aramış.yani ciddi düşündüğü kız arkadaşının annesi müstakbel kayınvalidesi.

Eski konudan dem vurarak çıkıntılık etmiş oldum ama erkek arkadaşına kardeşi, konu sahibi ve annesine ciddi hakaret edip ayrılmalari noktasında baski yapmıştı konu sahibi de bu mesajları okumuştu. Erkek arkadaşı kayda değer bir cevap vermemişti kardeşine diye hatırlıyorum. Burada ki tüm mesajlar ayrılmaları yönündeydi hatta.

Bu olay nasıl çözüldü de ilişki devam etti bilmiyorum ama bir özür vs.yoksa konu sahibinin annesini eleştirmeye hakkı yok erkek arkadaşının.
bu durumda size katiliyorum.

Siz onun annesini kaçıncı gün aradınız?4. Günü konuşsaydınız o 4. Güne kalmadan 50 kere kavga etmiştiniz erkek arkadasınızla onun annesini aramadıgınız için. Annenizi ezdirmeyin.babanızın yoklugunda sahip çıkmış kol kanat germiş hala da eli üstünüzde.biraz da babanız yok diye eşlerin kendisinden çekinmesini istiyor olabilir o yüzden serttir belki.

Ayrıca erkek arkadaşınıza da her seyi anlatmayın bence.bir de söyleyin ona pazar alışverişini yapan annenize laf ederken bakalım evlendiğinizde kendi annesi çat kapı sormadan geldiginde de ay karışma anne diyecek mi?

Ay sinirlerim bozuldu kız annesi olarak.elin oğluna bak ya!! Çocuklarıma yaptıgım pazar alışverişini laf edecek.lütfen bunlara kadar anlatmayın sizde.annenizin dağ gibi arkanızda durdugunu kabullensin.

Bir de anneme saygılı diyorsunuz da taaa bayramın 3. Günü akşam aramış.yani ciddi düşündüğü kız arkadaşının annesi müstakbel kayınvalidesi.
Ben erkek annesiyken bile kizdim bu erkekler niye bu kadar karışır
Bnce de bu kadar herşeyi anlatma iyiyken laf yokta kötü bir şeyini gordumu laf sokarlar hemen tecrubelerimize dayanarak söylüyoruz
Ne güzel enneniz kapı gibi arkanızd a duruyor ya durmasaydi olmasaydı inan çok hisseder din eksikliğini

Eski konuyu açmak gibi olacak da erkek arkadaşınızın kardeşi sizden özür diledi mi o meseleyi çözdünüz mü? Özür olmadı da o mesajlar öyle kaldıysa erkek arkadaşınız çok atıp tutmasin bence.

Ayrıca bayramda söylediği lafta çokta abartılacak birşey yok annenizin bu kadar hassas olmasın erkek arkadaşınız.

O mesele şöyle oldu; ailene söyle benim o mesajları okuduğumu bilsinler, ama ben kız kardeşinle muhatap olmak istemiyorum dedim. benim yanımda açtı annesine söyledi. kadın çok kötü oldu biz bu insanların yüzüne nasıl bakacağız diye. sonra annesi ve kızkardeşi kavga etmişler zaten. bayramda gittiğinde de kendi tartışmış kız kardeşiyle. şu an konuşmuyorlar.

İyide annen bicogumuzun babası gibi ?
Evet bayramın ücüncü günü aranmaz ilk günü araması lazımdı
Eş adayınız fazla gururlu fazla önyargılı
Annenizi bastırmaya calısmak yerine eş adayınıza annenizi sevdirmeye calısın derim

öyle yapmaya çalışıyorum. bayram konusunda ben teyzelerimi amcalarımı bile 4.gün aradım. 4. gün bayram değil mi sanki diyor. bana göre önemsediğin, saygı duyduğun insanları ilk gün ararsın. bu yazılı bir kural değil ama ben öyle gördüm. annem de bunu bekliyor işte.

arada nasıl denge sağlıyorsunuz... çok zor
eşim eskiden annen söle böle gibi gibi derdi sürekli..
ben artık dayanamadim.. patladim.
lütfen annemin hakkında bişey deme dedim.
annemin konusunu hiç açmiyorum içimden gelmiyor.
sonra o günden beri annemin hakkında hiç bi laf etmiyoruz. ettirmiyorum.
sölemek içimden gelmiyor annemden nefret ettiği biliyorum çünkü..
erkek arkadaşiinza annen hakkında huyundan da konuştuğundan hiç bahsetme.

onun annesi benim annemi bayramın ilk günü aradı. bizimki annemi arayana kadar ben onun annesini aramayacaktım kein kararlıydım. ama anneler telefonda konuşurken benim annem birazdan arayacaktı sizi tuzemencanavar dedi. (ay böyle yazınca da ne garip oldu :D )
o öyle söyleyince ben de mecbur aradım annesini, yoksa cidden niyetim yoktu. annemin hakkını asla ödeyemem çok haklısınız dediklerinizde

Alttan al diyip durmayin kimse annenizi cekmek zorunda degil, alttan almak zorunda degil.

Yorumum belki sert olacak cunku anneniz benzeri bir gorumcem var o da mudur ve kendini bisey zannediyor. Herkesin mudurlugu, yoneticiligi iş yerinde gecer sosyal hayatta annenizin mudurlugu kimseyi baglamiyor. Ya ona gore hareket eder ya da insanlar uzaklasir. Ben gorumcenin en son agzinin payini saglam oturttum cok rahat ettim aylardir gorusmuyoruz.
Benim esim de benzer pozisyonda ama kimseye boyle davranmiyor.

Senin annen oldugu icin sen cekebilirsin, nisanlin da suan icin cekebilir ama devamli çekmez biyerde patlayabilir.
Ben boyleyim diyip insanlara kafasina gore konuşan her turlu seyi hakediyor bence. Karsisinda cocuk var gibi "ogrenecek ogreneceksin" muhabbeti de cok fena olmuş.

Ben anlattiklarinizdan erkek arkadasinizin fazla alingan oldugunu dusundum. Fazla alingan ve pohpohlanmak mi istiyor acaba? Yani annenizin yaptigi seyler normal karsilanacak seyler gibi geldi bana. Oncelikle erkek arkdasinizla konusun cnku anneniz asla degismez. Ve boyle alinganliklar devam ederse iliskiniz icinde iyi degil. Evlenince daha buyuk kavgalar cikar hatta smdi bunu diyen erkek arkdsiniz,kocaniz olunca gorusmeyebilir ve size de sorun cikartabilir. Allah yardimciniz olsun

amin teşekkür ederim. benzer durumu küçük ablamın evliliğinde görüyorum zaten. ablam da anneme çok düşkün kocasına da bir o kadar aşık. bu meseleleri anlattığımda o kadar yoruluyorum ki arada kalmaktan, bu kadar yorulacağımı bilseydim evlenmezdim çok zor bir adam diyor

ben eşimin durumu söledim eşim kindar huyu öle gibi .. kendi kaybeder diyor.
biliyolar da mesafeli davraniyolar :(
o zaman sorun annenizde degil esinizde. konu sahibinde sorun anne de. kotu biri degil annesi ama, herkeste evladi gibi idare etmek zorunda degil onu.
ayni evi paylastiginiz insanin kindar olmasi cok kotu. insallah sizi huzursuz etmiyodur.
insanlari idare etmek cok zor.
allah herkesin yardimcisi olsun.

Alttan al diyip durmayin kimse annenizi cekmek zorunda degil, alttan almak zorunda degil.

Yorumum belki sert olacak cunku anneniz benzeri bir gorumcem var o da mudur ve kendini bisey zannediyor. Herkesin mudurlugu, yoneticiligi iş yerinde gecer sosyal hayatta annenizin mudurlugu kimseyi baglamiyor. Ya ona gore hareket eder ya da insanlar uzaklasir. Ben gorumcenin en son agzinin payini saglam oturttum cok rahat ettim aylardir gorusmuyoruz.
Benim esim de benzer pozisyonda ama kimseye boyle davranmiyor.

Senin annen oldugu icin sen cekebilirsin, nisanlin da suan icin cekebilir ama devamli çekmez biyerde patlayabilir.
Ben boyleyim diyip insanlara kafasina gore konuşan her turlu seyi hakediyor bence. Karsisinda cocuk var gibi "ogrenecek ogreneceksin" muhabbeti de cok fena olmuş.

evet fena oldu. kaç kere söyledim anne bak biz senin evladınız ama el oğlu çekmez bu tavrı diye ne yapıyorum ki ne diyorum ki diyor. kendi tavrının farkında değil. e karşı taraf da biraz fazla inatçı olunca..

Annenizin niyeti iyi olabilir ama emrivaki seviyor, herkesi eğitmeye hakkı olduğunu düşünüyor, kendi kurallarının sarsılmaz olduğunu, herkesin de bunlara uyması gerektiğini filan düşünüyor herhalde. Yani biri bana şu gün arayacaksın gibi kendi adetlerini dikte etmeye çalışsa, ortayı bulacağım varsa da bulmam. Üslup çok önemli. Annenizin biraz daha hoşgörülü ve insanları rahat bırakan biri olması gerekir ama bu yaştan sonra da değişmeyeceğine göre, ya erkek arkadaşınızdan sürekli taviz vermesini, susmasını bekleyeceksiniz ya da bol sürtüşmeli günler sizi bekliyor. Şimdi kendinizi erkek arkadaşınızın yerine koyun, onun annesi size böyle davranırken, o da size alttan al, annemi böyle kabul et, müdahalelerini görmezden gel deseydi ne hissederdiniz ya da erkek arkadaşınızın ne yapmasını isterdiniz? Erkek arkadaşınızın annene karşı net ol, müdahalelerin önünü kes demesi gayet mantıklı.
ona da hak veriyorum zaten ama ne yapacağımı bilmiyorum...

Back
X