Arada kalmak...

o zaman sorun annenizde degil esinizde. konu sahibinde sorun anne de. kotu biri degil annesi ama, herkeste evladi gibi idare etmek zorunda degil onu.
ayni evi paylastiginiz insanin kindar olmasi cok kotu. insallah sizi huzursuz etmiyodur.
insanlari idare etmek cok zor.
allah herkesin yardimcisi olsun.

ben huyunu dinlemiyorum bana karşı kindardegil.
bu şekilde idare ediyorum. :)

Kendimden örnek vereyim. Benim eşimin de bir aile büyüğü aynı anneniz gibi. Kadın senelerce tek başına didinmiş, çabalamış ve ister istemez yalnız bir kadın olmanında verdiği sebeplerle biraz katı bir kişiliğe bürünmüş ve herkesi iyi niyetiyle yönlendirmeyi sever. Ben ilk başta bu kadınla bir araya gelirsek nasıl anlaşırım diyordum ve ciddi anlamda bir araya gelmek istemiyordum. Ancak birgün bana misafirliğe geldi kalmaya, 15 gün kaldı ve o giderken ben ağladım😀şimdi eşimin ailesinde en sevdiğim o. Arada azarlar beni, ama biliyorum ki iyi niyetinden. Kalbi çok güzel bir insan. Hatta ben arayıp özellikle çağıırırm gel bana diye. Sevgilinizde annenizi şimdiden diline dolamasın bu kadar.İzin vermeyin. Umarım o da tanıdıkça sever
yaa :KK45: nasıl alıştınız peki birbirinize? nasıl anladınız aslında kötüniyetli olmadığını? üslubuna nasıl alıştınız?

Benim babam karısmaya bayılır, hastalığının da etkisi ile cok huysuz. Evinizi surdan tutun, buradan tutun der. Nisanlıma göre cok garip seyler cünkü o ailesine larıstırmaz, pek fikir vermez. Sorun su ki annesi de aslında cok baskın müdahale etmeyi seven bir kadın. Senin durumun gbi düşün ama bizde karsılıklı. Bana evlenelim mi dedikten birkac gün sonra benim annem böle böle bir kadın (cok da iyi biri aslında ama huyu böle) seversin sevmezsin o ayrı ama istemiyorum dersin herhangi bir sey çnerdiğinde dedi. Sen herseyi kafana göre yap, annem konusursa da bildiğini yap dedi. Herneyse bunu neden anlattım. O senin annen ve saygı duyulması gerekiyor. Sahsen ben öle yapıyorum. Karsı tarafın ailesi sonucta. Aynı sekilde sana da farklı ve garip gelen seyler olucak. Önden konusabilirsiniz bu konuları.

Ben olsam annem hakkında kimsenin konuşmasına müsade etmeyerek başlarım.
Siz zaten annenizi iyi tanıyorsunuz , siz böyle çekindikçe yarın bir gün kavga edince ilk sizi annenizden vuracak.
Ve ben çok hak verdim . İlk gün aranır anne ve babalar.
Anneniz bana soracak olursanız dik duruşu olan ve çocuklarının ardında olan bir kadın.
Belki de bu işine gelmemiştir sevgilinizin. Güçsüz kadınlar çoğu damadın işine gelir.

Bunu düşünmenizi öneriyorum.
Süperr bir yorum.
Aklınıza saglık kısa v net

onun annesi benimle bu şekilde konuşsa senin hoşuna gider mi diye söyleyebilirsin annene bende seninkinin farklı versiyonu var eşimle birbirlerini görmezler konuşmazlar bir araya geldiklerinde saygısızlık da yapmazlar hep arada köprü oldum annemin söylediklerini eşime eşimin söylediklerini anneme söylemedim. hatta biraz da arayı yapmak için aslında o da üzülüyor falan gibisinden şeyler söyledim. detaylı anlatırım ama çok zor dönemler özellikle nişanlılık falan dönemi ne yardan ne serden olayı yani

evet fena oldu. kaç kere söyledim anne bak biz senin evladınız ama el oğlu çekmez bu tavrı diye ne yapıyorum ki ne diyorum ki diyor. kendi tavrının farkında değil. e karşı taraf da biraz fazla inatçı olunca..

Farkinda olmali işte, erkek arkadasin suanda bile sikayetci evlendikten sonra boyle devam ederse evliliginde cok problem yasayabilirsin. Evlilik bu 1 yil, 2 yil degil bir ömür insan "ehh yeter be" diyip kirici olmaya başlayabiliyor biyerden sonra.

Ben 5 yillik evliyim. O annenize benzeyen gorumcemin tavirlarini baştan beridir hiç sevmedim zaten cok muhattap degildik ama 5 yilin sonunda an geldi ve ben saglam patladim simdi suratina dahi bakmiyorum. Bu hale gelmeye gerek var mi??? Herkes viraz hal ve hareketlerine dikkat etmeli yuz yuze bakilacak sonucta.

Anneniz de soylemek istediklerini veya rahatsiz oldugu seyleri daha yumusak bir uslubla anlatabilir, dile getirebilir.

onun annesi benimle bu şekilde konuşsa senin hoşuna gider mi diye söyleyebilirsin annene bende seninkinin farklı versiyonu var eşimle birbirlerini görmezler konuşmazlar bir araya geldiklerinde saygısızlık da yapmazlar hep arada köprü oldum annemin söylediklerini eşime eşimin söylediklerini anneme söylemedim. hatta biraz da arayı yapmak için aslında o da üzülüyor falan gibisinden şeyler söyledim. detaylı anlatırım ama çok zor dönemler özellikle nişanlılık falan dönemi ne yardan ne serden olayı yani
Nolurdu şöyle he deyip geçen biri olsaydı bu kdar inatçı olmasaydı diyorum ama.. ya hakikaten zor çok zor.. siz neler yaptınız bana akıl verin

Benim babam karısmaya bayılır, hastalığının da etkisi ile cok huysuz. Evinizi surdan tutun, buradan tutun der. Nisanlıma göre cok garip seyler cünkü o ailesine larıstırmaz, pek fikir vermez. Sorun su ki annesi de aslında cok baskın müdahale etmeyi seven bir kadın. Senin durumun gbi düşün ama bizde karsılıklı. Bana evlenelim mi dedikten birkac gün sonra benim annem böle böle bir kadın (cok da iyi biri aslında ama huyu böle) seversin sevmezsin o ayrı ama istemiyorum dersin herhangi bir sey çnerdiğinde dedi. Sen herseyi kafana göre yap, annem konusursa da bildiğini yap dedi. Herneyse bunu neden anlattım. O senin annen ve saygı duyulması gerekiyor. Sahsen ben öle yapıyorum. Karsı tarafın ailesi sonucta. Aynı sekilde sana da farklı ve garip gelen seyler olucak. Önden konusabilirsiniz bu konuları.

saygı konusunda öyle konuşmaz terbiyesizlik yapmaz ama mesala bayramın 3.günü aranmak aslında saygısızlık anneme göre. ki ben de hak veriyorum anneme. işte böyle ince nüansları tutturmak çok zor. eşiniz ne güzel başta konuşmuşi herşeyi sizinle. siz de ona uygun davranmışsınız, inat etmemişsiniz...

saygı konusunda öyle konuşmaz terbiyesizlik yapmaz ama mesala bayramın 3.günü aranmak aslında saygısızlık anneme göre. ki ben de hak veriyorum anneme. işte böyle ince nüansları tutturmak çok zor. eşiniz ne güzel başta konuşmuşi herşeyi sizinle. siz de ona uygun davranmışsınız, inat etmemişsiniz...
Yok benim inat edecek yüzüm yok cünkü babam da böle =) bir de şöle bir durum var henüz evlenmedik ama kayınvalidem ne birseye karıstı ne de olumsuz konustu. Yani erkek arkadasınız belki annenizi cok sevicek onu da bilemeyiz . Biz aileleri oldukları gbi kabul etmeye calısıp dogru bildiğimizi yapmaya calısıyoruz. Küçük seyler bunlar bazen erkek arkadasınız alttan alsın bazen de siz bu sekilde arada kalmazsınız.

Annem yıllarca müdür yardımcılığı yapmış, yönetmeyi ve idare etmeyi, akıl vermeyi çok seven birisi. mizacı, konuşması, hareketleri serttir. Birşey söylerken karşısındakinin alınıp alınmadığını düşünmez. babamın vefatından sonra maddi manevi çok zor günler geçirdi. zaten erkek gibi bir kadındı, babamdan sonra iyice sertleşti. ama içi bir o kadar çocuk gibidir. kötü niyeti yoktur. sadece düşünmeden konuşur. düşünmeden konuşur dediğim de öyle ağzı gevşek biri değildir. üslubu, mimikleri, hareketleri çok serttir. insanların alındığını söylediğimizde de ne dedim ki ben diye çıkışır.
ben annemin bu haline alışık olduğum için bana değişik gelmiyor. gelgelelim erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz ve bu tavırları yüzünden annem çok yanlış anlaşılıyor. erkek arkadaşım da aksi gibi aşırı gururlu ve inatçı biri. ama asla saygısından terbiyesinden ödün vermez anneme karşı.
2 ablamdan büyük olanın eşi çok yumuşak başlıdır, ablama uyar, annemle pek sorun yaşamaz. ama diğer eniştem öyle değil. küçük ablamla hem bu nedenler hem de işleri gereği yurtdışında yaşıyorlar. küçük ablam hep eniştemin evliliklerine müdahale edilmesinden korktuğunu söyler.
işte biz annemin iyiniyetini biliyoruz aslında ama el oğluna laf anlatılmıyor. benim farketmediğim bir söz, bir davranış insanların gururunu kırıyor. ve erkek arkadaşım da şimdiden evlenince böyle mi olacak annen bize böyle müdahale mi edecek demeye başladı. meslek sahibiyim 25 yaşındayım. geçen gün telefonumu arabada unutmuştum yarım saat içerisinde 8 kez aramış mesela. evli ablamlara öyle değildir. ama onların evine gittiğinde kendi eviymiş gibi pazar alışverişini yapar, evin bi eksiği varsa giderir. maddi olarak sıkışıklarsa yardım eder. ama tüm bunlar erkek arkadaşım için müdahale edilmesi demek. halbuki annem bunları biz rahat edelim diye yapar.

bu bayramda erkek arkadaşım bayramın ilk günü aramadı, memleketteydi ve bahçeyle ilgileniyordu. 3. gün aradı, annem görmedi. 4. gün aradığında benim yanımda konuştu. çocuğa diyor ki "dün akşam geç gördüm sonra da aramadım öyle. bizim ailemizin kuralıdır. ilk gün aranır. yurtdışındakiler bile ilk gün aradı oğlum. sen de öğreneceksin öğreneceksin"...o kadar gerildim ki. erkek arkadaşımla tartışmalarımız sadece bu yüzden oluyor.

anneme güzelce anne biraz sakin konuş, insanlar yanlış anlayabilir diye kaç kere söyledim. ben böyleyim 60'ımdan sonra huy mu değiştirecem, sen de benim yüzümden arada kalma, benim annem böyledir de geç diyor. o da haklı...
erkek arkadaşım ise tüm hayatımız böyle mi geçecek devamlı beni eleştirecek düzeltecek karışacak mı diyor. erkek arkadaşıma alttan al, boşver, böyle biri o kötüniyeti yok diyorum kötüniyeti olmadığını biliyorum ama üslubu çok yanlış diyor. ki haklı da... yeri gelir farkında olmadan karşısında çocuk varmış gibi parmağını sallaya sallaya konuşur. azarlar gibi. ben bunları görmüyorum bana batmıyor ancak söylendikten sonra farkediyorum..

Ne yapıp etsem de annemle konuşsam, annemin tavrı o kadar katı ve keskin ki... erkek arkadaşım asla saygısızlık yapmaz. annem devamlı mesela yemeğe çağırır onu, tanımak, sohbet etmek ister. ama o görüşmede mutlaka bi şeyi yanlış anlaşılır. erkek arkadaşım annen seni hala çocuk gibi görüyor. ona karşı net olmazsan ileride bize de karışacak huzurumuz olmaz böyle, benim annemin de imkanı olsa karışır eder ama fırsat vermiyorum, yeri geldiğinde kendini ispat edeceksin diyor. ben ise annemi kırmaktan çok korkuyorum. annemin bu davranışlarının biraz da beni kaybetme korkusundan olduğunu düşünüyorum. bana çok düşkündür. anneme mi erkek arkadaşıma mı konuşayım ne yapayım zamanla alışırlar mı ne diyeyim kızlar biraz akıl verin bana...:KK14:

sizi anlayabiliyorum, benim annemde cook iyi niyetli, yardim etmeyi cok sefer, fedakarliklari bitmez, bu yasima kadar herseyimi yapmistir, fakat cok inatci bir kisiligi var, ve herseyin mukemmel olmasini ister, özellikle ev düzeni. Temizlik konusunda onu asla memnun edemezdim bekarken :)

öyle ki kendi evimde bile esyalarimin duzenine karisirdi, herseyiniz mukemmel olsun, en iyisi olsun der durur, fakat bi zaman sonra iyi niyeti yuzunden yanlis anlasilmaya basladi, esim tarafindanda ozellikle.
ki esimin annesi de herseye karisan bir tiptir. Ama dedigini gibi el oglu bunu anlamaz.

Anneme kirmadan rica ettim boyle yapma, bu benim evim ben boyle istiyorum diye, iyi niyetinden dolayi yanlis anlasiliyorsun ve insanlar seni yanlis taniyor dedim, ilk basta ASLA kabul etmedi anlam veremedi cunku o iyi niyetindendolayi boyle davraniyor , ama ev duzenine karisma olayini yapmiyor artik.
Kim olursa olsun, kendi cocuklarina bile fazla fedakarlik yapmayacaksin dedigim anda, bitti olay.
Simdi daha dikkatli ve karismiyor.

Demem o ki, annenizin karakteri boyle, ne kadar ugrasirsaniz ugrasin asla degistiremeyeceksiniz, fakat farkli yollardan anlatip halledebilirsiniz.
Erkek arkadasiniz sizin kadar annenizi tanimiyor ve anlamaz bu durumu, ama arayi siz bulmak zorundasiniz.

Nolurdu şöyle he deyip geçen biri olsaydı bu kdar inatçı olmasaydı diyorum ama.. ya hakikaten zor çok zor.. siz neler yaptınız bana akıl verin
ben iki tarafa da hak vermiştim kendince haklılar. az görüştürüp sorunları benimle çözmelerini sağlamıştım. misal bayramın ilk günü aramadı diyelim bi sürü açıklama yapardım kendilerine gerek kalmadan mesafelerini ben çizmiştim. annem bir sürü şey söylemişti eşim için ama hiç birinden haberi yoktur eşim de annem için birşeyler söylemiştir fakat annem bunların hiç birini bilmez. ikisine de verilmesi gereken cevapları ben verip susturdum. şimdi bir araya gelince çok konuşacak birşeyleri olmuyor nasılsın iyimisinden öteye geçemiyorlar yüz göz etmedim çünkü.

öyle yapmaya çalışıyorum. bayram konusunda ben teyzelerimi amcalarımı bile 4.gün aradım. 4. gün bayram değil mi sanki diyor. bana göre önemsediğin, saygı duyduğun insanları ilk gün ararsın. bu yazılı bir kural değil ama ben öyle gördüm. annem de bunu bekliyor işte.
Keşke sevgilinizi ilk gün uyarsaydınız hadi olmadı ikinci gün
Evet yazılı kural değil ama örf adet vs adı altında yazılı olmayan kurallar var
Asıl yapması gereken gelip elini öpmesi ama yapamıyorsada yedi el yabancı gibi son günü konusmak bana cok ayıp geliyor

Keşke sevgilinizi ilk gün uyarsaydınız hadi olmadı ikinci gün
Evet yazılı kural değil ama örf adet vs adı altında yazılı olmayan kurallar var
Asıl yapması gereken gelip elini öpmesi ama yapamıyorsada yedi el yabancı gibi son günü konusmak bana cok ayıp geliyor
Ddaha önce de böyle bi mevzu geçtiği için ben artık söylemek istemiyorum. çünkü işi inada bindiriyor bu sefer. şimdi mesela şaka yollu şey demeye başladı. bundan sonra benim de kuralım kaynana bayramın 3.günü aranır. napçam şimdi çocuk gibi resmen :KK43:

ben iki tarafa da hak vermiştim kendince haklılar. az görüştürüp sorunları benimle çözmelerini sağlamıştım. misal bayramın ilk günü aramadı diyelim bi sürü açıklama yapardım kendilerine gerek kalmadan mesafelerini ben çizmiştim. annem bir sürü şey söylemişti eşim için ama hiç birinden haberi yoktur eşim de annem için birşeyler söylemiştir fakat annem bunların hiç birini bilmez. ikisine de verilmesi gereken cevapları ben verip susturdum. şimdi bir araya gelince çok konuşacak birşeyleri olmuyor nasılsın iyimisinden öteye geçemiyorlar yüz göz etmedim çünkü.
neyse ki birbirleri hakkında kötü konuşmuyorlar. annem genelde ne var dediysem dedim incisi mi döküldü kafasında çünkü :D ama işte ben samimi de olsunlar hoş sohbet olsunlar istiyorum bi yandan...

Ddaha önce de böyle bi mevzu geçtiği için ben artık söylemek istemiyorum. çünkü işi inada bindiriyor bu sefer. şimdi mesela şaka yollu şey demeye başladı. bundan sonra benim de kuralım kaynana bayramın 3.günü aranır. napçam şimdi çocuk gibi resmen :KK43:
Valla eş adayınız annenizden daha zor bi karakter
En azından köprüyü gecene kadar bile ayıya dayı muhabbeti yapmıyor
Sizi cok zorlayacak haberiniz olsun
Ama annenizi ezdirmeyin derim
Benim babam annenizden cok daha despot cok daha dogrucu davut ben eşime bastan konustum babam dan dan dan düşünmeden kıracagını bilmeden konusur ancak seni evladı gibi gördügü icin bize nasılsa sanada öyle yapar alınma diye.
Ve hala kırıcı bişey dediginde babam işte biliyorsun huyunu he de geç yaşlı vs diyip o anı yumusatabiliyorum eşimde senin baban söyle senin annen böyle diyemiyor cunku onu böyle kabul etti

yaa :KK45: nasıl alıştınız peki birbirinize? nasıl anladınız aslında kötüniyetli olmadığını? üslubuna nasıl alıştınız?
Bu biraz içgüdüsel bişey. Ben yapı olarak hemen alınan biri değilim küsmeye bahane aramam. Kadının söylediklerine bakıyordum benim kötülüğüme değil. Biraz hoşgörü biraz iyi niyet herşeyi çözdü😊

Valla eş adayınız annenizden daha zor bi karakter
En azından köprüyü gecene kadar bile ayıya dayı muhabbeti yapmıyor
Sizi cok zorlayacak haberiniz olsun
Ama annenizi ezdirmeyin derim
Benim babam annenizden cok daha despot cok daha dogrucu davut ben eşime bastan konustum babam dan dan dan düşünmeden kıracagını bilmeden konusur ancak seni evladı gibi gördügü icin bize nasılsa sanada öyle yapar alınma diye.
Ve hala kırıcı bişey dediginde babam işte biliyorsun huyunu he de geç yaşlı vs diyip o anı yumusatabiliyorum eşimde senin baban söyle senin annen böyle diyemiyor cunku onu böyle kabul etti
ayynen öyle. kendi evimiz yuvamız olunca böyle olmicak merak etme o zamana kadar idare et diyorum ama.inşallah benimki de sizinki gibi kabullenebilir. heralde biraz da zaman meselesi...

ayynen öyle. kendi evimiz yuvamız olunca böyle olmicak merak etme o zamana kadar idare et diyorum ama.inşallah benimki de sizinki gibi kabullenebilir. heralde biraz da zaman meselesi...
Yok bacım zaman değil karakter meselesi
Seninki kaynana veya kadın sözü dinlemeyi gurur meselesi yapıyor
Aynı seyi belki babanız olsaydı söyleseydi bu kadar tepki vermezdi daha saygılı olurdu
Allah yardımcın olsun

Back
X