Araf'ta Kalmak Bu Olsa Gerek...

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Mrb hanımlar.

Çok uzatmamaya çalışacağım sıkıntımı anlatırken... Bir süredir görüştüğüm biri var. Ailemle tanıştırdım, dünde ailecek tanıştık. Ailecek tanışmadan evvel babam, mesleği nedeniyle uzakta görev yapmasından, fiziksel anlamda bana uygun olmadığını düşünmesinden, aile bireylerinden birinde bir hastalığın olmasından dolayı razı değildi.

Görüştüğüm insanın babası vefat ettiğinden büyük abisi ve annesi ile geldi. O kadar iyi o kadar saf insanlar ki, ne var ne yoksa döktüler ailelelriye ilgili. Her şeylerini anlattılar anlayış gösterileceğini umarak. Bana göre çok da iyi oldu bu kadar açık sözlü davranmaları...

Ailesinin anlatmasına göre, babaları siroz hastalığından vefat etmış. Amcalarının hepsınde bu hastalık varmış. ONlarda vefat etmiş ama bır takım kazalardan dolayı... Görüştüğüm insanın annesi ve abisi şeker hastası. Annesinin karaciğerinde kist varmıs daha evvel amelıyat olmus, sımdı yıne olması gerekıyormus. Dıger abısınde de hepatıt B varmıs.

Ailem bunları duyunca moralleri bozuldu tabıkı. Babam zaten evvelıyatında ıstemıyordu . Bunları duyunca " Ben bırde omrumun sonuna kadar onları mı dusunecegım, dogacak cocukları seker hastası mı olacak, siroz mu olacak, genetık netıcede" demeye başladı.

Bu benı de dusundurmuyor degıl ama bır yandan da aılesınde ve kendsınde herhangı bır rahatsızlık bulunmayan bırı ıle evlensem, ılerıde hangımızın garantısı var kı, nereden bılecegız hangı hastalıkla sınanıp sınanmayacagımızı? Bır yandan da bıle bıle lades demek var.

Ama cok kotu hıssedıyorum kendımı. Aılesi çok sevmiş bizi, beni.. Şimdi ben babam razı degıl desem haklı olarak benden bır sebep öne surmemı ıstemeyecekler mı? Nasıl derım ben; "sız hastalık sahıbısınız, ilerde sende cıkmayacagını, cocuklarımdan cıkmayacagını nerden bılebılırım" dıye... Allah şahidimdir asla içimden reddetmek gelmiyor bu sebepten, görüştüğüm insanı...

Öte yandan babam esiyor gürlüyor belki haklı dusuncelerınde endıselerınde sonunda da karar senın dıyor bana ama o kadar dolduruldum o kadar korkutuldum kı, hastalık bu sonucta haklılık payı da var aılemın. Ama dedıgım gıbı öte yandan hıcbırımızın garantısı de yok... Kımsenın gunahını almak ıstemıyorum. Hakkına gırmek ıstemıyorum. Hastalık , hayır ve şer hepsi Allah'tan bılıyorum. Tevekkul ve teslımıyet ıcınde olmam gerek onu da bılıyorum ama .....Kafayı sıyırmama ramak kaldı.

Sizce ne yapmam gerek, nasıl bır tavır takınmalıyım? Babamın gerekcelerı gorustugum ınsanı yarıyolda bırakmam ıcın yeterlı mı? Ne yapardınız sız bu durumda, nasıl "olmayacak" derdınız gorustugunuz ınsana?

Bunca dermansız dert varken belkı de nankorluk benımkısı ama agır gelıyor derdım bana o kadar acizim işte... :'(

Yardımcı olun bana n'olur, yargılamadan yadırgamadan... :/

Babaların görüşü ve rızası çok önemlidir ilişkilerde,

Ailedeki hastalıkları boşverin veya boşvermeyin diye akıl vermek benim haddim değil,buna karar verecek olan sizsiniz.

Babanızı ikna etmeye odaklanmadan önce bu anlatılanları siz bir mantık süzgecinden geçirin.

İlerde yaşama ihtimaliniz olan hastalıkları,çocuğunuzdada bu hastalıkların görülebilme olasılığını...hepsini tektek düşünün.

En kötüsünü yaşayabilmeyi kendinize hazmettirebiliyorsanız babanızı ikna yoluna gidin.

sirozun genetik bir hastalik oldugunu bilmiyordum..

normal sartlarda her insanin her hastaligi yasamasi mümkün,

siz kararnizi zaten vermissiniz ona göre dürüst olun..

yalniz genetik hastalik gibi bu dedikleriniz her insanin basina gelebilecek birsey,

benim enistem kanserden ameliyat oluyordu kendisi doktor,o sirada hepatit b kapti,

yani bir sekilde geeelip buluyor.

Şimdi yanlış mı anlıyorum ben ?
Bu çocuğun ailesi çeşitli hastalıklara sahip diye mi ailen istemiyor ve sen de tereddüte düşüyorsun?
Kimin ne olacağını hangi hastalığa yakalacağını kim bilir pardon da?
Allah korusun baban yada sen de ilerde bir hastalığa yakalanabilirsiniz .
O zaman nolacak peki sen hastasın diye senin gibi hastalıklı biriyle mi evlendirecekler seni ...
Bana çok komik abes geldi kusuruma bakma ama...
Benim ailemde kanser hastalığı yaygın.
Babacığımı dedeciğimi yengemi babannemi kanserden kaybettim.
Şimdi halamdan da şüpheleniliyor.
Ama eşim aa olmaz siz kanser hastası ailesisiniz ben evlenemem seninle demedi.
Bana tuhaf geldi valla.

Hayatımda böyle saçma neden duymamıştım. Babanızın yada sizin yada bir yakınınızın sonsuza kadar sağlıklı hastalıksız yaşama garantisi mi var böyle büyük laflar konuşulur sonra Allah öyle büyük bir dert hastalık verir ki ALLAH korusun..

Benim teyzemde sapa sağlamdı ailede kanserden ölen tek kimse yok ama kanserden vefat etti , komşumuzu basit bir hastalıktan hastanede yattı enfeksiyon kaptı ve öldü , sizin bile kafanız karışmış acabalardasınız yapmayın ya lütfen. Benim babam bana böyle birşey söylese ki asla söylemez ayrım yapmaz benim kafamı karıştıramaz hatta tepkimi gösterirdim.

Rahmetli bir futbolcu vardı Fenerbahçeli ismini hatırlayamadım küçüktüm , adam sapa sağlamdı Fb de oynuyordu harika bir kariyeri vardı milyonda bir görülen hastalığa yakalandı lüks semtten bayrampaşa geldiler eşi birgün bile bırakmadı onu. Bugün sapa sağlamız yarın ne olucaz bellimi başımıza bir kaza gelse?

Buraya yorum yazmak bu konuyu konuşmak bile inanılmaz rahatsız etti beni kusura bakmayın ama çok üzüldüm açıkcası erkek arkadaşınız ve ailesi adına.. Allah kimseye düşmanıma bile hastalık vermesin ya gerçekten böyle şeyleri görünce şoka giriyorum.

Son düzenleme:
bence bunu birakin ve bir daha evlenme durumu oldugunda karsi taraftan tam tesekküllü saglik raporu isteyin
hem damat adayindan hem bütün birince derece yakinlarindan
hayatimda bu kadar sacma birsey görmedim duymadim

benim 3 yıldır çıktıgım sevgilim 23 yaşında ve hipertansiyon hastası bu yaşta.kalp ritminde de bozukluklar oluyor bazen.günde 3 ilaç kullanıyor.belki askerliğine bile engelmiş.hipertansıyon hastasıyım diye beni bırakır mısın dedi? hayır bırakmam dedim.hangimizin garantisi varki dedim.diyelim sapasaglam biriyle evlendim giderken araba çarptı öldü veya kalp krizi geçirdi dedim.bunun hiç bir garantisi yokki..yani ne bileyim karar size kalmış sonuçta hasta olmayı kimse istemez

Çok güzel yazmıssınız ellerinize sağlık bahsettiginiz futbolcu annemin söyledigine göre fb ile sedat heralde ms hastalıgına yakalanmıştı ve eşi bir dakika bırakmamış. Şuan kendisi vefat etti.Konu sahibi arkadaşım şuan sağlamsak 5 dk sonra ne olacagımız belli degil ailenizin tutumu çok yanlış bir bakmıssın şuan çok iyiyiz 5 dk sonra amansız bir hastalıga yakalanmısız bu dünya etme bulma dünyası kimin ne olacagı belli degil o zaman herkes birbiriyle evlenirken sağlık raporu alsın.

Benim anne tarafım toptan sinir hastası. Ne yani eşim benle bu konuda evlenmemeli miydi? Çok saçma. Ama ben deli değilim ki

Sağlıkçı olarak cevaplayayım.Siroz genetik değil...Kareciğer deki kist..bulaşıcılık özelliği var mı tam bilmiyorum,bir doktora danışın..Diyabet abisinde varmış.Diyabette genetiklik var ama çoğu ailede var ona bakarsan..Benim de amcamda var,bu amcamın iki çocuğunda var,anne babada olması risk faktörü,bizim kardeşlerde anne babamda veya diğer sülalede yok mesela..Hepatit B taşıyıcısı mı abi?Bulaştırıcılığı olan birşey ama kanla bulaşır,yiyeceklerle falan bulaşmaz.Bu durumda hepatit B aşısıyla aşılanırsanız bir sorun olmaz..Bebekler de ilk aylarda hepatit B aşısı oluyor zaten...

Burda karaciğerdeki kistin bulaşıcılığı ne durumda onu bir doktorla konuşun...

Hastalık yüzündne ayrılmak,evet kötü..Bir de gerçekten saf ve dürüst insanlarmış.Saklayadabilirlerdi.Kendilerini şahane de gösterebilirlerdi..Yok mu öyle insanlar; var..

Son düzenleme:
ileride kimsenin ne olacağı belli değil bu gün yaşıyoruz belki yarın hastalıklarla boğuşacağız bilmiyoruz. Ama evlendiğinde Allah korusun eşinde yada çocuklarında bu tür rahatsızlık olursa ailen kafana kakacaktır bu oyız biz demiştik sana diye. Daha da önemlisi sen pişman olursun bile bile kendimi doğacak cocuğumu riske attım diye. Hastalıkta sağlıkta Allahtan ama bu risk faktörünü iyi değerlendirmek lazım.

benim sevgilimde de baya rahatsızlıklar var.

ilk aklıma gelen belki ben de de bilmediğim daha fazla hastalık var.

kimin önce hastalanacağının garantisi mi var?

Benim sevgilimin ailesinde kalp hastalığı var. Beyin kanamasından ölenler çok olmuş.
Ama hiçbir zaman böyle bir şey düşünmedim. Sizin gibi.
Kafanız karışmış...

zaten bende hepinizle mutabığım bu konuda. Dıkkat edersenız yazdıklarıma, sızın yazdıgınız saçma bulduğunuz her seyı yazmışım bende...

Siroz genetık mı bende bılmıyorum. Baba tarafının neredeyse hepsınde olunca boyle nıtelendırıldı sevgılı babam tarafından.

Ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorum içinde bulunduğum durumdan. Zaten boyle hıssetmeseydım, babam gıbı dusunseydım buraya yazmazdım herhalde.
Çünkü Kendımı koyuyorum onun ve aılesının yerıne ne kadar ıncıtıcı ne kadar uzucu bır durum. Oysa ne kadar ıyıler, masumlar.

Babam hep daha ıyısını daha fazlasını ısteyen, beklentısı yuksek bır ınsan. Yalnızca babam degıl baba tarafımın neredeyse hepsı aynı düşüncede. Evleneceğim insan muhakkak yuksek tahsıllı, makam ve mevkı sahıbı, yakısıklı, mumkunse yaşadığımız il sınırları içinde ikamet eden, aılesınde ve kendısınde hıc bır sorun sıkıntı ve hastalık bulunmayan bır "hınt kumaşı" olmalıymış. Aşağısı kurtarmazmış. Bundan dolayı babamla ettiğim kavgaların haddi hesabı yok. Oysa kı annem oyle mı, kanaatkar, tevekkul ve teslımıyet sahıbı, anlayışlı, adaletli merhametli, tevazu sahıbı. Ne olurdu babama bıraz bulaşsaydı annemden annemın bu nıtelıklerı..

Böyle birini bulabilirsin inşallah ne diyeyim

herkes sağlık raporu iste demiş de
zaten evlenirken sağlık raporu alınıyor ya
neyse şaka bi yana
şizofren hariç diğer hastalıklar kabülümdür sen de düşün taşın kafan rahatsa eyvallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…