bence sebepsiz suçluyosun kendini bilakis ben bu anlamda çok mutlu oldum çünkü yıllarca yaşadığım sıkıntıları dile getirmiş oldum.
ayrıca tabiki bende seninle aynı fikirdeyim amaç sadece tattırmak ..kaşık ucu ile bu eğer sindirim sistemini bozmaya yetiyorsa vay halimize...
doğduğu günden beri verdiğimiz mamalar çokmu doğal acaba !!!!
seni kutlarım nutezcim çok doğru bir tespit ile doğru bir topik açmışsın...
ayrıca bana göre sofra ve yemek bi kültürdür ve küçükken hatta bebekken kazandırılması gereken bi kültür...
çinliler yada uzakdoğu ülkeleri böcek yiyorlar ama biz yemiyoruz neden?yemek kültürleri o olduğu için vs vs
özetle çok doğru bi tesbit arkadaşım kutlarım seni..en azından yaşadıklarımı anlatıp bi nebzede olsa deşarj olma imkanı bulduğum için....
çok saol lilyum inan ağlıyorum şuan sinirden anlaşılamamaktan biraz olsun rahatladım.benim ilk oğlumda 11 yaşında cılız ve hiç birşey beğenmez yemez.şöyle bir düşündüm 11 yıl öncemi çok gençtüm birşeyler tattırmak hiç aklıma gelmemiş hatta ek gıdalara üşenmiştim buyüzden oğlum çok seçici hatta yemese olur modunda.
[COLOR="Red[B]"]arkadaşlar bilimseli gözardı etmedimki ben.ya iyi okunmuyor ilk yazı ya ben kendimi ifade edemedim inanın anlaşılamadığım için pişmanım konuyu açtığıma.diyorsunuzki 4 aydan önce ek gıda verilmemeli veriyorummu yazmışım acaba diye defalarca okudum başlık konumu[/B][/COLOR]((ben bu küçük oğlumda bişey keşfettim 3 aylıkken yediğim yemeklerden tattırıyordum bu bebişime ve ek gıdalara başladığımda hiç yadırgamadı zorlanmadım.ama aylarca sadece anne sütü yada mama verip birden çocuğu yoğurt yemeye alıştırmak zor gibi geliyor bana.demiyorum kaşık kaşık çok az tattırmak gerekir diye düşünüyorum..büyük ğlumda böyle yapmadım ve çok zorlanmıştım...dipnot(parmağımla ağzına bulaştırma mantığıyla) )) işte bunu yazmışım yediğim yemeklerden tattırıyordum cümlesinden benimle sofrada yemek yiyormu anlaşılıyor acaba anlayamadım,ek gıdalara başladığımda zorlanmadık demişim ek gıdalara 3 aylıkken başladım dememişimki. 4 ay bitimine doğru meyve püresi 5 ay bitimine muhallebi şimdi ise çorbalara başladım.verilen mama ve anne sütü dışında başka tatlar varolduğunu göstermek ve damak tadının alışması için parmak ucuyla tattırıyordum.ayrıca birçok konuda okudum anneler bebeklerine yoğurt yediremiyorum derdinde bende bundan yolaçıktım ve benim oğlum yoğurda bayılıyor çünkü ben her yoğurt yediğimde onada tattırdım bu bebeğime hiç birşey yapmaz.ayrıca ne fakir insanlar var mama bulamayan sütü olmayan anneler pirinç unuyla büyütüyor bebeğini ve çok duymuşumdur büyüklerden bir arkadaşın dediği gibi kuş misali bebeğinin ağzına çorbalı ekmek tıktığını çünkü elde avuçta yok yeterki doysun bebeği. bu bukadar.şu yazıları okuyanlarda aaa kadınlara bak 3 aylıkken ek gıdaya başlamış bide kendi yediklerinden veriyormuş diycek.yanlış anlaşıldıysa yada yanlış örnek olduysam lütfen uzmanlar silsinler konuyu kendimi ifade etmek zorunda kalmak yordu beni.sanki ben dr yüzü göstermiyorum çocuğuma kültürsüz biçare bilgisizim.
ayy kızlar ya ben okurken gına geldi vallahidelikafadulden..ya bırakın kim çocuğunu nasıl isterse öyle büyütsün.Allah aşkına neden herkes kendini ifade etme çabasına giriyor.. hepimiz iyi anneleriz..kimse kimseye kötü anne demez diyemezde..deneme yanılma yöntemi diye bişiy var..vallahi kimya ile matematik ile çocuk büyütülmüyor öyle olsaydı matematikçi kimyacı olurdum..yavrularımız büyüyüp bu yazdıklarınızı okusa çok gülerler sırnaşık şey..konu kilitlenmişti neden tekrar açıldı anlayamadım..bence kapatılmazsa bu konu daha çok uzar gider..
Haa bendende bir dip not Herkesin bebeğine verebileceği en güzel besin sevgidir..ben sevgimi veriyorum sizler gibi..Sevgiyle beslemeye devam.a.s.
3 tür sebze dışında yıllarca hiçbişey yemeyen bir çocuk sahibi olarak seni okadar iyi anlıyorum ki....
üzme kendini halamı öyle...?
Merhaba,
Konuyu anlamamak ve anlanmadığınızı düşünmektesiniz. Zira aradaki tartışma mesajları silindi. Bir kez daha izah edeyim ben sizi çok iyi anladım ve asla tecrübeleri bir kenara bırakın demiyorum. Bunu kimse de demedi. Tıbbi olarak önerilen tavsiyeleri arkadaş yazmış buna gereksiz bir tepki verildi. Sonuçlarını da tek tek yazmış( o mesajları da sildim) Kimse size alışkanlıklarınızdan vazgeçin demiyor lütfen ilk sayfadaki mesajı dikkatli okuyun sadece belirtilen tavsiye ve doğrusu budur. Tabiki ek besinler vereceksiniz, neden ilk hafta kuru fasulye pişirip vermiyorsunuz ? Yanına pilav birde soğan kırın tam olsun. Herşeyin bir zamanı var anlatılmak istenen bu. Ve neden sinirlendiniz onuda anlayamadım : )kimse size babadan kalma yöntemler yanlış demedi sadece bebeklerinizin sindirim sistemlerinin tam olarak oluşması ve sağlıklı bir şekilde besinleri öğütebilmesi için başlangıç süresi olarak tavsiye edilen 6. ay ve sonrası dendi bunda ne var ? Ayrıca oğlum sarılık(yenidoğan sarılığı) olduğunda(1 oğlum var 2 değil) hastanede bir çözüm üretemedik ve sarı tülbent (büyüklerin tecrübeleri) bize çözüm oldu. Lütfen dikkatli okuyunuz yazılanları...
kazen bey ben şüko arkadaşıma birşey demiyorum sağolsun allah razı olsun bilgilendirdiği için zaten onun içinde yorum yapmadım ben bu ayrı mesele.
beni kızdıran sinirlendiren elinde sopa sallayan ifadeyle yanlış kullanılan usluptu.
ben yediririm başkası yedirmez bu beni ilgilendirmez öyle değilmi.
ben ne tembelim nede cahil bir anneyim sadece bu beni kırdı okadar. iyi geceler.
herşeyi bilimsel olarak yapmaya kalkarsak yaptığımız çoğu şey yanlış çıkar bende tattırıyorum hiçde sindirim problemi yaşamadı aynı şekilde çişine çıkıyo
amanın o ne tartışmalar öyle, tartışmanın nedenini açıklıyorum: uykusuzluk -tatlicadiarzu-
ben de ek gıdaya falan başlamadım daha, kendim meyve yemeye başladığım zaman oğluma da yalatıcam inşallah :icecream:
şimdi dağılın uleeeeen kaydirigubbakcemile
(mesaj ağırsa siliniz lütfen) lüzumsuzsa söndürünüz gibi bişey...
:roflol::roflol:
kıs elifcino sen zaten kopmuşsun bide bana diyorsun kopardın beni diye :roflol::roflol:
şimdi efe alpi bana gönder ben bakayımda sen git bir güzel uyu
3 aylık bebegim :ecrin_bebek::ecrin_bebek:bebişin nekadarlık canım:ecrin_bebek:
:)))) sağol canııııım, efeye evde anneannesi bakıyor, ben okuldayım burda uyuyamıyom,,
aaaa du bakiiim aslında uyuyabilirim, valla kafamda ampul yandı, şindi ben rehber öğretmenim ya ayrı odam da var, şimdi uyusam birisi gelirse de düşünsel terapi yapıyorum desem yutarlar mı acaba CADIARZU
yaa ben efenin uykusunu kaçıracak diye çay kahve falan içmiyom hiç, ee onları da içmeyince hepten ne yaptığını bilmez bi hal alabiliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?