- 28 Kasım 2013
- 2.188
- 855
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kuzum canan karatay seker yuklemesi yaptirmayin diyor ama saglik bakanligi aciklama yapti ki yapilmasi gerkeen bir test bu. Bebek ve anne sagligi icin ogrenilmesi gerek. Bir de yuklenilen seker 2 dilim baklavaya denk :) o tatliyi gun icinde aliyoruz zaten.
Kuzumm o aclik ben de gectigimiz haftalarda basladi. Gece acliktan esimi uyandiriyordum ki kalk ben acliktan titriyorum biseyler yiyelim :))Günaydın kızlaaarr
Halideeeeeee açım ben aaaaççç,
Açlık krizleriyle uyanıyorum gece, deli gibi yiyorum, 3 saat sonra 20 saattir birşey yememiş gibi oluyorum, oğlum iyi sömürüyo beni valla.
Ecrencim Allah sağlık versin yavrularına, benim bi tanıdığım ikiz bebeklerini 9.ayın içinde doğum yapmıştı sanırım normal gününe 2 hafta falan vardı, Allah bi vakit tayin etmiştir canım, sezeryan olcaksan bile doğum sancıların grlince olman daha hayırlı bence, çünkü bu sancılar artık bebrklerin dünyaya gelmeye hazır olduklarının belirtisi, canım inşallah sağlıkla tamamla haftalarını.
Eakgül canım cinsiyeti öğrenmeyi beklemek dd ayrı bi heyecan, benim bulantılarım 20.haftaya kadar sürdü canım, leblebi paketleriyle büyük aşk yaşadım,
Benim annem de 4.ayda olan bulantıların bebeğin saçlandığı için diyodu, ama aslı öyle değilmiş o dönemlerde bebekler lanuagu denen tüyle kaplanıyomuş vücutları ondanmış, aslında bi kıllanma olayı olduğu doğru
Ya kızlar bebeğe slışveriş yapmak çok güzel gerçekten, çocukları olan tüm arkadaşlarımIn bana ısrarla söyledikleri şey; çok kıyafet alma zaten çok hediye gelecek dediler. Temel ihtiyaçları alıp kıyafet konusunda sabırlı olmak lazım aslında, çünkü bende düşünüyorum, aldığım şeyler elimde kalabilir çok hızlı büyüyolar "keşke şunu almasaydım yada şunun şöyle olanını alsaydım" diye pişmanlıklar yaşamamak için. Şimdi bile bir sürü hediye geldi, orta boy bir hurç doldurdum oğlumun kıyafetleriyle
Bizim oğlan da muhtemelen hızlı büyüyecek ve uzun olacak çünkü babası 1,96 annesi 1,73 boyunda.
Ama insan yine de duramıyo, ne zaman girsem bi bebek dükkanına hiç elim boş çıkamıyorum kendimi tutayım biraz dedim en son bir tomar çorap alıp çıktım
Bende Ankara'ya saklıyorum alışveriş işlerimi, ama şimdilik aldıklarım; dr brauwn'un biberon seti ve chicco'nun sterilazitör makinesini, burun aspiratörü, ateşölçer, organik şampuan ve bakım ürünleri, çift yönlü battaniye bir kaç bady, alt üst takımlar falan.
Emzikler, suluk, sıcak su torbası ve üzüm çekirdeği torbası, sıcak tutan biberon çantası, mama kaşıkları, başlangıç için diş fırça seti ve macunu, battaniye ve bir sürü kıyafet hediye geldi.
Ay o kadar güzel ki bunlarla uğraşmak, Allahım şu mübarek günlerin hürmetine isteyen ve hala çabslayan tüm kadınlara nasip etsin inşallah
Kendim için yaptığım tek alışveriş 90 beden südyenler oldunormal südyenlerimi rafa kaldırdım artık tamamen
Ne biçim drmuş o yaa, ortada hiçbir sorun yokken seni sezeryana yönlendirmesi doğru bişey mi yani. Yaa Türkiye'nin bu konudski hali gerçekten içler acısı, Allah kadın vücudunu bı işe organize yaratmış zaten herşey kendiliğinden gelişiyo ve bebek o mücadeleyi vererek geliyo dünyaya, ciğerlerinin sindirim sisteminin ve göz pınarlarının daha sağlıklı gelişmesi normal doğumla oluyo, normal doğumda bir sorun çıkması 1000'de 1 görülen bir olay ve olası bir komplikasyonda zaten dr başında ve müdahale edebilecek ortamda,Kuzumm o aclik ben de gectigimiz haftalarda basladi. Gece acliktan esimi uyandiriyordum ki kalk ben acliktan titriyorum biseyler yiyelim :))
cok sukur ramazan geldi de esime eslik etme niyetiyle sahurda da yiyip yatiyorum ama dedigin gibi sabaha felaket ac uyaniyorum. Kiyafet konusunda da haklisin. Ben de cok bisey almiyicam ve zaten son zamanlarda boyunu bi ogrenelim de ona gore alicam insallahh :) kiz sizin de boylariniz uzunmus masallah :) bizim de 1.85 esimin de benim de :) sag salim gel de alisverisini guzel guzel yap. Dogum icin hastaneni iyi aradyir bacim bir de bana doktorum sezeryan dedi kiymetli gebelik oldugu icin. Normal dogumda bir sey olursa ne sen ne ben bisey yapabiliriz dedi ve bu yuzden sezeryani soyledi. Allahim hayirlisi ile yavrularimizi kucagimiza almamizi nasip etsin insallahhhh. Amin...
Hayırlı olsun canım gözün aydın, daha dur nelerini görecenYaaaa ben bugün bebeğimin kalp atışını gördüm
Ne biçim drmuş o yaa, ortada hiçbir sorun yokken seni sezeryana yönlendirmesi doğru bişey mi yani. Yaa Türkiye'nin bu konudski hali gerçekten içler acısı, Allah kadın vücudunu bı işe organize yaratmış zaten herşey kendiliğinden gelişiyo ve bebek o mücadeleyi vererek geliyo dünyaya, ciğerlerinin sindirim sisteminin ve göz pınarlarının daha sağlıklı gelişmesi normal doğumla oluyo, normal doğumda bir sorun çıkması 1000'de 1 görülen bir olay ve olası bir komplikasyonda zaten dr başında ve müdahale edebilecek ortamda,
Canım valla kusura bakma ama ben bizim kadınların bu kadar pimpirikli olmasına bi anlam veremiyorum, her bebek çok kıymetli ve değerli, evet benim bebeğim de çok kıymetli hepimiz ona kilitlendik her planımızı ona göre yapıyoruz, o yüzden bebeğim için en sağlıklı olanı tercih etmeliyim, ne burda ne de amerikada sezeryan bir doğum şekli olarak değil bir kurtarıcı olarak kabul ediliyo, bak benim drum profesör ve sezeryanı sadece burda yaşayan türklerin istediğini söyledi. Doğumun kendisinin başlaması gerektiğini bebeğin dış dünyaya tam hazır olduğunda zaten doğal sürecin işlediğini ve bunun ne kadar sağlıklı olduğunu anlattı uzun uzun, internetten araştırırsan zaten çok şey öğrenirsin canım
Açıkçası ben sezeryana hiç sıcak bakmıyorum ama tabiki Allah bilir neyle karşılaşacağımı bir sorun olur bir aksilik çıkar sezeryan olur, asla olmam diye büyük konuşamam,
Ayrıca bebeğin doğumu 40. Hafta olarak belirlense de asıl miadının 42 hafta olduğu kabul ediliyo, yani 42 haftaya kadar bekleyebilir deniliyor bunu da internetten araştırabilirsin, hani bizde 40.hafta dolar dolmaz bebek kakasını yapar yer falan diye korkutuyolar ya insanı, bu ihtimal zaten 35.haftadan itbaren varmış, tabiki bebek çok büyüyo anne çok zorlanıyo o dönemde, ama Allah kadını buna organize yaratmış hamilelik boyunca vücut da bebek de buna hazırlanıyo zaten
Yani daha ortada hiçbirşey yokken seni sezeryan yapalım kıymetli bebek lafı ne kadar doğru, her bebrk kıymetli değilmi, sadece tüp bebekler mi değerli yani, biliyolar ne kadar zor elde ettiğimizi ne kadar üstüne titrediğimizi, bence bunu kullanıyolar, sonuçta sezeryan dan ayrı bi para kazandıkları da bi gerçek,
Tabi sen bilirsin canım her annenin kendi vereceği bi karar bu, sadece drunun durduk yere buna yönlendirmesi sinirlendirdi beni
Kııııızzzz kusura bakmıyon bana demiii,
Sana da içimi dökmeyim kime dökeyim Halidem azmı stresler yaşadık beraber burda
hadi gözün aydın Denizcim. Rabbim kucağına aldırıp yavrunu sağ salim evinize getirebilmenizi de nasip etsin inşallahhhYaaaa ben bugün bebeğimin kalp atışını gördüm
Çok sağol canım inşallah Rabbim nasip eder o günleri. Umarım bişey çıkmaz canım sağlıkla görürsün oğluşunuHayırlı olsun canım gözün aydın, daha dur nelerini görecen
Benim de bugün randevum var, bende görcem yavrumu, ayda bir görüyorum zaten
Şeker yüklemesi yapılcak bugün
Aminnnnn cümlemize canımhadi gözün aydın Denizcim. Rabbim kucağına aldırıp yavrunu sağ salim evinize getirebilmenizi de nasip etsin inşallahhh![]()
Ben de olmadi ama bazi arkadaslar bu durumu yasamisti denizcim. Dinlen sakin yorma kendiniCrinone jel siyah tortu olarak geldi dün ilk kez Progestan iğne yaptırdık dün ve bugün 2 şer adetadet 3 gün istirahat verdi doktorcum umarım normal bir durumdur.
Ben takvim yapamadım
Gayet guzel olmus takvimin :)Ben takvim yapamadım
Ayyyyyy Halide nerden nereye neler yaşandı burda ne gözyaşları hey gidi heyyyyyyyyGayet guzel olmus takvimin :)
Kiz selamsizzzz :) naliyosin nasilsinM minnak1251 nasilsin keseyi gördün mu merak ettik seni