ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

iyi geceler canım arkadaşlarım.

halidem canım benim hiç merak etme takılan aparatla kısasürede kalça çıkıklığı gececek canım. Rabbim tez zamanda sağlık versin insallah.

icecreamam beniiiimmmm :) Çok sevindim. Her zaman duamdaydın. Sağlıkla gelsin güzel kızın. Çok sevindim. Böylelikle sayfamızda herkes hamile oldu :) Çok şükür rabbime :)

Merserayım canım benim hayırlı olsun dişleriniz :) Apalamadan yürüyecektir tosunum :) Çok şükür bu gnlerimize.

Kızar bende kısa süreli konyaya gittim geldim. Cuma dönecektim ama eşime sürpiz yapıp bugün geldim. Ama eşim yok piyasada.... saat gece 1 oldu. uyku tutmadı beni de nete gireyim dedim.

Görüşmediğimiz zamanda sıyırmakla meşguldum. Gömük Pipi denen durumla uğraşıyorum. Aynı zamanda bora egzama oldu. ( Derma deniliyormuş halk arasında ) Onunla uğraştım. Taşındık bebekle yerleşmeye uğraştım. Birkaç gün kv kaldı bizde sonra konyaya gittim geldim. Maalasef 2 aydır sürenkabızlık sorunumuzvar. 8 güne çıkıyor kaka yapmama ve fitil veriyorum. Kabızdan ve gaz atmadan kaynaklı sanırım uyku sorunumuz var. Gece de 10 kez falan uyanıyoruz meme sallama vs herşeyi deniyorum. Sabrım da tükeniyor kalbim de onun acı çekmesini kaldırmıyor. Uyku eğitimi varmış onu deneyim diyorum ama gazlı bebeğe denenir mi? Bir de bora ağlayamıyor ki. Ağlama tonu yükseldiği an tükürüğü boğazına kaçıyor ve tıkanıyor. Hal böyleyken nasıl ağlatayım ben paşamı :)

Biizmkontrol de pazartesi. Rotavirus in 2. dozu olacak. Pazartesi itibari ile ek gıdaya da geçiyoruz sanırım.

Benden haberler böyle.
Sizi özledim.
Canım o uyku eğitimi ferber yöntemi diyolar ağlatarak uyutma, açıkçası benim pek içime sinmiyor bu yöntem, Bora'nın gaz ve kabızlık sıkıntısı olmasa normal uyuyacak belkide inşallah en kısa zamanda geçer sıkıntıları da mışıl mışıl uyur yavrucuk, kıyamam ben onlara ya

Bizimde son 10 gündür uykuya düşkün oğlum uyuyamaz oldu, gece uykusunda bi sorun yok ama sabahtan akşam 11'e kadar 3 kere 20'şer dk uyumaya başladı ve gündr 5-6 kez kaka yapıyordu sağlık ocağına götürdüm herşeyi normal gelişimi ve kilo alması gayet iyi bu sıkıntılar diş sıkıntıları dediler Allahtan son 2 gündür uykusu falan daha iyi

Benim şuan tek derdim sütüm azaldı iyice, 5-6 saat emmediği halde göğüslerim dolmuyo artık çok üzülüyorum 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum inşallah kesilmez sütüm, kesilirse naaparım bilmiyorum biberon da almıyo ki devam sütü vereyim

Gömük pipinin ne olduğunu bilmiyorum canım bişdy diyemicem onun için inşallah bu sorunu da tez zamanda atlatırsınız

Maşallah paşam dişlerinş i sevsinler. Şeymamız da diş yuk :) annem geç çıksın daha iyi diyor. Ben de heveslendim o minik dişleri görmek için :)
Canım meyva gundur de gece de ne yerde yesin maşallah 3saatte bi emmek istiyor. Hatun yemek yemek istemediğinde hemen ağzını kapatıp suratını çeviriyor.
Sabahları beyaz peynir lanet zeytin yumurta sarısı veriyorum. Bazen salatalık minik bi parca domates marul yeşil soğan ve yeşil biberi blendırdan çekip içine az bişey zeytinyağı koyup yediriyor. Onu çok seviyor zilli. İki haftadir annem bizde
Kızıma annem çorba yapıyor ve severek yiyor. Tel şehriye ye geçtik bizde. Annem tereyağı ve zeytinyağı koyuyor çorbalarına. Un corba yaptık bi kac gün. Unu tereyağında kavurun içine yeşil biber havuç kabak su koyup verdik yedi.
Hünnap ın keçi sütlü pekmezli bebe bisküvisi almıştık eczaneden. Onu da yiyor.
Malum alerjisi olunca süt e yoğurda dikkat ediyoruz. Bizde de durumlar böyle şeker :)
Ah kuzum beniiiiimm alerjisi mi varmış prensesimin kıyamam ona ben
Halide drmek salata yapıp blendırdan geçirip veriyosun çok iyi fikir yaa bende yapıyım öyle, bizim oğlana salata suyuna ekmek banıp verince çok seviyo salatayı da öyle yer inşallah
Bana da annem hep diyo biz size özel yemekler yapmıyoduk biz ne yiyosak ondan veriyoduk diyo
Bende bizim yemeklerden veriyorum çoğunlukla, sadece tuzunu atmadan ayırıyorum biraz ona tuzsuz yada çok az tuzlu veriyorum

Eakgül canım boracığıma geçmiş olsun. Bebek egzama şeyma da oldu. Egzama alerji kökenli oluyor. Ne dokunmuş olabilir yakışıklıya?
Ben şeyma doğmuş doğalı bin maşallah öyle aman aman gaz sancısı görmemiştim
Hele kabızlık hiç görmemiştim. Fakat gectıgıöoz gunlerde seftali ve muz verdim. Kabız oldu cocuk. Üç GUN boyunca kakasını yapamadı. Zeytinyağı ile poposunu uyardım zeytinyağı içirdim.kayısı püresi yaptım kuru erik püresi yaptım yok anacım yapamadı çocuk. Üçüncü gunun akşamında anne tavsiyesi ile poposuna vazelin sürüp minicik sabun parçası attım poposuna. Hemen yaptı. Ama çok agladı kuzum. Aile hekimimize danışıp duphalac verdim ama o çok ile yaramadı. Seymamızı hç öyle ağlarken görmemiştim. Sonraki 3gün hep azıcık Azıcık sert yapınca düzelmeyınce duphalac ile doktora gittik. Doktor bey, poposuna baktı çatlak olurmuş dedi. Kabızlık çatlağı catlak da kabızlığı tetikliyormus. Osmolak diye bitkisel bir şurup verdi. Hametan merhem ve sandoz diye krem verdi. Şurup Allaha şükür işe yaradı da atlattık. Bi iki gün sabah aksam verdim. Sonraki gunler sabah verdim. Şimdi vermiyorum. Ama doktor 1ay düzenli kullan demişti. Bu bitkisel bişey olmaz demişti. Bizim kabızlık maceramız da böyle işte şeker. İnşallah bora beyimiz de atlatır sorunu. Dediğin gibi onları kıvranırken görmek üzücü :KK43:

Canım selam nasılsın, bizim kabızlık maceramıza Arko krem son buldurdu. Yoğun sürdüm bir kaç gün sonra iyileşti. Ek gıda maceramızla Hipp in kayısı püresini daha fazla yemeye başladı çok şükür şuanda iyi. Eğzamamız neredeyse bitti canım. Valla tedavi işin en kolay kısmıymış :)
Şeymacım nasıl canım. Özledim vallahi sizleri

Canım o uyku eğitimi ferber yöntemi diyolar ağlatarak uyutma, açıkçası benim pek içime sinmiyor bu yöntem, Bora'nın gaz ve kabızlık sıkıntısı olmasa normal uyuyacak belkide inşallah en kısa zamanda geçer sıkıntıları da mışıl mışıl uyur yavrucuk, kıyamam ben onlara ya

Bizimde son 10 gündür uykuya düşkün oğlum uyuyamaz oldu, gece uykusunda bi sorun yok ama sabahtan akşam 11'e kadar 3 kere 20'şer dk uyumaya başladı ve gündr 5-6 kez kaka yapıyordu sağlık ocağına götürdüm herşeyi normal gelişimi ve kilo alması gayet iyi bu sıkıntılar diş sıkıntıları dediler Allahtan son 2 gündür uykusu falan daha iyi

Benim şuan tek derdim sütüm azaldı iyice, 5-6 saat emmediği halde göğüslerim dolmuyo artık çok üzülüyorum 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum inşallah kesilmez sütüm, kesilirse naaparım bilmiyorum biberon da almıyo ki devam sütü vereyim

Gömük pipinin ne olduğunu bilmiyorum canım bişdy diyemicem onun için inşallah bu sorunu da tez zamanda atlatırsınız

merserayım canım bu emzik biberon işi bizde de bir işe yaramadı. En son çok ünlüymüş MAM marka emzik ve biberon Almanya dan getirttim emzik süper kavrıyor ama bora nın boğazına kaçtı yine ememedi :( Biberonda şahane ama onu daha denemedim. Açıkçası kullanmayacaksa diye hiç deneyesim gelmedi ama biberonu çok beğendim netden bir araştır bunu almayan olmuyormuş bende denediğimde haber veririm.

Gömük pipi , pipinin içeri kaçma durumu canım. Aslında pipi var ama içerde. Bu konuda çok araştırmam oldu şimdi içim daha rahat. IMG-20160603-WA0037.webp IMG-20160603-WA0039.webp

(Resimleri benim gibi başka kafayı yiyenler olursa onlara da örnek olması için ekliyorum)

Canım şimdi oğlun nasıl? Dişi mi çıktı, huysuzluk ondanmıymış?

Merserayım ağlatarak bende uyutamadım. Ne Elim gitti ne gönlüm razı oldu. Sadece meme de uyuyor ne yapacagım bilmiyorum..

merserayım canım bu emzik biberon işi bizde de bir işe yaramadı. En son çok ünlüymüş MAM marka emzik ve biberon Almanya dan getirttim emzik süper kavrıyor ama bora nın boğazına kaçtı yine ememedi :KK43: Biberonda şahane ama onu daha denemedim. Açıkçası kullanmayacaksa diye hiç deneyesim gelmedi ama biberonu çok beğendim netden bir araştır bunu almayan olmuyormuş bende denediğimde haber veririm.

Gömük pipi , pipinin içeri kaçma durumu canım. Aslında pipi var ama içerde. Bu konuda çok araştırmam oldu şimdi içim daha rahat. Eki Görüntüle 1847974 Eki Görüntüle 1847975

(Resimleri benim gibi başka kafayı yiyenler olursa onlara da örnek olması için ekliyorum)

Canım şimdi oğlun nasıl? Dişi mi çıktı, huysuzluk ondanmıymış?

Merserayım ağlatarak bende uyutamadım. Ne Elim gitti ne gönlüm razı oldu. Sadece meme de uyuyor ne yapacagım bilmiyorum..
Ay canım kaç gündür cevap yazcam bir türlü fırsat bulamadım
İlk defa görüyorum ve duyuyorum gömük pipi olayını, neyseki halletmişsiniz sorunu çok geçmiş olsun canım
Bizim oğlanın üst dişler de çıktı kilo alamadı bu arapek bi iştahsız aynı zamanda 2 hafta önce emeklemeye başladı ve 1 haftadır da koltuk kenarında sıralıyo
Çok hareketli heryere tırmanıyo ve çok rahat tutunup ayağa kalkıyo
Çok şükür iyiyiz diş sıkıntısı da geçerse daha iyi olcaz
Şümdilik bizden böyle

Canlar nasılsınız hayırı ramazanlar ben de okuyup yaxamayanlardankm :) ramazan beni çok zorluyor. Oruç ve emzirme baya bir hırpalıyor beni. Geçen sene hastaneye gittiğim kilodan 5kilo eksiğim. Hamilelikte aldığım 20kilıyu arti 5de içerden vermiş durumdayım. Şeyma diş çıkardı teyzeleri. Ama cok zorluyor. Kızım emekleme pozisyonundan nefret ediyor. Beni ayakta ditut diyor. Koltuk kenarına yasıyorum ayakta. Bayılıyor. Oturttuğumda ağlıyor.
İki gündür burnu akıyor. Sanırıö grip olfu. Önce dişten mi acaba diye düşündüm ama hapşırık da eklenince gribe karar verdim.ıhlamur veriyorum inşallah hemen toparlar. Kalça çıktığı ile ilgili olarak kullandığımız kemeri diş sıkıntısından ötürü takmıyoruz bi kaç zamandır. Çocuk zaten huzursuz bi de kemerle iyice bumaltmayalım dedik.
eakgull eakgull tatlım inşallah sıkıntılı bi durumDeğil. Maşallah tosbik oğluşumuz ondandır.
Merserayy Merserayy canım maşallah oğluşuna. Hele neler yapıyor paşam. Darısı Şeymamıza :)
Hepinizi öptüm hayırlı ramazanlar canlar

Kızlar selam :)

Annelik zor dimi yazmaya vakit bulamıyorsunuz. İkinizden de diş haberleri geldi bakalım bizimki nasıl olacak :)
Bora da kucagı seviyor yere inince vay haline. Ama bende ne boyun kaldı ne omuz. Çok yoruluyorum.

Canım kemeri ne kadar süre kullanmak gerekiyor? Ara verdiğinde sorun oluyor mu? Allah acil şifa versin.
Bende doğum öncesi kilomdayım daha fazla vermek istemiyorum ama vucut atıyor. İskeletora döneceğim yakında.

Kızlar örümcek kullanıyor musunuz? ben bora ya alıp almamada kararsızım.

Merseray canım unutmadan söyleyim bora da biliyorsun emzik ve biberon almadı ama MAM marka biberonu denedim bugun su içti ondan. İşe yaradu gibi.

Maşallah kızlar bebişleri büyüttünüz :)

Merseray ankaraaya gelecek misin

hulusi beyi ziyaret etsek :)

Selam kızlar
Bayram için Kayseriye geldik ve o kadar yoğundum ki yazamadım yine
Geçmiş bayramınız kutlu olsun canlarım

Halidecim hayırlı olsun Şeymamızın dişleri, kalçası ne durumda şimdi inşallah toparlamıştır.

Eakgül canım Halit nuk marka suluktan su içiyor onda sorun yok biberon almıyodu o da artık sorun değil ek gıdaya geçtiği için
Valla biz Hulusiyi ziyarete gitmeyi düşünüyoruz ama ne zaman gideriz bilmiyorum :)

Ya kızlar ne güzel kilo vermişsiniz yaaa ben niye veremiyorum 25 kilo almıştım gebelikte 8 kilo var daha verilecek ramazanın ilk iki haftası oruç tuttum ama sütüm bitme noktasına geldi resmen sonra regl oldum gündüz de yiyip içince sütüm arttı trkrar o yüzden son haftayı da oruç tutmadan geçirdim
Ramazanda veririm dedim yine veremedim kilomdan çok rahatsızım yaa

Halitin yürüyüşü baya hızlandı tabi koltuk kenarlarında tutunarak, merdiven tırmanıyor üst yan dişleri de geliyo şimdi onun sıkıntısındayız, boy 78 cm kilo 10 kg
Bizde durumlar böyle canım

Kızçeler selam,
bugün aşı günümüzdü 3 aşı 1 tane de damla yapıldı boracığıma uyuyor canım yavrum. Bu annelik ne içli bir duygu. o kadar iğne yedim ona sahip olmak için içim bugünkü kadar acımadı. İğne de uyku yaptı sanırım uyuyor kuzum..

Kızlar bizde daha sağa sola dönme bile tam olarak yok sizler maşallah yürüdünüz :) Maşallah sizlere..

Merserayım ben çok zayıftım ilaç ve gebelikte kilo aldım sonrada inan birşey yapmadım kendiliğinden gitti doktor 1 sene sürer demişti kilo vermeler.

ben emzirme dönemi olduğu için oruç tutmadım canım.

borişko da 68 cm 8750 kg :)

Şeymacım ve halitcim sizi öperim :)

Canlarım biz şükür iyiyiz. Sizlerin de iyi olmasına sevindim. Bi kaç gündür darbe olayı baya sarstı bizi. Çok üzüldük. Tanıdıklarımız yaralandı. Şehit düştü. Rabbim ailelerine sabırlar versin insallah.
Şeymanın beşinci dişi çıktı Allaha şükür. Kilosu 9800 boyu 78. Boyları uzun şapşikler in. Abduksiyon cihazını gündüz takmıyorum çünkü ayakta durmak istiyor. Koltuğa dayanıp duruyor ama yürüme yok. Sallanıyor zaten. Cuma doktora götüreceğiz. Bakalım ne durumda. Buralar çok sıcak. Yatamıyor kuzum. Hepinize selamlar

Selam kızlar,

ecrennnn ecrennnn canım.. telefonum bozuldu tüm rehberim gitti o yüzden seni arayamıyorum bana msj atar mısın

halide25 halide25 canım başınız sağ olsun. Bizde çok korktuk. evimiz sallandı her bombada. Allah yardımcımız olsun.

Kızlar bora nın kakasından kan geldi onunla uğraştık. Galiba inek sütü alerjisi var. Buna da şükür. bebek kolik derken alerjik çıktı :S

Kizlaaaarr ben geldimmm hatirladiniz miii beni bakalım. Sayfaya bi baktım ya maşallah bi zamanlar yumilerin ml limleruni transfer günlerini konuşurken şimdi bebiskrrinizin gelişimlerini paylasiyirsunz. Sayfayı terketmrmussinz çok sevindim. Hepsini okuyamadim ama bebisler sağlığına kavuşur inşallah sorunlarınız bir bir hallolur umarım. Eakgul mersekay Halide eicrenn yeloyelo daha ismini sayamadigim bi çok arkadaş birzamsnlar burda bana çok destek oldunuz Allah razi olsun sizlerden. Kızlar ben bu yolda hala çaba sarfetmekteyim. Rabbimin imtihanı henüz bitmiş değil ama buna şükür. Şimdi tekrar ikinci tedaviye başladım başka bi merkezde ilk kontrol e gittim 11 adet yumus var sanırım pazartesi opu olcak. Dua edin canlar Rabbim buralara brbisimin haberlerini yazmayı bana da nasip etsin inşallah bu defa. Hepinizi Seviyo r öpüyorum Allah a emanet :*)

Kizlaaaarr ben geldimmm hatirladiniz miii beni bakalım. Sayfaya bi baktım ya maşallah bi zamanlar yumilerin ml limleruni transfer günlerini konuşurken şimdi bebiskrrinizin gelişimlerini paylasiyirsunz. Sayfayı terketmrmussinz çok sevindim. Hepsini okuyamadim ama bebisler sağlığına kavuşur inşallah sorunlarınız bir bir hallolur umarım. Eakgul mersekay Halide eicrenn yeloyelo daha ismini sayamadigim bi çok arkadaş birzamsnlar burda bana çok destek oldunuz Allah razi olsun sizlerden. Kızlar ben bu yolda hala çaba sarfetmekteyim. Rabbimin imtihanı henüz bitmiş değil ama buna şükür. Şimdi tekrar ikinci tedaviye başladım başka bi merkezde ilk kontrol e gittim 11 adet yumus var sanırım pazartesi opu olcak. Dua edin canlar Rabbim buralara brbisimin haberlerini yazmayı bana da nasip etsin inşallah bu defa. Hepinizi Seviyo r öpüyorum Allah a emanet :*)

canımmm:)
anımsadım tabiki. Haydi güzel haberlerin olsun. İnstagramda tupbebekhikayem sayfamı takibe almanı öneririm orda baya öneriler var. Öpüyorum. Güzel haberlerin olsun :)

canımmm:)
anımsadım tabiki. Haydi güzel haberlerin olsun. İnstagramda tupbebekhikayem sayfamı takibe almanı öneririm orda baya öneriler var. Öpüyorum. Güzel haberlerin olsun :)
Senin sayfanın mi canım. Instegram kullanmıyorum ama bi ara açıp takip edeyim inşallah. Ben de öpüyorum tatlimm :*)

Selam canlar
Ben müjdeli haberle geldim , sevinmek istiyorum ama ülkemizin gündemi nedeniyle sevincim bile yarım.
Şeymamızın abdüksiyon cihazı çıktı Allaha şükürler olsun ki. geçen gün kontrole götürdük. röntgen çekildi. çok şükür takmaya gerek yok diye müjde verdi doktor bize.
O günden beri hemen yürütece koydum. çok seviyordum bebeklerin yürütecte oraya buraya gitmesini. şeymayı koyamadığımız dönemde bakıp bakıp iç çekiyordum ne zaman benim kızım da binicek diye. Rabbime şükürler olsun ki bugünleri de gördük. ve inşallah çok daha güzel günler görmek nasip olur.
eakgull eakgull emelcim, şeymada da alerji vardı , daha önce söylemiştim. vucudunda ceviz büyüklüğünde kırmızılıklar oluşmuştu üçüncü ay itibariyle. kakası mukusluydu. o dönem ben süt ve ürünlerini yemeyi kestim . beşinci aya kadar yavaş yavaş kendiliğinden geçti. ek gıdaya geçince de inek sütü ile yoğurt yapıp vermedim ki hala vermiyorum. keçi sütünden yoğurt yapmaya çalışıyorum.
10 aylık oldu şeymamız. emekleme pozisyonunda iki adım atıyordu. ama geçen gün yüzkoyun düştü minik kuş. sanırım korkuyor o günden beri. şimdi tedirgin . emekleme pozisyonunda duruyor ama gitmiyor :) Rabbim kazadan beladan korusun onları ve Allahım isteyip dileyen herkese evlat sevgsii nasip etsin inşallah .
Y yenibidunya canım benim Rabbim hayırlısı ile yavrunu kavuştursun sana. Dönem dönem gir de gelişmelerden bahset,
hepinize kucak dolusu sevgiler :KK200:

Selam canlar
Ben müjdeli haberle geldim , sevinmek istiyorum ama ülkemizin gündemi nedeniyle sevincim bile yarım.
Şeymamızın abdüksiyon cihazı çıktı Allaha şükürler olsun ki. geçen gün kontrole götürdük. röntgen çekildi. çok şükür takmaya gerek yok diye müjde verdi doktor bize.
O günden beri hemen yürütece koydum. çok seviyordum bebeklerin yürütecte oraya buraya gitmesini. şeymayı koyamadığımız dönemde bakıp bakıp iç çekiyordum ne zaman benim kızım da binicek diye. Rabbime şükürler olsun ki bugünleri de gördük. ve inşallah çok daha güzel günler görmek nasip olur.
eakgull eakgull emelcim, şeymada da alerji vardı , daha önce söylemiştim. vucudunda ceviz büyüklüğünde kırmızılıklar oluşmuştu üçüncü ay itibariyle. kakası mukusluydu. o dönem ben süt ve ürünlerini yemeyi kestim . beşinci aya kadar yavaş yavaş kendiliğinden geçti. ek gıdaya geçince de inek sütü ile yoğurt yapıp vermedim ki hala vermiyorum. keçi sütünden yoğurt yapmaya çalışıyorum.
10 aylık oldu şeymamız. emekleme pozisyonunda iki adım atıyordu. ama geçen gün yüzkoyun düştü minik kuş. sanırım korkuyor o günden beri. şimdi tedirgin . emekleme pozisyonunda duruyor ama gitmiyor :) Rabbim kazadan beladan korusun onları ve Allahım isteyip dileyen herkese evlat sevgsii nasip etsin inşallah .
Y yenibidunya canım benim Rabbim hayırlısı ile yavrunu kavuştursun sana. Dönem dönem gir de gelişmelerden bahset,
hepinize kucak dolusu sevgiler :KK200:

Canımm halidemm..

Yıl döndü sayfamızda hala girip de rahatladığım tek yer burası :)
Çoook çoook çookkkkk sevindim Allahıma bin şükür. Şeymamı koklaya koklaya öp benim için.

Canım bende %80 kestim. Denemek için iki gündür keçi peyniri yiyorum bora da huzursuzluk az var sanırım o da Diş :)))
sağ alt da 1 tane Allahımm nasıl güzel :) Yarın hacettepe hastanesine götürcem bakalım onlar ne diyecek. Şeymamın kızarıklığının süt alerjisi olduğunu test le mi anladılar? Yumurta yiyor mu?
Keçisütünden yoğurdu nasıl mayalıyorsun canım? Ben de deneyeceğim. Yoksa o neocate denen mama iğrenç..

Merserayy Merserayy canım sen nasılsın halit paşam nasıl :)

Canımm halidemm..

Yıl döndü sayfamızda hala girip de rahatladığım tek yer burası :)
Çoook çoook çookkkkk sevindim Allahıma bin şükür. Şeymamı koklaya koklaya öp benim için.

Canım bende %80 kestim. Denemek için iki gündür keçi peyniri yiyorum bora da huzursuzluk az var sanırım o da Diş :)))
sağ alt da 1 tane Allahımm nasıl güzel :) Yarın hacettepe hastanesine götürcem bakalım onlar ne diyecek. Şeymamın kızarıklığının süt alerjisi olduğunu test le mi anladılar? Yumurta yiyor mu?
Keçisütünden yoğurdu nasıl mayalıyorsun canım? Ben de deneyeceğim. Yoksa o neocate denen mama iğrenç..

Merserayy Merserayy canım sen nasılsın halit paşam nasıl :)
Canım ben hiç neocate kullanmadım. Kızarıklıklar için doktora götürmüştüm. O zaman bana dediler ki bebek egzaması. Araştırdım kş bebek egzaması kaynağı alerji. Kakada kan yoktu ama mukus vardı. 3aylıkken bölge eğitim ve araştırma hastanesine götürdüm. Test yapsak bilr kesin sonuç alamayız dedi. Çok küçük olduğu için test yapmayalım dedi doktorlar. Zamanla düzelir demişlerdi. Ben de kızarıklık ve mukus dısında bişet olmayınca ısrar etmek istemedim. Kortizonlu bi kremle coresatin pembe olanı verdi. Kortizonluyu bi iki kere sürdüm. Zaten coresatin i sürünce kızarıklıklar geçti. Bana doktor alerji kaynağını kendin bulunan dedi ama en geneli süt alerjisi olunca biz direk ona yoğunlaştık. Nitekim bi iki ay içinde toparladı. 6aylıkken de inek yoğurdu azıcık verdim baktım ki ağzının yanları döktü vermedim sonra.
Keçi sütünğ de burda köylüler vae. Onlardan alıp kaynatıyorum. Çok kaynar olmayacak. Çok da soğuk olmayacak. Parmağını kıtlayacak derler bizde :) öyle bi ısıya gelince bi kaşık maya koyuyorum tabi keçi yoğurdu yine. Sarıp 6saat bekletiyorum sonra ağzı açık halde buzdolabına koyuyorum. Sabaha kadar duruyor. Sonra sabah bi bakıyorsun taş gibi keçi yoğurdu :))
Bi de facebook de alerji ile yaşam platformu var. Ben oradan da çok şey öğrendim. Tavsiye ederim tatlım. Boracığıma çok geçmiş olsun der yanaklarını ellerini öperim yakışıklının :)) aaa demeyi unuttum. Boracığımın dişi Dr hayırlı olsun inşallah :)

Back
X