• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık Ayında Aşılama Yaptıracaklar

senneonerirsin

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2015
48
15
8
Arkadaşlar Merhaba, ben 3 yıllık evliyim. 2 senedir bebek istiyoruz ancak kendiliğinden olmadı. Pco hastasıyım, eşimde de sperm azlığı var ve hızlı ileri sperm hiç yok. Bu ay aşılama yapılacak. Başkent hastanesine gidiyorum. Aşılamam yarın olacak. Çok heyecanlıyım. Çok az bir yüzdesi olduğunu biliyorum ama belki ben o şanslı azınlıktayımdır. Benim gibi Aralık Ayında aşılama yaptıracak arkadaşlar ve halihazırda tedavi süreci devam eden tüm arkadaşlar gelin birbirimize destek olalım. Bu süreçleri beraber yaşayıp, atlatalım ve mutlu haberlerimizi alalım.

Merhaba cnm ben Çarşamba günü aşılama yaptırdım bugün 7. Günüm eşimde ileri hareket azdı Ama engel değil dedi doktor çip bebek yöntemi ile aşılama oldum... 5. Günü test yaptım pozitif çıktı 7. Günü yani bugün tekrarladım pozitif çıktı ama ilaçların etkisinden olabilir diye yazıyor bir çok yerde çok fazla ümidim yok ama inşallah 14. Gün de çift çizgi görürüm :)

Bende bu ay aşılamayı düşünüyorum.ben de de pko vr. Eşimin değerlerde siizn eşinizdeki gibi. Doktorun özel muayenesinde ama.. orda sperm yıkama tekniği nasıl olur diye kafama yatmayan kısmı o.sizin nasıl olmuştu

Merhaba cnm ben Çarşamba günü aşılama yaptırdım bugün 7. Günüm eşimde ileri hareket azdı Ama engel değil dedi doktor çip bebek yöntemi ile aşılama oldum... 5. Günü test yaptım pozitif çıktı 7. Günü yani bugün tekrarladım pozitif çıktı ama ilaçların etkisinden olabilir diye yazıyor bir çok yerde çok fazla ümidim yok ama inşallah 14. Gün de çift çizgi görürüm :)
Siizn geçmişiniz ne.ne kdr tuttu aşılama

hepsi tüm masraflar 2000 tl tuttu izmirde yaptırdım ama henüz sonuç belli değil bugün tekrar test yaptım yine silik çizgi cıktı ...

Bende bu ay aşılamayı düşünüyorum.ben de de pko vr. Eşimin değerlerde siizn eşinizdeki gibi. Doktorun özel muayenesinde ama.. orda sperm yıkama tekniği nasıl olur diye kafama yatmayan kısmı o.sizin nasıl olmuştu
Canım, ben de sperm yıkamanın nasıl yapıldığını bilmiyorum ama internette okuduklarıma göre eşlerimizin verdiği sperm örneğinin içinde bir miktar sıvı, canlı sperm ve ölü spermler oluyormuş. O ölü spermler yüzünden zaten canlı spermler hareket etmekte zorlanıyormuş ve hareketsizlik de böyle oluyormuş. Yıkama işleminde ölü spermler arasından canlı spermler seçilip ayrılıyormuş. Böylece canlı spermlerin hepsi hareket edebilir konuma geliyormuş.

Canım, ben de sperm yıkamanın nasıl yapıldığını bilmiyorum ama internette okuduklarıma göre eşlerimizin verdiği sperm örneğinin içinde bir miktar sıvı, canlı sperm ve ölü spermler oluyormuş. O ölü spermler yüzünden zaten canlı spermler hareket etmekte zorlanıyormuş ve hareketsizlik de böyle oluyormuş. Yıkama işleminde ölü spermler arasından canlı spermler seçilip ayrılıyormuş. Böylece canlı spermlerin hepsi hareket edebilir konuma geliyormuş.
Anladım cnm.prki şuanki durumun ne

Çip
Çip bebek yöntemi nasıl

Pozitif yazmışsın ya okudukça bile içim kıpır kıpır oldu =) Umarım 14. günde de pozitifi görürsün. Ümidim yok deme hiç. Evet ilaçların öyle bir etkisi varmış ama benim çevremde aşılamayla hamile kalanlar da var. Mümkün olabilir yani. Pozitif düşünmeye çalış. Ben öyle yapıyorum. Bebeğim benimle diyorum, sabah uyanınca günaydın diyorum, aşılamanın ilk günü evde salon-tuvalet arası mekik dokurken her geliş gidişimde evi tanıttım ona mesela =D Bak burası salonumuz, burası mutfağımız, burası senin odan olacak vs diye. Ben ne kadar iyi hissedersem o da benden destek alır diye düşünüyorum.

Anladım cnm.prki şuanki durumun ne
Ahhh bir bilsem :) Ağrım sızım geçti tamamen. Sadece dün gece sırt üstü yatarken, sağ tarafımda ısırık gibi acı hissettim bir kaç saniyeliğine 2 defa. Ne olduğunu bilmiyorum ama benzeri bir acıyı Eylül ayında tatilden dönerken hissetmiştim. O zamanlar bebek diye çok umutlanmıştım ama rahimde iltihap olduğu ve bu iltihabın da rahim ağzında yara yaptığı ortaya çıkmıştı =( Sonrasında antibiyotikler kullandım, rahim ağzı yarası dondurma işlemiyle kapatıldı, 2 ay cinsel ilişki yasağı geldi falan... O yüzden o ağrıyı anlamlandırmakta güçlük çekiyorum şimdi. Ya yine iltihapsa diye de ürküyorum. Bu arada benim akıntım çok olmaya başladı. Sarı renkli bir akıntı geliyor. Bu progestan kullandığım için olabilir mi? Sende kullanıyor musun? Sende de var mı akıntı?

Cnm ben daha yaptırmadım .
Ahhh bir bilsem :) Ağrım sızım geçti tamamen. Sadece dün gece sırt üstü yatarken, sağ tarafımda ısırık gibi acı hissettim bir kaç saniyeliğine 2 defa. Ne olduğunu bilmiyorum ama benzeri bir acıyı Eylül ayında tatilden dönerken hissetmiştim. O zamanlar bebek diye çok umutlanmıştım ama rahimde iltihap olduğu ve bu iltihabın da rahim ağzında yara yaptığı ortaya çıkmıştı =( Sonrasında antibiyotikler kullandım, rahim ağzı yarası dondurma işlemiyle kapatıldı, 2 ay cinsel ilişki yasağı geldi falan... O yüzden o ağrıyı anlamlandırmakta güçlük çekiyorum şimdi. Ya yine iltihapsa diye de ürküyorum. Bu arada benim akıntım çok olmaya başladı. Sarı renkli bir akıntı geliyor. Bu progestan kullandığım için olabilir mi? Sende kullanıyor musun? Sende de var mı akıntı?
cuma günü belli olacak benim. Gideceğim doktor klomenle aşılama yapıyormuş. Bu yüzden bu gruba geldim.

Pozitif yazmışsın ya okudukça bile içim kıpır kıpır oldu =) Umarım 14. günde de pozitifi görürsün. Ümidim yok deme hiç. Evet ilaçların öyle bir etkisi varmış ama benim çevremde aşılamayla hamile kalanlar da var. Mümkün olabilir yani. Pozitif düşünmeye çalış. Ben öyle yapıyorum. Bebeğim benimle diyorum, sabah uyanınca günaydın diyorum, aşılamanın ilk günü evde salon-tuvalet arası mekik dokurken her geliş gidişimde evi tanıttım ona mesela =D Bak burası salonumuz, burası mutfağımız, burası senin odan olacak vs diye. Ben ne kadar iyi hissedersem o da benden destek alır diye düşünüyorum.

:) daha önce yaptığım negatif testler aklıma gelince kendimi kötü hissediyorum işte sonra diyorum allah yazdıysa zaten olur önenü geçemeyiz.. bu arada kaçıncı günün ?

Cnm ben daha yaptırmadım .

cuma günü belli olacak benim. Gideceğim doktor klomenle aşılama yapıyormuş. Bu yüzden bu gruba geldim.
Anladım canım. Sen daha ilaç kullanıyorsun o zaman. Henüz aşılaman yapılmadı. Her şey istediğin gibi olsun. Sağlıklı ve güzel bir bebişin olur inşallah. Aşılamadan sonra yat ve mümkün olduğunca uyumaya çalış. Hiç bir yere uzanma ve eğilme. Metabolizmanı yormayacak besinler tüketmeye çalış. Asitli, gazlı, yağlı, çok tuzlu ve çok şekerli yiyeceklerden kaçın. Çok yemekten kaçın. Bol bol uyu ki metabolizma yavaşlasın ve bebek vücudun uyurken fırsattan yararlansın =) Bir de kendini sıcak tut.

:) daha önce yaptığım negatif testler aklıma gelince kendimi kötü hissediyorum işte sonra diyorum allah yazdıysa zaten olur önenü geçemeyiz.. bu arada kaçıncı günün ?
Ahhh ben de ne negatifler gördüm. Hatta bir keresinde adetim 35 gün uzadı, ben inatla bekledim ve tam, tamam bu günde gelmezse kan vereceğim dediğim gün, öğle arasında iş yerime yakın hastaneye gidip kan verdikten sonra sonucu beklemek üzere iş yerime döndüm, 1 saat sonra negatif sonucunu aldım ve hemen ardından da adet oldum =( beni mi bekledin be sevimsiz. Bak hatırlayınca yine düştü moralim.

Benim 7. günüm tatlım. Zaten 4 gün evde bol bol uyuyarak geçirdiğim için zaman su gibi aktı. 7 gün bitti bile =) Geriye kaldı 7 gün. Sende belirti var mı? Ben belirti namına bir şey olup olmadığını anlayamıyorum ama göğüslerim inanılmaz ağrıyor. Gerçi yumurta geliştirici iğnelerden beri ağrıyor, çok anlam yüklemiyorum oyüzden. Aşılama yapılacağı gün sğ tarafım okadar ağrıyordu ki adım atamıyordum ( sağda iki yumurtam oluştu bu ay) aşılamanın ertesi günü adet sancısına benzer sancım başladı ve 3 gün sürdü. En acı vericisi 3. gündü. Tam adet olduğum günki gibi bel ağrım oldu, karın ağrım oldu. Gaz birikmesi de cabası. Pazartesi sabahından beri de göğüs ağrım dışında hiç ağrım yok. Bir tek dün gece yatarken sağ tarafımda 2 defa bir kaç saniyelik ısırık gibi, batma gibi bir acı hissettim o kadar.

Back
X