Bu işin o kadar çok ayrıntısı ve o kadar çok sebeple tüp bebeğe başvuran var ki ne anlatmakla biter ne okumakla. Beteri okudukça kafanız karışır bu da stres yapar ama ilk bilmeniz gereken şey stresten kesinlikle uzak durun. Rahat olun.
Doktorunuzun belirlediği tedaviyi adım adım uygulayıp güzel beslenip hayat düzeninize dikkat edin, kesinlikle strese girmeyin.
Adetinizle beraber ilk muayene olacak, doktor bu muayenede yeterli ve güzel folükül var mı buna bakacak. Güzel folükül olması içinin dolu olup yumurta olması demek. Sonra güzel güzel iğnelerinizi olacaksınız. Bazı iğneler karından kendiniz yapacağınız şekilde bazıları kalçadan. Karnınızdan yapılan emin olun çok çok çok kolay ve her seferinde hastaneye gitmek gerekmediği için daha rahat. Genelde 5-6. Gün kontrole çağrılacaksınız. Folüküller güzel gelişmiş mi bakılacak. Sonra çatlamasını durdurmak için bir iğne verilecek. Bazen iki iğne bir olacak bazılarında sadece tek iğne. Bu yumurtanızın durumuna bağlı. Sonra muhtemel 10-11. Günde opu olacak. Bu yumurtanın alınması demek. İnşallah güzel yumurtalar alınınca eşinizden alınacak spermle emriyolar oluşacak inşallah. Sonra dua etmeye başlayacağız. Bazen 3. Günde bazen 5. Günde bazen dondurulup bir sonraki ay emriyo rahminize transfer edilecek ve tutunacak.. bu en ideali. Tabi herhangi bir aşamada bir aksilik olup kalabilir de. Artık o da Allah'ın takdiri demek dışında yapılabilecek bir şey yok.
Kabaca açıklamak istedim ki kafanızda bişey kalmasın. Sormak istediğiniz olursa burdayım. İnşallah her şey yolunda gider bebişinize kavuşursunuz