Aramızda avukat varmı yada hukuktan anlayan yardım gerekli

61eda61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2023
171
39
28
32
Arkadaşlar bir güzellik merkezine gittim lazer epilasyon için kampanya vardı sözleşme imzaladık ama sözleşmenin bende bir kopyası yok daha sonra ben ilk seansa girdim ilk seansım parasını verdim fazla verdim geriye az kalsın diye ama sonradan memnun kalmadığım için hemen ardından iptal etmek istedim iptal etmediler almadığım hizmetin geriye kalan seansları parasını almak istediler ben de vermedim iptal hakkım var diye sözleşmenin kopyasını istedim vermediler tehdit ettiler beni ben de tüketici yemeği için hemen başvuru yaptım sözleşmemi de vermiyorlar bir de senedin var diyor ama ben size imzalamadım ki yani zamanlarım sözleşmenin altında imzaladım şimdi bana diyor ki icraya veririz işte dosya masrafları diye tehdit ediyorlar ne yapmam lazım ben zaten tüketici gibi itine başvurdum ama şimdi icraya verebilirler mi bana yardımcı olur musunuz lütfen

Siz de tüketici hakem heyetine şikayet ettiğinizi söyleyin hiçbir şey yapamıyorlar. Bir nüshasını bile vermemişler dandik bir yer belli ki.
Gercekten oylemı diyorsun mesaj attılar bana bende aynı bu sekil yazdım Merhaba, Tüketici Hakem Heyeti başvurumu 17.11.2025 tarihinde yaptım ve dosya şu an heyet incelemesinde. Heyet tarafından size savunma talebi gönderilmiş e devletten oyle görüyorum. Bundan sonraki süreç resmi olarak hakem heyeti üzerinden ilerleyecek. Benim tarafımdan ek bir işlem yapılmayacaktır tesekkürler. Dedim bir o seansın ücretini ödedim begenmedim hemen iptal edin dedım basıma bu geldi diger seansların parasını istiyormuslar

Ben dermapen işlemi aldım sonra geri vazgeçtim sürekli arayıp paralarını istediler. Tüketici hakem heyetine hem şikayet ettim hem de şikayet ettiğimi söyledim. 3 senedir ne gelen ne giden var. Tutturabildiklerine yükleniyorlar. Haklarınızı bilin gene de

Bu kurnazların tehditlerinden korkmayın. Siz şikayetinizi yapın, onlara da söyleyin şikayet ettiğinizi bilsinler. Öyle alelade bir güzellik merkezi ise lazer epilasyon için izinleri bile olmayabilir, kimlerin lazer yapabileceği sıkı şartlara bağlandı bir kontrol edin bakalım.

İyiki yorum yazdınız cok tesekkürler icim rahatladı gercektem

Hemen ettim mesajlarını vs hepsini sakladım onlarıda yükledim e devletten belge diye

İyi yapmışsınız, önüne gelen icra diye milleti korkutmaya çalışıyor. Sözleşmeyi okudunuz mu ne yazıyordu?
İnanın o an okumadım ama sözlesmede cayma hakkın yuzde 90 varkı istedim vermedi atmadı bana bende arastırdım sözleşmenın örneğini vermek zorundaymışlar söyledim hukuken vermek zorundasınız istiyorum dedim vermediler sonra tekrar araştırdıktan sonra sözleşmenin kopyasını vermemekte suçmuş işletme için direk benimle ilgili sonuç çıkıyormuş galiba

Yani ben haklıymışım sonuç öyle çıkacak araştırmalarıma göre ama bugün mesaj atınca böyle bir sormak istedim formda

Yani ben haklıymışım sonuç öyle çıkacak araştırmalarıma göre ama bugün mesaj atınca böyle bir sormak istedim formda
Korkutup vazgeçirmeye çalışıyorlar, siz haklısınız hem ellerindeki sözleşmede de cayma hakkı verdikleri yazıyor. Sizin onlara borcunuz olduğunu nasıl kanıtlayacaklar da icraya verecekler? Sözleşmede bile var cayma hakkı.

Bencede oyle birde kopyasını vermiyor artmıyor bende zaten o gun basvurumu yaptım bakalım neolacak bende belkı aynı seyi yasayan vs vardım diye sormak istedim

Kaç para verdiniz merak ettim. Bir lazer (IPL) cihazı alırdınız belki o paraya. Lazer epilasyon paketleri hep adam tokatlamaya dayalı oluyor, 1 paket alıp denemek lazım her zaman.

Cimer'e de yazın mutlaka.

Böyle bir işlemi zorla olacak değilsiniz haydutlara bak ya. Ben saçımı beğenmeyince kuaförü bile tüketici hakem heyetine şikayet ediyorum. Böyle böyle adam olacaklar

Merhaba güzellik salonunda hem estetisyen hem de halka ilişkiler olarak çalıştım yapılan sözleşmeler de genel olarak güzellik salonunu korumaya yönelik maddeler bulunur.
İşlem alınmaya başladıktan sonra iptal hakkı bulunmadığı,
Genelde 8+2 veya 10+2 şeklinde hazırlanan paketlerin taksitli şekilde tek seferde nakit verilmediği zaman para iadesinin yapılmadığı,
Geçerli bir sebep yanık, gebelik , cilt rahatsızlığı gibi bir durum yoksa paket iptalinin olmadığı yazilir.
Ama şöyle bir hakkınız var sozlesmenin kopyasını isteyebilirsiniz maddelerini incelemek adına.
Bir de ödemeyi elden mi yaptınız yoksa kartla mi ve size fatura veya fiş verdiler mi ona göre sizi yönlendireyim

Peki koydukları bu maddeler yasaya ne kadar uygun? Tüketici almadığı hizmet bedelini sırf sözleşmede yazıyor diye gerçekten vermek zorunda mı? Hizmetten memnun kalmamak neden geçerli bir sebep değil? Kadın yaptırdığı seansın parasını istemiyor ki, yaptırmadığı seanslar için de ilk seansı öderken fazla para vermiş onu istiyor. Merkez de daha yapmadığı seansların da parasını talep edip korkutuyor.

Güzellik salonlarının hepsi parayı alana kadar sizi tavlamaya calisir parayı aldıktan sonra verdikleri hiç bir sözü tutmaz . Daha yeni devlet bu işlere karışmaya başladı dilan Polattan sonra neler neler dönüyor bu sektörde bilseniz

Tahmin edebiliyorum, zaten kendine güvenmeyen merkezler ancak bu kadar dıdısının dıdısı madde ekliyor. Bir hiza gelse iyi olur

Koydukları maddeler hep güzellik salonuna korumaya yönelik olur hepsi kendi menfaati için işlem satın alan kişinin güzelce okuması gerekir ama insanımız maalesef yapmıyor. İlk iş yerimden zorla satış yaptırmak isteyip yalan konuşmamı istedikleri için ayrılmıştm. Son iş yerim çok iyi bir yerdi kurumsaldi sözleşmesi çok iyiydi. Paketi satın almadan önce bir seans hediye edilir memnun kalırsanız o şekilde satın alabiliyorlardi. Eğer hamile veya herhangi bir rahatsızlığın çıkarsa paketinizi dondurup beş sene içinde tekrar kullanabiliyorsunuz eğer işlem sırasında hassasiyet veya bir tahriş olursa o girdiği seans sayılmıyor hediye olarak kalıyordu. Ama her salon boule olmuyor maalesef

Tüketici güzelce okusa bile eğer o maddeler tüketici haklarına aykırı ise hükmü olmamalı. Yoksa her isteyen istediği sözleşmeyi hazırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…