Aramızda bir savaş var gibi

önceki konularınızdan birinde hayatımda biri var demişsiniz. 40 yaşında ve hiç evlenmemiş diye. o insan bu insan mı? kafam karıştı:26:

Hayır canım bu o değil, bu çok eskiden tanıdığım biri. Evlenmiş, ayrılmış ve iki çocuğu var ....

Eski konumdaki ile başlayamadan bitmişti, kötü bir denemeydi ....

bir sorun bır kopukluk oldugu bellı.ama beraber ev tuttugunuzu yazmıssınız , belkı alışma sürecindedir, birde uzun sure peşinizden koşmuş şimdi elde etmenın verdıgı rahatlıkla ilgilenmemeye baslamıstır,klasık erkek..

Hayır canım bu o değil, bu çok eskiden tanıdığım biri. Evlenmiş, ayrılmış ve iki çocuğu var ....

Eski konumdaki ile başlayamadan bitmişti, kötü bir denemeydi ....

anladım. olsun, kötü deneyimler de olacak ki iyinin farkına varalım. evlenip ayrılmış bir erkek için hele ki bir de çocuğu varsa ikinci evlilik daha bir hassasiyet istiyor. bu konudaki erkek tavrı ikiye ayrılıyor bence. bir kısım erkek evlendikten sonra hemen ikinci evliliğini yapma derdinde, çünkü erkek için yalnızlık zor. ama diğer kısımdaki erkekler de geçmişteki acıların benzerlerini çekmemek için daha bir uzak bakıyorlar evliliğe. daha bir emin olmak istiyorlar. belki o da bunu sorguluyordur şuanda. kendi içinde çözemediği şeyler vardır, olabilir. ama ben bu noktada sizi düşünüyorum. neden kadınlar hep verici olmak zorunda neden alttan alan hep biz olmalıyız? umarım o, sizin ona verdiiğiniz değerin ve önemin farkındadır. ve bu bir fedakarlık üstelik. çocuklu bir adamla evlilik düşünmek gerçekten cesaret gerektiren bir şey. bazen iki insan birbirini çok sever ama aynı hayatı paylaşmayı beceremez. belki de yaşadığınız şey budur. bilemiyorum ki, bunlar sadece olasılıklar. ilişkinizin dinamiklerini sizden iyi kimse bilemez. baktınız ki çok yıpranıyorsunuz ve bir iyileşme yok, o zaman zorlamamak en iyisi.

burda bilmediğimiz birşey olabilir - belki ağır derdi vardır ama onu söyleyemiyordur...

Bunu da düşünüyorum ama söylemeden nasıl çözebiliriz, nasıl anlaşabiliriz. Bugün konuştuk, içindekileri paylaşmak ister misin, bu kadar sıkıntılı olmanın sebebi ne dedim; yok bir sıkıntım benim, sorunu olan sensin, seni mutlu edemiyorum dedi...

Tepemde bir tel attı sanki, yine de konuşmaya çalıştım baktım sesi titriyor, sustum. Özledim seni dedi, uzatmadım mevzuyu ama aklımı kemiriyor....

Bunu da düşünüyorum ama söylemeden nasıl çözebiliriz, nasıl anlaşabiliriz. Bugün konuştuk, içindekileri paylaşmak ister misin, bu kadar sıkıntılı olmanın sebebi ne dedim; yok bir sıkıntım benim, sorunu olan sensin, seni mutlu edemiyorum dedi...

Tepemde bir tel attı sanki, yine de konuşmaya çalıştım baktım sesi titriyor, sustum. Özledim seni dedi, uzatmadım mevzuyu ama aklımı kemiriyor....

özledim seni demiş:50:

Bir saniye için "n'oluyo?" oldum okuyunca.Konuyu benimki mi açtı acaba dedim.
Erkek arkadaşım da benim için bunları söyler herhalde.
bizim durumumuzda bu aralar sizin ki gibi.Ama taraflar farklı.
Karşı taraf olarak yorum yapayım;
Bu aralar planlamadığım değişiklikler oluyor hayatımda,müdahale edemediğim planların içine çekiliyorum.Konu aile olunca
mecbur kalıp dahil oluyorum o hengameye...
Şu anda ipin ucu ailemin elinde o yüzden olayları yönlendiremiyorum,iş aile derken bırak sevgilimi kendime vaktim kalmıyor.Geçici bir dönem olduğunu bildiğim için
ailemin yanında olmayı seçiyorum.Bu yüzden sevgilimle ilgilenemiyorum.Hatta aklıma bile gelmiyor.

Kimi insanlar tüm bunları kolayca yönetir.Araya sıkıştırır,zaman yaratır,planlar.Ben yapamıyorum.Oldum olası iki işi bir arada beceremem.Sebebini buna bağlıyorum.
Belki birlikte olduğun kişinin de sıkıntısı budur.

Fikir olsun diye yazdım.Umarım olur.

Bir saniye için "n'oluyo?" oldum okuyunca.Konuyu benimki mi açtı acaba dedim.
Erkek arkadaşım da benim için bunları söyler herhalde.
bizim durumumuzda bu aralar sizin ki gibi.Ama taraflar farklı.
Karşı taraf olarak yorum yapayım;
Bu aralar planlamadığım değişiklikler oluyor hayatımda,müdahale edemediğim planların içine çekiliyorum.Konu aile olunca
mecbur kalıp dahil oluyorum o hengameye...
Şu anda ipin ucu ailemin elinde o yüzden olayları yönlendiremiyorum,iş aile derken bırak sevgilimi kendime vaktim kalmıyor.Geçici bir dönem olduğunu bildiğim için
ailemin yanında olmayı seçiyorum.Bu yüzden sevgilimle ilgilenemiyorum.Hatta aklıma bile gelmiyor.

Kimi insanlar tüm bunları kolayca yönetir.Araya sıkıştırır,zaman yaratır,planlar.Ben yapamıyorum.Oldum olası iki işi bir arada beceremem.Sebebini buna bağlıyorum.
Belki birlikte olduğun kişinin de sıkıntısı budur.

Fikir olsun diye yazdım.Umarım olur.

Canım çok teşekkür ederim, umarım böyle bir dönemdir, geçmesi tek dileğim. Zira biraz kendimi de suçlar gibiyim, çevremdeki herkes beni fazlaca katı buluyor, ailem, arkadaşlarım herkes aynı yorumu yapıyor. Biraz da üzerimde baskı hissediyorum. Aslında çok mülayim bir tipim, bugüne dek hep konuşarak anlaştık, hiç hırçınlık etmedim, katı bir kural koymadım. Bir yerde yanlış mı yapıyorum diye yokluyorum kendimi sürekli ...

Son düzenleme:
Canım çok teşekkür ederim, umarım böyle bir dönemdir, geçmesi tek dileğim. Zira biraz kendimi de suçlar gibiyim, çevremdeki herkes beni fazlaca katı buluyor, ailem, arkadaşlarım herkes aynı yorumu yapıyor. Biraz da üzerimde baskı hissediyorum. Aslında çok mülayim bir tipim, bugüne dek hep konuşarak anlaştık, hiç hırçınlık etmedim, katı bir kural koymadım. Bir yerde yanlış mı yapıyorum diye yokluyorum kendimi sürekli ...

Yani gerçekten seni ilgilendirmeyen,bahsettiğinde senin canını sıkacak bir problem olmuştur.Kendi içinde halletmeye çalışıyordur.Bazı sorunlar gerçekten konuşarak hallolmuyor.Hele şahsi konularda.
Sana bahsetmiyorsa,kendi bileceği iş.Sonuçta senin yapabileceğin bir şey yok demek ki.Suçlama kendini.
Umarım yoluna girer.Bu arada sende biraz kafanı dinle işte.

Bu işin altından hiç tahmin etmediğin kötü bir sebep çıkarsa yine kendi bileceği iş.İstediğin kadar kapris yap,sitem et..her şey olacağına varacak yine.Çare değil.

Back
X