- Konu Sahibi meninatriste02
-
Hayirlisi olsun sizin icin
Kızlar yeni tanıştığım biri var. ''Kusura bakmayın kullandığım cümleler icin''
Kendisi kürt yaşam tarzımız aile ve akraba ilişkilerimiz farklı. Farkli derken benim alışık oldugum gibi degil.bende doguluyum ama dogma büyüme istanbulluyum.askerligini yapmamis 6aydir kaçak. Gitmezsen evlenmem dedim.bayramdan sonraki hafta muayene olcak.(onuda ben soyledim bayramdan sonra diye ailesi ile vakit geçirmesi için)
6 erkek kardeşler 4ü evli 1i küçük. Babalarinin bir dairesi var. Abilerim hakkini aldi orasi benim dedi ama babasının baska dairesi yok. Bende evlenince çalışıp alırız dedim.daha ailesini tanimiyorum beraber yasar miyiz dedi bende dusunmedigimi soyledim yinede kabul etti.rahat yasamaya alisik oldugum icin anlaşamam diye istemedim. Aşık degilim ama onunla rahat edebilcegimi düşünüyorum. Ama aklimda hep soru işareti var. Memleketinden dolayi.annem babam kabul eder ama hicbir amcam halam teyzem kabul etmiycek
Kendisi kürt yaşam tarzımız aile ve akraba ilişkilerimiz farklı. Farkli derken benim alışık oldugum gibi degil.bende doguluyum ama dogma büyüme istanbulluyum.askerligini yapmamis 6aydir kaçak. Gitmezsen evlenmem dedim.bayramdan sonraki hafta muayene olcak.(onuda ben soyledim bayramdan sonra diye ailesi ile vakit geçirmesi için)
6 erkek kardeşler 4ü evli 1i küçük. Babalarinin bir dairesi var. Abilerim hakkini aldi orasi benim dedi ama babasının baska dairesi yok. Bende evlenince çalışıp alırız dedim.daha ailesini tanimiyorum beraber yasar miyiz dedi bende dusunmedigimi soyledim yinede kabul etti.rahat yasamaya alisik oldugum icin anlaşamam diye istemedim. Aşık degilim ama onunla rahat edebilcegimi düşünüyorum. Ama aklimda hep soru işareti var. Memleketinden dolayi.annem babam kabul eder ama hicbir amcam halam teyzem kabul etmiycek
Canim ben oncelikle insanlarin konu acarken meslek ve etnik koken belirtmesinden acaip rahatsiz oluyorum, hadi sen meslek belirtmemissin etnik koken bu defa!
Bunlar hep tartismaya acik konular hayat senin anladigim kadariyla yeni tanismissin hemen nasil gerceklesiyor bu evlilik muhabbetleri ailemle oturalim falanlar, yasin kucuk anladigim kadariyla hayat sana toz pembe geliyor ailenin istemedigi asik olmadigin birini kabul etme derim ben tabiki senin hayatin sen bilirsin
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bence anneni babani umursa
gonul rizalarini alman gerek diye dusunuyorum
yoksa o evlilikler nedendir bilinmez hos gitmiyor
herseyde bi hayirda mutlaka vardir
Ailem benim istedigimi kabul eder. Evlenip uzaklasmiyim yeter. Sansliyim o konuda
Kürt- türk mevzusuna hiç girmeyeceğim. Bana çok ters geliyor bu konular. Kürt asıllı bir adamla evliyim. Ne eşimi ne ailesini milyon tane türke değişmem. O konuya çok kafa yormayın bence.
ok o zaman sorun yok.bende sanirim tam sorunuzu anlamadim
ama teyzeler felan amcalar biraz uzak yani karar vermen icin
fakat anneler ve babalar bi omur vermisken umursamazlik olmaz onlari
diye sooylemek istedim
Uzak ama ben hep anne babamdan iki aile arasnda yakinlik gordum. 20 senelik evliler. Amca ve teyzemler iftara birbirlerine gder gelirler. Dugunler bayramlar ayni sekilde. Benimsemisler kendilerini. Bende oyle olsun isterim. Kocamin tarafi diye ayirim yapmak cok cirkin geliyo bana.ama anlasamazlar diye korkuyorum.
yeni tannıştığınız biriyle hemen evlilik planları yapmaya başlıyorsunuz büyük cesaret doğrusu.
zaten tek sorun da bu değil anlattığınız kadarıyla, ailesiyle yaşama durumunuz var, kültürel olarak anlaşamayacağınızı düşünüyorsunuz ve en önemlisi aşık değilsiniz. e o zaman neden evlenmeyi düşünüyorsunuz? erkek mi kalmadı allah aşkına daha 20 yaşındaymışsınız niye önünüze çıkan ilk adamla evlenmek zorunda olasınız ki? aşık olduğunuz, sevdiğiniz, güvendiğiniz, tanıdığınız, ailenizin isteyebileceği, kültürel farklılıklarınızın daha az olduğu adam ya da adamlar mutlaka çıkacaktır karşınıza.
Sende dogulu oldugunu soyluyosun memleketi niye kafanda soru isareti olarak kaliyo orasini anlamadim ?
Bende kürdüm batida dogup buyudum ama hic oyle bi gun doguda yasarsam zorluk cekecegimi dusunmuyorum.
Sonucta eger ailen dogu kulturune biraz da olsa alistirmissa sizi sıkıntı cekmezsin.
Ama iyi dusun mutlu olamiyacagini dusunuyosan hic bu yola girme .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?