• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aranızda bana hayrına yardım edecek var mı

Youtube da varmıdır bilmiyorum ama Bekir Oktay diye bir hocayla bn Coğrafya ogrenmstim üstelik bende ilk konulari hic anlamiyordum sayısal cikisliyim bi bak istersen canim ins bulabilirsn

ben sorayım ozaman..

aynı meridyen üzerindeki iki merkezin ortak özelliklerinde; öğle vakitleri aynıdır ve güneşin önünden geçiş anı aynıdır yazıyor.
Aynı meridyen üzerindeki iki merkezin farklı özelliği ise ; güneşin doğuş ve batış anları (ekinoks tarihi haricinde ) aynı değildir diyor.

Benim anlamadığım güneşin önünden aynı anda geçiyolarsa.. bu iki nokta da neden güneş aynı saatte batıp doğmuyor? güneşi aynı anda gördüğü halde güneşin batiş ve doğuş anı farklı nasıl oluyo?

Karışık gibi duruyor ama basit bak şimdi meridyenlerin boyutları farklı ekvatordan kutuplara doğru çizgiler yakınlaşıyor. Bir ekvatordan bir kutuplardan nokta belirleyelim aynı meridyen üzerinde bu noktaların güneşi görme zamanları ekvatorda olanın kutuplarda olana göre fazladır. Güneş en tepeye aynı anda ulaşsa da ekvatorda güneşi görme süresi daha fazla olacaktır. Bir de neden ekinosta farklı çünkü bu tarihte dünya duz yani gece ve gündüz tam kutup noktalarından aynı ve gece gündüz suresi eşit. Diğer zamanlarda ise ekliptikten dolayı daha yatay. Gorsellere bakarak daha rahat anlarsın

ben sorayım ozaman..

aynı meridyen üzerindeki iki merkezin ortak özelliklerinde; öğle vakitleri aynıdır ve güneşin önünden geçiş anı aynıdır yazıyor.
Aynı meridyen üzerindeki iki merkezin farklı özelliği ise ; güneşin doğuş ve batış anları (ekinoks tarihi haricinde ) aynı değildir diyor.

Benim anlamadığım güneşin önünden aynı anda geçiyolarsa.. bu iki nokta da neden güneş aynı saatte batıp doğmuyor? güneşi aynı anda gördüğü halde güneşin batiş ve doğuş anı farklı nasıl oluyo?

Enlemden dolayi diye hatirladim ama yanlis hatirlamista olabilirm 2 sene once çalışıyordum bnde :))

bayanlar merhaba...ben liseden mezun olalı yıllar oldu.Şuan muhasebecilik yapıyorum...Ama taktım kafaya bu yıl istediğim yeri okumak istiyorum geç te olsa...Şimdi kendi kendime ders çalışmaya başladım..coğrafya bilgim hiç yok okulda görmemiştim.aranızda coğrafya öğretmeni olur veya coğrafyası iyi olan biri olur..bana çok takıldığım bazı sorularda burdan yardımcı olabilecek biri var mı? kurs yok dersane yok öğretmen yok kendi kendime de zor oluyo. Nereye konu açmam gerekiyor bilmiyorum.yardım eden olursa minnettar kalırım.
Coğrafya birkaç konu dışında çok kolay anlaşılan bir ders.
Önemli olan kullanacağınız kaynak.Çalışılacak uygun bir kaynak bulunduktan sonra çalışması gayet keyifli bir ders.
Zaten belli bir yerden sonra oldukça sözel ve ezber yapmanız gerekecek.

bayanlar merhaba...ben liseden mezun olalı yıllar oldu.Şuan muhasebecilik yapıyorum...Ama taktım kafaya bu yıl istediğim yeri okumak istiyorum geç te olsa...Şimdi kendi kendime ders çalışmaya başladım..coğrafya bilgim hiç yok okulda görmemiştim.aranızda coğrafya öğretmeni olur veya coğrafyası iyi olan biri olur..bana çok takıldığım bazı sorularda burdan yardımcı olabilecek biri var mı? kurs yok dersane yok öğretmen yok kendi kendime de zor oluyo. Nereye konu açmam gerekiyor bilmiyorum.yardım eden olursa minnettar kalırım.
Merhaba ben coğrafyadan yardım ederim sorunuz olursa.hatta tarihten de sorun olursa yardımcı olurum.

Karışık gibi duruyor ama basit bak şimdi meridyenlerin boyutları farklı ekvatordan kutuplara doğru çizgiler yakınlaşıyor. Bir ekvatordan bir kutuplardan nokta belirleyelim aynı meridyen üzerinde bu noktaların güneşi görme zamanları ekvatorda olanın kutuplarda olana göre fazladır. Güneş en tepeye aynı anda ulaşsa da ekvatorda güneşi görme süresi daha fazla olacaktır. Bir de neden ekinosta farklı çünkü bu tarihte dünya duz yani gece ve gündüz tam kutup noktalarından aynı ve gece gündüz suresi eşit. Diğer zamanlarda ise ekliptikten dolayı daha yatay. Gorsellere bakarak daha rahat anlarsın
meridyenlerin boylari farkli degildir.. aralarindaki mesafe kutuplara dogru daralir.. ama zaten bununla alakali degil olay..

ben sorayım ozaman..

ben sorayım ozaman..

Güneşin doğuş batış saatleri gece gündüz uzunluğuyla ilgilidir.gece gündüz uzunlukları da yıllık hareket ve eksen eğikliğinin sonucudur.

Güneşin doğuş batış saatleri gece gündüz uzunluğuyla ilgilidir.gece gündüz uzunlukları da yıllık hareket ve eksen eğikliğinin sonucudur.
Anlamadıysan ayrıntılı anlatırım şu an tel den çok yazamıyorum.istersen numaramı da veririm arar sorarsın istediğinde.

ben sorayım ozaman..

Kutuplara gittikçe gece veya gündüz süresi (kutbuna göre Değişiyor ya) uzuyor. Aynı meridyen üzerinde öğle vakti Eşit olması demek meridyendeki her noktanın gün içinde en dik şekilde Güneşi görme zamanının aynı olması demek. Yani güneşi aynı anda görmeye başlaması demek değil. Aynı meridyen üzerinde her nokta Güneşi aynı anda görmeye başlamaz (ekinoks hariç). Kutupların süresi daha uzundur.

facete kpss grupları var. onlara üye olabilirsiniz. orda her branştan öğretmen adayları var çokta yardımları oluyor.

Ben kpss icin calismaya başladığımda kk nin eğitim bolumunde cok takılıyordum topikler vardi cok guzel bilgi paylaşımı yapiyorduk internetten videolar izleyip soruları aldigim notlara gore çözüyordum sen de topik acabilir paylaşım yapabilirsin
Ben ilk atamada gidememistim ama su an iki yillik memurum ve lise biteli de 11 sene oldu yani uzun yillar sonra sıfırdan calismak zor ama inan bana isteyince olmayacak birsey yok ;)

edam konu özetlisini al.her türlü coğrafyanın inciğini cinciğini cok sade sekılde verir
kolay gele

tek başına çalışması zor iş benim kafam hiç almıyor artık. Allah zihin açıklığı versin inşallah canım

ben sorayım ozaman..

Dünya geoit ( kutuplardan basik ekvatordan siskin bir sekil ) bir sekil oldugu icin meridyenler düz bir sekil olarak dusunmeyin soyle bir ornrk veriyim karpuza duz bir cizgi cizmeye calisirsaniz karpuzun bazi yerlerini derin kesersiniz bazi yerlerini cizersiniz sadece meridyenlerde bu sekildedir. Karpuzdan devam ediyim bir cizgi cektim iki nokta aldim o cizgiden bu karpuz saga yatik donuyor zaten dunyanin seklinden dolayi ogle vakti ayni olsada gunes isinlari dik konumda mi geliyor bilinmez ama aksam vakti dunyanin yorungesinin egikliginden dolayi 1 noktada gunes batar 2 noktada batmaya yeri baslar. Umarim anlatabilmisimdir.

Coğrafyacı degilim ama Tarih ogretmeniyim. Tarih alaninda sorun olursa kapim acik tatlim :)

[Bakın ="nevertime, post: 42306884, member: 679906"]bayanlar merhaba...ben liseden mezun olalı yıllar oldu.Şuan muhasebecilik yapıyorum...Ama taktım kafaya bu yıl istediğim yeri okumak istiyorum geç te olsa...Şimdi kendi kendime ders çalışmaya başladım..coğrafya bilgim hiç yok okulda görmemiştim.aranızda coğrafya öğretmeni olur veya coğrafyası iyi olan biri olur..bana çok takıldığım bazı sorularda burdan yardımcı olabilecek biri var mı? kurs yok dersane yok öğretmen yok kendi kendime de zor oluyo. Nereye konu açmam gerekiyor bilmiyorum.yardım eden olursa minnettar kalırım.[/QUOTE]
Bakin bende yıllar sonra üniversite okumaya karar verdim. Hiç girmediği derslerden gectim. Bu konu da en büyük yardimcin YouTube oldu. Belki sorularınızı cvp alamazsınız ama tekrar tekrar dinleyip anlayabilirsiniz. Sayısalda de gil sonuçta. Basarilar

Hangi bölümü istiyorsun.

Back
X