Aranızda benim gibi olan var mı

gamgam40

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2025
323
115
18
Merhaba kızlar. Arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerinizi nasıl sağlam tutuyorsunuz . Ya ben çok fedakar ve iyi oluyorum sonunda çok iyi olduğum insanla düşman oluyoruz ve bana kötü davranmaya başlıyor. Bu dengeyi neden kuramıyorum çok üzülüyorum . Karşımdaki insanlar iyi niyetimi kullanıyorlar. Bu insanlarla mesafe koymak istiyorum ama bazen mecbur kalıyorum konuşmak zorunda kalıyorum. Bana fikir verirmisiniz nasıl denge sağlarım.

Biraz örnek vererek anlatır mısınız ne oluyor mesela ne yapıyorlar nasıl fedakarlıklar yapıyorsunuz?
Arkadaşlığı kim başlatıyor

Şimdiye kadar hangi kız arkadaşıma fedakarlık yaptıysam beni postaladı, arkadaşlığımız bozuldu hep. Bu olaylardan şunu anladım: Ben ne kadar arkadaşlığımız bozulmasın, arkadaşıma destek olayım, iyi hissettireyim, zor zamanında yanında olayım diye düşünsem de işin sonunda bir şekilde aramız bozuluyor. O yüzden aşırı verici olmamak lazımmış. Sanırım siz de buna benzer sorunlar yaşıyorsunuz öyle mi ?

Son düzenleme:
Komşuma ya da arkadaşıma niye fedakarlık yapayım ki? İnsan sadece çocukları ve ailesi için fedakarlık yapar. Tabi burda fedakarlıktan kasıt ne bilmiyoruz.

Muhtemelen sizi sevsinler, sizinle arkadaş olsunlar diye gereğinden fazla verici davranıyorsunuz sonra kullanılıyorsunuz.

Biraz örnek vererek anlatır mısınız ne oluyor mesela ne yapıyorlar nasıl fedakarlıklar yapıyorsunuz?
Mesela sürekli bir şey istiyorlar maddi durumları iyi. Market çok yakın isteseler gidip alabilirler ama devamlı benden istiyorlar. Sürekli boş muhabbetler anlatıyorlar o öyle yaptı bu böyle yaptı ki ben hiç sevmem. Yani benim komşuluk ilişkisi kurma amacım ailem uzakta acil bir durumda komşuma ihtiyaç duyarım diye bunu sağlıyorum. Ama komşularım bunu abartıyorlar mesafeli davranmama rağmen böyleler

Evet tamamen aynı şeyleri yaşadım ve üzüyor bu durum beni . Başka insanları tanımaya korkar oldum aynı tecrübeleri yaşamak istemediğim için

Evet tam olarak öyle

11 yıldır oturduğum binada sadece alt komşumla düzenli iletişimim var. Onunla da olması gerektiği kadar. Diğer komşularla asansörde, parkta karşlaşırsam ayak üstü hal hatır sormaktan öteye gitmiyoruz. İnsanlara fazla anlam yüklüyorsunuz sanırım.

Fazla samimi oluyorum sonra pişman oluyorum karşı çıkarcı olmaya çalışıyor . Tabi bunları çok sonradan anladım .

Ay benim başıma da geldi market muhabbeti tek sefer aldım, bir kez de evden un verdim ama çok yok falan dedim stok yapmıyorum dedim, çikolata bırakmış kapıma. Tekrar isterse almayacağım

E niye sizi market gibi kullanmalarina izin veriyorsunuz ki? Hadi kirk yılın başı evde yumurta kalmaz, yogurt kalmaz, komşudan istenir eyvallah ama devamli devamli istenmez. Siz insanlara tabiri caizse yaranmak icin her dediklerine tamam diyorsunuz, insanlar da bunun cılkını cikariyor.

Siz biraz sınırınızı cizseniz kimse bunlari yapamaz. Sınır cizmek demek mesafeli olmak, her seyi reddetmek, soguk durmak demek degil ki. Siz dozunu ayarlayamiyorsunuz.

Fazla samimi oluyorum sonra pişman oluyorum karşı çıkarcı olmaya çalışıyor . Tabi bunları çok sonradan anladım .
Bu sadece komşuluk ilişkisinde değil ki, iş yerinde, arkadaş ortamında, hatta kök aile, akraba, koca ailesi ile ilişkilerde de aynı sonuca varır. Ne kadar verirsen o kadar kullanırlar, ne zaman gözün açılır vermeyi kesersen o zaman en kötü sen olursun. Bence bütün sorunun kaynağı sizin yaklaşımınız. Karşınızdaki kim olursa olsun, ne kadar ekmek o kadar köfte. Al gülüm ver gülüm. Ötesi size zarar.

Yorumları merakla beklıyorum. Ufacık bi yarım adima on metre atıyorum sonu belli.insan neden herkese yetişmeye çalışır hiç anlamadım. Vermek güzel ama önce kendj gelmeli insanın bunu başaran insanlara gıpta ediyorum

Evet dozunu ayarlamayiyorum .yok desem inanmaz ne diyeceğimi bilmiyorum

Fazla iyilik cezasız kalmaz diye bir laf var
Muhakkak kısasa kısas yaparak ilerleyin

Ben hep ilk verenimdir ilk adım atanimdir ama karşı adım gelmezse tekrar atmam

Ben de ilk adım atam olmaktan muzdaribim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…