Aranızda kendi evlenirken ailesinden maddi yardım görmeyen/göremeyen var mı ?

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173

soru bu arkadaşlar, esınız ve esınızın aılesı bunu nasıl karsıladı, laf soz ettıler mı?

Babam emekli öğretmen benim,adam kendi maaşıyla zor geçiniyor.Bankadaki emekli ikramiyesine de göz dikemeyeceğim için kendim çalıştım iğneme kadar herşeyimi kendim yaptım.bayanssulusmile
Annemden maaş alıyordum,kendim çalışıyordum birde iyi prim alıyordum.Nişanımda babamın eşime taktığı saate,eşyalarıma,yatak odama,beyaz eşyalarıma yani damatlığa kadar ben aldım..Herşeyimi gül gibi en iyisiyle yaptım şükürler olsun Rabbime.:Saruboceq:
Kayınvalidemler erkeğin yapması gereken herşeyi yaptı.
Ve bana bu konuda tek bir laf söz gelmedi kaldı ki hiç bir şekilde bunun lafını yapacak insanlar değil artı onları ilgilendiren bi durumda yok zaten.Babamın kesesinin ortakcısı kimse değil.:hulya:
Görümcemde kayınvalidemlerin durumu çok iyi olduğu halde eşiyle kendi yapmak istedi herşeyi.Kayınvalidem takısını taktı sadece.
Kardeşimde evlenecek o da aynı şekilde herşeyini kendi yapıyor.Kenarında birikiminide yapıyor..
Aklı selim hiç bir insan lafını etmez böyle birşeyin.
O yüzden ben erkeğin ailesi bişe yapmadığında şirretlik yapan kızları anlamadım anlamayacağım.Allahımda öyle arsızları uzak tutsun benden...
alsanaalsanasmile

Bunu erkek tarafının bilmesine ne gerek var onu anlayamadım ?
Siz üzerinize vazife olan herşeyi aldıktan sonra parasının kimin cebinden çıktığından kime ne ?
Ben zaten her zaman evlenirken ailelere yüklenilmemesinden yana biri olarak ailemi dara sokacak hiç bir şey yapmam, bunun lafını da kimseye ettirmem.
Erkek de ailesine yüklenmesin zaten, çalışsın ödesin, ben bayan olarak yapabiliyorsam erkek de yapmalı...

unv bitirdikten sonra cok sure sonra evlendim.unuversitedeyken nolur nolmaz diye aldigim burslarla para biriktirdim.calismadigim halde nisanimi herseyimi biriktirdigim paralarla ben yaptim takilan takilara kadar.hicte erkek tarafina bunu soylemedim sonralari esimden ogrendim megerse o da unuversitedeyken biriktirdigi paralarla almis herseyimi o soyleyince bende soyledim.hicte lafini etmedim ustelik ablamin herseyini babam almisti calismasina ragmen napalim benimki boyle oldu nolcak cok sukur ac degiliz acikta degiliz.
2 eltimin herseyini kayinvalidem almista nolmus hala dirdir evlenlei 20 yil olmasina ragmen sunu almadin bunu almadin halbuki ne kdar cok sey almislar demem o ki insan olmasi lazim ilk once

bende yeni bir yuva kurulurken evlenecek olan kişilerin bişeyleri yapmasından yanayım.ailesine sırtını dayamış biriyle evlenmeyi istemem.neticede yeni bir hayat...
ben para biriktirdim ekek arkadaşımda eksiğimiz olmasın diye para biriktiriyor olsada sorun deil zamanla aşılır diye düşünüyorum.esirgemek ayrı bişey imkanın el vermemesi ayrı bişey...bu konular yaşanmasın diye gelin ve damat adayının elele bişeyleri beraberce yapması daha dogrudur bana göre.

Bilmesi şu şekilde sizin aldığınız maaşı biliyorsa harcamalarınızı bılıyorsa, sız ekstradan bır harcama daha yapacaksınız, normalde yapmanız gerekenden onu nasıl ızah etmek lazım?

Benım gerek ev , gerek dıger harcamalarım , ve saglık harcamam yuzunden elımde kalan para belli, sabıt bır maasım sozkonusu prım ya da ıkramıye gıbı bısey yok ne yazık ki:(

yaa iyide oan ne ki ister ailen alır ister sen kim karışabilir beğendm hoşuma gitti aldım parasınıda verdim elim ayağım tutuyo çalışıyorum kimseye hele erkek tarafına hiç laf düşmez ki zaten eğer ailenin durumu yoksa bunuda biliyosa nişanlın tek kelime etmez..
benim babamın durumu iyi her şeyimi yapabilir ama dşünüyorum gittim ufak ufak başlaıdm almaya çalışıyorum param oraya buraya derken boşa gidiyo gitim aldım nişanlı felanda değilim vee alabildiğim kadar çok şey alıcam çünki benden küçük 3 kardeşim var 2 si okuyo uzunca bi sürede yani ben evlenen kadar okulları devam edecek niye babamı sıkınıya sokayım o parayı çeyizime yatırmasam sağa sola harcıcam çarçur olucak kaydirigubbakcemile5

soru bu arkadaşlar, esınız ve esınızın aılesı bunu nasıl karsıladı, laf soz ettıler mı?

ben varım ama eşimin ailesi tek kelime etmedi edemezde çünkü onlarda bişeye karışmadı ayrıca ben eşime dahi yansıtmadım bu durumu ailemin maddi durumu ii değil birazda sorumsuz bir babam var sağolsun erkek kardeşim destek oldu biraz hallettik bitti gitti ama dışardan kimse bunu bilmedi

Açıkçası ben anneme de babama da bunu söylüyorum hep.
Bana hiçbir şey almayın evlenirken, harcamayın yapmayın.
Allah'a şükür ben de eş adayım da çalışır yaparız.
Herkes kendi düzenini kendi kurmalı ki tatlı olsun...
Hayat zor, evlenmek de zor...
Ama kimseden özellikle bir şey bekleyemem ben...
:umursamaz:

Ben de herşeyimi kendim çalışırak, kendi paramla yaptım.
Bu anlamda bana karşı sorumlu olduklarını düşünmedim.
Eşim tarafından da birşey görmedik, bütün eşyalarımız borç alındı ödedik.
Eğer ailenin durumu varsa yardımcı olabilirler,
onun dışında yoksa illa sorumlu değiller.
Bu anlamda karşı tarafa neden hesap veresin ki.
Yapılan ya da yapılamayan birşey varsa, bu karşı tarafı ilgilendirmiyor bence.

Evlenmek üzereyim nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi , ama ne olursa olsun kız tarafının masrafıda cok , hiç ceyizim yoktu herseyimi ben aldım , yatak odası vs. herseyinde en iyisini severim (kalite olarak) ailemden tek kurus almadım herseyimi kendim aldım..20 küsür milyar harcadım nişanlımda ev aldı ve 30 bin Tl harcadılar..Ben üstüme düseni yaptım.Nişanlımda görüyor yaptığımı zaten.Ama ailem hakkında tek laf edemez ettirmem..Allahıma bana bu gücü verdiği için sükrediyorum..Çalıştım kazandım bu zamana kadar.kimsenin söylicek tek lafı yok.Ne kendi ailemin ne karsı tarafın.Rabbime sükürler olsun.

evımın esyalarını annem ,kayınvalıdem esım ve ben aldık. ama alınırken sıkıntı yasadım. aaa o olmaz cok pahalı, buna ne gerek var vs. vs. ama tabıı esım ve ben ıyı para kazanıyoruz bunun ıcın sıkıntımız olmadı.

Ailelerin maddi gücüne bağlıdır bu durum. Eğer ailenizin gücü yoksa ne yapsınlar ki...

Eşinizin ailesi sıkıntı yapacaklarsa onlar da yardım etmesin, eşinizle beraber çalışır ödersiniz zamanla.
Bu konuda en önemli düşünce eşinizin. Gerçi sanırım henüz evli değil, nişanlısınız. Neyse eşiniz veya nişanlınız asıl onun tavrı önemli, ailesine söz ettirmemek de onun elinde, arkanızda, size destek olsun yeter ki.

Bende herzaman aileme söylerim evlenirken ne sizden ne karşı taraftan hiç bir beklentim olmamalı, kendi başımıza bu işin altından kalkmalıyız, ki ailelerden bişeyler beklersek kredi çekecekler, ne diye biz yuva kurcaz diye ailelerimizi zora sokalım, inşallah kimseyi sıkıntıya sokmadan kendimiz halledebiliriz herşeyi,
Erkek arkadaşım da bu düşüncemi bilir, biz birlikte ödeyeceğiz herşeyimizi bu biline! :) o da bunu istio içlerinden gelerek kendilerini hiç zora sokmayacak şeylere bişi diyemem, bizim yanımızda olsunlar huzur olsun yüzler gülsün problemsiz olsun manevi destekleeri lazım bana maddi zaten bi şekilde olur

herşeyimizi eşimle beraber yaptık.çok borçlandık ama kafamız rahattı,kimse şu olsun olsun bu olsun diyemedi..en iyisi.. :hulya:

Arkadaşlar yazanlara tesekkur ederım
oncelıkle bende zaten annemler ılla yapacaklar dıye dusunmuyorum zaten onlar benı bugune getırdıler
bende onlara evlatlık gorevımı yerıne getırmeye calısıyorum uhde kalan seylere ozellıklle annemın olabıldıgınce gerceklestırmeye calısıyorum da
işte evlılık esnasında sız ne yapacaksınız senın aılen ne yapacak dıye konusma gecer mı ? bunu merak edıyorum
su an nısanlı degılım ama o donemlere gırecegız hayırlısı ıle malıyet felan cıkardık o esnada laf soyler mı hanı senın aılen ne kadar koyar ortaya gıbısınden
bunları merak edıyorum
bence de en guzelı kımseden almamak
zaen artık 4*4luk evlenmek gerekıyor dıye dusunmuyorum
eksıklerım olsun onlarıda evlendıkten sonra tamamlarım dıyorum

Back
X