Aranızda kendi evlenirken ailesinden maddi yardım görmeyen/göremeyen var mı ?

bende geçen yıl sözlendim. ikimizin aileleri de maddi açıdan uygun değiller, bi beklenti içinde olamayız zaten. ama onlarda kendilerini zora sokmasınlar ve yapamadık edemedik diye üzülmesinler diye ailelerimize 2mizinde ilerde çalışacağımızı ve herşeyi kendi kazancımızla alacağımızı söyledik. sözlümün ailesi bu durumu biraz suistimal ettiler açıkçası. (almak yönünden zaten beklemiyordum ama insan dilinin ucuyla da olsa elimizde olsa şöle yapardık filan diyip düşünmesini bekliyor)

ilerde laf ederlermi kaygısı taşıyorsan erkek arkadaşınla konuş. çünkü burda bazı arkadaşlar evlilikten sonra bayanlara senin baban şunu alacaktı da almadı gibisinden laflar etmişler. baştan konuş herkes ona göre bilsin ona göre hareket etsin bence.

off ne zor bu ısler
en ıyısı yatak odası alcaklar ve nısanı yapcaklar demek
yatak odasına bıraz yardım etmek ve nısanıda kendım yapmam en guzelı

merhaba arkadaslar 16 ekımde dugunum olacak ınsallah ama aıle destegı gercekten cok onemlı ben ne yazıkkı kayınvalıdemlerın bır ıgnesını bıle gormedım hıc destek olmadılar zaten gorusmuyoruzda kendı aılemden allahım bır kere degıl bın kere razı olsun sınırsız destek goruyorum beyaz esyam,tv,mutfak masam,halılarım,tullerım,ıvır zıvır butun ınce detayları aılem ustlendı nısanlımda yatak odamızı,yemek odamızı,salon ve oturma odası koltuklarımızı odedı sukurler olsun evımızı kurduk ama ınsanın kendı aılesıde olsa cok cekınıyor sankı yuk oluyomusum gıbı gelıyor dugunumden sonra odemek ıcın cok sıkıntı cekecekler ama benım gozum bıseyde kalmasın dıye cok mucadele ettıler ana babanın hakkı odenmez ama ben asla odeyemem allahım ev kuran herkesın yardımcısı olsun maddı manevı cok yıpratıcı zor ısler............

ben çalıştığım için hemen hemen bütün herşeyimi ben aldım sadece babam yatak odasını aldı aslında onuda kendim ödüyebilirdim ama babam çok yok olmaz dedi zaten onuda düğünde takılan takılarla ödediler,kalanıda onların oldu (düğünde takılan takıları ben almadım çünkü hiç ihtiyacım yokdu babamın benden daha çok vardı.)

Benim annem babam ve erkek kardeşim birer bilezik taktılar düğünde, hepsi bu.
Ne yatak odamı aldılar, ne bişeye ihtiyacın var mı dediler, ne de evimi döşemeye,temizlemeye yardım ettiler.Küçük bilçede yaşayan babamın ayda ortalama 3000tl geliri olmasına rağmen :S Düğüne misafir gibi geldiler, ve gittiler...

Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi,fırın,elektrik süpürgesi,elektrikli mutfak aletlerimi, yemek takımlarımı, tencere takımlarımı......daha birçok şeyimi ben aldım.
Buzdolabı,TV,yatak odası, salon takımı,oturma grubu,perdeleri de erkek tarafı aldı.

Erkek tarafı bişey diyemedi çünkü, kız tarafı olarak ben üstüme düşeni fazlasıyla yapmıştım zaten.

Yazmayı unutmuşum, erkek tarafının aldığı eşyaların borcunu eşimle birlikte 6 ayda ancak bitirebildik.

Yani kız tarafı da, erkek tarafı da sadece bilezik taktılar.Onun haricinde manevi olarak kimse elimizden tutmadı düğün zamanında. Her şeyi ikimiz yaptık eşimle ve ben bununla gurur duyuyorum.

Ama düğünden sonra eşimin ailesi büyük destek oldular.Küçük sobalı eski bi evleri vardı,onu satarak yaklaşık 30.000tl civarında nakit yardımı yaptılar. Düğün sırasında paraları yoktu biliyorum.Olsa zaten bişeyi esirgemezler.Bize verdikleri o paraya dokunmadık,ev satın alırken peşinat olarak verdik.

Önemli olan gönüllerin zengin olması. Kayınpederimin yerinde babam olsaydı, sattığı evin parasından zırnık koklatmazdı :D

pirlanta henüz nisanli degilim diyorsun,simdiden böyle seyleri düsünme canim..
hersey oluruna variyor nasil olsa.. simdiden kafana bunlari takarsan ohooo cok yipranirsin..
sen her ihtimale karsin,birikimini yaparsin... ailelere tamamen yüklenmek dogru degil,dogru..
ayrica ailesine hic bi masraf ettirmeden ceyizini tek basina tamamlayan hanimlari tebrik ediyorum..

ya çalışamayan bayanlar ne yapsın ister istemez kendi ailesi ve erkek tarafı yapar bende 5 yıllık evliyim ailem yardım etti erkek tarafıda beyaz eşya almışlardı ben öyle sanıyordum ama sonradan eşim hepsini taksitli getirmiş ve evlendiğimiz ay yeni ödedik daha geçen sene yeni biti yani bize malesef bişey yapmamışlar ve düğündede takılan bütün altınlarıda aldılar yol paramızıda vermediler durumlarıda çok iyi

evimdeki igneme kadar kendimiz aldik ne esimin ailesinden nede benim ailemden bir igne dahi getirmedik calisiyordum bende herseyimizi kendimiz aldik ben kendi aileme kiyamadim esimde kendi ailesine
ama dügün dersen dügüne ikimizde karismadik aileler yapti catti sagolsunlar

Back
X